Mercato (LATO 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lutego 2017, 21:55

Panowie, Wy oglądacie w ogóle mecze Barcelony? Rakitić jest strasznie słaby. Mówię zupełnie poważnie i nie mam tu na myśli ostatnich spotkań. Mam tu na myśli ostatnie, mniej więcej, półtorej roku. Chorwat wygląda ciągle na zmęczonego i wypalonego. Jego motoryka jest zupełnie na tym samym poziomie, co Samiego. W dodatku nie wyrabia całego meczu i po godzinie gry oddycha rękawami.

Rakieta miał naprawdę dobry pierwszy sezon w Barcelonie, nie rewelacyjny, dobry - z kilkoma świetnymi meczami. Potem zaczął pikować. W ostatnich meczach nie jest już nawet pierwszym wyborem, a pomoc Blaugrany jest bardzo słaba w porównaniu do ostatnich lat - zdecydowanie najsłabsza formacja.

Ivan z Sevilli, a nawet z Schalke, to zupełnie inny zawodnik. Tam grał głównie ofensywnie. Rozgrywał, strzelał i asystował. Enrique zrobił z niego typowego pracusia. Biega od bramki do bramki i przeszkadza rywalom. Widać, że męczy go taka rola, ale wątpię, żeby to była przyczyna słabej, momentami katastrofalnej, gry. Jedyny co mu zostało, to potężny strzał z dystansu, ale znając filozofię Barcy, rzadko tego używa.

Wiem co mówię, w ostatnich dwóch sezonach oglądałem kilkadziesiąt meczów Barcelony. ;)

Obrazek
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lutego 2017, 21:55

Ozob, ale według mnie podejmiemy ostatnią próbe pozyskania Berardiego, choćby z powodu jego potencjału, więc coś trzeba wymyslic dla Cuadrado. Ja nie widzę, w takiej sytuacji innej możliwości niż przesunięcie go na PO.
A powiedzmy sobie szczerze, jest mnóstwo wątpliwości co do jakości naszych PO,a zmienników brak... i możliwych zastępstw też.

Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lutego 2017, 22:02

Jezeli ta proba sie powiedzie to absolutnie nie oznacza, ze Berardi od kopa wygryzie lepszego od niego Cuadrado. Nie ma bata. Wloch bedzie pukal do pierwszej 11 i z pewnoscia bedzie zmiennikiem Juana, a jak my sie powiedzie to ta proporcja sie odwroci i dalej nie bedzie to oznaczac, ze w takim ukladzie bedziemy odslaniac defensywnie prawa strone, bo Cuadrado tez musi grac w podstawie. Nie ma zadnych logicznych przeslanek na to, aby taki karkolomny scenariusz mialby sie spelnic.

Mow co chcesz na temat jakosci PO, ale obiektywnie patrzac to w Europie jest taka bieda na tej pozycji, ze w Stefan w obecnej formie dalej jest w czolowce.
Ostatnio zmieniony 19 lutego 2017, 22:05 przez ozob, łącznie zmieniany 1 raz.

La fidanzata d'Italia
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lutego 2017, 22:02

No ale przeciez gdyby Cuadrado gral na PO, nic nie stoi na przeszkodzie by sie podlaczal do akcji. Boczni obroncy robia to nie od dzis przecież.

@ozob Napisales o nim lewoskrzydlowy.

Wiem ze Inter to slabo zarządzany klub, ale nie na tyle by nie wiedzieli jakie maja inne cele na mercato do zrealizowania, na ktore bedzie musialo pojsc sporo gotowki. No a tak w ogole to byla jakakolwiek oficjalna oferta Interu złożona Sassuolo za niego?

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lutego 2017, 22:03

Szkoda gościowi z taką łatwością dryblowania i przyspieszeniem zabierać ten atut.

@ForzaI - tylko gra bocznego obrońcy to bieganie na obieg i dośrodkowywanie (tu liczy się dobra centra, wydolność i szybkość - nie przyspieszenie i drybling - ba, kiwanie raczej od strony taktycznej nie jest mile widziane u bocznych obrońców, bo może zaowocować stratą, a boczny obrońca asekurowany jest w bardzo ograniczony sposób)

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lutego 2017, 22:10

ForzaItanimulli3vujcm pisze:No ale przeciez gdyby Cuadrado gral na PO, nic nie stoi na przeszkodzie by sie podlaczal do akcji. Boczni obroncy robia to nie od dzis przecież.

@ozob Napisales o nim lewoskrzydlowy.

Wiem ze Inter to slabo zarządzany klub, ale nie na tyle by nie wiedzieli jakie maja inne cele na mercato do zrealizowania, na ktore bedzie musialo pojsc sporo gotowki. No a tak w ogole to byla jakakolwiek oficjalna oferta Interu złożona Sassuolo za niego?
Lukasz bardzo pieknie wyjasnil Ci pierwszy akapit. :whistle:

Gdzie tak napisalem? :prochno:

Trzeci akapit obala calkowicie transfer slabszego od Wlocha Gabigola, ktory kosztowal podobne hajsiwo jakie moglo oczeliwac w lato Sassuolo. :prochno:

La fidanzata d'Italia
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lutego 2017, 22:11

ozob pisze:Nie ma zadnych logicznych przeslanek na to, aby taki karkolomny scenariusz mialby sie spelnic.

Mow co chcesz na temat jakosci PO, ale obiektywnie patrzac to w Europie jest taka bieda na tej pozycji, ze w Stefan w obecnej formie dalej jest w czolowce.

ale karkołomnym scenariuszem nazywasz próbe pozyskania Berardiego? Bo to dla mnie to jest całkowicie oczywiste, ze spróbujemy dużo bardziej niż to ze w ogole podejmiemy probe walki o Bernardeschiego, Sancheza czy innego Rakiticia i Verattiego.

Zupełnie nie uważam, że Cuadrado jest lepszy od Berardiego. Chłopak wrócił po kontuzji i rozdaje karty w Sassuolo.

Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 19 lutego 2017, 22:19

ForzaItanimulli3vujcm pisze:No to tak samo mozna bylo mowic o Higuainie, ze kosztowny - bardziej - i ma 29 lat. Skoro wydalismy tyle na "9" dlaczego niby mamy nie wydać na zawodnika ktory jest rowniez gwarantem poziomu. Tezy przeczace o wydawaniu fortuny na 1 doswiadczonego zawodnika okolo 30 padły wraz z kupnem Higuaina.

Co z tego ze zarobki? Stoimy finansowo lepiej, a w ostatnich latach tez na pensje wydawalismy sporo. Tyle ze niektórych zawodników już nie ma w Juventusie.

7-8 dla Sancheza, to tylko troche wiecej niz Hernanes i Evra razem wzieci dostawali. Nie robmy z siebie nedzarzy.
Tak, Higuain przeczy wszystkiemu i z tego wniosek taki, że teraz co roku będziemy kupować po jednym topowym nazwisku :ok: A zresztą, ja nie jestem na tyle wredny żeby Ci zabraniać marzyć. Możesz sobie rozpisywać skład na następny sezon z Sanchezem, wyobrażać sobie jak hasa po ataku razem z Higuainem i Dybalą, oglądać kompilacje z jego bramkami itd. W lecie się przekonamy, który z nas miał rację. Tyle w tym temacie.

Według mnie głównym i największym letnim transferem będzie pomocnik. Nie wiem kto dokładnie, może Tolisso, może Rakitić jeśli coś faktycznie jest z nim na rzeczy, może ktoś inny. Ale to na niego zostaną przeznaczone największe środki. Oprócz tego przyjdzie jakieś uzupełnienie ataku, optymalnie uniwersalny zawodnik mogący zagrać zarówno na skrzydle, na support strikerze jak i na AMF (Keita, Berardi). Przyjdzie jakiś niedrogi boczny obrońca (osobiście wydaje mi się, że Kolasinac to skończony temat, natomiast Spinazzola wydaje się mocno realny, ale niewykluczone, że będzie to ktoś inny). Do tego być może drugi pomocnik, ale to już mniej pewne a i tak na pewno nie byłoby to żadne duże nazwisko. Lemina jest na wylocie, z Rinconem w sumie nie wiadomo jak jest, Asa póki co gra fajnie, ale nikt nie jest w stanie zdecydowanie wykluczyć, że za chwilę się znowu poważnie nie połamie, Alves i Stefan to też nie jest żaden komfort a i co do Pjacy nasi mogą zdecydować, że korzystniejsza będzie dla niego regularna gra w słabszym klubie niż ławkowanie u nas i go wypożyczyć. Bentancur i Orsolini musieliby wgnieść naszych w fotele podczas okresu przygotowawczego żeby pozostać w kadrze na następny sezon. Także miejsce dla nowych będzie, ale też bez przesady i rzucania kilkunastoma nazwiskami. Wszystko oczywiście może zmienić, tak jak już pisałem, pojawienie się nowego trenera z absolutnie inną wizją gry niż obecna. Piszę, że to oczywiście moje zdanie, ale wydaje mi się, że jeśli ktoś schowa życzeniowe myślenie do szafy i przeanalizuje wypowiedzi dyrektorów, nasze dotychczasowe działania na rynku, doniesienia z tych "dość rzetelnych" źródeł to dojdzie do podobnych wniosków. Tyle ode mnie.

ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lutego 2017, 22:22

Karkolomne jest dla mnie przesuniecie Cuadrado na PO. Zaden trener nie zdecyduje sie na taki krok.

Tak w ogole to wypadaloby sie zastanowic jaki wariant na letnie da Juve najwiekszy skok jakosciowy. Czy Sanchez, Tolisso i PO w 4-2-3-1/4-3-3? Czy moze Verratti, Tolisso i PO w 4-3-1-2/4-3-2-1? Lub Bernaedeschi, Berardi, Tolisso i PO w zasadzie we wszystkich tych ustawieniach? Przy czym zaznaczam, ze ciezko mi uwierzyc w Sancheza i jeszcze ciezej w Verrattiego. Faktem jest natomiast to, ze kadra jest zbudowana tak, iz stoimy na rozstaju 4-3-1-2 i 4-2-3-1, a gdzies tam nie daleko bladzi duch 3-5-2. W dodatku wisi nad Juve zmiana na stolku trenera, ktora sprawi, ze marcato moze pojsc w zupelnie innym kierunku niz nam sie wydaje.
Ostatnio zmieniony 19 lutego 2017, 22:33 przez ozob, łącznie zmieniany 1 raz.

La fidanzata d'Italia
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lutego 2017, 22:25

@Łukasz No ale moglby zagrac tam jako zmiennik. Odbierac atuty? No gdyby na PS zagral ktos lepszy to i tak nic po jego atutach jak drybling skoro by siedzial na lawce. No a tak gralby na PO.

@ozob Faktycznie napisałeś Berna, chodziło Ci o Bernardeschiego - zwracam honor.

No moze w nim Gabigolu widzieli wiekszy potencjał. Byc moze Berardi ich nie interesuje po prostu i tyle. Tak tez moze byc. Oficjalne oferty Interu byly?

@RICTOR Uwazasz ze az tak biedni jestesmy? Przesadzasz! Defetyzm siejesz straszny...

RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 lutego 2017, 22:35

Tego, że ja sieję defetyzm to się nie spodziewałem przeczytać. Że Pumi, że Alessandro to rozumiem, ale ja? :prochno: Ale dzięki, poprawiłeś mi humor ;)
ozob pisze:Tak w ogole to wypadaloby sie zastanowic jaki wariant na letnie da Juve najwiekszy skok jakosciowy. Czy Sanchez, Tolisso i PO w 4-2-3-1/4-3-3? Czy moze Verratti, Tolisso i PO w 4-3-1-2/4-3-2-1? Lub Bernaedeschi, Berardi, Tolisso i PO w zasadzie we wszystkich tych ustawieniach? Przy czym zaznaczam, ze ciezko mi uwierzyc w Sancheza i jeszcze ciezej w Verrattiego. Faktem jest natomiast to, ze kadra jest zbudowana tak, iz stoimy na rozstaju 4-3-1-2 i 4-2-3-1, a gdzies tam nie daleko bladzi duch 3-5-2. W dodatku wisi nad Juve zmiana na stolku trenera, ktora sprawi, ze marcato moze pojsc w zupelnie innym kierunku niz nam sie wydaje.
Ja jestem zdania, że dobry pomocnik i młody skrzydłowy dadzą nam więcej i już obecnie a zdecydowanie w przyszłości niż jeden Sanchez.
Ostatnio zmieniony 19 lutego 2017, 22:37 przez RICTOR, łącznie zmieniany 1 raz.

ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lutego 2017, 22:35

Co absolutnie nie oznacza, ze na PO bylby lepszy niz Stefan. Bo po prostu by nie byl.

La fidanzata d'Italia
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lutego 2017, 22:47

@RICTOR Bo przedstawiasz taką wizje mercato jakbyśmy odpadli w fazie grupowej CL z 4 miejsca i nie mieli szans na walke o TOP3.

@ozob Nie powiedział bym.

ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lutego 2017, 22:54

W takim razie zostan trenerem. :prochno:

La fidanzata d'Italia
RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 lutego 2017, 23:06

A zdajesz sobie sprawę z tego, że ta moja, defetystyczna Twoim zdaniem, wizja mercato to i tak jest wydatek rzędu 80-100 mln?

Zablokowany