Wszystko o AS Roma

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 38 razy

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2013, 23:50

Inter gra piach, zero pomysłu na ten zespół, mogą jedynie zagrozić gdy będą gryźć trawę, jak na Juventus Stadium. Rome każdy zna, Zdenka też każdy zna. Dobrze, że któraś z tych drużyn zagra w finale ( dobrze jak Juventus awansuje ), bo Fiorentina pod wodza Montelli to trudny przeciwnik.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2013, 00:04

Takiego rozstrzygnięcia się nie spodziewałem. Mecz we Florencji, Roma musiała wystąpić bez swojego podstawowego ofensywnego tridente, a jednak dała radę. Fiorentina przegrywa trzeci mecz z rzędu, ich chyba dopadł noworoczny kryzys gorszy od naszego.

Obrazek
Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2013, 00:25

Roma lub Inter w finale CI ;)

Duża lepsza opcja dla nas niż Napoli czy Viola. Nie chcę nam przypisywać już srebrnej gwiazdki, ale czuję ją w kościach :smile:

Obrazek
Winner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2013, 00:32

Sila Spokoju pisze:Roma lub Inter w finale CI ;)

Duża lepsza opcja dla nas niż Napoli czy Viola. Nie chcę nam przypisywać już srebrnej gwiazdki, ale czuję ją w kościach :smile:
Roma też z chęcią zapoluje na gwiazdkę bo im także brakuje jednego zwycięstwa do 10. A nam łatwo z Lazio na pewno nie będzie, zwłaszcza ze w tamtym roku z Napoli w finale też miało być "łatwo" a skończyło się słabo.

Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2013, 08:25

SKAr7 pisze:
Arbuzini pisze: No i Bradley całkiem nieźle - on tak zawsze, czy wypadek przy pracy? :P
Zawsze, jeszcze od czasów Chievo. Rok temu nam robił w środku taką jesień średniowiecza, jak choćby Valero i Nainggolan w tym roku. I był głównym aktorem obu meczów, a Vucinicia wręcz zgwałcił w drugim.

Też "przypadkiem" powrót Bradleya z kontuzji zbiegł się w czasie z zatrudnieniem rzekomego eksperta od obrony i zdecydowaną poprawą Romy pod tym względem.

Świetny, świetny, świetny interes zrobiła Roma. Gracz o klasę lepszy od Padoina za 3,5 miliona.
A ja po kilku ostatnich meczach widziałem właśnie narzekanie na Bradleya ze strony kibiców Romy. Także ktoś z nas nie ma racji.

De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2013, 11:24

ewerthon pisze:A ja po kilku ostatnich meczach widziałem właśnie narzekanie na Bradleya ze strony kibiców Romy. Także ktoś z nas nie ma racji.
Bradley to solidny piłkarz, solidny rzemieślnik i tyle. Vidalem nie jest, ale warto kogoś takiego mieć, choćby na rezerwie. Ja osobiście go cenię, chociaż faktem jest, że ostatnio gra słabiej w porównaniu do początku sezonu. Kibice Romy znaleźli sobie w nim gracza na którym mogą wyładować emocje. To dziwna społeczność, która do niedawna płakała za Borriello. Raczej sfrustrowani, brakiem sukcesów. Gdy jest ładna gra, to wolą brzydko wygrywać, gdy jest brzydko, to wolą przegrać po ładnym meczu. Wczoraj Zeman wyszedł trójką w obronie. Ciekawe czy zostanie przy tym pomyśle na stałe.

Kilka komentarzy po wczorajszym meczu:

Kod: Zaznacz cały

Rzygać mi się chce, nie taką Romę kocham, nie takiej chce kibicować. Bronić Częstochowy z Fiorentiną?? BŁAGAM, OBUDŹCIE SIĘ... ZEMAN AUT, DESTRO AUT, BRADLI AUT, TAX AUT TDI AUT!!!!!!!!!!

Ściągnijcie na ich miejsce piłkarzy... 

Bradley, Destro i Dodo powinni nawet nie wchodzic.

Aquilani to jeszcze większa porażka od Bradleya. Gra niezłą kupę. 

ŚCINA ALE WIDZE, ŻE BRADLEY TO JAKAŚ MASAKRA 

Bradley łamaga, kondycje ma ale jak już piłka przy nodze przy polu karnym przeciwnika to panika 

Bradley drybling mistrzow w 16-tce rywala...
Kosmos po prostu, joga bonito czy jak to sie tam pisze normalnie. 

Bradley jest <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> idiotą. 

FORZA BRADLEY! A Zeman niech się nie dziwi, bo sam wystawia takie porażki w składzie. 

ObrazekObrazek
De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2013, 20:24

Dziś za Romą, więc wybrałem ten temat.

Oficjalne jedenastki:

ROMA (4-3-3): Goicoechea; Piris, Marquinhos, Castan, Balzaretti; Pjanic, De Rossi, Bradley; Lamela, Osvaldo, Totti.

INTER (3-4-1-2): Handanovic; Ranocchia, Chivu, Juan Jesus; Nagatomo, Zanetti, Gargano, Pereira; Guarin; Palacio, Livaja

Strama na problemy z przodu, bo na mecz wypadli: Cassano, powolny Alvarez, Milito i Coutinho.

ObrazekObrazek
Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2013, 20:41

Mam pytanie. Czy ktoś orientuje się, dlaczego dwumecz Juve-Lazio jest rozgrywany w przeciągu tygodnia, podczas gdy pierwszy mecz Roma-Inter jest rozgrywany 23.01, natomiast rewanż 17.04 ? :shock:
Tak dla jasności, wolę już "nasze" rozwiązanie...

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2013, 20:53

Brutalo pisze:Mam pytanie. Czy ktoś orientuje się, dlaczego dwumecz Juve-Lazio jest rozgrywany w przeciągu tygodnia, podczas gdy pierwszy mecz Roma-Inter jest rozgrywany 23.01, natomiast rewanż 17.04 ? :shock:
Tak dla jasności, wolę już "nasze" rozwiązanie...
Tutaj podobno chodzi o to, żeby nie rozgrywać 3 takich samych spotkań praktycznie w ciągu półtorej tygodnia.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2013, 21:00

ewerthon pisze: Tutaj podobno chodzi o to, żeby nie rozgrywać 3 takich samych spotkań praktycznie w ciągu półtorej tygodnia.
Ja z kolei czytałem, że 2 różne zespoły nie mogą rozgrywać spotkań na tym samym obiekcie w przeciągu 24 godz. (pewnie chodzi o czas potrzebny na przygotowanie murawy itd.).

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2013, 21:25

Rewanz mial byc grany 30.01, a 1.02 roma ma grac z Cagliari. Wladze ligi zdecydowaly sie na przesuniecie meczu pucharowego zamiast ligowego.

http://www.football-italia.net/29642/co ... oved-april

Obrazek
Buffalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2013, 21:41

Gol stracony przez Rome w ostatnich sekundach 1 polowy to jawna profanacja defensywy. Jak mozna tak bronic, asekurowac, zastawiać to ja nie wiem. Rece opadaja. Ogolnie tak graja, jakby jednym i drugim sie nie chcialo.

Nie patrz na to ile mam postów, bo i tak wiem wiecej od Ciebie.
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2013, 21:46

ewerthon pisze: A ja po kilku ostatnich meczach widziałem właśnie narzekanie na Bradleya ze strony kibiców Romy. Także ktoś z nas nie ma racji.
De Rossi już Ci ładnie wytłumaczył, ale dorzucę jeszcze cuś. To prosty przecinak, silny fizycznie, głównie czytający grę, odbierający piłkę i wykonujący proste podania. Jeśli ktoś od niego oczekuje drybingów, strzałów i wymuskanych podań a la Totti (jak to ma w zwyczaju większość futbolowych Januszków zanim dobrze oceni zawodnika)- to się przejedzie. Inna sprawa, że tak jak De Ceglie czy Borriello jest lepszym piłkarzem, niż myślą Juventini, tak Bradley stał się l'enfant terrible i wszystko co złe spada na niego. Ja też nie robię z niego kogoś na poziomie Vidala, ale jak patrzę, że zgarnęli takiego zawodnika za 3,5 miliona- to ta transakcja robi na mnie wrażenie. Podobnie jak teraz sobie pomyślę, że Król Artur przyszedł za 10 melonków.

Ale po tej połowie rzekłbym już, że to materiał na Barcelonę :twisted:

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2013, 22:02

SKAr7 pisze:
ewerthon pisze: A ja po kilku ostatnich meczach widziałem właśnie narzekanie na Bradleya ze strony kibiców Romy. Także ktoś z nas nie ma racji.
De Rossi już Ci ładnie wytłumaczył, ale dorzucę jeszcze cuś.
Co jedynie pokazuję, że nie warto sugerować się komentarzami pod newsami, zresztą, nie tylko tam. A ja swoją wiedzę na temat Bradleya czerpałem właśnie z tego. Wprawdzie widziałem parę meczów z jego udziałem, ale niczym nie różnił się od innych zawodników.

DiaVolO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2013, 22:06

Dajcie jakiegoś dobrego streama do meczu :)

ODPOWIEDZ