Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Nicram_93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 43 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 12 lipca 2017, 20:52

Mówcie co chcecie, ale dla mnie oddanie Orsoliniego do Atalanty to jednak porażka :facepalm: . U nas po prostu młodzi zawodnicy najczęściej nawet nie dostają szansy. Najpierw miał dostać czas do sierpnia, by Allegri go zobaczył na treningach, a teraz nagle po paru dniach zmiana decyzji i go wypożyczamy. To w większości klubów mocniejszych starają się czasami dać szansę młodym i nie raz na tym dobrze wychodzą, ale nie u nas. U nas najpierw z przydziału trzeba, albo swoje odsiedzieć na ławce, albo go ciągle wypożyczać po innych klubach, a potem liczyć że może później do nas wróci. Naprawdę byłby to taki duży problem dać mu szansę do zimy, a dopiero wtedy, gdyby sobie nie radził go wypożyczyć? Musimy w końcu zacząć dawać jakieś szanse młodym, bo kiepsko z tym u nas mimo wszystko ostatnio, ale to tylko moje zdanie.

Obrazek
"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2017, 20:53

Marotta i Paratici właśnie rozmawiają w Mediolanie z przedstawicielami Sampy. Nie chcemy być zmuszeni do wykupu Schicka. Chcemy wypożyczyć z opcją wykupu a nie przymusem. Sampa podobno jest wściekła.

Obrazek
Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2017, 20:53

Wiem że takie porównania nie mają sensu, ale twierdzenie, że D, Costa to taka wersja Cuadrado to jest dopiero bezsens.

Pumi, wg. mnie taka transakcja może być fajna opcją, wszystko zależy od cen jakie będą wchodzić w grę. Czy to będzie 5, 10 m czy 15 mln tego nie wiemy. Być może Atalancie będzie zależeć na ogrywaniu Orsoliniego. My jakoś ogrywaliśmy Moratę Realowi (tak to ostatecznie się skoczyło), więc nie wiem czemu Atalanta nie ma ogrywać piłkarza Juve. Spnazzolę jakoś nam ogrywają, a żadnej opcji wykupu w przypadku jego osoby nie mają.

Nicram_93 Ale kiedy ten Orsolini miałby grać. Do zimy nawet Puchar Włoch nie gra, tylko Liga Mistrzów i SerieA, a my będziemy mieć co najmniej 4 skrzydłowych. Chłopak by nawet nie dostał szansy, taka prawda.
Ostatnio zmieniony 12 lipca 2017, 20:57 przez Yaro417, łącznie zmieniany 2 razy.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 12 lipca 2017, 20:56

Miejsca za dużo by Orsolini w Juve nie dostał, także powinien iść gdzieś gdzie dostanie chociaż na początku pewny plac. Jego gra na MŚ była dobra,ale jak ktoś oglądał to pewnie zauważył,że jednak w wielu aspektach musi sie jeszcze poprawić, szczególnie przyjęcie piłki często kulało. Taka transakcja dość często występowała przy transferach do niższych lig gdzie w grę wchodziły.niewielkie kwoty. Ja bym do Berardiego tego nie porównywał bo tam nie było oficjalnie żadnych zapisów w sprawie wykupu Juve, tylko jakaś dzentelmeńska umowa raz potwierdzana a raz negowana przez włodarzy Sassuolo. Tutaj będzie czarno na białym i nie obawiałbym się podobnej sytuacji.

B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 12 lipca 2017, 20:57

Yaro417 pisze:Nie wiem, gdzie wy widzicie miejsce i minuty dla Orsoliniego. Na prawej stronie będzie pewnie Bernardeschi, Cuadrado i Pjaca, z lewej D. Costa i Mandzu, ewentualnie Schick jak nic się nie skomplikuje. Kiedy ten Orsolini miałby grać i łapać minuty?
Sądzę, że w tym sezonie raczej nikt specjalnie nie liczył na to, że Orsolini zostanie w kadrze. Ale pomiędzy grzaniem ławy w Turynie a dwuletnim wypożyczeniem z opcją wykupu jest jeszcze mnóstwo wariantów pośrednich, nie tak daleko idących, choćby roczne wypożyczenie.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2017, 21:02

Yaro417 pisze:Pumi, wg. mnie taka transakcja może być fajna opcją, wszystko zależy od cen jakie będą wchodzić w grę.
Tutaj zgoda.
Yaro417 pisze:My jakoś ogrywaliśmy Moratę Realowi (tak to ostatecznie się skoczyło), więc nie wiem czemu Atalanta nie ma ogrywać piłkarza Juve.
Różnica jest podstawowa - myśmy Moratę najpierw musieli kupić, nie mogliśmy go ot tak wypożyczyć celem wcześniejszego przetestowania. Atalanta dostałaby za friko spory talent, z którego mogłaby korzystać na przestrzeni kolejnych dwóch lat, nie ponosząc przy tym żadnego ryzyka. Nic nie tracą, mogą tylko zyskać - to mi trochę nie leży. W imię czego to wszystko? W imię dobrych stosunków, gdzie potem i tak każdy nas doi jak krowę?

Obrazek
Wesoł

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2017, 21:12

Nicram_93 pisze:Mówcie co chcecie, ale dla mnie oddanie Orsoliniego do Atalanty to jednak porażka :facepalm: . U nas po prostu młodzi zawodnicy najczęściej nawet nie dostają szansy. Najpierw miał dostać czas do sierpnia, by Allegri go zobaczył na treningach, a teraz nagle po paru dniach zmiana decyzji i go wypożyczamy. To w większości klubów mocniejszych starają się czasami dać szansę młodym i nie raz na tym dobrze wychodzą, ale nie u nas. U nas najpierw z przydziału trzeba, albo swoje odsiedzieć na ławce, albo go ciągle wypożyczać po innych klubach, a potem liczyć że może później do nas wróci. Naprawdę byłby to taki duży problem dać mu szansę do zimy, a dopiero wtedy, gdyby sobie nie radził go wypożyczyć? Musimy w końcu zacząć dawać jakieś szanse młodym, bo kiepsko z tym u nas mimo wszystko ostatnio, ale to tylko moje zdanie.
Masz niewłaściwie ustawione priorytety, stąd twoje rozczarowanie. I w Juventusie i w innych wielkich klubach nie chodzi o to, żeby grali najmłodsi, tylko o to żeby grali najlepsi. Młody wiek jest dodatkowym atutem, nie głównym. Jak jesteś <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> młodym to grasz w pierwszym jak Dybala i tyle. Na pozycję Orsoliniego staramy się o też młodego Bernareschiego, mamy już Pjacę i (ehh, oby...) Schicka. A do rywalizacji jeszcze kilku doświadczonych, zaprawionych w bojach facetów. Jak chcemy żeby chłopak pograł to musi to zrobić gdzie indziej.

"Życie to jedna wielka impreza, rób wszystko żeby nie być na niej kelnerem"
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 12 lipca 2017, 21:43

Cabrini_idol pisze:Marotta i Paratici właśnie rozmawiają w Mediolanie z przedstawicielami Sampy. Nie chcemy być zmuszeni do wykupu Schicka. Chcemy wypożyczyć z opcją wykupu a nie przymusem. Sampa podobno jest wściekła.
Nie dziwie sie. Jak tak dalej pojdzie to w calwj SerieA popalimy mosty. Teraz znowu bedziemy sie zapierac checia zawodnika, mimo ze kto moglby wylozyc 25mln ?

Niech zrobia jeszcze raz badania i zeby wszystko bylo ok, bo prospect jest z niego duzy.

Orsolini ok, tylko mam nadzieje ze jesli pierwszy sezon bedzie mial swietny, to go sprowadzimy spowrotem. Jesli ktos ma na prawde wielki talent, a wydaje sie ze Orsolini ma, to powinien jak najwczesnisj dostawac szanse. Atalanta dtawia na mlodych, wiec powinno byc ok.

tyrlas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2017, 21:59

Problemy z transferem Schicka spowodowane podobno niewydolnościa serca. Nie na tyle by nie grał,ale jednak....

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2017, 22:06

Lekarzem nie jestem, ale jeżeli to prawda, to musi mieć obniżoną tolerancję na wysiłek fizyczny. To by wyjaśniało dlaczego w Sampdorii będąc najlepszym zawodnikiem trzymano go na ławie. :prochno:

tyrlas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2017, 22:18

Jeżeli jest w tym choc troche prawdy to bardzo wazna jest tu gra na trzech frontach,i taki problem moze bardzo przeszkadzac. W Sampie gral tylko lige i Puchar wiec mogli sobie na to "pozwolic" ,Juve to jednak Liga, Puchar, LM i granie w tych rozgrywkach jak najdłużej.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 12 lipca 2017, 22:32

Dzisiaj nasi działacze widzieli się także z agentem Schicka i rozmowa trwała ledwie pół godziny - ustaleniem są możliwie szybko przeprowadzone kolejne testy. Oby wykluczyły te nieprawidłowości, bo gość jest niesamowity.

Może się Wam to nie podobać, ale to dobra decyzja o oddaniu Orsoliniego i na pewno przez zarząd/Allegriego kilka razy dobrze przemyślana. Niby mówiło się o tym, że Max będzie go chciał przetestować, ale najwyraźniej wyszliśmy z założenia, że w ogóle by sobie u nas nie pograł (taka w sumie prawda), zwłaszcza że chcemy utrzymać Cuadrado. Marnowałby się u nas póki co. Przyspieszyliśmy z taką decyzją pewnie ze względu na wyjazd do USA, bo i po co ciągnąć chłopaka ze sobą. Za 2 lata będzie do nas jak znalazł - gotowy po grze w dobrym klubie włoskim, nie u jakichś leszczy. Trochę się też może w Europie ogra. Wrócić do nas wróci, nie odpuścimy tego talentu.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 12 lipca 2017, 23:02

Agresti pisze na VS, że Milan faktycznie naprawdę chce Bonucciego, ale nie ma takiej opcji żebyśmy go tam oddali. Ciekawe na co Ping Pongi liczyły.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 12 lipca 2017, 23:09

RICTOR pisze:Agresti pisze na VS, że Milan faktycznie naprawdę chce Bonucciego, ale nie ma takiej opcji żebyśmy go tam oddali. Ciekawe na co Ping Pongi liczyły.
Wiadomo, ze marzyc to sobie i Spal moze. Jeszcze w trakcie jednej z naszych potyczek prezes Milanu podszedl do agenta Dybali z zapytaniem, ile by on kosztowal. :smile: Oni mysla, ze pieniadze to jedyny istotny czynnik. Sam fakt wystosowania takiego zapytania w nasza strone jest komiczny i bezczelny jednoczesnie.
Ostatnio zmieniony 12 lipca 2017, 23:29 przez mrozzi, łącznie zmieniany 2 razy.

Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2017, 23:17

No nie mogę z tyrlasa. Chłop dowiaduje się, że młody chłopak może mieć niewydolność serca (jestem lekarzem i wiem, że niektóre grożą nagłą śmiercią sercową, a z innymi da się żyć długie lata) i największym zmartwieniem jest to, że pewnie nie da rady grać na 3 frontach...

Zastanówcie się nad priorytetami. Dla mnie zdrowie i życie >>>> piłka nożna, ale co kto woli ;)

Aporpo jeszcze tych, którzy pisali, że mają nadzieję na zniżkę, bo nieprawidłowości w badaniach. Kurna to nie towar w sklepie, że ma jakieś rysy na obudowie i negocjujesz zniżkę. To człowiek.

Zablokowany