Wszystko o AS Roma
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 38 razy
Nietrafione porównanie, bo jak na moje oko Gigi grał gorzej po kontuzji. Za Ferrary niejednokrotnie ratował tyłek. Potem W RPA kontuzja która na długo go wyłączyła z gry i dopiero po niej grał po prostu źle. A Stek od początku gra średnio.
- Winner
- Juventino
Zawsze jak oglądałem Stekelenburga w meczach Romy w tamtym sezonie , na ME i na początku tego sezonu miałem nie odparte wrażenie że puszcza wszystko co ma puścić. Nie zdarzają mu się świetne, nieprawdopodobne interwencje W dodatku często ułatwiał zadania napastnikom za wcześnie "kładąc się". Wydaje mi się że ten obecny bramkarz w Romie spisuje się o wiele lepiej.
Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
- Qrczak
- Juventino
Takie samo mam wrażenie i najwidoczniej Roma też .Winner pisze:Zawsze jak oglądałem Stekelenburga w meczach Romy w tamtym sezonie , na ME i na początku tego sezonu miałem nie odparte wrażenie że puszcza wszystko co ma puścić. Nie zdarzają mu się świetne, nieprawdopodobne interwencje W dodatku często ułatwiał zadania napastnikom za wcześnie "kładąc się". Wydaje mi się że ten obecny bramkarz w Romie spisuje się o wiele lepiej.
Jak masz okazje (a może już widziałeś) zobacz sobie ich mecz z Milanem . Bramkarz wyciąga piłki które już praktycznie były w siatce. Ma bardzo dobry refleks . Goicoechea ma dopiero 24 lata i może sie stać prawdziwym filarem Romy .
No ale moze troszkę poniosło mnie

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Choć Roma wygląda już lepiej niż na początku rozgrywek to na półmetku okazuje się, że Zeman zdobył tylko 2 punkty więcej niż Luis Enrique. Jak myślicie - ten projekt ma przyszłość czy wszystko się zawali jeszcze przed majem? Ja ciągle jestem sceptyczny.
- meda11
- Juventino
Zależy co kryje się pod hasłem projekt. Jeśli ma to być realna walka o scudetto to wątpię. Roma może najwyżej bić się o tytuł trzeciej siły ligi. Gdyby Zeman miał z tyłu topowych obrońców to i kilka bramek mniej straconych mieliby na koncie, a co za tym idzie parę punktów więcej.Ouh_yeah pisze:Choć Roma wygląda już lepiej niż na początku rozgrywek to na półmetku okazuje się, że Zeman zdobył tylko 2 punkty więcej niż Luis Enrique. Jak myślicie - ten projekt ma przyszłość czy wszystko się zawali jeszcze przed majem? Ja ciągle jestem sceptyczny.
W ogóle najbliższe 2-3 lata będą bardzo ciekawe. Jak spojrzymy na tabele Serie A teraz i porównamy do tej sprzed paru lat to widać różnice. Duże kluby wracają tam gdzie ich miejsce - Juventus, Lazio, Napoli, Fiorentina, Inter, Roma, Milan. Mało prawdopodobne, że do tej siódemki wbije się ktoś inny. Nie ma sytuacji, że w czubie tabeli są kluby Genui, Cagliari czy inne Palermo. Wygląda to tak, że doczekamy się w przyszłym sezonie klubów, które przed europejskimi pucharami nie będą się osłabiać. Jak dodamy do tego fakt, że ruszają na poważnie prace nad pozwoleniami/projektami budowy stadionów to chyba można uznać, że powoli idzie ku lepszemu.
- Vimes
- Juventino
Dzisiaj Roma gra z Fiorentiną, a atak rzymian jest mocno przetrzebiony. Osvaldo i Lamela wiszą za wybryki z poprzednich meczów, Totti się kontuzjował, Lopez jest na młodzieżowych mistrzostwach, Destro jest bez formy, a Marquinho (nie mylić z Marquinhosem) nie został powołany z powodów dyscyplinarnych. Ponoć jak Zeman zmienił go w meczu z Catanią to napluł mu pod nogi, a potem wydarł się na jego asystenta. Fiorentina będzie miała dobrą okazję do rewanżu za ligową porażkę.
- mateusz6
- Juventino
Kibicuję Violi. O wiele bardziej wolę skonfliktowaną z nami Fiorentinę niż plującą na nas Romę.
Wiadomo kiedy możliwy będzie występ duetu Jovetić-Rossi?
Wiadomo kiedy możliwy będzie występ duetu Jovetić-Rossi?
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
- Vimes
- Juventino
Będziesz musiał jeszcze trochę poczekać, bo Rossi chyba jeszcze rehabilitacji nie zakończył, nie wspominając o wznowieniu treningów. Ponoć eksperci twierdzą, że realna data debiutu Rossiego w barwach Fiorentiny to koniec marca.mateusz6 pisze:Wiadomo kiedy możliwy będzie występ duetu Jovetić-Rossi?
Fiorentina: Neto, Tomović, Rodriguez, Savić; Cuadrado, Migliaccio, Aquilani, Borja Valero, Pasqual; Jovetić, Toni
Roma: Goicoechea; Marquinhos, Castan, Burdisso; Piris, De Rossi, Bradley, Balzaretti; Pjanić, Destro, Florenzi
Jak widać Fiorentina oprócz Pizarro, który usiadł na ławce, dysponuje pełną mocą, a Zeman musi w ataku postawić na Pjanicia i Florenziego.
- SKAr7
- Juventino
Powiedziałbym, że jest w miarę równo. Brakuje Romie Tottiego i ww. dwójki, natomiast Violi Pizarro i "Valero". Ale w tym momencie dałbym pole position Violi, bo Roma dostała kilka kartek w zapalnych punktach składu.Marat87 pisze:A jednak to Roma jest jak na moje oko lepsza w tym meczu. Brakuje zdecydowanie skutecznych Osvaldo i Lameli.
Co się dzieje ostatnio z obrońcami Fiorentiny? :shock: chyba 5 wystawionych piłek napastnikom rywali, w ostatnich 2 meczach już naliczyłem :shock:
- Arbuzini
- Juventino
Ależ się działo pod koniec
.
Dobrze się oglądało to spotkanie. Na brak emocji nie można było narzekać. Zaskoczył mnie (pozytywnie) Dodo, który do tej pory chyba zbyt wielu szans nie dostawał. No i Bradley całkiem nieźle - on tak zawsze, czy wypadek przy pracy?
Generalnie Fiołki zagrały lepsze spotkanie, ale słupki i poprzeczki ich powstrzymały. Roma miała sporo okazji, ale Destro brakowało zimnej krwi, bo powinien był załadować przynajmniej jeszcze jedną bramkę.

Dobrze się oglądało to spotkanie. Na brak emocji nie można było narzekać. Zaskoczył mnie (pozytywnie) Dodo, który do tej pory chyba zbyt wielu szans nie dostawał. No i Bradley całkiem nieźle - on tak zawsze, czy wypadek przy pracy?

Generalnie Fiołki zagrały lepsze spotkanie, ale słupki i poprzeczki ich powstrzymały. Roma miała sporo okazji, ale Destro brakowało zimnej krwi, bo powinien był załadować przynajmniej jeszcze jedną bramkę.
- Kucharius1
- Juventino
Jak ja się ciesze że ten pajac Destro do nas nie trafił, to samo ten Cuadrado :-/
Roma ze swoją "wesołą" obroną, jest najlepszym z możliwych rywali dla Juve, w teoretycznym finale.
Z Interem (z Lazio też)nigdy nie ma łatwo, a z Romą?
Roma ze swoją "wesołą" obroną, jest najlepszym z możliwych rywali dla Juve, w teoretycznym finale.
Z Interem (z Lazio też)nigdy nie ma łatwo, a z Romą?
- SKAr7
- Juventino
Zawsze, jeszcze od czasów Chievo. Rok temu nam robił w środku taką jesień średniowiecza, jak choćby Valero i Nainggolan w tym roku. I był głównym aktorem obu meczów, a Vucinicia wręcz zgwałcił w drugim.Arbuzini pisze: No i Bradley całkiem nieźle - on tak zawsze, czy wypadek przy pracy?![]()
Też "przypadkiem" powrót Bradleya z kontuzji zbiegł się w czasie z zatrudnieniem rzekomego eksperta od obrony i zdecydowaną poprawą Romy pod tym względem.
Świetny, świetny, świetny interes zrobiła Roma. Gracz o klasę lepszy od Padoina za 3,5 miliona.
- Szilgu
- Juventino
Od czasu transferu widziałem go ze dwa razy. Grał całkiem nieźle. Ale już w Chievo pokazywał, że jest solidnym piłkarzem i taka Roma to dla niego optymalny klub. Swoją drogą przypomina mi trochę Deana Wintersa z The OzArbuzini pisze: No i Bradley całkiem nieźle - on tak zawsze, czy wypadek przy pracy?

Fajnie, że kolejna dogrywka. Najpierw Inter, teraz Roma i Viola. Przynajmniej trochę bardziej się zmęczyli.
Ostatnio zmieniony 16 stycznia 2013, 23:50 przez Szilgu, łącznie zmieniany 1 raz.