Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2012, 12:57

bendzamin pisze:Biorac pod uwage, ze Asamoah (ktory ostatnio troche przygasl) w styczniu jedzie na PNA i patrzac na ostatnie popisy De Ceglie, powstaje nam problem tylko troche mniejszego kalibru, niz napastnik.
W takim przypadku może nastąpić utęskniony przez część forumowiczów powrót do 433 z Chiellinim na lewej obronie i Pepe na prawym ataku.

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2012, 13:50

Kolarov póki co to leczy jakąś kontuzję. Nie mniej można spróbować o niego powalczyć. Jak dla mnie, nie jest dla ManCity na tyle ważną postacią żeby był nie na sprzedaż. Wszystko jest kwestią pieniędzy.
Z opcji bardziej realnych jest Christian Fuchs. Zawodnik raczej mało popularny, ale posiadający niemałe umiejętności.
Z opcji perwersyjnych - De Sciglio ;). (w pakiecie z Szarawym :P)

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2012, 14:19

bendzamin pisze:Armero to czarnoskory, lewonozny odpowiednik Krasicia i podejrzewam, ze gdyby u nas gral, nieraz lapalibysmy sie za glowe po prostych i glupich bledach. Z drugiej strony, jak nie oni, to kto? Peluso? :doh:
Kiedyś byłem wielkim zwolennikiem Armero głównie przez walory ofensywne...teraz jestem happy bo nie dogadaliśmy się z Udinese. Jeździeć bez głowy. Krasic lewego skrzydła dodatkowo "wzbogacony" o durne stratyi brak dryblingu. Na tego Peluso też nie ma co się napalać ani też psioczyć. Jest średniakiem, ale na pewno lepszym od De Ceglie. U nas byłby oczywiście rezerwowym, ale na pewno lepszym i pewniejszym od Kutchera.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2012, 14:39

bendzamin pisze:Armero to czarnoskory, lewonozny odpowiednik Krasicia i podejrzewam, ze gdyby u nas gral, nieraz lapalibysmy sie za glowe po prostych i glupich bledach. Z drugiej strony, jak nie oni, to kto? Peluso? :doh:
Wiem, ze to chyba na razie jedynie Sci-Fi ale mnie sie od jakiegos czasu bardzo podoba gra Antonellego - lewego obroncy/pomocnika Genui.

http://www.whoscored.com/Players/14040

Nie bylby jakos kosmicznie drogi, facet jest szybki, wytrzymaly, silny, nie robi glupich bledow, potrafi sie podlaczyc do akcji ofensywnej. Juz to pisalem gdzies wczesniej, ale moim zdaniem, chlopak trafi niedlugo do duzo lepszego klubu (czolowka Serie A) i zacznie grac regularnie w kadrze.

De Ceglie nawet lubie, mial nawet niezle momenty w zeszlym sezonie, to nasz wychowanek, ale nalezaloby sie powaznie zastanowic czy nie wymienic go zima na jakiegos bardziej stabilnego defensora.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2012, 15:16

Jakku dobrze prawi :ok: Antonelli to całkiem znośna opcja, również wpadł mi w oko parokrotnie, ale nadal jest to dla mnie jedynie półśrodek i niczego na dobrą sprawe nie wyjaśnia. Nie wiem czy nie wolałbym 4:3:3 z Kielonem na lewej obronie. Bo co by nie mówić, ale Giorgio na tej pozycji też poniżej pewnego poziomu nie schodzi. Jest drewniany w ataku? Cóżwszystkiego mieć nie można, ale Chiello czasem potrafi fajnie wyprowadzić piłke za połowe, w czym niezmiennie pomagają mu jego długaśnie nogi :prochno:

rosomak

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 listopada 2012, 15:56

Ja Antonellego nie wdzialem w akcji ale jezeli jest rzeczywiscie dobry to jako zmiennik dla Asa powinien starczyc.

No chyba ze na lewej pomocy przy 3-5-2 czasami zagra Pogba;)
wsumie to koles chyba wszedzie moze grac i robi to swietnie;)

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2012, 16:00

rosomak pisze:No chyba ze na lewej pomocy przy 3-5-2 czasami zagra Pogba;)
wsumie to koles chyba wszedzie moze grac i robi to swietnie;)
Bez przesady. Sam Asa na lewym skrzydle to wymysł Conte. Szukanie pozycji na siłe bo nietykalna 3 MVP musi grać zawsze. Asa mógłby grać spokojnie za jednego z środkowych i nie odczulibyśmy ich braku. Asa na lewym skrzydle nie pociagnie długo bo jest przewidywalny jak Krasic. Pogbie brakuje szybkości do gry na skrzydle.
Chłopak fajnie się rozwija i niech nadal robi to na "swojej" pozycji.

skurczzone

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 listopada 2012, 19:07

Była kiedys taka plotka, ze Chelsea da nam Torresa (jesli uda im się pozyskać falcao), wbrew pozorom całkiem realna opcja, Torres statystycznie na pięć meczy strzela jedną bramkę, zarabia za dużo i może by się udało wziąć go na sezon z możliwoscią wykupu.

Wydaje mi się, że Lewandowski staje się coraz bardziej realną opcją, może uda się nam wziąć kogokolwiek z City, bo pewnie kupią jakiegos nowego napadziora. O Falcao nie mamy co marzyć nawet, to nie lata 90te :(, Cavani tak samo. Llorente? boję się go bardziej niż Lewandowskiego, nie wiem czy się odnajdzie w Juve.

jareckik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 listopada 2012, 19:18

Ja mam wrażenie, że nasza taktyka trochę jednak utrudnia naszym napastnikom zdobywanie bramek, przecież oni wszsyscy nie zapomnieli nagele jak się zdobywa bramki, dlatego nie ma co się rozdrabniać i kupować wypalonych hiszpanów. Albo niech pożądnie zainwestują Falcao(od biedy Dzeko) albo niech sobie dadzą spokój, bo żadnej różnicy nie będzie jak przyjdzie Lliorente czy Torres. Tu musi przyjśc top topów...

Obrazek

http://zmieleni.pl/ - postaw na jednomandatowe okręgi wyborcze!
baka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 listopada 2012, 19:46

jareckik pisze:Ja mam wrażenie, że nasza taktyka trochę jednak utrudnia naszym napastnikom zdobywanie bramek, przecież oni wszsyscy nie zapomnieli nagele jak się zdobywa bramki, dlatego nie ma co się rozdrabniać i kupować wypalonych hiszpanów. Albo niech pożądnie zainwestują Falcao(od biedy Dzeko) albo niech sobie dadzą spokój, bo żadnej różnicy nie będzie jak przyjdzie Lliorente czy Torres. Tu musi przyjśc top topów...
Nie trzeba się zastanawiać jak to się skończy jeśli mówisz o Falcao jest nierealny dla nas zgarnie go Real , ManC , P$G. Z naszym skąpym Panem szanse na wyciągnięcie Dżeko też są nieduże. Fajnie jakby wróciły te czasy kiedy wydawaliśmy krocie na bramkarza i jak widać zarobiliśmy na tym dużo więcej bo zyskaliśmy najlepszego bramkarza na świecie oddanego barwom klubowym na dobre i złe.

skurczzone

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 listopada 2012, 01:59

Czy Dżeko jest topem? Znakomity sezon w Bundeslidze, jeden przeciętny w City, drugi cos tam gra, ale to nie jest taki pewniak na 20 bramek w sezonie. Dużo musiałby zarabiać, ale jakby doszło do transferu to i tak nie jest to pewniak.

Co myslicie o Cisse?

Qrczak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2012, 10:21

skurczzone pisze:Czy Dżeko jest topem? Znakomity sezon w Bundeslidze, jeden przeciętny w City, drugi cos tam gra, ale to nie jest taki pewniak na 20 bramek w sezonie. Dużo musiałby zarabiać, ale jakby doszło do transferu to i tak nie jest to pewniak.

Co myslicie o Cisse?
Dżeko jest świetnym zawodnikiem i to napewno niepodlega dyskusji. A poprzedni sezon nie mógł sie wpasować + pełno napastników w $iti .

Jeżeli napastnik Newcastle to nie Cisse, a Ba który w tym sezonie radzi sobie bardzo dobrze .

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2012, 10:53

Na Dzeko napewno bym nie kręcił nosem, powiem nawet że to najlepsze co może nam się zdarzyć, chyba że:
a) śnimy dalej o piłkarzu za 40-60 mln z pensją 6-10 mln (choć Dzeko też by pewnie trochę ciągnął)
b) zaryzykujemy i znajdziemy sobie młodego zdolnego który wystrzeli. W sumie może i taki jest plan, już nieśmiałe przymiarki są: Boakye, Gabbiadini, pewnie to jeszcze nie koniec.

Bośniak wprawdzie ma styl i warunki trochę podobne do Bendtnera, ale jest dużo lepszy, ale i on będzie ciężki do wyciągnięcia, bo chyba coraz regularniej występuje i jest ważnym zawodnikiem w Manchesterze. Plus dla nas jest taki, że MC prawdopodobnie leci z LM, a to może być dla nich (i dla nas) okazją do małej wyprzedaży.
Natomiast zimą nie nastawiałbym się na rozbicie banku. Albo Llorente z promocji, albo jakieś wypożyczenie kogoś innego byle doczekać lata.

Mówi się też ostatnio o Osvaldo, powiecie że to nie jest szczyt marzeń, ale jak opadnie kolejny pył wielkich nazwisk które nie wypalą (oj, dopiero teraz przeczytałem jak to zdanie głupio brzmi), to to wcale nie jest taka zła opcja, zwłaszcza że Zeman za nim nie przepada, więc jeśli trochę tam jeszcze potrenuje to przy odrobinie szczęścia łatwo by poszło.
baka pisze:Z naszym skąpym Panem szanse na wyciągnięcie Dżeko też są nieduże. Fajnie jakby wróciły te czasy kiedy wydawaliśmy krocie na bramkarza i jak widać zarobiliśmy na tym dużo więcej bo zyskaliśmy najlepszego bramkarza na świecie oddanego barwom klubowym na dobre i złe.
Strasznie skąpy, koleś wydaje ponad 50 mln na każde mercato, ale jasne, ma węża w kieszeni. :roll: Z resztą nawet jeśli wydawałby mniej, to nie on ustala budżet jaki mu się widzi. Poza tym był już taki jeden co lekko dawał ponad 20 mln za Melo, Diego czy Amauriego.
Mercato gdy wydaliśmy rekordową sumę za Buffona (z tego co pamiętam był najdroższym bramkarzem świata) zdarzyło się raz. Odszedł Zidane, Inzaghi, Van der Saar (ten ostatni bez żalu) i była z tego kasa na Nedveda, Thurama, Treze i właśnie Buffona. Innej takiej rewolty sobie nie przypominam (Marotta 2010 to był przy tym mały miki), z resztą rewolucji to ja tu nie chcę. Można wprawdzie pójść tym tropem i grubo sprzedać Vidala, ale czy tego chcemy?

Pare słów o De Ceglie, bo pewnie po Interze czy Sienie część forum chciałaby go przepędzić w 3 diabły. Ja jego fanem też nigdy nie byłem, natomiast jest coś takiego że kolejny trener na początku stawia na niego a potem nawet jak da ciała to i tak jest zawodnikiem szerokiego składu i co jakiś czas kolejne szanse się pojawiają. Sprzyjającymi okolicznościami dla niego są: ogólna bida na lewej obronie/pomocy (3-5-2) od lat i to że jest wychowankiem, ale mam wrażenie, że koleś faktycznie daje wszystko z siebie na treningach niwelując niedoskonałości jakie niewątpliwie ma.
Jakkolwiek by nie było, jakby miał odejść, wydarzyłoby się to już dawno, więc jestem "spokojny", że co najmniej jeszcze 3-5 lat w Juventusie zabawi.

skurczzone

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 listopada 2012, 15:04

Było cos tam mówiona o wymianie Fabio---Osvaldo, niby swietna opcja, ale z drugiej strony Fabio zdaję się wracać do formy, powinien więcej grać.

Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2012, 16:27

Tutaj potrzeba wydać kasę rzędu 40-50 baniek jak to czynią topowe klubu. Bez takiego transferu Falcao czy Aguero nadal będzie ciężko z atakiem.
Marotta prawi co chwile, że Juve to zespół a nie jeden indywidualista... a właśnie takiego gwiazdora do ataku nam brakuje.

Jeśli nadal będziemy sępić na piłkarzy i sprowadzać Bendtnerów, Matrich czy Sebastianków(choć tutuaj 11 baniek to masakra) to cały czas atak będzie kulał. Nie mamy napastnika, który jednym ruchem omija dwóch piłkarzy i strzela gola.

Zablokowany