Coppa Italia 14/15 (1/2): Fiorentina 0-3 JUVENTUS
- jakku1
- Juventino
Sturaro mial jedna bardzo potrzebna i bardzo inteligentna interwencje - kiedy sfaulowal gracza Fiorentiny (dostal zolta kartke) i uchronil nas w ten sposob przed bardzo grozna kontra. Zazwyczaj to Marchisio uciekal sie do takich rzeczy i w ten sposob wykonywal swoja, duza czesc czarnej roboty. Dzisiaj Sturaro go wyreczyl. Za malo chlopaka widzialem, aby go oceniac, poczekam jeszcze troszke, aby wyrobic sobie jakas opinie. Poki co, oszczedze mu krytyki ;-).
Pereyra gra dobrze od dluzszego czasu, a ostatnio do swojej dobrej gry zaczal dokladac bramki i asysty. Oby tak dalej. Od poczatku bylo widac, ze chlopak ma wszystko, aby stac sie niezlym wzmocnieniem szerokiego skladu - drybling, technike, szybkosc. Problem czasami lezal w "glowie".
Pereyra gra dobrze od dluzszego czasu, a ostatnio do swojej dobrej gry zaczal dokladac bramki i asysty. Oby tak dalej. Od poczatku bylo widac, ze chlopak ma wszystko, aby stac sie niezlym wzmocnieniem szerokiego skladu - drybling, technike, szybkosc. Problem czasami lezal w "glowie".
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- juventussek
- Juventino
Nie wiem jakie zadania ma Sturaro ale jest rzadko pod grą, a w ofensywie nie daje prawie nic, ale nie bede go ocenial po 45 minutach, z tego co pamietam to w innym meczu podobne zdanie mialem ale pozyjemy zobaczymy.
Matri poza strzeloną bramką, to same starty, spalone i płacz bo ktoś go z łokcia uderzył albo z innej części ciała.
Ja za to jestem pod wrażeniem Evry, z grajka który nic nie grał początkowo, teraz w każdym meczu prezentuje się BARDZO solidnie.
Pereyra to klasa jak w każdym meczu, przynajmniej dla mnie, zawsze zapieprza przez cały mecz, chociaż czasami mu coś nie wychodzi ale zaangażowaniem nadrabia w każdym meczu.
Padłoin ale mu wrzutki siadają
Matri poza strzeloną bramką, to same starty, spalone i płacz bo ktoś go z łokcia uderzył albo z innej części ciała.
Ja za to jestem pod wrażeniem Evry, z grajka który nic nie grał początkowo, teraz w każdym meczu prezentuje się BARDZO solidnie.
Pereyra to klasa jak w każdym meczu, przynajmniej dla mnie, zawsze zapieprza przez cały mecz, chociaż czasami mu coś nie wychodzi ale zaangażowaniem nadrabia w każdym meczu.
Padłoin ale mu wrzutki siadają

- PlanetJuve
- Juventino
1 Sturaro ładnie też łata dziury w obronie, np gdy Joaquin łatwo przeszedł Evre on był na mejscu.jakku1 pisze:Sturaro mial jedna bardzo potrzebna i bardzo inteligentna interwencje - kiedy sfaulowal gracza Fiorentiny (dostal zolta kartke) i uchronil nas w ten sposob przed bardzo grozna kontra.
2 Pereyra coraz bardziej mi sie podoba

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Dość ryzykowna teza, bo cała groźba kontry wzięła się z tego, że Sturaro wsadził Marchisio na minę kiepskim podaniem i potem sam naprawiał swój błąd faulem na żółtko. Akcja ewidentnie na minus, chyba że coś źle wypatrzyłemjakku1 pisze:Sturaro mial jedna bardzo potrzebna i bardzo inteligentna interwencje - kiedy sfaulowal gracza Fiorentiny (dostal zolta kartke) i uchronil nas w ten sposob przed bardzo grozna kontra. Zazwyczaj to Marchisio uciekal sie do takich rzeczy i w ten sposob wykonywal swoja, duza czesc czarnej roboty. Dzisiaj Sturaro go wyreczyl

- Vojtimar
- Juventino
Nie wiedziałem czego się spodziewać przed tym meczem, zwłaszcza że wypadł Tevez. Do tego w przewidwyanych składach dwie 9 w ataku obok siebie, Padoin na prawej obronie a tu wygrywamy 2:0
Prowadzenie 1:0 do przerwy wziąłbym w ciemno, więc na ten moment jest świetnie. Oby tylko się nie cofnęli czekając na same kontry. Strzelić jeszcze jedną bramkę i wprowadzać rezerwowych na reszte meczu za Vidala/Marchisio, Evre i może któregoś z ŚO?
Ktoś tu wspominał o Conte. Oczywiście to tylko takie gdybanie, ale znając tyle czasu Antka i jego podejście, prowadzenie 2:0 pod jego wodzą w CI do przerwy biorąc pod uwagę pierwszy przegrany mecz 1:2 nie wydaje się prawdopodobne
W ogóle to był spalony przy tej drugiej sytuacji? Widziałem powtórke raz, moim zdaniem to było tylko wychylenie ciała a to dla mnie żaden spalony, raczej sytuacja stykowa a sytuacjach stykowych powinno się promować drużynę atakującą. Mam więc nadzieję że jednak był spalony, widział ktoś na 100%?

Ktoś tu wspominał o Conte. Oczywiście to tylko takie gdybanie, ale znając tyle czasu Antka i jego podejście, prowadzenie 2:0 pod jego wodzą w CI do przerwy biorąc pod uwagę pierwszy przegrany mecz 1:2 nie wydaje się prawdopodobne

To były 2 nieuznane bramki? Spóźniłem się ponad 10 minut i nie widziałem początku.cerb pisze:Nie przesadzaj, juz w 5 minucie moglo byc po meczu, gdy zdobyl gola i dodam że kryło go 6 zawodnikow JUVE!!!! Gol nieuznany przez faul na Sturraro.flassh pisze:Salah wielka "gwiazda". Strzelił nam dwie i teraz gwiazdorzy przy każdym kontakcie z piłką...
Druga bramka dla Violi z nieznacznego spalonego. Gdyby się sedzia pomylil a mogl bo nie wielki byl to nie bylo by tak różowo.
A Morata juz dawno splacil ze 20 baniek, jak ktos tego nie widzi to niech kibicuje Napoli albo któremuś Mediolanowi (do wyboru:))
I tak, Conte by tego nie wygrał.
W ogóle to był spalony przy tej drugiej sytuacji? Widziałem powtórke raz, moim zdaniem to było tylko wychylenie ciała a to dla mnie żaden spalony, raczej sytuacja stykowa a sytuacjach stykowych powinno się promować drużynę atakującą. Mam więc nadzieję że jednak był spalony, widział ktoś na 100%?
Z Juve na dobre i złe!
- gregor_g4
- Juventino
- Antichrist
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Teraz nic już nam nie może zabrać awansu do finału.
Brawo Juve!

- PlanetJuve
- Juventino
I to właśnie znaczy Juventus!!
Ps: Słychac spiewy kibicow Juve we Florencjii- bezcenne.
Ps: Słychac spiewy kibicow Juve we Florencjii- bezcenne.
Ostatnio zmieniony 07 kwietnia 2015, 22:15 przez PlanetJuve, łącznie zmieniany 1 raz.
- Makiavel
- Juventino
Ha ha, co Morata dzisiaj robi z obrońcami Violi to jest bajka. Szkoda, że brakuje mu dziś wykończenia.
"veritas odium parit obsequium amicos"
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
- Morgesztern
- Juventino
Marchisio gra kapitalnie. Taka ciekawostka, że w dzisiejszym wydaniu "Piłki Nożnej" pisze, że wypadł do końca sezonu. #PolskieMediaSportowe :lol: