Mercato (LATO 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2017, 18:45

Źródła nie pamiętam, ale nawet w tym tygodniu czytałem na Tuttojuve, że Kolasinać będzie pierwszym wzmocnieniem Milanu. Zobaczymy. Milan to podupadły klub, ale to w końcu Milan, zresztą z perspektywami na odbudowę.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2017, 18:52

Szkoda tego Kolasinaca by było, bo to klasowy boczny gracz i za free. No a nam takich będzie trzeba, gdyż 4231 ma sens i prowadzi nas po potrójną koronę.

Taki klasowy gracz za free, pozwolił by sporo zaoszczędzić.

Spinazzola to kapitalny ruch się szykuje. Teraz wystawiamy na bokach ataku Sturaro i Lemine teraz taki Leonardo przydałby się bardzo.

Swoją drogą 4231 wyklarowało się podczas tego sezonu, więc w odróżnieniu od innych drużyn grających tą formacją nie mamy zmienników - jeżeli wygramy CL w następnym sezonie po wzmocnieniach będziemy niezniszczalni. :hellyes:

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
tony89

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2017, 19:21

Po co nam drogi zawodnik na ławkę, są chyba większe potrzeby, bo Alexowi Sandro to może co najwyżej buty czyścić na tą chwile.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2017, 19:43

FI podaje, ze jestesmy gotowi aktywowac klauzule Schicka za 25 baniek ojro i zostawic go w Sampie do 2018.

Jestem na tak:)

Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2017, 20:21

Robaku pisze:FI podaje, ze jestesmy gotowi aktywowac klauzule Schicka za 25 baniek ojro i zostawic go w Sampie do 2018.
Nedved podziała i będzie nasz, mimo że obserwuje go też Atletico.
tony89 pisze:i mistrzowie.
Miszczowie :smile: Mistrzami jesteśmy my.
Ostatnio zmieniony 13 kwietnia 2017, 20:27 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.

tony89

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2017, 20:25

CavAllano pisze:
Robaku pisze:FI podaje, ze jestesmy gotowi aktywowac klauzule Schicka za 25 baniek ojro i zostawic go w Sampie do 2018.
Nedved podziała i będzie nasz, mimo że obserwuje go też Atletico.

i mistrzowie.

Podobno Napoli chce Mereta i ostro działa w temacie, zobaczymy gdzie chłopak w końcu trafi.

Bernardeschi dostał propozycję nowego kontraktu, jeśli ją odrzuci możliwe że będzie do wyciągnięcia.

B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2017, 20:26

25 mln. za zawodnika, który od razu ma pójść na wypożyczenie... Ja rozumiem, że kondycja finansowa klubu jest coraz lepsza, ale w połączeniu z Caldarą i Orsolinim to już byłoby prawie 50 mln. na zawodników, którzy zostają na rok w swoich dotychczasowych klubach. Troszkę dziwny manewr. Tym bardziej, że skoro dajemy 25 mln., to raczej uznajemy, że zawodnik jakiś tam poziom już prezentuje.

EDIT
tony89 pisze:
25 mln euro obecnie to uczciwa cena za dobrze rokującego napastnika. Zobacz na ile wyceniany jest Morata, albo ile Napoli zapłaciło za Pavolettiego.

Mamy leciwą kadrę i inwestujemy w przyszłość.
Pavoletti ma 28 lat, także trudno go postrzegać w kategoriach zawodnika "rokującego". Morata z kolei ma 24, duże jak na ten wiek doświadczenie na najwyższym poziomie i spore umiejętności, także mówimy tu o zupełnie innym etapie kariery i innym kalibrze piłkarza.

Poza tym zmierzam też do tego, że wydanie w ciągu pół roku prawie 50 mln. euro na zawodników z góry zdefiniowanych jako towar na wypożyczenie to mało realny scenariusz, tak mi się przynajmniej wydaje. Sam Schicka nie widziałem, ale uważam, że piłkarz za taki szmal powinien być sprowadzany z myślą o grze dla pierwszej drużyny od razu.
Ostatnio zmieniony 13 kwietnia 2017, 20:56 przez B@rt, łącznie zmieniany 2 razy.

tony89

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2017, 20:32

B@rt pisze:

25 mln. za zawodnika, który od razu ma pójść na wypożyczenie... Ja rozumiem, że kondycja finansowa klubu jest coraz lepsza, ale w połączeniu z Caldarą i Orsolinim to już byłoby prawie 50 mln. na zawodników, którzy zostają na rok w swoich dotychczasowych klubach. Troszkę dziwny manewr. Tym bardziej, że skoro dajemy 25 mln., to raczej uznajemy, że zawodnik jakiś tam poziom już prezentuje.

25 mln euro obecnie to uczciwa cena za dobrze rokującego napastnika. Zobacz na ile wyceniany jest Morata, albo ile Napoli zapłaciło za Pavolettiego.

Mamy leciwą kadrę i inwestujemy w przyszłość.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2017, 20:44

tony89 pisze:

Podobno Napoli chce Mereta i ostro działa w temacie, zobaczymy gdzie chłopak w końcu trafi.
Ostatnio na Tutto było, że Napoli rezygnuje z Mereta bo już go dogadaliśmy.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2017, 21:08

Bierzmy od razu, a nie głupia zabawa w wypożyczanie. On nie ma 18 lat. Prawdopodobnie odejdzie Mandzu, a Schick na prawym skrzydle od biedy też może zagrać.

Sanchez, Schick, Tolisso, Spinazzola, Conti i można jechać :)

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2017, 21:27

Alexinhio-10 pisze: Sanchez, Schick, Tolisso, Spinazzola, Conti i można jechać :)
Jeśli pozostaniemy przy 4-2-3-1, a coraz więcej na to wskazuje, być może ostatecznie zrezygnujemy z Tolisso skupiając się na skrzydłowych (choć też bardzo bym go chciał i w sumie nie wybaczyłbym zarządowi, gdyby odpuścił takiego kozaka). Co do Sancheza też trafiłem na info, że rzekomo dogadał się z City (info pojawiło się już na forum), ale zobaczymy. Po takim sezonie jak ten odejście Mandżukicia wcale nie musi być oczywiste, gra kapitalnie i pracuje na całym boisku.

Co do Schicka też jestem na tak. Będzie z niego przekocur.

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 81 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2017, 09:05

Nasza rzekoma rezygnacja z Tolisso może być błędem porównywalnym z odpuszczeniem Nainggolana, gdyż mieliśmy w składzie Vidala. Arturo niedługo zawinął się z Turynu, a Belga przechwyciła Roma, a gdybyśmy nie odpuścili, to praktycznie nie odczulibyśmy odejścia Chilijczyka. Tolisso może i nie będzie tani, ale niewielu jest graczy o podobnym do niego potencjale, a jednocześnie tak młodych i ogranych w europejskich pucharach.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2017, 09:46

CavAllano pisze:
Alexinhio-10 pisze: Sanchez, Schick, Tolisso, Spinazzola, Conti i można jechać :)
Jeśli pozostaniemy przy 4-2-3-1, a coraz więcej na to wskazuje, być może ostatecznie zrezygnujemy z Tolisso skupiając się na skrzydłowych
Nie może być takiej opcji. Nawet jak zostaniemy przy 4231, to potrzebujemy jednego bardzo dobrego środkowego pomocnika. Tolisso będzie sporo tańszy niż Verratti, a zapewni też trochę fizyczności w środku.

Poulinho

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2017, 09:50

Oczywiście, że nawet przy 4-2-3-1 potrzebujemy środkowego pomocnika. DO dyspozycji mamy tak naprawdę Pjanicia, Khedire i Marchisio. Nie liczę Sturaro, Leminy i Rincona, bo to niestety nie ten poziom. Dodatkowo Marchisio młodszy i sprawniejszy już nie będzie. To samo tyczy się Khediry. Jasne, mogą odgrywać znaczącą rolę w następnych sezonach, ale tylko dzięki ich boiskowej inteligencji, a czasami potrzeba jednak czegoś więcej. Sądzę, że to okienko może być przemeblowaniem naszej drugiej linii, ale zobaczymy. Na pewno czeka nas wymiana pokoleń za rok lub dwa. W odwodzie są już Mandragora i Bentancur, do tego Tolliso i przyszłość wygląda całkiem jasno.

B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2017, 10:39

Alexinhio-10 pisze:
CavAllano pisze:
Jeśli pozostaniemy przy 4-2-3-1, a coraz więcej na to wskazuje, być może ostatecznie zrezygnujemy z Tolisso skupiając się na skrzydłowych
Nie może być takiej opcji. Nawet jak zostaniemy przy 4231, to potrzebujemy jednego bardzo dobrego środkowego pomocnika. Tolisso będzie sporo tańszy niż Verratti, a zapewni też trochę fizyczności w środku.
No ponoć jedną z alternatyw jest Milinković-Savić, ten to dopiero zapewniłby nam fizyczność ;)

Sprowadzenie kozaka do środka pola to konieczność, bo da nam możliwość odstrzelenia planktonu jak Lemina czy Sturaro. Już nawet nie twierdzę, że musi to być Tolisso, ale liczę, że będzie to ktoś na podobnym poziomie i w zbliżonym wieku, a nie trzydziestolatek z wolnym kontraktem. Verratti wydaje mi się być stratą czasu.

Zablokowany