Maurizio Sarri
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 77 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Wszyscy, którzy narzekają na aparycję i ubiór Sarriego zapominają chyba, że w zakończonym niedawno sezonie oba najważniejsze klubowe trofea w europejskiej piłce padły łupem drużyn prowadzonych przez gości w dresach
Tak na poważnie, to jakoś nie wierzyłem w Guardiolę mimo tylu plotek łączących go z Juve, ale miałem cichą nadzieję, że Zarząd nas zaskoczy i zatrudni Pochettino. Z biegiem czasu było jasne, że nie postawimy na jakiś wynalazek typu Mihajlović czy S. Inzaghi, bo obaj podpisali nowe kontrakty z obecnymi pracodawcami. Niestety mój faworyt z włoskich trenerów, tzn. Gasperini też kontynuuje swoją przygodę z Atalantą, a Conte objął stery w Interze, więc ze szkoleniowców rodem z Italii mieliśmy do wyboru jedynie Sarriego i Di Francesco. Trochę szkoda, że nasi włodarze nie zatrudnili kogoś z zagranicy typu Jardim, aczkolwiek bez względu na to pozostaje tylko życzyć Maurizio wielu sukcesów, a nam jako kibicom także futbolu przyjemnego dla oka.

Tak na poważnie, to jakoś nie wierzyłem w Guardiolę mimo tylu plotek łączących go z Juve, ale miałem cichą nadzieję, że Zarząd nas zaskoczy i zatrudni Pochettino. Z biegiem czasu było jasne, że nie postawimy na jakiś wynalazek typu Mihajlović czy S. Inzaghi, bo obaj podpisali nowe kontrakty z obecnymi pracodawcami. Niestety mój faworyt z włoskich trenerów, tzn. Gasperini też kontynuuje swoją przygodę z Atalantą, a Conte objął stery w Interze, więc ze szkoleniowców rodem z Italii mieliśmy do wyboru jedynie Sarriego i Di Francesco. Trochę szkoda, że nasi włodarze nie zatrudnili kogoś z zagranicy typu Jardim, aczkolwiek bez względu na to pozostaje tylko życzyć Maurizio wielu sukcesów, a nam jako kibicom także futbolu przyjemnego dla oka.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- kdzr
- Juventino
Ciekaw jestem jutrzejszej konferencji. Nie, nie ubioru trenera, bo jestem pewien, że wskoczy w garnitur, tak jak w Chelsea. Ciekaw jestem co ciekawego nam opowie.
Vincere non e' importante, e' l'unica cosa che conta.
- Verse
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 8 razy
Sarri powie:kdzr pisze:Ciekaw jestem jutrzejszej konferencji. Nie, nie ubioru trenera, bo jestem pewien, że wskoczy w garnitur, tak jak w Chelsea. Ciekaw jestem co ciekawego nam opowie.
Część dla kibców Napoli:
"Przede wszystkim, to chciałbym życzyć Napoli sukcesów. Nadal mam Was w sercu. Życie płata nam figla i przytrafiła się okazja, by trenować duży zespół we Włoszech. Jak wiecie z moi rodzice są w podeszłym wieku i trzeba się nimi zająć, dlatego wróciłem."
Część dla kibiców Juve:
"Oczywiście Juve, to wielki klub z wielkimi tradycjami. Głodny sukcesu na krajowym podwórku, jak i arenie międzynarodowej. Cieszę się, że mogę trenować tak wspaniałych zawodników"
Generalnie będzie chciał się wytłumaczyć kibicom Napoli i coś tam delikatnie skomplementować Juve. Nie oszukujmy się. O ile ja i większość kibiców jest zadowolonych z wyboru Sarriego - szybka, ofensywna piłka, o tyle nawet jeżeli zostanie legendą i wygra LM, to nigdy nie będzie prawdziwym Juventinim.
To kibic Napoli, który nigdy nie lubił Juventusu (może szanował za osiągnięcia na arenie międzynarodowej, ale nie lubił)
- Gandalf8
- Juventino
Co robi Morawiecki obok Sarriego :co?:Poprostu pisze:Maurycy już w Turynie.
Koleś, który go odbiera niezła klasa.

Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 77 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Opróżnia jego kieszenie z pieniędzy.Gandalf8 pisze:Co robi Morawiecki obok Sarriego :co?:Poprostu pisze:Maurycy już w Turynie.
Koleś, który go odbiera niezła klasa.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Garreat
- Juventino
- Podziekował: 31 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Pewnie będzie ta pani co zawsze, wstawiająca co trzy słowa swoje 'eee... um...'binio pisze:dzięki, mam nadzieję, że będzie tłumaczenie bo za włoski zabieram się od kilku lat z marnym efektem