Prace domowe na forum... - zadania tu
- lukasz9013
- Juventino
Dzięki
Ale chodziło mi o przykłay firm które są w tych spólkach
Ale to ja zle napisałem mój błąd
Ale chodziło mi o przykłay firm które są w tych spólkach
Ale to ja zle napisałem mój błąd

Spokój to kłamstwo. Jest tylko pasja.
Dzięki pasji osiągam siłę.
Dzięki sile osiągam potęgę.
Dzięki potędze osiągam zwycięstwo.
- Venomik
- Juventino
Szymek: aj akieś ramy tego? Tematyczne/długościowe. Poważne, luźniejsze.
Cokolwiek?
Bo jak tu coś takiego napisać jak się nie wie zupełnie co
A jeśli nie ma żadnych ram to przynajmniej napisz czego byś oczekiwał. Wieczorkiem/jutro rano się zobaczy.
Cokolwiek?
Bo jak tu coś takiego napisać jak się nie wie zupełnie co

A jeśli nie ma żadnych ram to przynajmniej napisz czego byś oczekiwał. Wieczorkiem/jutro rano się zobaczy.
Dirty mind
- Szymek
- Juventino
To właśnie ma byc takie luźniejsze przemówienie, wiadomo im dłuższe tym lepsze. Pani polonistka zadając nam to, sugerowała abyśmy napisali o tym, że w naszym państwie dzieje się źle, zaproponowali coś itp.
Dzięki za zainteresowanie

Dzięki za zainteresowanie

- Michael900
- Juventino
Moja siostra jest w klasie maturalnej i ma zadaną identyczną pracę. Jak mi się uda to może ściągne 3-4 zdania i ci je tutaj napiszeSzymek pisze:Mam wielką prośbę, muszę napisać przemówienie do posłówJakby ktoś miał cos takiego to byl bym ogromnie wdzięczny
![]()
Pozdro

EDIT:
Kilka zdań z owej pracy:
Drodzy politycy! Niechcemy juz naszego Państwa, pełnego skandali i łapówek. Jeśteśmy przez was traktowani jak "maszynki wyborcze". Liczymy się tylko podczas wyborów, a później jesteśmy już niepotrzebni...
- bartus
- Juventino
Mam nadzieję że chemicy się wykażą :p
Jakie sole wytrąca sie w reakcji jodku amonu z chlorkiem polonu V
wg mnie ma to tak wyglada :
5NH4I + PoCl5 -----> PoI5+5NH4Cl
i wytrąci sie PoI5
ale pewny nie jestem :roll:
i wytrąci sie PoI5

- Railis
- Qualità Juventino
Oczywiście reakcja jest zapisana poprawnie, bo wartościowości się nie mogą zmieniać (to nie reakcja redox). Jedna sól musi się wytrącić w postaci osadu, a wszystkie sole amonowe nie dają osadu, czyli osadem musi być jodek polonu(V). Polon jest metalem cięzkim, więc cięzko wchodzi w reakcje i jest promieniotwórczy, czyli musi być, albo osadem, albo gazem (war. normalne). Jako że pierwiastki promieniotwórcze tej grupy nie mają prawa być gazami, czyli jasno wychodzi że jest to osad i taka reakcja jest poprawna. Czyli dobrze myślałeś.bartus pisze:Mam nadzieję że chemicy się wykażą :p
i wytrąci sie PoI5
- Wesoł
- Juventino
Definitywnie potrzebuję pomocy :? Przez mój pobyt w szpitalu wyleciały mi 2 tygodnie szkoły. W normalnych warunkach pewnie bym się cieszył, najpierw leżenie w szpitalu, zaraz po tym święta, tyle wolnego... :roll: no ale niestety jest to już końcóka semestru i musze nadrobić zaległości, a mam na to mało czasu. Czego potrzebuję? Prezentacja multimedialna w programie PowerPoint na temat Juventusu. Nie to, żebym sam nie umiał tego zrobić, ale zajmuje to troche czasu, a ja go nie za bardzo mam. Więc może robił ktoś z was taką prezentację i może mi ją podesłać? Nie musi to być długie (okolo 15 slajdów). Gdyby miał ktoś coś takiego to prosze o wysłanie na adres boskiwesol@op.pl
z góry dziękuję
Edit:
Pomoc już otrzymałem, sprawa nieaktulna :-D
z góry dziękuję

Edit:
Pomoc już otrzymałem, sprawa nieaktulna :-D
- Negri
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Kto mi pomoże znaleźć coś na temat:
Partie Polityczne i cel ich powstawania
Zbieram dosłownie wszystko, zwłaszcza o celu ich powstawania.
W razie czego prosiłbym o PW. Z góry dziękuje i liczę na waszą pomoc.
Partie Polityczne i cel ich powstawania
Zbieram dosłownie wszystko, zwłaszcza o celu ich powstawania.
W razie czego prosiłbym o PW. Z góry dziękuje i liczę na waszą pomoc.
- Lypsky
- Juventino
Mam do wykonania prace z informatyki, nie mam pojęcia jak to zrobić :] Pomoże ktoś?
Zaprojektuj relacyjną bazę danych na wybrany przez siebie temat.
Każda praca musi składać się z dokumentacji "papierowej" uwzględniającej:
-pytania do planowanej bazy
-funkcje bazy(np.jakiego typu dane chcemy uzyskać-w dowolnej formie)
-spis encji (minimum5) i odpowiednio atrybutów;
-klucze główne i obce wraz z relacjami opisującymi powiązane encje;
-diagram tyów relacji;
-ślad po przeprowadzonej normalizacji danych (przynajmniej do I postaci normalnej);
-graf formularzy i raportów wraz z dokładnym opisem ich funkcji
oraz zaprogramowanej "fizycznej" aplikacji (plik *.mdb) w Ms Access (maksymalnie wersja xp) zawierającej:
-zaprojektowane i wypełnione danymi tabele (minimum po 10 rekordów w każdej, w uzasadnionych przypadkach może być w niektórych mniej);
-utworzony pełen interfejs użytkownika bazy, czyli wykonanie kwerend (również za pomocą języka SQL) i powiązanych ze sobą formularzy oraz raportów.
Zaprojektuj relacyjną bazę danych na wybrany przez siebie temat.
Każda praca musi składać się z dokumentacji "papierowej" uwzględniającej:
-pytania do planowanej bazy
-funkcje bazy(np.jakiego typu dane chcemy uzyskać-w dowolnej formie)
-spis encji (minimum5) i odpowiednio atrybutów;
-klucze główne i obce wraz z relacjami opisującymi powiązane encje;
-diagram tyów relacji;
-ślad po przeprowadzonej normalizacji danych (przynajmniej do I postaci normalnej);
-graf formularzy i raportów wraz z dokładnym opisem ich funkcji
oraz zaprogramowanej "fizycznej" aplikacji (plik *.mdb) w Ms Access (maksymalnie wersja xp) zawierającej:
-zaprojektowane i wypełnione danymi tabele (minimum po 10 rekordów w każdej, w uzasadnionych przypadkach może być w niektórych mniej);
-utworzony pełen interfejs użytkownika bazy, czyli wykonanie kwerend (również za pomocą języka SQL) i powiązanych ze sobą formularzy oraz raportów.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- Dionizos
- Juventino
Jedyne co Ci moge polecic to "Historia Włoch" J.A. Gierowskiego. Straszny kloc, ale powinna byc w kazdej bilbiotece. Ksiazka konczy sie bodajze na 77 roku czy jakos tak.Michał`fcj pisze:Mam problem.Pisze prace semestralną o Włoszech.Praca ma mieć około 40-50 stron.Czy ktoś zna może strony internetowe gdzie znajde sporo informacji o tym kraju ? Chodzi mi o praktycznie wszystko...historia,geografia,gospodarka...itd.Ja jak do tej pory znajduje tylko ogólne informacje.
![]()
Z góry dzięki.
- Mrówa
- Juventino
Dzięki za dobre chęci, ale wypociłem już wszystko. Zajęło mi co prawda nie 50, tylko 80 stronDionizos pisze:Jedyne co Ci moge polecic to "Historia Włoch" J.A. Gierowskiego. Straszny kloc, ale powinna byc w kazdej bilbiotece. Ksiazka konczy sie bodajze na 77 roku czy jakos tak.Michał`fcj pisze:Mam problem.Pisze prace semestralną o Włoszech.Praca ma mieć około 40-50 stron.Czy ktoś zna może strony internetowe gdzie znajde sporo informacji o tym kraju ? Chodzi mi o praktycznie wszystko...historia,geografia,gospodarka...itd.Ja jak do tej pory znajduje tylko ogólne informacje.
![]()
Z góry dzięki.

Panią od Geograffi zaciekawiło dlaczego o Turynie jest więcej informacji niż o Mediolanie, Neapolu i Wenecji razem wziętych

Zapodaną przez Ciebie książke może przeczytam z czystej ciekawości, tylko obawiam się, tylko żeby nie byłytam przemycone "prawicowe treści"

- tabo89
- Juventino
- Venomik
- Juventino
Jedyne co mogę Ci powiedzieć (nie wiem czy o to chodzi) to stwierdzić, że kaloryfery zawsze powinny ybć rozmieszczane pod oknami (jak to jest w większości mieszkań). Zimne powietrze, które do mieszkania dostaje się poprzez okna (słabiej izolują zimne powietrze niż ściana bądź często je uchylamy by przewietrzyć mieszkanie) opada na dół, natomiast ciepłe unosi się do góry.
Dlatego przy takim rozmieszczeniu kaloryferów zimne powietrze dostając się przez okna i opadając do podłogi jest momentalne ogrzewane przez kaloryfer.
Dlatego przy takim rozmieszczeniu kaloryferów zimne powietrze dostając się przez okna i opadając do podłogi jest momentalne ogrzewane przez kaloryfer.
Dirty mind
- tabo89
- Juventino
o to wlasnie chodzi tylko potrzebuje rysunek schematyczny. nie umiem za bardzo tego zorbic dlatego wrzucilem zapytanie na forum. jesli umialbys to zrobic i znalazlbys na to chwilke to bede twoim dluznikiemVenomik pisze:Jedyne co mogę Ci powiedzieć (nie wiem czy o to chodzi) to stwierdzić, że kaloryfery zawsze powinny ybć rozmieszczane pod oknami (jak to jest w większości mieszkań). Zimne powietrze, które do mieszkania dostaje się poprzez okna (słabiej izolują zimne powietrze niż ściana bądź często je uchylamy by przewietrzyć mieszkanie) opada na dół, natomiast ciepłe unosi się do góry.