Wszystko o Milanie
- Kogut W.
- Juventino

Boateng w momencie otrzymywania kartki siedział już na ławce.Wojtek pisze:Milan dostał czerwoną karte i rzymianie powinni to wykorzystać.
A zauważył ktoś za co ją dostał? Ja tylko widziałem, że do technicznego coś krzyknął.
- szczypek
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Tak to jest jak się mecze na livescore.com ogląda :oops:Wojtek pisze:Milan dostał czerwoną karte i rzymianie powinni to wykorzystać.
Mógł paść każdy wynik. Ta Roma idzie do przodu, oglądałem ich mecz z Interem i teraz z Milanem - teraz zagrali lepiej.
- Wojtek
- Juventino

No niestety meczu niewiedziałem, zabaczyłem na soccerstand czerwo to myślałem że grają w 10. Mój błąd :oops:szczypek pisze:Tak to jest jak się mecze na livescore.com ogląda :oops:Wojtek pisze:Milan dostał czerwoną karte i rzymianie powinni to wykorzystać.
Mógł paść każdy wynik. Ta Roma idzie do przodu, oglądałem ich mecz z Interem i teraz z Milanem - teraz zagrali lepiej.
W tym roku wszystko wróci do normy jaka panowała przed Calciopoli czyli walka o scudetto miedzy nami a Milanem
- jakku1
- Juventino

Ja tam strzalow nie liczylem, widzialem tabelke jaka pokazal realizator na jakims angielskim channelu (ogladalem mecz przez net).Bubu1899 pisze: Czyli dwa niecelne? To tak na szybko pamietam pudła Ibry, Cassano, Boatenga, Aquilaniego, Nocerino... Dziwna ta statystyka...
Roma miala 9 - 6 w strzalach, Milan 6 - 4. Moze to byla tylko statystyka drugiej polowy?
Edit: Znalazlem takie statystki z calego meczu. Roma 23 strzaly, 9 celnych, Milan 15 strzalow, 4 celne.
http://www.whoscored.com/Matches/542928/Live
Ostatnio zmieniony 30 października 2011, 01:06 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.
- Krzychu89
- Juventino

- Podziekował: 3 razy
Aquilani chyba całkiem daje radę w Milanie... Nocerino zresztą też. Na początku było mi bardzo szkoda że Marotta odpuścił Alberto, jednak Pirlo swoją grą udowadnia, iż warto było na niego postawić 
- pumex
- Juventino

Ja powiem więcej, gra w tym sezonie nie gorzej niż Pirlo. W meczu z Romą złapał dwie ładne asysty, brawo.Krzychu89 pisze:Aquilani chyba całkiem daje radę w Milanie...
Teraz, jak widzę, że 4-3-3 będzie jedną z opcji wykorzystywanych przez Conte, to myślę sobie, że taki Aquilani za niecałe 10 baniek byłby dobrym uzupełnieniem

- Vimes
- Juventino

W 33 meczach poprzedniego sezonu Aquilani strzelił dla nas 2 gole i zapisał na swoim koncie 5 asyst. W Milanie po 8 meczach obecnego sezonu ma 1 gola i 5 asyst. Wyraźnie wiedzie mu się lepiej. Zobaczymy czy utrzyma formę przez cały sezon.pumex pisze:Ja powiem więcej, gra w tym sezonie nie gorzej niż Pirlo. W meczu z Romą złapał dwie ładne asysty, brawo.Krzychu89 pisze:Aquilani chyba całkiem daje radę w Milanie...
Teraz, jak widzę, że 4-3-3 będzie jedną z opcji wykorzystywanych przez Conte, to myślę sobie, że taki Aquilani za niecałe 10 baniek byłby dobrym uzupełnieniem
- zoff
- Qualità Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Dokładnie. Powiedzmy sobie szczerze, że początek też miał dobry. Dochodzę do wniosku, że dla takich pomocników jak Marchisio, Pirlo czy Aquilani gra trójką w środku jest chyba najbardziej optymalne. Klasyczne 4-4-2 po prostu im nie służy.Vimes pisze: W 33 meczach poprzedniego sezonu Aquilani strzelił dla nas 2 gole i zapisał na swoim koncie 5 asyst. W Milanie po 8 meczach obecnego sezonu ma 1 gola i 5 asyst. Wyraźnie wiedzie mu się lepiej. Zobaczymy czy utrzyma formę przez cały sezon.
- jackop
- Juventino

- Podziekował: 35 razy
- Otrzymał podziękowanie: 80 razy
Wg. mnie są asysty i "asysty". W Milanie szansa na zaliczenie ostatniego podania jest dużo większa (w porównaniu do zeszłosezonowego Juve), ponieważ taki Cassano, Robinho czy Ibra potrafią po podaniu przejść 1-2 zawodników i uderzyć na bramkę, zrobić rajd itp. Także ich uderzenia z dystansu znajdują drogę do siatki (statystyk naszych kopaczy nawet nie szukam, bo bym się tylko przestraszył).
Milan jest coraz bardziej skuteczny, więc nawet zwykłe kopnięcie piłki do przodu może oznaczać asystę. W Juve trzeba się troszkę bardziej naharować i liczyć na odpowiednie wykończenie akcji.
Milan jest coraz bardziej skuteczny, więc nawet zwykłe kopnięcie piłki do przodu może oznaczać asystę. W Juve trzeba się troszkę bardziej naharować i liczyć na odpowiednie wykończenie akcji.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- M.R.
- Juventino

http://seriea.pl/index.php?dzial=aktual ... kul=208656
Dość ciekawe wieści na temat Pato. Z jednej strony może być to zwykła plota ale może rzeczywiście chcą sprzedać Brazylijczyka aby za pieniądze z niego wzmocnić pomoc. Choć obecnie jest tylko kilka klubów które mogłyby dać pieniądze jakie chce Milan.
Na dodatek po meczu z Romą "coś nie tak" jest z Cassano http://seriea.pl/index.php?dzial=aktual ... kul=208631
Pomoc neurologa - to brzmi poważnie.
Dość ciekawe wieści na temat Pato. Z jednej strony może być to zwykła plota ale może rzeczywiście chcą sprzedać Brazylijczyka aby za pieniądze z niego wzmocnić pomoc. Choć obecnie jest tylko kilka klubów które mogłyby dać pieniądze jakie chce Milan.
Na dodatek po meczu z Romą "coś nie tak" jest z Cassano http://seriea.pl/index.php?dzial=aktual ... kul=208631
Pomoc neurologa - to brzmi poważnie.
"Miarą człowieka jest umiejętność zacentrowania. Zbudować dom, zasadzić drzewo czy spłodzić syna potrafi dziś każdy, ale tylko prawdziwy mężczyzna precyzyjnie dośrodkuje w pełnym biegu." Trener Piechniczek
- DiaVolO
- Juventino

W sumie jeżeli Pato ma dalej się tak łamać i grać 10 meczy w sezonie na poziomie to lepiej jak Milan się go pozbędzie,nie ma sensu trzymać gościa który pobiera nie małą pensję,gra tyle co nic a można za niego dostać jeszcze sporą kasę.
- ReggaeMan
- Juventino

Być piłkarzem Juventusu to należeć do jednej z nielicznych prawdziwych legend sportu.
Michel Platini
Michel Platini