Wszystko o Squadra Azzurra
- Łukasz
- Juventino
Po prostu jest chyba tak, że na tej lewej obronie nie ma za bardzo z kogo wybierać. Kiedyś przecież mówiło się nawet sporo o De Ceglie...pan Zambrotta pisze:Notorycznie Balzaretti odstaje notami od całej linii defensywy i jest jednym z najsłabszych zawodników Romy. Dziwi więc, że teraz dostaje szanse.
Obaj fajnie wyszkoleni technicznie i kreatywni, ale znowuż nie aż tak dużo biegający. Być może tu leży przyczyna. Ale też chciałbym zobaczyć kadrę w takim ustawieniu z nimi po bokach.pan Zambrotta pisze: 4-3-3 z Cassano i Rossim po bokach to moje marzenie od dawna. Niestety nierealne, niezbyt często testowane
Kiedy to było?@D@$ pisze: jak Rossi był zdrowy

- zahor
- Juventino
zoff pisze:Brak Barzagliego, hmm?
Tak źle, tak niedobrze :-DVimes pisze:Azzurri zapewnili już sobie awans i rozstawienie w losowaniu, więc Prandelli mógłby dać odpocząć naszym
Otóż to. Różne eksperymenty już były na tej lewej stronie. A do nieopierzony, nominalny prawy obrońca De Sciglio, a to na wahadle wychodzący w pierwszym składzie na Hiszpanię Gacek, który w Juventusie nie mógłby liczyć na taki zaszczyt w praktycznie żadnym meczu ligowym. No i tak jak piszesz, przed Euro mówiło się głośno o tym, że w kadrze może się znaleźć De Ceglie. Gdyby nie kontuzja, kto wie czy by nie pojechał, zwłaszcza wobec cyrków z Criscito.Łukasz pisze:Po prostu jest chyba tak, że na tej lewej obronie nie ma za bardzo z kogo wybierać. Kiedyś przecież mówiło się nawet sporo o De Ceglie...
Ja się jednak będę upierać że tak. Balotelli jest w tej chwili jedynym pewniakiem w kadrze Włoch wśród napastników. Rossi, Cassano, Osvaldo, El-Shaarawy... Wszyscy muszą coś udowodnić, przekonać do siebie selekcjonera żeby zagwarantować sobie miejsce w składzie. Mario nie. On po prostu ma nie odwalić niczego takiego, żeby jego wyjazd do Brazylii był niemożliwy.@D@$ pisze:Ja mam obsesję na temat Balotelliego?![]()
![]()
- Il Fenomeno
- Juventino
Temat Tottiego we Włoszech żywy, teraz wypowiedziała się druga strona, czyli Prandelli:
"Taki Totti sprawia, że zastanawiasz się, rozmawiasz. Fantastyczny Totti. Gdybyśmy byli bliżej Mundialu, nie byłoby wątpliwości. Powołałbym go absolutnie. Miesiąc przed mistrzostwami ocenimy wszystko. Priorytetem w takim turnieju jak Mistrzostwa Świata jest atletyka. Będziemy zwracać uwagę na aspekt fizyczny i wykonamy serię testów".
Wierzę
"Taki Totti sprawia, że zastanawiasz się, rozmawiasz. Fantastyczny Totti. Gdybyśmy byli bliżej Mundialu, nie byłoby wątpliwości. Powołałbym go absolutnie. Miesiąc przed mistrzostwami ocenimy wszystko. Priorytetem w takim turnieju jak Mistrzostwa Świata jest atletyka. Będziemy zwracać uwagę na aspekt fizyczny i wykonamy serię testów".
Wierzę

- grande amore
- Juventino
Tymczasem na Parken Stadium w Kopenhadze Wlosi prowadza po golu Osvaldo...
Edit: juz 1:1. Zgadnijcie, kto strzelil... :-P
Edit: juz 1:1. Zgadnijcie, kto strzelil... :-P
Ostatnio zmieniony 11 października 2013, 21:02 przez grande amore, łącznie zmieniany 1 raz.
Juve, storia di un grande amore 
------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda

------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda
- gucio_juve
- Juventino
Wyjściowy skład gdyby kogoś interesował:
Buffon; De Silvestri, Chiellini, Ranocchia, Balzaretti; ThiagoMotta,Montolivo,Marchisio;Diamanti,Candreva;Osvaldo.
Tylko trzech naszych. Mam nadzieję, że Prandelli przynajmniej jednego jeszcze ściągnie.
Buffon; De Silvestri, Chiellini, Ranocchia, Balzaretti; ThiagoMotta,Montolivo,Marchisio;Diamanti,Candreva;Osvaldo.
Tylko trzech naszych. Mam nadzieję, że Prandelli przynajmniej jednego jeszcze ściągnie.
- Siewier
- Administrator
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Może po starej znajomości dał strzelić Niclasowi?mazi12 pisze:To samo chciałem napisac. Refleks na poziomie amatora.Wojtek pisze:Powiedzicie mi co to za kalectwo z Buffona? Dwie szmaty...

- Łukasz
- Juventino
Mimo wszystko - łagodny wymiar zemsty.Siewier pisze:Może po starej znajomości dał strzelić Niclasowi?mazi12 pisze:To samo chciałem napisac. Refleks na poziomie amatora.Wojtek pisze:Powiedzicie mi co to za kalectwo z Buffona? Dwie szmaty...Fajny smaczek piłkarskiej karuzeli, kiedy niechciany we Włoszech zawodnik strzela dwie bramki reprezentacji
Dziwi mnie, że Buffon wczoraj grał. Prandelli, wobec awansu, po kiepskich ostatnich meczach w Juve powinien dać mu odpocząć. Niechby ten Marchetti też sobie pograł.
- jareckik
- Juventino
No bramki wpuścił tragiczne Marian Kelemen by to wybronił nawet... Ostatnio mało jakiś ładnych parad naszego golkipera. Coś bez formy Buffon, mam nadzieję, że się ogarnie jak De Sanctis chociaż;] :C
- filippo
- Juventino
Chryste Panie to jest koniec Buffona. Takich dwóch szmat to on nie wpuścił chyba nigdy w jednym meczu, czasem w jednym sezonie. Nie chcę panikować, ale to nie jest kwestia tylko dzisiejszego meczu. Obawiam się, że za niedługo trzeba będzie szukać nowego bramkarza
forumowy ujadacz
- Alfa i Omega
- Juventino
Nie tak dawno, bo przed przyjściem naszego obecnego trenera, Buffon miał porównywalne problemy z formą.filippo pisze:Chryste Panie to jest koniec Buffona. Takich dwóch szmat to on nie wpuścił chyba nigdy w jednym meczu, czasem w jednym sezonie. Nie chcę panikować, ale to nie jest kwestia tylko dzisiejszego meczu. Obawiam się, że za niedługo trzeba będzie szukać nowego bramkarza
Wstrzymałbym się z tego typu wyrokami z jednego powodu - Superman jest bramkarskim fenomenem, który jeszcze kilka miesięcy temu grał kapitalnie. Wydaje mi się więc mało prawdopodobne, że o północy zgubił pantofelek i zmienił się w Marcina Cabaja.
- pablo1503
- Juventino
Błędy obrońców to jedno, ale te strzały wydawały się łatwe do obrony. Naprawdę nie wiem co się stało Buffonowi, że ich nie wyjął. Mogę się założyć, że w wieku 15 lat bronił trudniejsze strzały.@D@$ pisze:Dajcie spokój, Bendtner może sobie bez krycia wejść na 5 metr, spokojnie przymierzyć i strzelić a czepiacie się Buffona a nie obrońców :doh: