Mercato (LATO 2022) DYSKUSJA
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Trochę szkoda byłoby oddawać Zakarię za Zaniolo, jeśli w klubie zostaną Rabiot czy Arthur albo miałby przyjść Paredes. Zakaria byłby fajnym dopełnieniem do Pogby i Locatelliego, gdybyśmy chcieli grać 3-ką w środku albo zmiennikiem Pogby, który w ostatnich sezonach często miewa problemy zdrowotne.
Rysunki piłkarskie 11vs11.art 
polub na Facebooku
| obserwuj na Instagramie
| obserwuj na Twitterze
| obserwuj na TikToku 
polub na Facebooku
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Z tego co wczoraj latało po internetach to Allegri nie chce Paredesa i to argentyniec chce do nas bo nikt inny nie da mu tyle kasy co my.Crunny pisze: ↑07 lipca 2022, 12:38 Trochę szkoda byłoby oddawać Zakarię za Zaniolo, jeśli w klubie zostaną Rabiot czy Arthur albo miałby przyjść Paredes. Zakaria byłby fajnym dopełnieniem do Pogby i Locatelliego, gdybyśmy chcieli grać 3-ką w środku albo zmiennikiem Pogby, który w ostatnich sezonach często miewa problemy zdrowotne.
- Mily
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Krzysztof Piątek i Waldemar Sobota! HERE WE GO!

A jednak.
Nieźle to w tajemnicy trzymali nasi i oczy mydlili jakimiś Pogbami i Di Mariami
P.S. Dawać już te oficjalki żeby skupić się na kolejnych wzmocnieniach.
EDIT:
No chyba ich pogrzało. Sprzedawać tego De Ligta chorągiewę i niewdzięcznika za 120 mln tak jak ma w klauzuli i dać Romie te 40-45 mln jak tak bardzo chcemy Zaniolo. Chociaż mnie to on nie przekonuje.Roma może zaakceptować włączenie Zakarii do transakcji w sprawie Zaniolo. Juve proponowało Arthura i McKenniego, ale nie udało im się przekonać Romy. Juventus wycenia Szwajcara na ponad 20 mln. Ostateczną ofertą Bianconerich może być Zakaria + 25 mln [Romeo Agresti].
- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Zakaria może być wartościowym grajkiem, ale też nie zdążyłem tak się z nim "zżyć", żeby rozpaczać po jego odejściu po pół roku, zwłaszcza że sporo się w tym czasie leczył. Dla klubu jest dość łatwo zbywalnym aktywem, ani dużo nie kosztował, ani kroci nie zarabia. Niemniej jednak niewiele wskazuje na to, że miałby zostać włączony w transakcję z Zaniolo. Podobno Roma konsekwentnie upiera się przy kasie, więc na ten moment bardziej prawdopodobny scenariusz to wypożyczenie i obligatoryjny wykup.
Tak się właśnie czasami zastanawiam, czy my tego Paredesa nie weźmiemy (o ile weźmiemy) tylko po to, żeby w drugą stronę wysłać Rabiota lub Keana, łudząc się, że a nuż z Argentyńczyka Allegri coś wydobędzie, bo że z tamtych dwóch nie jest w stanie, to już wiadomo.
- Mily
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Za postem @woe
Ja wiem ze piłkarz piłkarzowi nie równy itd itd. ale jak pomyślę że Bayern dał za Mane 32 mln plus bonusy (do 40 mln) to przy 30 mln za jakiegoś Moline z Udinese to jest jakiś nieśmieszny żart.
15 mln bonusy wydaje się rozsądne. 30 mln... brednia.Juventus wznowił rozmowy z Udinese w sprawie Nahuala Miliny. Udinese chce €30 mln, Juve proponuje €15 mln + bonusy.
Ja wiem ze piłkarz piłkarzowi nie równy itd itd. ale jak pomyślę że Bayern dał za Mane 32 mln plus bonusy (do 40 mln) to przy 30 mln za jakiegoś Moline z Udinese to jest jakiś nieśmieszny żart.
Już plułem na Dybale, ale pluje na niego jeszcze bardziej. Nie wiem czy to źródło mówi prawdę czy nie, ale same negocjacje z interem i chęć pójścia tam, po tym jak nie podpisał z nami kontraktu i nie zarobiliśmy na nim złamanego grosza to jest czysta chamówa. Życzę mu jak najgorzej, oby musiał się prosić o grę gdziekolwiek frajer skończony.Dybala byłby już zawodnikiem Interu, gdyby nie jego agent. Il Corriere della Sera donosi, że jedynym powodem, dla którego umowa z Interem Mediolan nie została sfinalizowana jest marża jakiej żądał jego agent, Jorge Antun.
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 79 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Mercato może i nas zaskoczy, ale nasz kałcz, jego metody treningowe i styl gry Juventusu z pewnością nas nie zaskoczą

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Właśnie odkryłem, że Rabiot jest piłkarzem na 3. miejscu pod względem liczby minut spędzonych na boisku w sezonie 2021/22
1. de Ligt - 3 691 minut (zaraz go nie będzie)
2. Szczęsny - 3 600 minut
3. Rabiot - 3 358 minut
4. Cuadrado - 3 304 minut (zaskakująco dużo, bo wydawało mi się, że co chwilę pauzował przez jakieś urazy)
5. Morata - 3 203 minut (już go nie ma)
...
10. Dybala - 2 615 minut (i tak sporo jak na niego)
Wymiana Rabiota i Dybali na Pogbę i Di Marię to według mnie spory skok jakościowy zarówno w środku pola, jak i ofensywie.
To będzie zupełnie inne Juve, skoro wymieniamy aż 3/4 (Cuadrado też chyba wyleci z 1. składu) z 5 graczy Juve, którzy dotychczas grali najwięcej.

3. Rabiot - 3 358 minut
4. Cuadrado - 3 304 minut (zaskakująco dużo, bo wydawało mi się, że co chwilę pauzował przez jakieś urazy)
...
Wymiana Rabiota i Dybali na Pogbę i Di Marię to według mnie spory skok jakościowy zarówno w środku pola, jak i ofensywie.
To będzie zupełnie inne Juve, skoro wymieniamy aż 3/4 (Cuadrado też chyba wyleci z 1. składu) z 5 graczy Juve, którzy dotychczas grali najwięcej.
Rysunki piłkarskie 11vs11.art 
polub na Facebooku
| obserwuj na Instagramie
| obserwuj na Twitterze
| obserwuj na TikToku 
polub na Facebooku
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
najważniejsze, że taktyczna myśl kałmy zostanie <3Crunny pisze: ↑08 lipca 2022, 13:57 Właśnie odkryłem, że Rabiot jest piłkarzem na 3. miejscu pod względem liczby minut spędzonych na boisku w sezonie 2021/22![]()
3. Rabiot - 3 358 minut
...
- Sorek21
- Juventino
Juventus : Nie zapłacimy za ciebie 35mln bo sumie wyszłoby 55 a tyle nie jesteś wart.Alvaro Morata zdecydował, że zostanie w Atletico [R. Uria].
Atletico: Nikt Cie nie chce a nadal jesteś u nas na kontrakcie.
Morata : Dobra napiszcie że zdecydowałem się zostać w Atletico.
- Profesor
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Zamiana Rabioga na Pogbę w 4-3-3 czyli z lewej strony to jak piszecie, największy progres JEŻELI tak będzie zrobione. Więc módlmy się żeby Rabiot został odpalony w to okienko bo w przeciwnym razie nie zdziwmy się z taktyką Rabiot-Locatelli-Pogba albo jeszcze inna wariacja jak Pogba-Locatelli-RabiotPoprostu pisze: ↑08 lipca 2022, 14:25najważniejsze, że taktyczna myśl kałmy zostanie <3Crunny pisze: ↑08 lipca 2022, 13:57 Właśnie odkryłem, że Rabiot jest piłkarzem na 3. miejscu pod względem liczby minut spędzonych na boisku w sezonie 2021/22![]()
3. Rabiot - 3 358 minut
...
Jak Cuadrado zostanie przy nie zakupieniu innego PO to sądzę że pogra spoko bo jednak jakościowo bije na głowę tych co mamy.
Z wymian to jest:
Chiellini - Gatti (8mln?)
Dybala - Di Maria (pewnie jakiś $ za podpis)
Pogba - Berna (pewnie jakiś $ za podpis)
Morata - tu brak
MDL - ?
Póki co mamy ledwo wypełnione osoby które odchodzą/odejdą, tanio bo tanio ale jednak więc jeszcze sporo pracy przed zarządem tym niemniej jeszcze będzie czas.
- Baczu
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Wcale nie zdziwiłoby mnie 4231 z duetem Rabiot-Locatelli w środku, Pogbą na lewym skrzydle, Di Marią na 10tce i Cuadrado na prawej flance.Profesor pisze: ↑08 lipca 2022, 17:03 Zamiana Rabioga na Pogbę w 4-3-3 czyli z lewej strony to jak piszecie, największy progres JEŻELI tak będzie zrobione. Więc módlmy się żeby Rabiot został odpalony w to okienko bo w przeciwnym razie nie zdziwmy się z taktyką Rabiot-Locatelli-Pogba albo jeszcze inna wariacja jak Pogba-Locatelli-Rabiot
Wpisywałoby się to w koncepcje Taktyka zaproponowaną w ubiegłym sezonie, czyli fuzje 442/433/352. Bo w to, że ten zacietrzewiony łysy beton wymyślił coś nowego raczej nie uwierze.
Skrzydła będą grać zachowawczo, Di Maria przejmie rolę Dybali i będzie biegał po całym boisku jak żyd po pustym sklepie, Locatelli będzie grał w linii ze Szczęsnym a Rabiot stał jak kołek i odliczał czas do końca meczu.
Jedynymi pomysłami na rozegranie akcji będą laga na Dusana z linii obrony, oraz... laga na Dusana ze skrzydła, oczywiście nie licząc indywidualnych błysków zawodników oraz goli samobójczych rywali. Pamiętajcie, piłka to prosta gra i nie ma co komplikować i kreślić pierdyliard scenariuszy i sposobów na zdobycie gola.