Wszystko o Milanie

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Kogut W.

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 października 2011, 20:26

Wojtek pisze:Milan dostał czerwoną karte i rzymianie powinni to wykorzystać.
Boateng w momencie otrzymywania kartki siedział już na ławce. ;)
A zauważył ktoś za co ją dostał? Ja tylko widziałem, że do technicznego coś krzyknął.

Bubu1899

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 października 2011, 20:29

No właśnie cos krzyknał... Mialo to zwiazek z kontuzją jakiej doznal...
Pewnie mial pretensje ze tego faulu nie zauwazyli...

Milano siamo noi!
Polakom gratulujemy Milan Club Polonia!
Obrazek
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 29 października 2011, 20:35

Tak to jest jak się mecze na livescore.com ogląda :oops:

Mógł paść każdy wynik. Ta Roma idzie do przodu, oglądałem ich mecz z Interem i teraz z Milanem - teraz zagrali lepiej.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 października 2011, 20:37

szczypek pisze:
Tak to jest jak się mecze na livescore.com ogląda :oops:

Mógł paść każdy wynik. Ta Roma idzie do przodu, oglądałem ich mecz z Interem i teraz z Milanem - teraz zagrali lepiej.
No niestety meczu niewiedziałem, zabaczyłem na soccerstand czerwo to myślałem że grają w 10. Mój błąd :oops:

W tym roku wszystko wróci do normy jaka panowała przed Calciopoli czyli walka o scudetto miedzy nami a Milanem ;)

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 października 2011, 20:40

Bubu1899 pisze: Czyli dwa niecelne? To tak na szybko pamietam pudła Ibry, Cassano, Boatenga, Aquilaniego, Nocerino... Dziwna ta statystyka...
Ja tam strzalow nie liczylem, widzialem tabelke jaka pokazal realizator na jakims angielskim channelu (ogladalem mecz przez net).

Roma miala 9 - 6 w strzalach, Milan 6 - 4. Moze to byla tylko statystyka drugiej polowy?

Edit: Znalazlem takie statystki z calego meczu. Roma 23 strzaly, 9 celnych, Milan 15 strzalow, 4 celne.

http://www.whoscored.com/Matches/542928/Live
Ostatnio zmieniony 30 października 2011, 01:06 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.

Krzychu89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 29 października 2011, 23:34

Aquilani chyba całkiem daje radę w Milanie... Nocerino zresztą też. Na początku było mi bardzo szkoda że Marotta odpuścił Alberto, jednak Pirlo swoją grą udowadnia, iż warto było na niego postawić :wink:

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 października 2011, 11:26

Krzychu89 pisze:Aquilani chyba całkiem daje radę w Milanie...
Ja powiem więcej, gra w tym sezonie nie gorzej niż Pirlo. W meczu z Romą złapał dwie ładne asysty, brawo.
Teraz, jak widzę, że 4-3-3 będzie jedną z opcji wykorzystywanych przez Conte, to myślę sobie, że taki Aquilani za niecałe 10 baniek byłby dobrym uzupełnieniem

Obrazek
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 października 2011, 12:20

pumex pisze:
Krzychu89 pisze:Aquilani chyba całkiem daje radę w Milanie...
Ja powiem więcej, gra w tym sezonie nie gorzej niż Pirlo. W meczu z Romą złapał dwie ładne asysty, brawo.
Teraz, jak widzę, że 4-3-3 będzie jedną z opcji wykorzystywanych przez Conte, to myślę sobie, że taki Aquilani za niecałe 10 baniek byłby dobrym uzupełnieniem
W 33 meczach poprzedniego sezonu Aquilani strzelił dla nas 2 gole i zapisał na swoim koncie 5 asyst. W Milanie po 8 meczach obecnego sezonu ma 1 gola i 5 asyst. Wyraźnie wiedzie mu się lepiej. Zobaczymy czy utrzyma formę przez cały sezon.

Obrazek
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 30 października 2011, 13:52

Vimes pisze: W 33 meczach poprzedniego sezonu Aquilani strzelił dla nas 2 gole i zapisał na swoim koncie 5 asyst. W Milanie po 8 meczach obecnego sezonu ma 1 gola i 5 asyst. Wyraźnie wiedzie mu się lepiej. Zobaczymy czy utrzyma formę przez cały sezon.
Dokładnie. Powiedzmy sobie szczerze, że początek też miał dobry. Dochodzę do wniosku, że dla takich pomocników jak Marchisio, Pirlo czy Aquilani gra trójką w środku jest chyba najbardziej optymalne. Klasyczne 4-4-2 po prostu im nie służy.

Obrazek
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 35 razy
Otrzymał podziękowanie: 80 razy

Nieprzeczytany post 30 października 2011, 14:22

Wg. mnie są asysty i "asysty". W Milanie szansa na zaliczenie ostatniego podania jest dużo większa (w porównaniu do zeszłosezonowego Juve), ponieważ taki Cassano, Robinho czy Ibra potrafią po podaniu przejść 1-2 zawodników i uderzyć na bramkę, zrobić rajd itp. Także ich uderzenia z dystansu znajdują drogę do siatki (statystyk naszych kopaczy nawet nie szukam, bo bym się tylko przestraszył).

Milan jest coraz bardziej skuteczny, więc nawet zwykłe kopnięcie piłki do przodu może oznaczać asystę. W Juve trzeba się troszkę bardziej naharować i liczyć na odpowiednie wykończenie akcji.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
M.R.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2011, 18:36

http://seriea.pl/index.php?dzial=aktual ... kul=208656

Dość ciekawe wieści na temat Pato. Z jednej strony może być to zwykła plota ale może rzeczywiście chcą sprzedać Brazylijczyka aby za pieniądze z niego wzmocnić pomoc. Choć obecnie jest tylko kilka klubów które mogłyby dać pieniądze jakie chce Milan.

Na dodatek po meczu z Romą "coś nie tak" jest z Cassano http://seriea.pl/index.php?dzial=aktual ... kul=208631
Pomoc neurologa - to brzmi poważnie.

"Miarą człowieka jest umiejętność zacentrowania. Zbudować dom, zasadzić drzewo czy spłodzić syna potrafi dziś każdy, ale tylko prawdziwy mężczyzna precyzyjnie dośrodkuje w pełnym biegu." Trener Piechniczek
DiaVolO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2011, 19:11

W sumie jeżeli Pato ma dalej się tak łamać i grać 10 meczy w sezonie na poziomie to lepiej jak Milan się go pozbędzie,nie ma sensu trzymać gościa który pobiera nie małą pensję,gra tyle co nic a można za niego dostać jeszcze sporą kasę.

Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2011, 19:35

Do tego Boateng dostał zawieszenie za "ciepłe słowa" w stronę arbitra, a Allegri ma zapłacić 5tys euro bodajże.

ReggaeMan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2011, 20:31

Być piłkarzem Juventusu to należeć do jednej z nielicznych prawdziwych legend sportu.

Michel Platini
DiaVolO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2011, 20:49

O cholera :shock: Mam nadzieję że szybko zdiagnozują to cholerstwo co w nim siedzi,ciekawe czy jeszcze kiedykolwiek wróci na boisko,bo z sercem to nie są żarty !

ODPOWIEDZ