Liga Europy 2015/2016
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
O tą akcję mi chodziło.Kamex22 pisze:Jeśli chodzi o akcję gdzie Ilicic centrował na długi róg, to gościem, który zwalił był Bernardeschi. Nie wiem czy podawał do Zarate czy strzelał, ale spieprzył koncertowo.AdiJuve pisze:Tak Zarate tam strzelał, ale chodzi mi o to kto tam zgrywał po tej centrze Iliciia może to był faktycznie Alonso, ale spartolił to koncertowo, wystarczyło tylko delikatnie trącić piłkę a nie bez sensu zgrywać do tyłu.zbysioJuve pisze: Adi z tą setką to chyba był Zarate badź Alonso, ale chyba ten pierwszy.
Cóż niezbyt dobre wyniki na razie włoskich ekip, 3 mecze i tylko 1 remis się szykuje a 2 porażki.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
United sie osmiesza, a Napoli ma w poopie ranking.
Albo sie w rewanzu wysila, albo kompletnie poloza na to lage i odpuszcza. Podobnie jak w pojedynku z interem wpuscili na boisko rezerwowych, a wynik podobny - wymowne.
Fiorentina mogla to wygrac, ale skoro Zarate marnuje na potege, a sedzia wyraznie gwizdze pod gosci... Szkoda tych wloskich zespolow.

Fiorentina mogla to wygrac, ale skoro Zarate marnuje na potege, a sedzia wyraznie gwizdze pod gosci... Szkoda tych wloskich zespolow.
- zbysioJuve
- Juventino
No tak kolejka jak na razie do bani
. Jednak oba zespoły w LE przynajmniej pozostają jeszcze w grze. Choć jak dla mnie jakoś słaba ta Fiorentina mimo, że mierzyła się z czołowym w tej chwili zespołem angielskim. Nie wiem, ale jakoś ta ich gra mnie zbytnio nie przekonuje zarówno w przodzie jak i z tyłu. No, ale cóż może jakoś się ogarną i powalczą w rewanżu. Teraz trzeba liczyć na to Lazio no i oczywiście na JUVE.
Szkoda, ze Fiołki tego nie wygrały bo przy porażce Czerwonych Diabłów było szansa na przynajmniej małe podgonienie Anglików w rankingu.

Szkoda, ze Fiołki tego nie wygrały bo przy porażce Czerwonych Diabłów było szansa na przynajmniej małe podgonienie Anglików w rankingu.
- AdiJuve
- Juventino
Na razie kiepska to wygląda w perspektywie 4 miejsca w LM, rywale silni w sumie bardzo silni i może być bardzo ciężko utrzymać dystans do Anglików w tym sezonie;/ Lazio ma teoretycznie najłatwiej i powinni awansować, Napoli u siebie jak zagra na 100% to ma duże szanse, Viola dalej jest w grze i zostaje nam Juventus, który będzie miał bardzo ciężko, Roma już odpadła. Oby po super sezonie nie przyszedł sezon katastrofalny. Żeby walczyć o to 4 miejsce to te 3 drużyny powinny przejść co najmniej do 1/4.
- zbysioJuve
- Juventino
@ Adi nie ma się co łudzić w tym sezonie na odrobienie już tych strat. Żeby tak zmniejszyli przynajmniej stratę do około 1,5 - 2 pkt. to myślę, że byłoby już dobrze. Gorzej jak przy takich wynikach jak dzisiaj ta przewaga jeszcze się powiększy i znowu trzeba będzie odrabiać te straty od nowa.
EDIT:
Chociaż prawda, Anglikom po tym sezonie odpada sezon 11/12 gdzie mieli prawie 4 pkt. przewagi nad Włochami także w przyszłym sezonie powinno się ich dogonić i przegonić
EDIT:
Chociaż prawda, Anglikom po tym sezonie odpada sezon 11/12 gdzie mieli prawie 4 pkt. przewagi nad Włochami także w przyszłym sezonie powinno się ich dogonić i przegonić

Kto to jest ten Mina z Valenci? Koleś ma do przerwy 2 gole i 3 asysty :jaw: :shock:
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- AdiJuve
- Juventino
O odrabianiu nie myślałem ale żeby dużo nie stracić. Anglicy i Niemcy są przed Włochami nie z powodu bardzo dobrych wyników tylko z powodu równego punktowania, te 19pkt włoskich ekip z poprzedniego sezonu przebili tylko Hiszpanie i to kilka razy, ale nie Niemcy i nie Anglicy. Ten sezon może być kluczowy w kontekście 4 miejsca w LM na kolejne 3 lata, gdzie Anglicy będą tracić więcej pkt niż Włosi, ale jak teraz włoskie kluby wtopią i zanotują poziom 11-12pkt to raczej szans nie będzie żadnych.zbysioJuve pisze:@ Adi nie ma się co łudzić w tym sezonie na odrobienie już tych strat. Żeby tak zmniejszyli przynajmniej stratę do około 1,5 - 2 pkt. to myślę, że byłoby już dobrze. Gorzej jak przy takich wynikach jak dzisiaj ta przewaga jeszcze się powiększy i znowu trzeba będzie odrabiać te straty od nowa.
- mazi12
- Juventino
Dokładnie to samo pisałem wyżej. Jak można aspirować do miana mistrza kraju, jednocześnie wystawiając skład rezerwowy w europejskich pucharach. W głowie się to nie mieści. To tak, jakby we wtorek z Bayernem miał zagrać Neto, Padoin, Rugani i Lemina, bo mamy tylko 1 pkt. przewagi nad 2. miejscem i trzeba wygrywać. Może przesadzam, może nie. Ale sorry, jakie kluby ja porównuję...Arbuzini pisze:Za podejście jakie zaprezentowało Napoli scudetto im się zwyczajnie nie należy. Co to za mistrz, co kładzie lagę na europejskie puchary?

- Kamex22
- Juventino
Fajnie, że Lazio wyszło porządnym składem. Nie tak jak o-mało-co-mistrz-włoch.
Była szansa na wygraną, ale niestety Lazio pod bramką raziło brakiem dokładności. W 2 połowie strasznie się wynudziłem, chociaż były ciekawsze epizody.
Btw czy Wy też tak macie, że jakoś tak we wtorek i środę nawet trawa jest bardziej zielona niż w czwartek? Jakoś te mecze Ligi Europy nie mają w sobie magii. Przynajmniej na tym etapie. Część drużyn wygląda jakby odrabiała pańszczyznę, kibice niezbyt dopisują a reklamy dookoła murawy poruszają się w zwolnionym tempie...
Była szansa na wygraną, ale niestety Lazio pod bramką raziło brakiem dokładności. W 2 połowie strasznie się wynudziłem, chociaż były ciekawsze epizody.
Btw czy Wy też tak macie, że jakoś tak we wtorek i środę nawet trawa jest bardziej zielona niż w czwartek? Jakoś te mecze Ligi Europy nie mają w sobie magii. Przynajmniej na tym etapie. Część drużyn wygląda jakby odrabiała pańszczyznę, kibice niezbyt dopisują a reklamy dookoła murawy poruszają się w zwolnionym tempie...
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Zdaje sie Napoli idzie na calosc i stawia wszystko na jedna karte. Mieliby szanse powalczyc o LE, ale po co, skoro sie nastawili na walke z nami. Zeby bylo zabawniej - po meczu z nami bardzo wielu kibicow, tudziez dziennikarzy zwiazanych z klubem z Neapolu stwierdzilo, ze ich porazka utwierdzila ich tylko w przekonaniu, ze sa lepsi od nas i wygraja majstra.
Logiczne.
Sarri coraz bardziej przypomina Garcie, bo zamiast skupic aie na wlasnym podworku co chwile sapie i wraca myslami do meczu z nami - jego zdaniem Napoli jest na naszym poziomie, czyli na poziomie wicemistrzow Europy (to jego slowa). Po dzisiejszej porazce poszedl o krok dalej i stwierdzil, ze to kolejny mecz, w ktorym neapolitanczycy prowadzili gre, a zostali ukarani porazka, po incydentach nalezaloby dodac. Teraz maja ciezki i nabity ten terminarz.

- pumex
- Juventino
Takie tam gadanie z Waszej strony :roll:
Inaczej byście śpiewali, gdyby taki dylemat dotyczył Waszej ukochanej drużyny. Wyobraźcie sobie, że na koniec sezonu 10/11 Juventus jednak rzutem na taśmę załapał się do Ligi Europy. W następnym sezonie, już za ery Conte, musi walczyć na dwóch frontach, ponieważ ma realną szansę na dawno niewidziane scudetto, będąc tuż za plecami Milanu, a jednocześnie trzeba wyjść pokopać na śmiesznym zapleczu Europy. Już widzę, jak wszyscy tu zgromadzeni łaszą się na ten 'prestiż oraz pieniądze' i nawołują, żeby nie odpuszczać starć z Maccabi Tel Aviv, bo potencjalnemu zdobywcy tytułu mistrzowskiemu to nie przystoi...
Inaczej byście śpiewali, gdyby taki dylemat dotyczył Waszej ukochanej drużyny. Wyobraźcie sobie, że na koniec sezonu 10/11 Juventus jednak rzutem na taśmę załapał się do Ligi Europy. W następnym sezonie, już za ery Conte, musi walczyć na dwóch frontach, ponieważ ma realną szansę na dawno niewidziane scudetto, będąc tuż za plecami Milanu, a jednocześnie trzeba wyjść pokopać na śmiesznym zapleczu Europy. Już widzę, jak wszyscy tu zgromadzeni łaszą się na ten 'prestiż oraz pieniądze' i nawołują, żeby nie odpuszczać starć z Maccabi Tel Aviv, bo potencjalnemu zdobywcy tytułu mistrzowskiemu to nie przystoi...

- joy
- Katalończyk
Niezły tydzień dla hiszpańskiej piłki, 5 meczów, 5 zwycięstw i 0 straconych goli, z czego 3 ekipy praktycznie mogą być pewne awansu. To może być dobry sezon jeśli chodzi o nabicie punktów w rankingu.
No i oczywiście beka z United
Ale być może Anglicy są po prostu zbyt prestiżowi na te rozgrywki.
No i oczywiście beka z United