Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2015, 18:47

Zamknięte okienko dlatego, że musi co dwa dni odpowiadać o przyszłości Vidala i Pogby, a przecież znamy Józka. Szybkie transfery, obóz przygotowawczy a w międzyczasie jeszcze jeden-dwa-trzy transfery.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2015, 18:54

Brak trequartisty i choćby jednego porządnego bocznego obrońcy ponownie mocno mnie rozczaruje. Dodatkowo co z Llorente, co z resztą sprzedaży?

Dziwna jest ta informacja od Marotty o zakończeniu mercato. Nie do końca wierzę w to wszystko, natomiast jeśli faktycznie zakończylibyśmy w ten sposób okno, nawet jeśli dotyczyłoby to wyłącznie zakupów, to nie tego oczekiwałem po tak udanym poprzednim sezonie.

Obrazek
PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2015, 19:04

Może rzeczywiście zamknięcie dotyczy tego o czym pisze wloski.
Bo obrońca ogarniający oba boki obrony bardzo by się przydał! Asa już za Conte mówił, że to nie jego pozycja i woli środek pomocy.. A Padoinem wszystkiego nie ogarniemy.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2015, 19:33

pumex pisze: Dodatkowo co z Llorente, co z resztą sprzedaży?
To chyba oczywiste, że Juve będzie sprzedawało. Juventus załatwił swoje priorytetowe sprawy, teraz skoncentruje się na uszczuplaniu kadry. Poza tym , sytuacja piłkarzy najlepszych drużyn nie jest zdefiniowana. i tutaj jest możliwa akcja w stylu Szalonookiego

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 06 lipca 2015, 19:42

Jeśli w to mercato mielibyśmy już nikogo nie kupić, to 2 najbardziej prawdopodobne warianty na ten sezon to dla mnie:

4-3-1-2 (z drugiej połowy tego sezonu)
----------------------------------------------------------------------------
-------------------Morata---------------------Dybala--------------------
----------------(Mandżukić)-----------------(Coman)------------------
----------------------------------Vidal------------------------------------
--------------------------------(Pereyra)---------------------------------
-----------------Pogba--------Marchisio--------Khedira----------------
---------------(Sturaro)------(Khedira)--------(Padoin)---------------
-------Evra----------Chiellini--------Bonucci-------Lichtsteiner------
---(Asamoah)------(Rugani)-------(Barzagli)------(Caceres)--------
---------------------------------Buffon-----------------------------------
---------------------------------(Neto)-----------------------------------

4-3-3 (z Pucharu Włoch)
-------------------------------Mandżukić--------------------------------
-------------------------------(Llorente)---------------------------------
----------------Morata--------------------------Dybala-----------------
---------------(Coman)------------------------(Pereyra)---------------
-----------------Pogba--------Marchisio--------Vidal-------------------
---------------(Sturaro)------(Khedira)-------(Padoin)----------------
-------Evra----------Chiellini--------Bonucci-------Lichtsteiner------
---(Asamoah)------(Rugani)-------(Barzagli)------(Caceres)--------
---------------------------------Buffon-----------------------------------
---------------------------------(Neto)-----------------------------------

3-5-2 będziemy tylko piłować przy korzystnym wyniku. Jeśli nigdy nie próbowaliśmy 4-3-1-2 z Tevezem za napastnikami, to tak samo wątpię, żebyśmy próbowali ustawiać na tej pozycji Dybalę.

fazzik8

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 lipca 2015, 20:39

Ogólnie Marotta mówi jedno robi drugie w takim sensie, że nikt nie przyjdzie a następnego dnia są badania medyczne. Poza tym transfery Marotty są z reguły ciche i pojawiają się w mediach jak wszystko jest już dogadane. Pamiętam transfer Teveza. Była cisza a nagle Tevez na badaniach w Turynie. Jestem przekonany, że kupimy jakaś 10tke jeszcze i to będzie chyba właśnie w takim stylu, ze nagle Łysy zaatakuje kogoś:). Dybala na pewno nie będzie grał za napastnikami bo to nie ten typ zawodnika, sam zresztą powiedział w wywiadzie, że woli być bliżej bramki. Juventus szuka rozgrywającego żeby ciężar gry przenieść właśnie bardziej za napastników niż jak to miało miejsce z Pirlo w głębi pola. Na razie będą sprzedaże i cisza, ale Marotta nie powiedział jeszcze ostatniego słowa:)

Zizou_1989

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2015, 21:22

zebyście się nie zdziwili :) nikt już nie przyjdzie o głośnym nazwisku w te mercato. Jedynie Zaza o którym mówiono wczesniej i młodzian Vadala :) a Ci co mówią o Oscarze i innych nei wiedza co mówią :) życie to nie FM. Wydalismy kupe kasy dokonalismy super transferow i styka :)

Astarot

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 lipca 2015, 00:14

Zizou_1989 pisze:zebyście się nie zdziwili :) nikt już nie przyjdzie o głośnym nazwisku w te mercato. Jedynie Zaza o którym mówiono wczesniej i młodzian Vadala :) a Ci co mówią o Oscarze i innych nei wiedza co mówią :) życie to nie FM. Wydalismy kupe kasy dokonalismy super transferow i styka :)
transfery naprawdę dobre ale pomijając kwestię rozgrywającego (myślę, że każdy realnie myślący kibic od początku traktował doniesienia o Isco i OScarze jak pozostałę "fantamercato" jak VIdal i Arsenal) to jednak wyraźnie brakuje odmłodzenia boków.W mojej ocenie uniwersalny, waleczny i przede wszystkim młody Vrslajko to dla nas na tą chwilę totalne must be. Poza tym nie rozumiem dlaczego odpuszczamy kwestię Jovetica, może i jest łamliwy ale w mojej ocenie warunki transferu biorąc pod uwagę naszą obecna sytuację finansową nie jest to nadmierne ryzyko a jeżeli tylko omijały by go kontuzje to jest to zawodnik warty uwagi.

blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2015, 00:25

Marotta w 100% wykonał dotychczasowy plan. Mamy gotowy skład i choć przydałaby się wisienka na torcie, to nie ma co szaleć. Jeszcze jeden wielki transfer poprawi nasze szanse w LM, ale nie da gwarancji choćby półfinału. Teraz Beppe może spokojnie monitorować rynek i rzucić zachęcającą ofertę.
Nie mamy już tej presji, że wypadałoby mocno postawić na Ligę Mistrzów, bo Tevez i Pirlo mogą odejść. Ich już nie ma, ale są młodzi gracze jak Morata, Dybala, Pogba, Rugani, Sturaro, a także Marchisio, Bonucci, Chiellini którzy gwarantują dobry poziom jeszcze na kilka lat, a na pewno nie odejdą.
Podczas gdy Napoli czeka zmiana trenera, Milan stara się o Ibrę żeby dać sobie szansę na LM, Inter zdaje się budować coś sensownego, ale chwilę im to zajmie, zmęczona ostatnimi sezonami Roma chyba nie ma pomysłu na rywalizację z nami, to Juventus pozostaje silnym faworytem w Serie A. I ta dominacja przy takiej polityce może potrwać jeszcze dobrych parę lat. I choć ten sezon zapowiada się najciekawiej od 2 lat, ciężko mi sobie wyobrazić że mielibyśmy nie zdobyć mistrzostwa. Najlepsze dopiero nadchodzi.

Obrazek
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 07 lipca 2015, 08:21

Ja jestem przekonany, że Marotta nas zaskoczy...plan wykonał, z tym się zgodzę i nie zamierzam narzekać jak niektórzy maruderzy...my mamy kompletny skład a teraz do walki włączają się najbogatsi...Beppe będzie sprzedawał tych, którzy nie są potrzebni i będzie spokojnie monitorował rynek bo przez dwa miesiące może okazać się, że zawodnicy pokroju Isco czy Oscar stali się nagle piątym kołem u wozu dla swojego klubu...to jest atut Beppe, że niczego nie musi, nie ciąży na nim presja ale on może i jestem przekonany, że wyłapie okazję do jakich już nas przyzwyczaił...
Będą pieniądze ze sprzedaży, zwolniły się dwa wysokie kontrakty więc Beppe będzie miał komfortowe warunki tym bardziej, że w odróżnieniu od lat ubiegłych nie jest pod ścianą więc nie płaczcie proszę...

Obrazek
krystiank

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2015, 09:18

alessandro1977 pisze:Ja jestem przekonany, że Marotta nas zaskoczy...plan wykonał, z tym się zgodzę i nie zamierzam narzekać jak niektórzy maruderzy...my mamy kompletny skład a teraz do walki włączają się najbogatsi...Beppe będzie sprzedawał tych, którzy nie są potrzebni i będzie spokojnie monitorował rynek bo przez dwa miesiące może okazać się, że zawodnicy pokroju Isco czy Oscar stali się nagle piątym kołem u wozu dla swojego klubu...to jest atut Beppe, że niczego nie musi, nie ciąży na nim presja ale on może i jestem przekonany, że wyłapie okazję do jakich już nas przyzwyczaił...
Będą pieniądze ze sprzedaży, zwolniły się dwa wysokie kontrakty więc Beppe będzie miał komfortowe warunki tym bardziej, że w odróżnieniu od lat ubiegłych nie jest pod ścianą więc nie płaczcie proszę...
Ale mu wierzysz jak swojej mamie. I to Cie zgubi .... on jest zbyt przewidywalny już dlatego mówie Ci ze niczym już nie zaskoczy.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2015, 09:29

A niby dlaczego to miałoby mnie zgubić ? Poza tym, Twoja opinia jest dla mnie mało istotna więc wybacz...zgubić mnie nie zgubi bo dla mnie jest już ok...zaskoczyć mnie jednak może...
Poza tym, Beppe niczego nie obiecuje...

Obrazek
krystiank

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2015, 10:48

alessandro1977 pisze:A niby dlaczego to miałoby mnie zgubić ? Poza tym, Twoja opinia jest dla mnie mało istotna więc wybacz...zgubić mnie nie zgubi bo dla mnie jest już ok...zaskoczyć mnie jednak może...
Ale nie idzie wg życzeń trenera to samo było z Conte i tu sie też zaczyna. Kazdy z nas ze boki obrony mamy średnie a on nic nie robi w tym kierunku

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 07 lipca 2015, 10:53

krystiank pisze:
alessandro1977 pisze:A niby dlaczego to miałoby mnie zgubić ? Poza tym, Twoja opinia jest dla mnie mało istotna więc wybacz...zgubić mnie nie zgubi bo dla mnie jest już ok...zaskoczyć mnie jednak może...
Ale nie idzie wg życzeń trenera to samo było z Conte i tu sie też zaczyna. Kazdy z nas ze boki obrony mamy średnie a on nic nie robi w tym kierunku
Czyzby mial w d... nasze opinie? :shock:

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2015, 11:03

Ale boki obrony to według mnie nie jest aż tak pilna sprawa...
Lichy/Caceres - Evra/Asamoah a od biedy Padoin zagra wszędzie...na boku może zagrać też Kielon bo na środek mamy świetnego Ruganiego...
Tragedii nie ma choć zdaję sobie sprawy, że doopy ten zestaw nie urywa...jest dwa miesiące mercato i Marotta może ciekawą okazję zahaczyć bo jak wspomniałem...po zakontraktowaniu przez bogacza medialnego grajka, który u niego musi grać ( przykład Bale bez formy ) ten mało medialny staje się niepotrzebny... :wink:
Poza tym, Marotta już wykonał kawał dobrej roboty... :ok:

Obrazek
Zablokowany