F1 - Robert Kubica

W tym pokoju możesz podyskutować z kibicami na temat innych dyscyplin sportowych.
ODPOWIEDZ
figc1898

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2007, 22:59

Wyniki kwalifikacji:
Poz. Kierowca Zespół Czas
1. F. Massa - Ferrari 1:32.652
2. L. Hamilton - McLaren 1:32.935
3. K. Räikkönen - Ferrari 1:33.131
4. F. Alonso - McLaren 1:33.192
5. N. Heidfeld - BMW 1:33.404
6. R. Kubica - BMW 1:33.710
7. G. Fisichella - Renault 1:34.056
8. M. Webber - Red Bull 1:34.106
9. J. Trulli - Toyota 1:34.154
10 N. Rosberg - Williams 1:34.399
11. A. Wurz - Williams 1:32.915
12. H. Kovalainen - Renault 1:32.935
13. A. Davidson - Super Aguri 1:33.082
14. R. Schumacher - Toyota 1:33.294
15. R. Barrichello - Honda 1:33.624
16. J. Button - Honda 1:33.731
17. T. Sato - Super Aguri 1:33.984
18. V. Liuzzi - Scuderia Toro Rosso 1:34.024
19. S. Speed - Scuderia Toro Rosso 1:34.333
20. A. Sutil - Spyker F1 1:35.280
21. D. Coulthard - Red Bull 1:35.341
22. C. Albers - Spyker F1 1:35.533

Wyścig jutro o 13:30. Forza Ferrari!

Obrazek
Obrazek
wojteceek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2007, 16:30

No i Kubica jak zaczął tak skończył, czyli na szóstym miejscu. Jazda Kubicy jakoś mnie nie zachwyciła, ale dajmy mu jeszcze trochę czasu :-D

Ja osobiście jestem zawiedziony, że tylko jeden kierowca McLarena stanął na podium, a dwóch kierowców ze stajni Ferrari. Ale na pewno Mercedes odbije to sobie na następnym GP w Barcelonie :smile:

figc1898

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2007, 18:28

Wyniki wyścigu:
1. F. Massa - Ferrari 1:32:27.515
2. L. Hamilton - McLaren + 2.360
3. K. Räikkönen - Ferrari + 10.839
4. N. Heidfeld - BMW + 13.831
5. F. Alonso - McLaren + 14.426
6. R. Kubica - BMW + 45.529
7. J. Trulli - Toyota + 1:21.371
8. G. Fisichella - Renault + 1:21.701
9. H. Kovalainen - Renault + 1:29.411
10. N. Rosberg - Williams + 1:29.916
11. A. Wurz - Williams + 1 okr.
12. R. Schumacher - Toyota + 1 okr.
13. R. Barrichello - Honda + 1 okr.
14. C. Albers - Spyker F1 + 2 okr.
15. A. Sutil - Spyker F1 + 4 okr.
16. A. Davidson - Super Aguri + 6 okr.
17. M. Webber - Red Bull + 16 okr.
18. D. Coulthard - Red Bull + 21 okr.
19. T. Sato - Super Aguri + 23 okr.
20. V. Liuzzi - Scuderia Toro Rosso + 31 okr.
21. J. Button - Honda + 57 okr.
22. S. Speed - Scuderia Toro Rosso + 57 okr.

Po pierwszym zakręcie z walki o Wielką Nagrodę Bahrajnu odpadli Jenson Button i Scott Speed. Problemów nie uniknął w tej sytuacji także Adrian Sutil ze Spykera, który musiał wymienić nos w swoim bolidzie. Po raz pierwszy w tym roku na torze pojawił się samochód bezpieczeństwa, który po dwóch okrążeniach zjechał do boksów.
Mnie oczywiście cieszy dobra postawa Ferrari. Forza Ferrari!

Obrazek
Obrazek
Pilekww

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2007, 21:14

Bardzo mnie ciesz dobra postawa Kubicy i 6 miejsce. Nareszcie pierwsze punkty.
Jestem pełen podziwu bo Robert jechał samochodem zastępczym a i tak trzymał sie czołowki.
Chciałbym zeby samochód naszego rodaku był już w pełni gotowy i żeby mógł walczyć z najlepszymi. Teraz widać że jest niedościgniona 5 a reszta, której stety, niestety przewodzi Kubica, stanowczo odstaje.

Mam nadzieje ze w Hiszpani Robert pojedzie dobrym samochodem, bez problem i szybko!

No i gratulacje dla Heifielda!

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
bartusek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2007, 00:19

No ja radziłbym wszystkim nowym entuzjastom tego sportu stonować trochę emocję...
Jeszcze nie tak dawno( zobaczcie na pierwsze posty w tym temacie) marzyliśmy by Robert występował w F1. Teraz gdy jest on w jednym z najlepszych zespołów ( BMW jest niewątpliwie 3 siłą w tym sezonie)
może być tylko lepiej. Oczywiscie tak jak wszyscy chciałbym doczekać się pierwszego zwycięstwa i myslę, że prędzej czy później mu sie to uda.
Trzeba jasno powiedzieć, że na poczatku sezonu główną przyczyną tych wyników jest bolid a raczej jego wady. Ale nie weim jak Wy, ale ja wolę, żeby Robert jeździł na razie w nawet zawodzącym czasami BMW niż w jakimś Spykerze albo Torro Roso ;)
Szkoda tylko, że to Heidfield jest teraz liderem zespołu... Ale mam nadzieję, że niedługo problemy Roberta skończą się i pokażę pełnię swoich możliwości.
Trzeba jednoczesnie podkreślić, iż team BMW będzie musiał cały czas pracować nad ulepszeniem bolidów ponieważ są one jeszcze słabsze od Ferrari i Mclarena.
Podsumowując uważam, że czeka nas jeszcze wiele emocji w tym sezonie... a Robert jeszcze pokaże na co go stać.
Pozdrawiam wszystkich prawdziwych sympatyków Formuły 1 :)

Obrazek
Michal17

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2007, 20:58

Przyznaję bez bicia, że nie oglądałem kwalifikacji ani wyścigu (obowiązki imprezowo-sportowe) ale widziałem pewne migawki i skróty. Wszystko było chyba bardzo nudne, mało atrakcyjnych momentów. Ale nie o tym: podobnie jak Willy Rampf uważam, że manewr wyprzedzania Fernando Alonso przez Heidfelda to coś wspaniałego. Nie spodziewałem się, że BMW może tak skutecznie walczyć z McLarenem. Natomiast to, że Nick tak świetnie się zachował w ogóle nie dziwi, on jest po prostu znakomitym kierowcą.
Aha i chciałem dodać jeszcze jedno: Wszyscy zachwycają się Lewisem Hamiltonem. W sumie racja, chyba lepszego (realnego) początku w F1 nie można sobie wymarzyć. Zwróćmy jednak uwagę na to w jakiej stajni jeździ. Ciekawe jakby sobie radził w BMW, Toyocie czy Renault, a z drugiej strony jak inni debiutanci (w tym szczególnie Robert) jeździli by w świetnym McLarenie? To jednak tylko taka mała dygresja i myślę, że nie tylko ja mam podobne spostrzeżenia. Nie mniej jednak kibicuję Hamiltonowi bo prezentuje dobry styl jazdy. Dobry materiał na wielokrotnego mistrza.

wickerman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2007, 21:24

Michal17 pisze:Aha i chciałem dodać jeszcze jedno: Wszyscy zachwycają się Lewisem Hamiltonem. W sumie racja, chyba lepszego (realnego) początku w F1 nie można sobie wymarzyć. Zwróćmy jednak uwagę na to w jakiej stajni jeździ. Ciekawe jakby sobie radził w BMW, Toyocie czy Renault, a z drugiej strony jak inni debiutanci (w tym szczególnie Robert) jeździli by w świetnym McLarenie? To jednak tylko taka mała dygresja i myślę, że nie tylko ja mam podobne spostrzeżenia. Nie mniej jednak kibicuję Hamiltonowi bo prezentuje dobry styl jazdy. Dobry materiał na wielokrotnego mistrza.
Jakimś wielkim kibicem Hamiltona nie jestem, co najwyżej go szanuję, ale z tym się zgodzić nie mogę... Zgadzam się, że lepszego teamu na debiut nie mógł sobie chyba wymarzyć, ale z drugiej strony trzeba przyznac, że jak równy z równym rywalizuję z Alonso - dwukrotnym mistrzem świata. Tak więc myślę, że z każdego bolidu wycisnąłby to co najlepsze, nie tylko z McLarena.
A co do Kubicy i BMW to kamień spadł mi z serca. :D Przez cały wyścig sedziałem gotowy na najgorsze, a tu taka niespodzianka - dojechał.;) Teraz moze juz być tylko lepiej, szczególnie że o ile się nie mylę w Hiszpanii BMW będzie miał wreszcie udoskonaloną skrzynię biegów.
Teraz nic tylko czekac na podium dla Kubicy, a w dalszej części sezonu kto wie? Może jakieś zwycięstwo dla BMW. :P

DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 maja 2007, 18:05

No i jesteśmy po GP Katalonii. Po raz kolejny wielkie brawa dla Roberta :bravo: Na całe szczęście jego bolid sprawuje się coraz lepiej i nasz kierowca może pokazać na co go stać. Wynik tuż za podium to naprawdę świetna lokata :!: Choć oczywiście te 4 miejsce było spowodowane m.in pechowym odpadnięciem z wyścigu Raikkonena, ale tak bywa. Jak widać nawet w Ferrari zdarzają się jakieś defekty :wink: W ogóle dzisiejszy wyścig obfitował w przeróżne tego typu sytuacje. Np. ta zostawiona wkrętarka w kole Heidfelda. Dobrze, że to nie zdarzyło się przy zmianie opon Kubicy, bo znowu była by draka i mówienie o spisku Niemieckich mechaników :prochno:
Za dwa tygodnie wyścig w Monte Carlo. Oczywiście będę się starał oglądać, tym bardziej, że rok temu miałem przyjemność chodzić ulicami tego wyścigowego miasta 8)

Simi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2007, 18:19

Jestem bardzo szczesliwy ze Kubica zająl 4 miejsce :) sadze ze w przyszlosci bedzie o duzo lepiej i bedzie zajmował duzo czesciej miejsce w pierwszej trójce... oby oby :)

@Kuba@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2007, 19:19

No, no wielkie brawa inaprawde respect dla Roberta, bo w takich warunkach jakie panowaly na torze nawet najlepsi odpadali (tzn, głownie mam na mysli Raikonnena :P) ale Kubica zachowal 4 jak najbardziej przyzwoite miejsce i co najwazniejsze po raz kolejny punktowane, czyli Polak coraz blizej podium, kto wie moze w nastepnym GP bedzie juz przynajmniej 3, bo narazie mysle ze o 1 nie ma co marzyc przy massie i hamiltonie.
Co do heidfelda, wiele slyszalem dzisiaj uszczypliwych komentarzy, ze dobrze mu tak, ja natomiast uwazam, ze bardzo szkoda nicka, bo kierowca nie jest zlym, a zawalil mechanik ciapowaty :P

Obrazek
paul636

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2007, 19:48

Bardzo dobra, równa jazda Kubicy i zasłużona lokata. Szkoda Heidfelda, bo jakby nie było, on też punktuje dla BMW w klasyfikacji konstruktorów.
W końcu Robert nie miał żadnych poważnych problemów z bolidem i od razu spokojnie dojechał w czołówce. Oby już tak zostało do końca sezonu. Nie ma się co łudzić, że Kubica już w tym sezonie będzie w stanie stawać na podium-Ferrari i McLareny są za szybkie dla BMW. No chyba że kierowcy tych teamów będą mieć jakieś awarie. Ja się będę cieszył, gdy razem z Heidfeldem będą w każdym wyścigu dojeżdżać na miejscach 5-6, może 4.

LA LEGGENDA DEL CALCIO SIAMO NOI !
naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2007, 20:16

Brawo Robert! Bardzo dobra równa jazda przez cały wyścig. Widać powrót do Europy dobrze zrobił Kubicy i mam nadzieje że na starym kontynecie nie będzie miał już takie pecha.

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
TomiQ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2007, 23:17

Dobry wyścig w jego wykonaniu.... ale to 4 miejsce pozostawia mały niedosyt. Co nie zmienia faktu że należa sie gratulacje i wielkie brawa dla Kubicy!!

Z JUVE od 1996 roku i już na zawsze tak będzie!!!FORZA JUVE!!!Wyciąg z regulaminu:3.f) Należy pamiętać o tym, że w dyskusji atakujemy poglądy, a nie ich autora!
Quake

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2007, 20:06

Przed paroma minutami bolid Roberta Kubicy został doszczętnie zniszczony.. Robert jest przytomny a jego stan stabilny Chwała Bogu :)

Forza Juve
naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2007, 20:08

Bardzo groźnie to wyglądało. Oby nic poważnego nie przytrafiło się Robertowi. Trzymaj się Robert!! :(

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
ODPOWIEDZ