Wszystko o AS Roma
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 38 razy
Inter gra piach, zero pomysłu na ten zespół, mogą jedynie zagrozić gdy będą gryźć trawę, jak na Juventus Stadium. Rome każdy zna, Zdenka też każdy zna. Dobrze, że któraś z tych drużyn zagra w finale ( dobrze jak Juventus awansuje ), bo Fiorentina pod wodza Montelli to trudny przeciwnik.
- Vimes
- Juventino
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Roma lub Inter w finale CI 
Duża lepsza opcja dla nas niż Napoli czy Viola. Nie chcę nam przypisywać już srebrnej gwiazdki, ale czuję ją w kościach

Duża lepsza opcja dla nas niż Napoli czy Viola. Nie chcę nam przypisywać już srebrnej gwiazdki, ale czuję ją w kościach

- Winner
- Juventino
Roma też z chęcią zapoluje na gwiazdkę bo im także brakuje jednego zwycięstwa do 10. A nam łatwo z Lazio na pewno nie będzie, zwłaszcza ze w tamtym roku z Napoli w finale też miało być "łatwo" a skończyło się słabo.Sila Spokoju pisze:Roma lub Inter w finale CI
Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
- ewerthon
- Juventino
A ja po kilku ostatnich meczach widziałem właśnie narzekanie na Bradleya ze strony kibiców Romy. Także ktoś z nas nie ma racji.SKAr7 pisze:Zawsze, jeszcze od czasów Chievo. Rok temu nam robił w środku taką jesień średniowiecza, jak choćby Valero i Nainggolan w tym roku. I był głównym aktorem obu meczów, a Vucinicia wręcz zgwałcił w drugim.Arbuzini pisze: No i Bradley całkiem nieźle - on tak zawsze, czy wypadek przy pracy?![]()
Też "przypadkiem" powrót Bradleya z kontuzji zbiegł się w czasie z zatrudnieniem rzekomego eksperta od obrony i zdecydowaną poprawą Romy pod tym względem.
Świetny, świetny, świetny interes zrobiła Roma. Gracz o klasę lepszy od Padoina za 3,5 miliona.
- De Rossi
- Juventino
Bradley to solidny piłkarz, solidny rzemieślnik i tyle. Vidalem nie jest, ale warto kogoś takiego mieć, choćby na rezerwie. Ja osobiście go cenię, chociaż faktem jest, że ostatnio gra słabiej w porównaniu do początku sezonu. Kibice Romy znaleźli sobie w nim gracza na którym mogą wyładować emocje. To dziwna społeczność, która do niedawna płakała za Borriello. Raczej sfrustrowani, brakiem sukcesów. Gdy jest ładna gra, to wolą brzydko wygrywać, gdy jest brzydko, to wolą przegrać po ładnym meczu. Wczoraj Zeman wyszedł trójką w obronie. Ciekawe czy zostanie przy tym pomyśle na stałe.ewerthon pisze:A ja po kilku ostatnich meczach widziałem właśnie narzekanie na Bradleya ze strony kibiców Romy. Także ktoś z nas nie ma racji.
Kilka komentarzy po wczorajszym meczu:
Kod: Zaznacz cały
Rzygać mi się chce, nie taką Romę kocham, nie takiej chce kibicować. Bronić Częstochowy z Fiorentiną?? BŁAGAM, OBUDŹCIE SIĘ... ZEMAN AUT, DESTRO AUT, BRADLI AUT, TAX AUT TDI AUT!!!!!!!!!!
Ściągnijcie na ich miejsce piłkarzy...
Bradley, Destro i Dodo powinni nawet nie wchodzic.
Aquilani to jeszcze większa porażka od Bradleya. Gra niezłą kupę.
ŚCINA ALE WIDZE, ŻE BRADLEY TO JAKAŚ MASAKRA
Bradley łamaga, kondycje ma ale jak już piłka przy nodze przy polu karnym przeciwnika to panika
Bradley drybling mistrzow w 16-tce rywala...
Kosmos po prostu, joga bonito czy jak to sie tam pisze normalnie.
Bradley jest <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> idiotą.
FORZA BRADLEY! A Zeman niech się nie dziwi, bo sam wystawia takie porażki w składzie.

- De Rossi
- Juventino
Dziś za Romą, więc wybrałem ten temat.
Oficjalne jedenastki:
ROMA (4-3-3): Goicoechea; Piris, Marquinhos, Castan, Balzaretti; Pjanic, De Rossi, Bradley; Lamela, Osvaldo, Totti.
INTER (3-4-1-2): Handanovic; Ranocchia, Chivu, Juan Jesus; Nagatomo, Zanetti, Gargano, Pereira; Guarin; Palacio, Livaja
Strama na problemy z przodu, bo na mecz wypadli: Cassano, powolny Alvarez, Milito i Coutinho.
Oficjalne jedenastki:
ROMA (4-3-3): Goicoechea; Piris, Marquinhos, Castan, Balzaretti; Pjanic, De Rossi, Bradley; Lamela, Osvaldo, Totti.
INTER (3-4-1-2): Handanovic; Ranocchia, Chivu, Juan Jesus; Nagatomo, Zanetti, Gargano, Pereira; Guarin; Palacio, Livaja
Strama na problemy z przodu, bo na mecz wypadli: Cassano, powolny Alvarez, Milito i Coutinho.

- Brutalo
- Juventino
Mam pytanie. Czy ktoś orientuje się, dlaczego dwumecz Juve-Lazio jest rozgrywany w przeciągu tygodnia, podczas gdy pierwszy mecz Roma-Inter jest rozgrywany 23.01, natomiast rewanż 17.04 ? :shock:
Tak dla jasności, wolę już "nasze" rozwiązanie...
- ewerthon
- Juventino
Tutaj podobno chodzi o to, żeby nie rozgrywać 3 takich samych spotkań praktycznie w ciągu półtorej tygodnia.Brutalo pisze:Mam pytanie. Czy ktoś orientuje się, dlaczego dwumecz Juve-Lazio jest rozgrywany w przeciągu tygodnia, podczas gdy pierwszy mecz Roma-Inter jest rozgrywany 23.01, natomiast rewanż 17.04 ? :shock:
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Ja z kolei czytałem, że 2 różne zespoły nie mogą rozgrywać spotkań na tym samym obiekcie w przeciągu 24 godz. (pewnie chodzi o czas potrzebny na przygotowanie murawy itd.).ewerthon pisze: Tutaj podobno chodzi o to, żeby nie rozgrywać 3 takich samych spotkań praktycznie w ciągu półtorej tygodnia.
- bendzamin
- Redaktor
Rewanz mial byc grany 30.01, a 1.02 roma ma grac z Cagliari. Wladze ligi zdecydowaly sie na przesuniecie meczu pucharowego zamiast ligowego.
http://www.football-italia.net/29642/co ... oved-april
http://www.football-italia.net/29642/co ... oved-april
- Buffalo
- Juventino
Gol stracony przez Rome w ostatnich sekundach 1 polowy to jawna profanacja defensywy. Jak mozna tak bronic, asekurowac, zastawiać to ja nie wiem. Rece opadaja. Ogolnie tak graja, jakby jednym i drugim sie nie chcialo.
Nie patrz na to ile mam postów, bo i tak wiem wiecej od Ciebie.
- SKAr7
- Juventino
De Rossi już Ci ładnie wytłumaczył, ale dorzucę jeszcze cuś. To prosty przecinak, silny fizycznie, głównie czytający grę, odbierający piłkę i wykonujący proste podania. Jeśli ktoś od niego oczekuje drybingów, strzałów i wymuskanych podań a la Totti (jak to ma w zwyczaju większość futbolowych Januszków zanim dobrze oceni zawodnika)- to się przejedzie. Inna sprawa, że tak jak De Ceglie czy Borriello jest lepszym piłkarzem, niż myślą Juventini, tak Bradley stał się l'enfant terrible i wszystko co złe spada na niego. Ja też nie robię z niego kogoś na poziomie Vidala, ale jak patrzę, że zgarnęli takiego zawodnika za 3,5 miliona- to ta transakcja robi na mnie wrażenie. Podobnie jak teraz sobie pomyślę, że Król Artur przyszedł za 10 melonków.ewerthon pisze: A ja po kilku ostatnich meczach widziałem właśnie narzekanie na Bradleya ze strony kibiców Romy. Także ktoś z nas nie ma racji.
Ale po tej połowie rzekłbym już, że to materiał na Barcelonę :twisted:
- ewerthon
- Juventino
Co jedynie pokazuję, że nie warto sugerować się komentarzami pod newsami, zresztą, nie tylko tam. A ja swoją wiedzę na temat Bradleya czerpałem właśnie z tego. Wprawdzie widziałem parę meczów z jego udziałem, ale niczym nie różnił się od innych zawodników.SKAr7 pisze:De Rossi już Ci ładnie wytłumaczył, ale dorzucę jeszcze cuś.ewerthon pisze: A ja po kilku ostatnich meczach widziałem właśnie narzekanie na Bradleya ze strony kibiców Romy. Także ktoś z nas nie ma racji.