Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 lipca 2015, 08:44

Juve odmówiło a w Barcelonie obwieszczono wielki sukces :D Że odmawiając, Juve zgodziło się nie sprzedawać Pogby w tym roku :D Ah ta hiszpańska prasa ;)

Niby są jakieś nieśmiałe plotki o Widmerze. Ciekawe czy będą ruszać boki obrony w to mercato.

Poza tym w prasie standard - Saponara, Jojo, Cuadrado, Oscar.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lipca 2015, 10:40

Tutto podalo, że będzie spotkanie Juve z Barcą w przyszłym tygodniu.
A inne media informują o tym, że zaczynamy negocjacje z Chelsea ws. Oscara.
Agresti poinformował, że Isla za 11 baniek do Sewilli. Kurde chciałbym z nimi zagrać w LM ;)
Tutto również informuje o sytuacji Lorka. Tutaj podobno w grze jest Milan i Tottenham.
Zaś Marrone najbliżej jest Bolognii.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 02 lipca 2015, 10:45

Robaku pisze:Tutto podalo, że będzie spotkanie Juve z Barcą w przyszłym tygodniu.
A inne media informują o tym, że zaczynamy negocjacje z Chelsea ws. Oscara.
Agresti poinformował, że Isla za 11 baniek do Sewilli. Kurde chciałbym z nimi zagrać w LM ;)
W jakim celu miałoby się niby odbyć to spotkanie? Temat Pogby zamknięty. Gerson?

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lipca 2015, 10:58

Poprostu pisze:
Robaku pisze:Tutto podalo, że będzie spotkanie Juve z Barcą w przyszłym tygodniu.
W jakim celu miałoby się niby odbyć to spotkanie? Temat Pogby zamknięty. Gerson?
Kto ci powiedział, że temat zamknięty? Przecież już wczoraj pojawiło się info, że następne spotkanie będzie po wyborach w Barcelonie, a póki co zawieszamy temat. Marotta powiedział tak: Barcelona zaproponowałą 80 baniek, ale nie byliśmy zainteresowani.
I to nie znaczy, że w ogóle nie są zainteresowani tylko,ze taką kwotą, co jest słuszne bo jak podał Tancredi wczoraj CIty podniosło ofertę z 84,9 mln euro do 100 mln euro.

Serio teraz będziecie sobie nabijali posty z powodu omyłki pisarskiej.

EDIT:
Bolognia oprócz chęć pozyskania Marrone, coraz mocniej naciska Juve ws. Comana, kurcze ale nie ma nigdzie info, jakoby Kingsley miał odejść. Do tego umieszczanie go na głównej fotce z nowymi strojami? Czyżby miałbyć w tym sezonie naszym 5?
Ostatnio zmieniony 02 lipca 2015, 12:03 przez Robaku, łącznie zmieniany 2 razy.

Mefisto

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 lipca 2015, 11:36

Robaku pisze:wczoraj CIty podniosło ofertę z 84,9 mln euro do 100 zl.
100 zł to bym nawet się nie zastanawiał :P .

Myślę, że Marotta razem z Raiolą genialnie grają sytuacją Pogby, nie wiem kiedy on odejdzie, ale na pewno za wielokrotność jego wartości sportowej. Nie zrobimy może przez specyfikę dzisiejszego rynku takiej akcji jak po Zizou, ale raczej stratni nie będziemy na tym.

Czy ten Gerson cały grywa w Brazylii AMF czy raczej typowy napastnik? Poza youtubem nie wiem o nim absolutnie nic, jak są pieniądze, to może i warto zaryzykować, ale interesuje mnie opinia kogoś kto może coś więcej o nim słyszał.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 02 lipca 2015, 11:36

No co Ty ? :shock:
Za 100 zł to ja chętnie kupie Pogbę, ba...zapłacę nawet 200 co by nikt nie podskoczył... :D
Czeka mnie bogata przyszłość jak go sprzedam... :wink:

Obrazek
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lipca 2015, 12:48

Według Agrestiego Leali jest super blisko Frosinone, czyli kolejny rok w beniaminku, który podobnie jak Cesena, nie ma większych szans na utrzymanie. Może tam się odnajdzie i zmobilizuje do odpowiedniego rozwoju.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 02 lipca 2015, 17:34

Mam takie pytanie, ktoś się orientuje czy ten przepis z kadrą 25 graczy i 4 wychowankami + 4 kolejnymi z włoskich klubów wchodzi od tego sezonu?
Bo jeżeli tak no to ograniczyłoby dalsze ruchy na mercato, gdyż mamy tylko 1 wychowanka na poziomie;/ No i na dobrą sprawę:
1.Buffon (Ital)
2.Lichy
3.Bonu (Ital)
4.Chiellini (Ital)
5.Evra
6.Marchisio(Juve)
7.Vidal
8.Pogba
9.Dybala
10.Morata
11.Mandżukić
12.Neto
13.Caceres
14.Rugani(Ital)
15.Barzagli(Ital)
16.Asamoah
17.Padoin
18.Pereyra
19.Sturaro(Ital)
20.Khedira
21.Zaza(Ital)
22.Coman- nie wiem jak on jest liczony, czy jako gracz u21 i może być na liście młodych graczy, wtedy można jeszcze kogoś pozyskać ale jak nie no to wychodzi na to,ze jest kadra na nowy sezon ew. kogoś z nich trzeba sprzedać by kogoś kupić. Ogbonna,Llorente,Isla dla nich miejsca nie ma. De Ceglie i Marrone mogą być jako kolejni wychowankowie.
Teraz pytanie czy na 100% takie coś ma być od nowego sezonu?
Na dobrą sprawę nawet tych 22 graczy w kadrze to i tak nie powinien być problem w zeszłym sezonie mieliśmy 24 graczy nie będących wychowankami z czego Rubinho nic nie zagrał a z Romulo i Pepe każdy wie jak było.Tylko,że teraz trzeba kogoś z tej kadry wykreślić by kogoś pozyskać.

PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lipca 2015, 17:54

Wie ktoś co z Vadala?? Miał dzisiaj przejść badania. Jestem po pracy także nie krzyczeć jak już było :wink:

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lipca 2015, 18:28

AdiJuve pisze:Mam takie pytanie, ktoś się orientuje czy ten przepis z kadrą 25 graczy i 4 wychowankami + 4 kolejnymi z włoskich klubów wchodzi od tego sezonu?
Bo jeżeli tak no to ograniczyłoby dalsze ruchy na mercato, gdyż mamy tylko 1 wychowanka na poziomie;/ No i na dobrą sprawę:
1.Buffon (Ital)
2.Lichy
3.Bonu (Ital)
4.Chiellini (Ital)
5.Evra
6.Marchisio(Juve)
7.Vidal
8.Pogba
9.Dybala
10.Morata
11.Mandżukić
12.Neto
13.Caceres
14.Rugani(Ital)
15.Barzagli(Ital)
16.Asamoah
17.Padoin
18.Pereyra
19.Sturaro(Ital)
20.Khedira
21.Zaza(Ital)
22.Coman- nie wiem jak on jest liczony, czy jako gracz u21 i może być na liście młodych graczy, wtedy można jeszcze kogoś pozyskać ale jak nie no to wychodzi na to,ze jest kadra na nowy sezon ew. kogoś z nich trzeba sprzedać by kogoś kupić. Ogbonna,Llorente,Isla dla nich miejsca nie ma. De Ceglie i Marrone mogą być jako kolejni wychowankowie.
Na dobrą sprawę nawet tych 22 graczy w kadrze to i tak nie powinien być problem w zeszłym sezonie mieliśmy 24 graczy nie będących wychowankami z czego Rubinho nic nie zagrał a z Romulo i Pepe każdy wie jak było.Tylko,że teraz trzeba kogoś z tej kadry wykreślić by kogoś pozyskać.
Z tego co mi wiadomo Padoin to Włoch, a Dybala również ma takie obywatelstwo.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 02 lipca 2015, 18:34

wloski pisze:
AdiJuve pisze:Mam takie pytanie, ktoś się orientuje czy ten przepis z kadrą 25 graczy i 4 wychowankami + 4 kolejnymi z włoskich klubów wchodzi od tego sezonu?
1.Buffon (Ital)
2.Lichy
3.Bonu (Ital)
4.Chiellini (Ital)
5.Evra
6.Marchisio(Juve)
7.Vidal
8.Pogba
9.Dybala
10.Morata
11.Mandżukić
12.Neto
13.Caceres
14.Rugani(Ital)
15.Barzagli(Ital)
16.Asamoah
17.Padoin
18.Pereyra
19.Sturaro(Ital)
20.Khedira
21.Zaza(Ital)
Z tego co mi wiadomo Padoin to Włoch, a Dybala również ma takie obywatelstwo.
Akurat to jest mało ważne, bo tych graczy miało być 4. Chciałem się tylko dowiedzieć czy to od tego sezonu wchodzi bo jak tak no to trzeba kogoś z tej 22 wykreślić by kogoś pozyskać. No i nie wiadomo co z Vadala w takim razie.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 02 lipca 2015, 18:36

Ja wygląda sytuacja z Cuadrado i Jove ? Czy te informacje, że Inter domyka Joveticia i porozumiał się z Chelsea to informacje wiarygodne ?
Szkoda mi przede wszystkim Jovetica byłoby bo to jednak klasowy gracz...ale on podobno woli Inter, jeśli to nie ściema...ja uważam, że ściema bo w przeszłości już chciał tylko do Juve !

Obrazek
Mefisto

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 lipca 2015, 18:37

Naprawdę wierzycie, że Vadala, który zaliczał epizody w Boca i gdyby nie to, że Boca musiała za Teveza kogoś wcisnąć, przychodzi do nas grać w pierwszej drużynie? Nie widzę tego.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 02 lipca 2015, 19:44

http://www.transfermarkt.pl/juventus-tu ... verein/506

Taka ciekawostka - Transfermarkt uaktualnił wartości rynkowe ;)

Różnica pomiędzy nami a resztą stawki jeszcze się powiększyła:
http://www.transfermarkt.pl/serie-a/sta ... bewerb/IT1

Wskoczyliśmy też do TOP-8 świata:
http://www.transfermarkt.pl/spieler-sta ... ktwertetop

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lipca 2015, 21:00

Malaka Martinez :D? Ten nieudacznik jest jeszcze związany z nami jakimś kontraktem?

Zablokowany