Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2012, 16:35

W ogóle to 3 naszych obecnych napastników jest do wywalenia - Bendtner, Matri i Quag. Mam nadzieje, że w LM wyjdziemy z grupy i wygramy Scudetto bo dzięki temu będą jakieś pieniążki, a wydatków na kadrę nie mamy już praktycznie wcale. Pozostaje tylko ten napastnik. Myślę, że trzeba będzie przeznaczyć na niego niemal cały budżet bo sprawa jest poważna i musimy zaryzykować.

baka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2012, 16:38

Castiel pisze:W ogóle to 3 naszych obecnych napastników jest do wywalenia - Bendtner, Matri i Quag. Mam nadzieje, że w LM wyjdziemy z grupy i wygramy Scudetto bo dzięki temu będą jakieś pieniążki, a wydatków na kadrę nie mamy już praktycznie wcale. Pozostaje tylko ten napastnik. Myślę, że trzeba będzie przeznaczyć na niego niemal cały budżet bo sprawa jest poważna i musimy zaryzykować.
Dla mnie to do odstrzału jest Matri , Bendtner/Gio i jak na razie Vucinić. Prosze powiedz mi jaka jest różnica między nim a Fabio ? Jak jest w formie to oczywiście , że jest lepszy od Quaqa , ale czy aktualnie , którykolwiek z naszych napastników jest w formie ?

Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 05 listopada 2012, 18:36

Co poniektórzy mają z tym Fabio? Gościu jest słaby, też się cieszę że strzelił bramkę Chelsea i Chievo, ale nie oszukujmy się w meczach w, których grał go na boisku po prostu nie było. Zero zagrożenia z jego strony. Jedziemy dalej takich piłkarzy jak Q, Matri oraz nasz Duńczyk nie powinno być obecnie w Juve. Przed aferą nasz atak wyglądał następująco, czołowy napastnik reprezentacji Francji i Włoch a teraz? Czołowy napastnik Czarnogóry, dwóch asów, którzy są za słabi by grać w świetnym napadzie repry Włoch, mały mikrus, który od czasu do czasu tam pogra i Nicolas, który gra tylko dlatego ,że nie ma nikogo lepszego. Ściągnijmy tego "Jorente" za te 6-9 mil naszego guru transferowego i np. Suareza lub Dżeko za 30 i mamy po problemie. Tak, tak wiem to nie FM, ale skoro stać nas na wywalanie grubych milionów na bandę "dobrych" zawodników to czemu nie możemy raz wydać ich na kogoś takiego?

Edit: Jestem przekonany ,że Pan Luciano M, w obecnej sytuacji nie miałby większych problemów by ściągnąć kogoś z topu do napadu.

skurczzone

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 listopada 2012, 19:33

Fabio obecnie ma najwyższą liczbę bramek na czas gry sposród wszystkich naszych napastników, dlatego należy mu się więcej czasu na boisku, ja tam bym się go nie pozbywał. Seba ma ogromny potecjał, ale jest z nim jakis problem, pewnie siedzi w jego głowie. Vucinic to oficjalnie nasz najlepszy napastnik, chociaż częsciej gra kupę. Bendtner to tylko eksperyment ion nawet nie jest wykupiony. W chwili obecnej do odstrzału jest tylko Matri.

Cały budżet transferowy musimy przeznaczyć na napadziora i tyle w temacie, obecnie ciężko jest się zdecydować kogo powinnismy się pozbyć - konkurencja jest, ale nie ma prawdziwej gwiazdy.

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2012, 19:38

Smok-u pisze:Ściągnijmy tego "Jorente" za te 6-9 mil naszego guru transferowego i np. Suareza lub Dżeko za 30 i mamy po problemie. Tak, tak wiem to nie FM, ale skoro stać nas na wywalanie grubych milionów na bandę "dobrych" zawodników to czemu nie możemy raz wydać ich na kogoś takiego?
Problem w tym, że jakby to było takie łatwe to tak by było. Zaraz rzucą się na mnie gimbusy krzyczące, że Józek nie ma jaj wydać 20< mln na jednego piłkarza ale powinieneś dobrze wiedzieć, że Athletic odmówił sprzedaży Llorente (no chyba, że 36 mln euro z klauzuli to dobra kwota) natomiast póki Suarez jest szczęśliwy w Liverpoolu to także nie ma mowy o jego odejściu. Co do Dżeko to tutaj także Mancini chciał go zatrzymać a ten klub nie musi się pozbywać swoich piłkarzy.

Spełniła się najgorsza z możliwych prognoz odnośnie ataku - nie tylko Matri i Q dalej grają miernie ale Giovinco zupełnie się nie sprawdza. Co do Vucinicia to nie uważam, żeby grał gorzej niż zwykle - po prostu z racji tego, że jest porażka z Interem i gra się nie klei to także i jemu się mocno obrywa. Trzeba napastnika już zimą ale nie uważam, żeby sensowny gracz był do kupienia (za sensowne pieniądze).

Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2012, 19:42

Zawsze będzie jakieś "ale", tak rozumując nigdy nie ściągniemy jakiegoś porządnego napastnika. Jestem przekonany ,że zaproponowanie MC czy LFC 35 milionów, by wystarczyło by do nas przeszedł Dżeko lub Suarez.

baka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2012, 19:45

Smok-u pisze:Co poniektórzy mają z tym Fabio? Gościu jest słaby, też się cieszę że strzelił bramkę Chelsea i Chievo, ale nie oszukujmy się w meczach w, których grał go na boisku po prostu nie było. Zero zagrożenia z jego strony. Jedziemy dalej takich piłkarzy jak Q, Matri oraz nasz Duńczyk nie powinno być obecnie w Juve. Przed aferą nasz atak wyglądał następująco, czołowy napastnik reprezentacji Francji i Włoch a teraz? Czołowy napastnik Czarnogóry, dwóch asów, którzy są za słabi by grać w świetnym napadzie repry Włoch, mały mikrus, który od czasu do czasu tam pogra i Nicolas, który gra tylko dlatego ,że nie ma nikogo lepszego. Ściągnijmy tego "Jorente" za te 6-9 mil naszego guru transferowego i np. Suareza lub Dżeko za 30 i mamy po problemie. Tak, tak wiem to nie FM, ale skoro stać nas na wywalanie grubych milionów na bandę "dobrych" zawodników to czemu nie możemy raz wydać ich na kogoś takiego?

Edit: Jestem przekonany ,że Pan Luciano M, w obecnej sytuacji nie miałby większych problemów by ściągnąć kogoś z topu do napadu.
Akurat z tą bandą zawodników trafiłeś w sedno , w aktualnej sytuacji wolę zsumować te pieniądze rozłożone na pięciu zawodników i kupić kogoś takiego jak właśnie Suarez.

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2012, 19:50

Smok-u pisze:Zawsze będzie jakieś "ale", tak rozumując nigdy nie ściągniemy jakiegoś porządnego napastnika. Jestem przekonany ,że zaproponowanie MC czy LFC 35 milionów, by wystarczyło by do nas przeszedł Dżeko lub Suarez.
Zaproponowanie takich pieniędzy za Dżeko byłoby idiotyzmem, natomiast co do Suareza to dalej będę twierdził, że nie puściliby go i za 50, przynajmniej dopóki ten nie marudzi.

Ale faktem pozostaje, że jakiegoś solidnego napastnika winni byli kupić......

skurczzone

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 listopada 2012, 19:52

Liverpool nie ma napastników, nie pozbędzie się Suereza, Dzeko jest bardziej realny, ale tylko jesli City kogos dokupi

Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2012, 20:08

Zobaczymy na koniec sezonu, jeżeli LFC znowu będzie grał w LE (a może nawet nie) czy dalej Suarez tak ich będzie kochał. Gdyby zaczęły się plotki o zainteresowaniu, jakieś reakcje z naszej strony to może gwiazdor Urugwaju by inaczej na to spojrzał.
Co do Dżeko, jest chyba 4 napastnikiem w swoim klubie, teraz może 3 ale i tak gra sporadycznie. Możliwe ,że zamiast gry woli kasę, jednak tego nie wiemy. Trochę przeraża mnie wasze podejście, bo serio tak rozumując to powinniśmy się skupić na powrocie Toniego.

EDIT: Jeszcze wracając do Fabio. Giovinco- Robiący bezproduktywny szum HEJT! Vucinić - Człapiący po boisku HEJT! Fabio- Nierobiący szumu człapiący napastnik Spox! Gdzie tu sens, gdzie tu logika?

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2012, 20:23

baka pisze: Akurat z tą bandą zawodników trafiłeś w sedno , w aktualnej sytuacji wolę zsumować te pieniądze rozłożone na pięciu zawodników i kupić kogoś takiego jak właśnie Suarez.
Jedno, podstawowe, pojęcie- optymalizacja ryzyka. To, dlaczego Juventus jest tam, gdzie jest, a Milan spoczywa w spokoju w drugiej części tabeli.

Inna sprawa, że w tym momencie potrzebujemy spojrzeć szerzej niż twarde reguły prowadzenia biznesu, by móc się rozwijać.
Smok-u pisze: EDIT: Jeszcze wracając do Fabio. Giovinco- Robiący bezproduktywny szum HEJT! Vucinić - Człapiący po boisku HEJT! Fabio- Nierobiący szumu człapiący napastnik Spox! Gdzie tu sens, gdzie tu logika?
Może tutaj? :
Jakku1 po meczu z Bolognią pisze: 335 - Quagliarella /4 gole
830 - Vucinic /4 gole i 1 asysta
880 - Giovinco /3 gole i 2 asysty
Zresztą przesadzasz. FQ ma tyle samo hejterów na forum co powyższa dwójka. Poza tym z góry zakładasz, że "robienie szumu" jest zawsze rzeczą pozytywną, co jest bzdurą samą w sobie.
Ostatnio zmieniony 05 listopada 2012, 20:29 przez SKAr7, łącznie zmieniany 1 raz.

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2012, 20:25

Smok-u pisze:Zobaczymy na koniec sezonu, jeżeli LFC znowu będzie grał w LE (a może nawet nie) czy dalej Suarez tak ich będzie kochał. Gdyby zaczęły się plotki o zainteresowaniu, jakieś reakcje z naszej strony to może gwiazdor Urugwaju by inaczej na to spojrzał.
Co do Dżeko, jest chyba 4 napastnikiem w swoim klubie, teraz może 3 ale i tak gra sporadycznie. Możliwe ,że zamiast gry woli kasę, jednak tego nie wiemy. Trochę przeraża mnie wasze podejście, bo serio tak rozumując to powinniśmy się skupić na powrocie Toniego.
Ale ja przecież wyraźnie podkreśliłem, że napastnika trzeba kupić. Tyle, że szanuję jednocześnie marottową politykę nieprzepłacania. Oczywiście, zaraz ktoś powie, że tyle się płaci za napastników ale jednak zawsze można znaleźć dobre okazje a nie wyciągać na siłę piłkarza z klubu i bulić tyle co szejki.

No i warto podkreślić, że z tym atakiem to jest tak, że choć nie wyglądał najlepiej przed sezonem to jednak sprawy ułożyły się wyjątkowo pechowo dla Marotty, znaczy, że miał prawo oczekiwać, że nie będzie tak słabo. Bo nie dość, że Matri i Quagliarella grają piach (i to jeszcze gorszy niż wcześniej) to Giovinco w ogóle nie daje rady (pozdrawiam MishęAveJuve ale jednocześnie dalej wierzę, że może z krasnala coś będzie :)) a on akurat miał być tym powiewem świeżości.

Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2012, 20:27

Pan Mietek pisze:Ale ja przecież wyraźnie podkreśliłem, że napastnika trzeba kupić. Tyle, że szanuję jednocześnie marottową politykę nieprzepłacania. Oczywiście, zaraz ktoś powie, że tyle się płaci za napastników ale jednak zawsze można znaleźć dobre okazje a nie wyciągać na siłę piłkarza z klubu i bulić tyle co szejki.
Oczywiście masz rację, tylko ile mamy czekać na te okazję? Kiedy ten okres się skończy, po odpadnięciu z LM czy dopiero po przegranym mistrzostwie?

rosomak

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 listopada 2012, 20:27

Smoku co ty za glupoty wypisujesz?
Suarez to niby lepszy jest od Dzeko bo bosniak malo gra?
popatrz sie chlopie jaki napad ma City a jaki Liverpool, zobaczysz wtedy dlaczego wielu chce Dzeko nawet kosztem Suareza ktory wcale taki super nie jest.

Kogo ma Liverpool w napadzie a kogo City? poszukaj na necie i zrozumiesz dlaczego Dzeko nie gra.
Zreszta jak gra to przewaznie strzela.

Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2012, 20:31

rosomak pisze:Smoku co ty za glupoty wypisujesz?
Suarez to niby lepszy jest od Dzeko bo bosniak malo gra?
Czy ja coś takiego napisałem?
rosomak pisze:popatrz sie chlopie jaki napad ma City a jaki Liverpool, zobaczysz wtedy dlaczego wielu chce Dzeko nawet kosztem Suareza
Nie rozumiem tego argumentu.
rosomak pisze:ktory wcale taki super nie jest.
Oglądasz meczu LFC? Gdyby nie Suarez byli by jeszcze niżej niż są, jedyny zawodnik, który ciągnie ten tragiczny team.
rosomak pisze:Kogo ma Liverpool w napadzie a kogo City? poszukaj na necie i zrozumiesz dlaczego Dzeko nie gra.
Ale, o co Ci chodzi? Czy ja mówię ,że Dżeko jest słaby? Albo ja nagle wpadłem w jakiś <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> i tego nie rozumiem, albo chłopie chciałeś na siłę zabłysnąć ale Ci nie wyszło.
SKAr7 pisze:Poza tym z góry zakładasz, że "robienie szumu" jest zawsze rzeczą pozytywną, co jest bzdurą samą w sobie.
Czy ja coś takiego napisałem?? Przestańcie mi wsadzać w usta słowa, których nigdy nie wypowiedziałem. Porównałem tylko ,że Giovinco i Vucinić są hejtowani za bezproduktywność a Fabio mniej. Napisałem ,że Gio robi bezproduktywny szum, gdzie tutaj określenie ,że to jest pozytywne? Oczywiście, też jest kupa ludzi jadących na Fabio, ale przeraża mnie liczba jego obrońców, w dodatku poruszyłem ten temat nawiązując do wypowiedzi kolegi przed moim pierwszym postem.

Zablokowany