Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2015, 10:26

Daily Mirror podalo, że zaczęliśmy interesować się jeszcze Willianem. No ciekawe.
Bonu odrzucił ofertę RM i zaczął negocjacje ws. przedłużenia kontraktu.
Coś tam się przewija, że bedziemy próbowali wykorzystać zainteresowanie Realu Llorentem, celem wyciągnięcia Isco.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 03 lipca 2015, 10:32

Willian to chyba raczej nierealny jest...podajesz nazwiska, które zawsze chciałem widzieć w Juve ale nigdy do tego nie doszło...wyjątkiem jest Mandżukić... :wink:
Willian będzie jeszcze trudniejszy do wyciągnięcia niż Oscar bo Isco to w ogóle nie ma co sobie głowy zawracać...

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 03 lipca 2015, 10:37

rh pisze:Tyle ze kolumbijczyk wcale nie odchodzi z chelsea. Napewno zostanie na kolejny sezon. Mou wierzy w niego i bzdura jest to ze chce go opchnac.
Zrodlo? Te wiarygodne informowaly w ostatnich dniach, ze pilkarz zostal zaproponowany chocby Barcelonie.

Neto niebawem podpisze z nami kontrakt, tymczasem pojawia sie coraz wiecej szczegolow jego porozumienia z nami. Otoz godzi sie on na role drugiego bramkarza w sezonie 15/16, ale oczekuje rownego traktowania od sezonu 16/17. Ma podpisac na 4 lata - warunki finansowe podano juz na forum wczesniej.

Tuttosport informuje, ze w obliczu odejscia Teveza i Pirlo, nowymi wykonawcami wolnych maja byc Pogba (prawa strona boiska) oraz Dybala (lewa str.). Ten drugi przejmie tez role drugiego zawodnika strzelajacego karne, pierwsze miejsce ponownie dla Vidala. Wolne z wiekszych odleglosci maja bic Khedira badz Marchisio. Rzuty rozne z lewej strony Asamoah/Evra, prawej para Pogba/Marchisio. Dobrze, bo juz nie moglem patrzec na dosrodkowania Pirlo...

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2015, 10:39

Ciekawe skad tuttosport wie kto bedzie bil jakie wolne z ktorej strony itp jak jeszcze nawet zaden trening sie nie odbyl :prochno:

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 03 lipca 2015, 10:41

Cabrini_idol pisze:Ciekawe skad tuttosport wie kto bedzie bil jakie wolne z ktorej strony itp jak jeszcze nawet zaden trening sie nie odbyl :prochno:
Moze gdybaja, a moze maja jakiegos synka, ktory rozmawial z Allegrim, :prochno:

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2015, 10:43

Cabrini_idol pisze:Ciekawe skad tuttosport wie kto bedzie bil jakie wolne z ktorej strony itp jak jeszcze nawet zaden trening sie nie odbyl :prochno:
Ale wiesz, że Allegri miał tych wszystkich zawodników w poprzednim sezonie oprócz Dybaly i Khediry? Wiec spokojnie mógł obserwować jak wykonują te czynności w poprzednim sezonie. A co do Khediry i Dybaly to mniemam, iż nasz scouting sobie dokładnie opracowal profile nowych zawodników i zna ich mocne jak i słabe strony.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 03 lipca 2015, 10:44

Asamoah rzuty rożne? Coś mi tu śmierdzi :) Przecież Kwado zawsze zabezpiecza tyły w takich sytuacjach z tego co kojarzę.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2015, 10:50

Poprostu pisze:Asamoah rzuty rożne? Coś mi tu śmierdzi :) Przecież Kwado zawsze zabezpiecza tyły w takich sytuacjach z tego co kojarzę.
Może będzie to robił Dybala, bo on raczej pod bramką przeciwnika w takich sytuacjach wiele nie zdziała :)

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 03 lipca 2015, 10:52

Tylko i wyłącznie gdybanie bo nie widzi mi się wykonywanie rzutów wolnych przez Pogbę...on tego po prostu nie potrafi ale Dybala jak najbardziej tak...tak na dobrą sprawę, obecnie pozostaje nam tylko Dybala do rzutów wolnych ale co będzie kiedy jego nie będzie na boisku ? Czasami zapały do tego typu stałych fragmentów gry miał Bonucci ale skutki były :lol:
Przynajmniej dzieci pod stadionem miały radochę, że wypadła im ze stadionu jakaś piłka... :smile:
Del Piero czy Pirlo potrafili wolnymi wygrać nam mecz...teraz będzie to bardzo trudne w przypadku braku podobnego specjalisty...

Obrazek
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 03 lipca 2015, 10:52

Robaku pisze:
Poprostu pisze:Asamoah rzuty rożne? Coś mi tu śmierdzi :) Przecież Kwado zawsze zabezpiecza tyły w takich sytuacjach z tego co kojarzę.
Może będzie to robił Dybala, bo on raczej pod bramką przeciwnika w takich sytuacjach wiele nie zdziała :)

Ale też ciężko sobie wyobrazić, że będzie kasował kontry przeciwników :)

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 03 lipca 2015, 11:09

Znaczy generalnie jest tak, że zwykle w tych sytuacjach w tyłach siedzieli boczni obrońcy. Lichy/Evra. Asamoah mógłby ewentualnie zbierać te piłki i uderzać z dystansu bo kopytno ma niezłe.

Pogba już parę razy próbował te wolne. Wychodziło kiepsko. No ale zobaczymy :)

Obrazek
rh

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 lipca 2015, 11:13

mrozzi pisze:
rh pisze:Tyle ze kolumbijczyk wcale nie odchodzi z chelsea. Napewno zostanie na kolejny sezon. Mou wierzy w niego i bzdura jest to ze chce go opchnac.
Zrodlo? Te wiarygodne informowaly w ostatnich dniach, ze pilkarz zostal zaproponowany chocby Barcelonie.

Neto niebawem podpisze z nami kontrakt, tymczasem pojawia sie coraz wiecej szczegolow jego porozumienia z nami. Otoz godzi sie on na role drugiego bramkarza w sezonie 15/16, ale oczekuje rownego traktowania od sezonu 16/17. Ma podpisac na 4 lata - warunki finansowe podano juz na forum wczesniej.

Tuttosport informuje, ze w obliczu odejscia Teveza i Pirlo, nowymi wykonawcami wolnych maja byc Pogba (prawa strona boiska) oraz Dybala (lewa str.). Ten drugi przejmie tez role drugiego zawodnika strzelajacego karne, pierwsze miejsce ponownie dla Vidala. Wolne z wiekszych odleglosci maja bic Khedira badz Marchisio. Rzuty rozne z lewej strony Asamoah/Evra, prawej para Pogba/Marchisio. Dobrze, bo juz nie moglem patrzec na dosrodkowania Pirlo...
Wiem ze to moze byc zgubne ale prasa londynska. Sugeruje sie nia w tym przypadku dlatego, ze pojawialy sie tam wypowiedzi mou, ktory chce zatrzymac zawodnika w londynie. Pilkarz sam rozmyslal nad transferem ale wedlug wczorajszych doniesien doszedl do porozumienia z trenerem i sprobuje sie odbudowac w nadchodzacym sezonie. Nie bede zgrywac experta mercato ale wyglada na to ze temat cuadrado to jedynie plotka.

Morgesztern

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2015, 13:24

Mercato w wykonaniu Juventusu bardzo mi się podoba, ale z tego co wiem to nie ma żadnych kandydatów na boki obrony - chyba, że coś przeoczyłem, a to bardzo możliwe. :wink:

Obrazek
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2015, 13:45

Morgesztern pisze:Mercato w wykonaniu Juventusu bardzo mi się podoba, ale z tego co wiem to nie ma żadnych kandydatów na boki obrony - chyba, że coś przeoczyłem, a to bardzo możliwe. :wink:
Nie przeoczyłeś, nadrzędnym problemem, któremu chce zaradzić w tym okienku Józek jest kreatywność, a nią możemy tylko budować przez wspaniałą pomoc albo atak. Jako, że pomoc mamy "full" skupienie jest na atak. Dybala to sporo kreatywności, do tego interesujemy się zawodnikiem podwieszonym za napastnikami. Z całym szacunkiem do Pereyry jawi mi się jako świetny box to box, ale jako OŚP średnio. Może z czasem rozwinie się do tego momentu, że jego kreatywność nie będzie kończyła się na próbach, ale będzie na prawdę solidna. W tym momencie Roberto jest zawodnikiem z gorącą głową. Popełnia masę błędów (na tej pozycji) i ma problem ze strzelaniem bramek (mimo tych, które strzelił). Ten sezon będzie przełomowy, bo być może w II części zobaczymy już zawodnika o wiele lepiej ukształtowanego. Na pewno Pereyra wydaje się być na tą pozycję lepszym wyborem niż Vidal. Jeszcze raz, żebym nie był źle zrozumiany: jeśli Pereyra potwierdzi końcówkę sezonu i pokaże że ta gorąc głowa już nie jest problemem, a jego próby będą bardziej okazałe. Tak na prawdę mamy zawodnika na dwie pozycje. Po za tym i tak sprowadziłbym takiego Oscara. Mocny skład może zapewnić tylko zwycięstwa. Po za tym zobaczymy, co ze sprzedażami, bo być może wyklaruje się jakiś temat bocznego obrońcy (chociaż jednego).

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2015, 13:54

mrozzi pisze:Neto niebawem podpisze z nami kontrakt, tymczasem pojawia sie coraz wiecej szczegolow jego porozumienia z nami. Otoz godzi sie on na role drugiego bramkarza w sezonie 15/16, ale oczekuje rownego traktowania od sezonu 16/17. Ma podpisac na 4 lata - warunki finansowe podano juz na forum wczesniej.
Nie podoba mi się ta cała postawa Brazylijczyka. Stawia nam warunki. W ilu meczach ma zagrać ect. Wiadomo, że w Juventusie drugi bramkarz gra mecze w Pucharze Włoch, co do rozgrywek europejskich oraz ligi sprawa jest oczywista, jeśli Buffon będzie tylko zdrowy to grać będzie i basta. Ten sezon, kolejny. Po prostu będzie grał i radze Neto się do tego przyzwyczaić i zaakceptować. Jeszcze nie wszedł do szatni, a już zaczyna się dąsać. Nie podoba mi się to.

PS: Neto będzie miał całkiem dobre zarobki :whistle:
mrozzi pisze:Tuttosport informuje, ze w obliczu odejscia Teveza i Pirlo, nowymi wykonawcami wolnych maja byc Pogba (prawa strona boiska) oraz Dybala (lewa str.). Ten drugi przejmie tez role drugiego zawodnika strzelajacego karne, pierwsze miejsce ponownie dla Vidala. Wolne z wiekszych odleglosci maja bic Khedira badz Marchisio. Rzuty rozne z lewej strony Asamoah/Evra, prawej para Pogba/Marchisio. Dobrze, bo juz nie moglem patrzec na dosrodkowania Pirlo...
Tuttosport może sobie pisac co chce, ale pisanie że dośrodkowywać z rożnego ma Pogba, Evra czy Asamoah można sobie między bajki wsadzić. Gdy tylko Pirlo brakowało na boisku wszystkie stałe fragmenty gry wykonywał Marchisio (rzuty wolne z dośrodkowaniem, rożne) i będzie to robił jestem co do tego przekonany. Co do karnych też sprawa oczywista - Vidal. Problem pojawi się gdy przyjdzie nam strzelać bezpośrednio na bramke rywala bezpośrednio. Nie będzie Pirlo, ani Teveza. Ten bardzo groźny element nam wypada w tym sezonie. Pogba być może będzie te uderzenia wykonywał, ale to już nie ta sama jakość. Co do Dybali. Zobaczymy. Nie wypowiadam się bo za mało meczy z jego udziałem widziałem. Jednak w przypadku Argentyńczyka fakty są takie, że będziemy na niego stawiać i pokładać w nim ogromne nadzieje. Zobaczymy czy to zadanie go nie przerośnie.

PS: Sam dość dużo myślałem na temat ów stałych fragmentów oraz roli Dybali (taki to akurat czas, że moge sobie na to pozwolić). Tak sobie myślałem, że gdyby taki Dybala trafił do Atletico to za dwa lata jego wartość wynosiła by pewnie przeszło 40 mln. Ktoś może się z tym kompletnie nie zgadzać, ale takie mnie naszło przeczucie.

Zablokowany