F1 - Robert Kubica
- figc1898
- Juventino
Wyniki kwalifikacji:
Poz. Kierowca Zespół Czas
1. F. Massa - Ferrari 1:32.652
2. L. Hamilton - McLaren 1:32.935
3. K. Räikkönen - Ferrari 1:33.131
4. F. Alonso - McLaren 1:33.192
5. N. Heidfeld - BMW 1:33.404
6. R. Kubica - BMW 1:33.710
7. G. Fisichella - Renault 1:34.056
8. M. Webber - Red Bull 1:34.106
9. J. Trulli - Toyota 1:34.154
10 N. Rosberg - Williams 1:34.399
11. A. Wurz - Williams 1:32.915
12. H. Kovalainen - Renault 1:32.935
13. A. Davidson - Super Aguri 1:33.082
14. R. Schumacher - Toyota 1:33.294
15. R. Barrichello - Honda 1:33.624
16. J. Button - Honda 1:33.731
17. T. Sato - Super Aguri 1:33.984
18. V. Liuzzi - Scuderia Toro Rosso 1:34.024
19. S. Speed - Scuderia Toro Rosso 1:34.333
20. A. Sutil - Spyker F1 1:35.280
21. D. Coulthard - Red Bull 1:35.341
22. C. Albers - Spyker F1 1:35.533
Wyścig jutro o 13:30. Forza Ferrari!
Poz. Kierowca Zespół Czas
1. F. Massa - Ferrari 1:32.652
2. L. Hamilton - McLaren 1:32.935
3. K. Räikkönen - Ferrari 1:33.131
4. F. Alonso - McLaren 1:33.192
5. N. Heidfeld - BMW 1:33.404
6. R. Kubica - BMW 1:33.710
7. G. Fisichella - Renault 1:34.056
8. M. Webber - Red Bull 1:34.106
9. J. Trulli - Toyota 1:34.154
10 N. Rosberg - Williams 1:34.399
11. A. Wurz - Williams 1:32.915
12. H. Kovalainen - Renault 1:32.935
13. A. Davidson - Super Aguri 1:33.082
14. R. Schumacher - Toyota 1:33.294
15. R. Barrichello - Honda 1:33.624
16. J. Button - Honda 1:33.731
17. T. Sato - Super Aguri 1:33.984
18. V. Liuzzi - Scuderia Toro Rosso 1:34.024
19. S. Speed - Scuderia Toro Rosso 1:34.333
20. A. Sutil - Spyker F1 1:35.280
21. D. Coulthard - Red Bull 1:35.341
22. C. Albers - Spyker F1 1:35.533
Wyścig jutro o 13:30. Forza Ferrari!
- wojteceek
- Juventino
No i Kubica jak zaczął tak skończył, czyli na szóstym miejscu. Jazda Kubicy jakoś mnie nie zachwyciła, ale dajmy mu jeszcze trochę czasu :-D
Ja osobiście jestem zawiedziony, że tylko jeden kierowca McLarena stanął na podium, a dwóch kierowców ze stajni Ferrari. Ale na pewno Mercedes odbije to sobie na następnym GP w Barcelonie
Ja osobiście jestem zawiedziony, że tylko jeden kierowca McLarena stanął na podium, a dwóch kierowców ze stajni Ferrari. Ale na pewno Mercedes odbije to sobie na następnym GP w Barcelonie
- figc1898
- Juventino
Wyniki wyścigu:
1. F. Massa - Ferrari 1:32:27.515
2. L. Hamilton - McLaren + 2.360
3. K. Räikkönen - Ferrari + 10.839
4. N. Heidfeld - BMW + 13.831
5. F. Alonso - McLaren + 14.426
6. R. Kubica - BMW + 45.529
7. J. Trulli - Toyota + 1:21.371
8. G. Fisichella - Renault + 1:21.701
9. H. Kovalainen - Renault + 1:29.411
10. N. Rosberg - Williams + 1:29.916
11. A. Wurz - Williams + 1 okr.
12. R. Schumacher - Toyota + 1 okr.
13. R. Barrichello - Honda + 1 okr.
14. C. Albers - Spyker F1 + 2 okr.
15. A. Sutil - Spyker F1 + 4 okr.
16. A. Davidson - Super Aguri + 6 okr.
17. M. Webber - Red Bull + 16 okr.
18. D. Coulthard - Red Bull + 21 okr.
19. T. Sato - Super Aguri + 23 okr.
20. V. Liuzzi - Scuderia Toro Rosso + 31 okr.
21. J. Button - Honda + 57 okr.
22. S. Speed - Scuderia Toro Rosso + 57 okr.
Po pierwszym zakręcie z walki o Wielką Nagrodę Bahrajnu odpadli Jenson Button i Scott Speed. Problemów nie uniknął w tej sytuacji także Adrian Sutil ze Spykera, który musiał wymienić nos w swoim bolidzie. Po raz pierwszy w tym roku na torze pojawił się samochód bezpieczeństwa, który po dwóch okrążeniach zjechał do boksów.
Mnie oczywiście cieszy dobra postawa Ferrari. Forza Ferrari!
1. F. Massa - Ferrari 1:32:27.515
2. L. Hamilton - McLaren + 2.360
3. K. Räikkönen - Ferrari + 10.839
4. N. Heidfeld - BMW + 13.831
5. F. Alonso - McLaren + 14.426
6. R. Kubica - BMW + 45.529
7. J. Trulli - Toyota + 1:21.371
8. G. Fisichella - Renault + 1:21.701
9. H. Kovalainen - Renault + 1:29.411
10. N. Rosberg - Williams + 1:29.916
11. A. Wurz - Williams + 1 okr.
12. R. Schumacher - Toyota + 1 okr.
13. R. Barrichello - Honda + 1 okr.
14. C. Albers - Spyker F1 + 2 okr.
15. A. Sutil - Spyker F1 + 4 okr.
16. A. Davidson - Super Aguri + 6 okr.
17. M. Webber - Red Bull + 16 okr.
18. D. Coulthard - Red Bull + 21 okr.
19. T. Sato - Super Aguri + 23 okr.
20. V. Liuzzi - Scuderia Toro Rosso + 31 okr.
21. J. Button - Honda + 57 okr.
22. S. Speed - Scuderia Toro Rosso + 57 okr.
Po pierwszym zakręcie z walki o Wielką Nagrodę Bahrajnu odpadli Jenson Button i Scott Speed. Problemów nie uniknął w tej sytuacji także Adrian Sutil ze Spykera, który musiał wymienić nos w swoim bolidzie. Po raz pierwszy w tym roku na torze pojawił się samochód bezpieczeństwa, który po dwóch okrążeniach zjechał do boksów.
Mnie oczywiście cieszy dobra postawa Ferrari. Forza Ferrari!
- Pilekww
- Juventino
Bardzo mnie ciesz dobra postawa Kubicy i 6 miejsce. Nareszcie pierwsze punkty.
Jestem pełen podziwu bo Robert jechał samochodem zastępczym a i tak trzymał sie czołowki.
Chciałbym zeby samochód naszego rodaku był już w pełni gotowy i żeby mógł walczyć z najlepszymi. Teraz widać że jest niedościgniona 5 a reszta, której stety, niestety przewodzi Kubica, stanowczo odstaje.
Mam nadzieje ze w Hiszpani Robert pojedzie dobrym samochodem, bez problem i szybko!
No i gratulacje dla Heifielda!
Jestem pełen podziwu bo Robert jechał samochodem zastępczym a i tak trzymał sie czołowki.
Chciałbym zeby samochód naszego rodaku był już w pełni gotowy i żeby mógł walczyć z najlepszymi. Teraz widać że jest niedościgniona 5 a reszta, której stety, niestety przewodzi Kubica, stanowczo odstaje.
Mam nadzieje ze w Hiszpani Robert pojedzie dobrym samochodem, bez problem i szybko!
No i gratulacje dla Heifielda!
"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
- bartusek
- Juventino
No ja radziłbym wszystkim nowym entuzjastom tego sportu stonować trochę emocję...
Jeszcze nie tak dawno( zobaczcie na pierwsze posty w tym temacie) marzyliśmy by Robert występował w F1. Teraz gdy jest on w jednym z najlepszych zespołów ( BMW jest niewątpliwie 3 siłą w tym sezonie)
może być tylko lepiej. Oczywiscie tak jak wszyscy chciałbym doczekać się pierwszego zwycięstwa i myslę, że prędzej czy później mu sie to uda.
Trzeba jasno powiedzieć, że na poczatku sezonu główną przyczyną tych wyników jest bolid a raczej jego wady. Ale nie weim jak Wy, ale ja wolę, żeby Robert jeździł na razie w nawet zawodzącym czasami BMW niż w jakimś Spykerze albo Torro Roso
Szkoda tylko, że to Heidfield jest teraz liderem zespołu... Ale mam nadzieję, że niedługo problemy Roberta skończą się i pokażę pełnię swoich możliwości.
Trzeba jednoczesnie podkreślić, iż team BMW będzie musiał cały czas pracować nad ulepszeniem bolidów ponieważ są one jeszcze słabsze od Ferrari i Mclarena.
Podsumowując uważam, że czeka nas jeszcze wiele emocji w tym sezonie... a Robert jeszcze pokaże na co go stać.
Pozdrawiam wszystkich prawdziwych sympatyków Formuły 1
Jeszcze nie tak dawno( zobaczcie na pierwsze posty w tym temacie) marzyliśmy by Robert występował w F1. Teraz gdy jest on w jednym z najlepszych zespołów ( BMW jest niewątpliwie 3 siłą w tym sezonie)
może być tylko lepiej. Oczywiscie tak jak wszyscy chciałbym doczekać się pierwszego zwycięstwa i myslę, że prędzej czy później mu sie to uda.
Trzeba jasno powiedzieć, że na poczatku sezonu główną przyczyną tych wyników jest bolid a raczej jego wady. Ale nie weim jak Wy, ale ja wolę, żeby Robert jeździł na razie w nawet zawodzącym czasami BMW niż w jakimś Spykerze albo Torro Roso

Szkoda tylko, że to Heidfield jest teraz liderem zespołu... Ale mam nadzieję, że niedługo problemy Roberta skończą się i pokażę pełnię swoich możliwości.
Trzeba jednoczesnie podkreślić, iż team BMW będzie musiał cały czas pracować nad ulepszeniem bolidów ponieważ są one jeszcze słabsze od Ferrari i Mclarena.
Podsumowując uważam, że czeka nas jeszcze wiele emocji w tym sezonie... a Robert jeszcze pokaże na co go stać.
Pozdrawiam wszystkich prawdziwych sympatyków Formuły 1

- Michal17
- Juventino
Przyznaję bez bicia, że nie oglądałem kwalifikacji ani wyścigu (obowiązki imprezowo-sportowe) ale widziałem pewne migawki i skróty. Wszystko było chyba bardzo nudne, mało atrakcyjnych momentów. Ale nie o tym: podobnie jak Willy Rampf uważam, że manewr wyprzedzania Fernando Alonso przez Heidfelda to coś wspaniałego. Nie spodziewałem się, że BMW może tak skutecznie walczyć z McLarenem. Natomiast to, że Nick tak świetnie się zachował w ogóle nie dziwi, on jest po prostu znakomitym kierowcą.
Aha i chciałem dodać jeszcze jedno: Wszyscy zachwycają się Lewisem Hamiltonem. W sumie racja, chyba lepszego (realnego) początku w F1 nie można sobie wymarzyć. Zwróćmy jednak uwagę na to w jakiej stajni jeździ. Ciekawe jakby sobie radził w BMW, Toyocie czy Renault, a z drugiej strony jak inni debiutanci (w tym szczególnie Robert) jeździli by w świetnym McLarenie? To jednak tylko taka mała dygresja i myślę, że nie tylko ja mam podobne spostrzeżenia. Nie mniej jednak kibicuję Hamiltonowi bo prezentuje dobry styl jazdy. Dobry materiał na wielokrotnego mistrza.
Aha i chciałem dodać jeszcze jedno: Wszyscy zachwycają się Lewisem Hamiltonem. W sumie racja, chyba lepszego (realnego) początku w F1 nie można sobie wymarzyć. Zwróćmy jednak uwagę na to w jakiej stajni jeździ. Ciekawe jakby sobie radził w BMW, Toyocie czy Renault, a z drugiej strony jak inni debiutanci (w tym szczególnie Robert) jeździli by w świetnym McLarenie? To jednak tylko taka mała dygresja i myślę, że nie tylko ja mam podobne spostrzeżenia. Nie mniej jednak kibicuję Hamiltonowi bo prezentuje dobry styl jazdy. Dobry materiał na wielokrotnego mistrza.
- wickerman
- Juventino
Jakimś wielkim kibicem Hamiltona nie jestem, co najwyżej go szanuję, ale z tym się zgodzić nie mogę... Zgadzam się, że lepszego teamu na debiut nie mógł sobie chyba wymarzyć, ale z drugiej strony trzeba przyznac, że jak równy z równym rywalizuję z Alonso - dwukrotnym mistrzem świata. Tak więc myślę, że z każdego bolidu wycisnąłby to co najlepsze, nie tylko z McLarena.Michal17 pisze:Aha i chciałem dodać jeszcze jedno: Wszyscy zachwycają się Lewisem Hamiltonem. W sumie racja, chyba lepszego (realnego) początku w F1 nie można sobie wymarzyć. Zwróćmy jednak uwagę na to w jakiej stajni jeździ. Ciekawe jakby sobie radził w BMW, Toyocie czy Renault, a z drugiej strony jak inni debiutanci (w tym szczególnie Robert) jeździli by w świetnym McLarenie? To jednak tylko taka mała dygresja i myślę, że nie tylko ja mam podobne spostrzeżenia. Nie mniej jednak kibicuję Hamiltonowi bo prezentuje dobry styl jazdy. Dobry materiał na wielokrotnego mistrza.
A co do Kubicy i BMW to kamień spadł mi z serca.

Teraz nic tylko czekac na podium dla Kubicy, a w dalszej części sezonu kto wie? Może jakieś zwycięstwo dla BMW.

- DamKam
- Juventino
No i jesteśmy po GP Katalonii. Po raz kolejny wielkie brawa dla Roberta
Na całe szczęście jego bolid sprawuje się coraz lepiej i nasz kierowca może pokazać na co go stać. Wynik tuż za podium to naprawdę świetna lokata :!: Choć oczywiście te 4 miejsce było spowodowane m.in pechowym odpadnięciem z wyścigu Raikkonena, ale tak bywa. Jak widać nawet w Ferrari zdarzają się jakieś defekty
W ogóle dzisiejszy wyścig obfitował w przeróżne tego typu sytuacje. Np. ta zostawiona wkrętarka w kole Heidfelda. Dobrze, że to nie zdarzyło się przy zmianie opon Kubicy, bo znowu była by draka i mówienie o spisku Niemieckich mechaników
Za dwa tygodnie wyścig w Monte Carlo. Oczywiście będę się starał oglądać, tym bardziej, że rok temu miałem przyjemność chodzić ulicami tego wyścigowego miasta 8)

Za dwa tygodnie wyścig w Monte Carlo. Oczywiście będę się starał oglądać, tym bardziej, że rok temu miałem przyjemność chodzić ulicami tego wyścigowego miasta 8)
- @Kuba@
- Juventino
No, no wielkie brawa inaprawde respect dla Roberta, bo w takich warunkach jakie panowaly na torze nawet najlepsi odpadali (tzn, głownie mam na mysli Raikonnena
) ale Kubica zachowal 4 jak najbardziej przyzwoite miejsce i co najwazniejsze po raz kolejny punktowane, czyli Polak coraz blizej podium, kto wie moze w nastepnym GP bedzie juz przynajmniej 3, bo narazie mysle ze o 1 nie ma co marzyc przy massie i hamiltonie.
Co do heidfelda, wiele slyszalem dzisiaj uszczypliwych komentarzy, ze dobrze mu tak, ja natomiast uwazam, ze bardzo szkoda nicka, bo kierowca nie jest zlym, a zawalil mechanik ciapowaty

Co do heidfelda, wiele slyszalem dzisiaj uszczypliwych komentarzy, ze dobrze mu tak, ja natomiast uwazam, ze bardzo szkoda nicka, bo kierowca nie jest zlym, a zawalil mechanik ciapowaty

- paul636
- Juventino
Bardzo dobra, równa jazda Kubicy i zasłużona lokata. Szkoda Heidfelda, bo jakby nie było, on też punktuje dla BMW w klasyfikacji konstruktorów.
W końcu Robert nie miał żadnych poważnych problemów z bolidem i od razu spokojnie dojechał w czołówce. Oby już tak zostało do końca sezonu. Nie ma się co łudzić, że Kubica już w tym sezonie będzie w stanie stawać na podium-Ferrari i McLareny są za szybkie dla BMW. No chyba że kierowcy tych teamów będą mieć jakieś awarie. Ja się będę cieszył, gdy razem z Heidfeldem będą w każdym wyścigu dojeżdżać na miejscach 5-6, może 4.
W końcu Robert nie miał żadnych poważnych problemów z bolidem i od razu spokojnie dojechał w czołówce. Oby już tak zostało do końca sezonu. Nie ma się co łudzić, że Kubica już w tym sezonie będzie w stanie stawać na podium-Ferrari i McLareny są za szybkie dla BMW. No chyba że kierowcy tych teamów będą mieć jakieś awarie. Ja się będę cieszył, gdy razem z Heidfeldem będą w każdym wyścigu dojeżdżać na miejscach 5-6, może 4.
LA LEGGENDA DEL CALCIO SIAMO NOI !
- naros
- Juventino
Brawo Robert! Bardzo dobra równa jazda przez cały wyścig. Widać powrót do Europy dobrze zrobił Kubicy i mam nadzieje że na starym kontynecie nie będzie miał już takie pecha.

Un capitano c'è solo un capitano!!!
- TomiQ
- Juventino
Dobry wyścig w jego wykonaniu.... ale to 4 miejsce pozostawia mały niedosyt. Co nie zmienia faktu że należa sie gratulacje i wielkie brawa dla Kubicy!!
Z JUVE od 1996 roku i już na zawsze tak będzie!!!FORZA JUVE!!!Wyciąg z regulaminu:3.f) Należy pamiętać o tym, że w dyskusji atakujemy poglądy, a nie ich autora!