Mecze przez internet (problemy i instrukcje)

Tapety, bramki, filmy, kompilacje, grafiki - jednym słowem wszystko co związane z multimediami dotyczącymi Juventusu i nie tylko.
ODPOWIEDZ
x_men_1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2006, 22:33

W poprzednim poście dalem linka do programu TVkoo , teraz daje LINK do screen-a gdzie mamy "rozszyfrowane" nazwy stacji . Na TVkoo oprocz CCTV5 znajdują się też CCTVSoccer , Supers Sport , Cable Sports , EPL ,Hubei Sports oraz Sanghai Sports - chyba na cable lub/i na super sport czesto leci Serie A ,na EPL jest większość spotkań Premiership , na Sanhgai też często lecą spotkania Serie A .

Dobra opcją w TVkoo jest to że po kliknięciu na jakąś stacje , w malym okinku po prawej u góry w TVkoo , pojawia sie screen z danej stacji - zatem mozemy sprawdzić co aktualnie jest pokazywane ,nie tracąc czasu aż stacja normlanie sie załaduje .

Kolejnym cikawym programem z którego właśnie korzystam jest Pcast , wiem że znajdziemy tam CCTV5(Action sports) ,Guandong(Euo football) oraz stacje Caifu Sports(SipTV) - w nawiasach nazwy które zastępuja w Pcast prawidłowe , głównie jeśli chodzi o dwie pierwsze stacje .

Jeszcze nie obczaiłem jakie spotkania pokazuje Caifu sports , wiem że jest tam komentarz w języku angielskim !

Przed właczeniem jakiejś stacji w opcjach(settenings :) ) dla asf ustawiamy WMP zamiast winampa (no chyba że juz był WMP) .

Zanim odpali sie stacja trzeba chwile odczekać , po jakimś czasie powinna sie odpalic , mi jak już ruszyła to nawet na sekunde sie nie zacieło i do tego opóźnienie które występuję gdy oglądamy mecze przez pplive czy tvkoo (około 2-3 minutowe) tutaj chyba nie występuje , a jeśli juz to jest to pare sekund - ogladałem mecz Arsenal - Wigan i na tvkoo była 46 min , wlaczylem pcast i była juz 49 !

Wydaje mi się żę te 3 programy(PPlive,TVkoo,Pcast) są obecnie najlepsze (czyt.szybkie,funkcjonalne,rozbudowane) i jak ktoś chce ogldać mecz przez neta to powinien je posiadać (jeszcze na czarna godzine moze zainstlować sobie sopcast) .

Wszystkie info zaczerpnołem z http://www.fbtz.com/forum/ (dział 'Streams') , znajdziecie tam odpowiedzi na wiele pytań . Polecam lekture teamtu : "Sticky: **PLEASE READ BEFORE ASKING QUESTIONS**(Son of) The guide to all streaming programmes " no i oczywiście nowe tamaty + te przyklejone (wszytko w dziale/pokoju 'Streams')

Kombinat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2006, 20:05

Masz jakieś listy kanałów do Tvkoo? Szukałem CCTV Soccer według tego "rozszyfrowania" i niestety tego kanału u mnie nie ma, a z tego co wiem to na tym kanale będzie dziś mecz.

x_men_1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2006, 10:31

Ten kanał jeszcze wczoraj kolo poludnia był na CCTV Soccer ale wieczorem już go nie było . Można było właczyc ten kanał przez pplive , u mnei w miare dobrze chodził , choć czasami się zacinał , a pod koniec praktycznie bez przerwy cieło .
CCTV Soccer jest na liśćie kanłów wbudowanej w PPlive w zakładce XinHuaNetTV , kanał o nazwie Soccer . Czasem znajduje się też w zakładce Sports pod nazwą CCTV Football . Oczwisćie możesz też znaleść ten kanał na jakiejś liscie , polecam strone tvmix.net : Dział Deportes - podawane są mecze które będziemy mogli obejrzec przez ktorys z programow p2p + bezpośrednie linki do stacji . Dział Canales TVP2P - lista kanłów z linkami .

Sorry że dopiero dziś odpisuje ,ale wczoraj nie zauważyłem żeby ktos pisał cos w tym temacie .

Łazik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2006, 10:56

Na którym kanale będe mógł obejrzeć jutrzejszy mecz z Ascoli??
Z góry dzięki za odpowiedz, PoZdRo

dexoff

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2006, 18:40

działa Wam Coolstreaming??? Bo mi dziś nie działa ani strona ani program://

-=Różnie bywa=-
Łazik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2006, 19:08

U Ciebie x_men_1988 na screenie widać jakieś programy całą liste userów itp.

Ja przed chwilą ściągnołem tego TVkoo i nie mam ani jednego programu na liscie mało tego tam gdzie ekran po prawej i cały ten główny ekran po lewej wypełnia informacja "Nie można wyświetlić strony"

Co mam zrobić, żeby pojawiły sie programy i żeby to u mnie ruszyło??
Sorry ale jestem kompletnie zielony.
PoZdRo

dexoff

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2006, 19:23

Jesli chcesz ogladac mecze to te TVKoo nie jest niezbedne. W sumie to wystarczy ppLive, tvAnts i ppStream. tam sa praktycznie wszystko kanaly na jakich leca mecze. pozatym jak wczesniej wspomnial kolega ppLive wyszlo teraz w jezyku angielskim, ale i do innych sa tez tlumaczenia.

do tvAnts http://translate.google.com/translate?u ... uage_tools

A to sa strony, na ktorych sa linki do meczy to:
http://www.freefootball.org/links.php i
http://www.football4less.com/

Jezeli macie jeszcze jakies inne strony to wklejcie. Mialem jeszcze do niedawno taka z linkami, ktore otwieraly szukany kanal, ale w czasie formatu poszly. Moze ktos cos zna??

-=Różnie bywa=-
x_men_1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2006, 23:02

@Łazik mecz juve leci na guandong , Sanghai i Shandong . 1 i 3 kanał napewno są na pplive (Shandong pod nazwą SDTV w zakładce Sports na liscie w pplive , Guandong tez jest w tej zakładce .
Sanhgai było tez na pplive ale nie moge znalesc , moze z jakiejs listy odpalisz , jeszcze wczoraj ta stacaj byla takze na TVkoo ale znikła . Postaram sie powklejać loga stacji , żebyśćie łatwo rozpoznawali te stacje .
Co do TVkoo to ja nic nie robiłem , stacje same mi sie wyświetliły . Dzisaj jak właczyłem to pokazało sie okienko ze muszę update-ować wersje , moze dlatego tobie nie psozlo , bo ten link moze być do starszej wersji ... choc na oficjalnej stronie podają ten sam link co ja dałem , co oznacza że na 99% link jest dobry. Niewiem może firewall blokuje , moze cos innego , musisz testować , próbować wkońcu mozę sie uda .

@dexoff Coolstreaming wyszedł już z użycia , nie dziwie ci się że nie działa , są teraz lepsze programy ... które zreszta sam wymieniłeś , w swoim następnym pośćie w tym temacie :) .
Co do stron to dobra jest http://www.tvmix.net - w ostatnim poscie napisałem co tam jest ciekawego .
Oczywiśćie forum fbtz - dział streams , plus w innych pokojach (czy jak kto woli działach) są torrenty z całymi meczami .
calciolibero.com - dzis chyba zawiesili ta strone , ale może za jakiś czas znowu będzie działać .

dexoff

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2006, 23:14

No wiesz, Coolstreaming nie byl dobry jako program ale jako konsola, ktora wszystko zbierala do kupy. Pod tym wzgledem to bylo wg mnie bardzo udane. Szkoda, ze nie dziala, ale miejmy nadzieje, ze to tylko przejsciowe problemy.

Co do programu shanghai to jest on na tvAnts w tym linku ktory podalem.

-=Różnie bywa=-
x_men_1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2006, 23:28

Loga stacji i ch nazwy ( podobną liste możecie zobaczyć na stronie tvmix.net w dziale canales tvp2p2 , ale ja pokaze loga tylko najważniejszych kanłów , jak chcecie włączyc którąś stacje wejdzie na ww stronę)

Obrazek - BTV6
Obrazek - Calbe Sports
Obrazek - CCTV5
Obrazek - CCTVSoccer
Obrazek - DragonTv
Obrazek - EPL(English Premiere League)
Obrazek- ESPN
Obrazek - GreatSports Channel(STV,G-Sports)
Obrazek - Guandong Sport
Obrazek - Jiangsu Sport
Obrazek - Shandong Sports
Obrazek - Star Sports
Obrazek - Super Sport
Obrazek - Super Sport Action
Obrazek - Wuhan Sports

Shanghai sports to Grat Sports Channel , ale gdy włączymy stacje , to logo jest inne , obecnie suzkam tego loga .
Obrazki pobrałem z http://tvmix.net .

Łazik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2006, 07:21

Jeżeli chodzi o PPLive to mam tak.
Właczam poprzez jakiegoś tam PPPlayer'a. Jak już się włączy to na górze w menu wybieram chanel.
Mniejsza z tym, że w nazwach kanałów są kwadraty (nie mam zainstalowanego jężyka chińskiego, japońskiego czy jakiego tam jeszcze potrzeba), to nie jest najważniejsze. Wciskam jeden z nich i pojawia się na pasku zadań po prawej taka niebieska ikonka ze strzałką poruszającą się w dół.
Tam pisze
Name- STARSPORt (nazwa programu) a wszędzie w pozostałych jest 0!

Zaznaczam ten program daje play i nic. CO mam zrobić, żeby to ruszyło?!
Jaki firewall to może blokować ?! ZoneAlarm?!
Proszę o kontakt kogoś kto może mi pomóc (x_men lub też dexoff)
Mój numer to 6107721
PoZdRo

P.S Chciałbym obejrzeć dziś mecz Juve!

x_men_1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2006, 13:39

To jest logo Shanghai Sports (znowu jest na pplive pod nazwą Sports(350k) i Shanghai Sports(450k) w zakładce Sports) :
Obrazek

Teraz za to nie widze Guandong Sport :) , ale sghanghai mi działa bez problemu ( i 350k i 450 k) , a w razie czego pozostaje jeszcze Shandong Sport .
Nie szukałem Guandong na żadnych listach kanłów do pplive w necie , może tam jest .

x_men_1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2006, 15:25

Mecz Juve jest na HBTV Sport (lista w pplive -> Zakładka Sport)
Mecz jest tez na Guandong Sport , ale nie moge wlaczyc tej stacji (znaczy nie moge znalesc do niej linku)

Łazik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2006, 17:12

Oglądałem meczyk:)

W odpowiedniej chwili wszystko mi zadziałało.
Ciesze się zwłaszcza, żę Juve pokazał wyższość nad Ascoli :)

Maksimmus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 lutego 2006, 16:13

:( Włączam se byle jaki kanał w TvKoo. Loguje sie.... I wyskakuje info: "Pobranie podanego zasobu nie powiodło sie" :angry: Co jest??
Pomocy!!

ODPOWIEDZ