Superpuchar Włoch: JUVENTUS 4-0 Lazio

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2013, 23:15

To, co, dalej Lichtsteiner na sprzedaż? :lol: Kapitalny mecz, nic dodać, nic ująć. Z tego, co mówili komentatorzy na Orange Sport, to Apacz ma dzisiaj małe święto - 200 bramka w karierze, kapitalny debiut w oficjalnym meczu. Buffon dzisiaj klasa światowa. Cała drużyna zagrała świetne zawody. Tylko co z Markizem?
Ostatnio zmieniony 18 sierpnia 2013, 23:15 przez Antichrist, łącznie zmieniany 1 raz.

The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2013, 23:15

19 pisze:Co zrobił Lichy schodząc z boiska?
Ukłonił się kibicom Juventusu, a potem troszkę pomachał pięścią z radości kiedy kibice Lazio zaczęli na niego mocno gwizdać :lol: .

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2013, 23:16

Crunny pisze:A Pogba to piłkarz z tej samej planety co Pirlo, Messi, C.Ronaldo czy Ibrahimović.
...planety Ziemia? :prochno:

Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

http://www.rojadirecta.me/goto/rivo2.blogspot.com/

to znalazłem

w ogóle, bo tego jeszcze nikt nie napisał.

Wieczny, WIECZNY, szacunek dla Lichego. Miał najlepsze zejście z boiska na świecie. Po Conte (w mojej opinii) to największy wariat. I chciałbym aby u nas karierę zakończył :D

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
Myzarel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Takiego meczu się nie spodziewałem :D Brawo i oby tak dalej !

Ale brak ceremonii na Orange Sport mnie zirytował, komentarz chwilami był zabawny. Liczył ktoś ile razy komentator powiedział że Ll jest w fatalnej formie? :prochno:

Edit - transmisję ceremonii jednak wznowili.
Ostatnio zmieniony 18 sierpnia 2013, 23:17 przez Myzarel, łącznie zmieniany 1 raz.

Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2013, 23:17

KondzioJuveFans pisze:...Lichtsteiner zagrał dzisiaj jakby był z innej planety ;)
Bez przesady z tą inną planetą ale faktem jest asysta i kapitalne wykończenie z jego strony. Chociaż nie lubię się pastwić nad własnymi zawodnikami to z czwórki Vucinić, Giovinco, Matri, Quagliarella przy wyjściu 1on1 jak to zrobił Lichy jedynie Quag trafiłby przy "podaniu" do bramkarza w wykonaniu Seby, lobie o 2 metry nad poprzeczką Mirko i strzałem w nogi Alejandro. :lol:

Tevez poznał co to murawa we Włoszech i ustrzelił brameczkę. Może być już tylko lepiej. :ok:

Obrazek
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2013, 23:18

19 pisze:Co zrobił Lichy schodząc z boiska?
Najpierw ukłonił się trybunom, a później machał do gwiżdzących kibiców pięścią.

Conte przybija ze wszystkimi, idzie wzdłuż ławki rezerwowych, każdy dostaje piątkę, a Giovinco najpierw piątkę, a później w łeb :lol:.

"Statystyki są jak krótka spódniczka - niby pokazują bardzo dużo, ale ukrywają to, co największe... przepraszam, najważniejsze"
"Zagrał piłkę ręcami"
"Paulo Pogba i Leandro Bonucci"
z PRAKTYCZNYMI pozdrowieniami dla zespołu komentatorów ;)

Bez pozdrowień dla kibiców Lazio, którzy w ostatnich 10-15 minutach gwizdali tylko na naszych czarnoskórych zawodników.
Ostatnio zmieniony 18 sierpnia 2013, 23:20 przez bendzamin, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
kuba2424

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2013, 23:19

Widzieliście Vucinica? Co on się tak czaił na ten puchar ;) Myślał że Buffon mu ustąpi?

ipswich

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 11 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2013, 23:21

Czy ktos z Was kojarzy muzyczny temat przewodni superpucharu? Wbila mi sie w glowe ta melodia i nie moge znalezc co to. Przypomina mi momentami instrumetnalna wersje http://www.youtube.com/watch?v=eWwWlNSfAcw. Piekny mecz, piekny 5 minutowy nokaut. Mam nadzieje ze Claudio nic powaznego sobie nie zrobil.

Na Orange sport w tym programie po meczu pokazali wreczenie pucharu.

cerb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2013, 23:23

[quote="Chiellini3"]Wyjaśnijcie mi jedno:

Llorente zapowiadał się idealnie, przez 2 tygodnie nie miałem dostępu do neta i nie śledziłem Juvepoland i nagle jest pod formą? Coś się stało? Jakieś sprzeczki czy po prostu tak słabo się prezentował?[/quote

Niestarczyło zmian.. pierwsza wymuszona... druga z rozsądku bo Barzagli pewnie sie nie wyleczyl na 100% a 3 żeby pogratulować najlepszemu graczowi tego spotkania...

Fajnie że nasza "10" już trafiła, warto również dodać że Buffon w końcówce obronił 1 na 1 z Klose, który rzadko marnuje takie sytuacje

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2013, 23:24

Lepszego rezultatu sobie chyba wymarzyć nie mogliśmy..coś pięknego..nokaut w kilka minut i to w takim meczu! 1 bramke jakoś wepchnęliśmy, propsy dla Pogby za wejscie smoka (ciekawe co z Marchisio?). 2 bramka po znakomitej kontrze i...co robił Chiellini wtedy w polu karnym przeciwnika zamiast być w obronie? nevermind! fajnie ze strzelil, potrzebna byla mu ta bramka, po tym jak grał padake niemiłosierną w pre seasonie. 3 akcja to juz majstersztyk i rozklepanie rywala + wjechanie w pole karne niczym czołg Lichtsteinera - w moim mniemaniu akcja i bramka meczu. No i na koniec brameczka Teveza :)

Co do Marchisio to wydaje mi sie że to raczej coś poważnego, nie życzę nigdy nikomu źle, ale może dobrze ta przerwa zrobi Markizowi bo od jakiegoś czasu znów uaktywnił tryb ninja, zdecydowanie od jakiegoś czasu wolę oglądać Paula na boisku niż Claudio, mimo że go bardzo lubię.
/
Paweł :*
Grzegorz :*
Rysiek *
Karlitos :*

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2013, 23:25

Antichrist pisze:To, co, dalej Lichtsteiner na sprzedaż? :lol:
Tak, Lichtenstajnera trzeba sprzedać bo ma kiepskie wrzutki. Pepe wraca po kontuzji to będzie grać.
Antichrist pisze:Tylko co z Markizem?
Też sprzedać - jest przecież Paulo Pogba. Aha, no i koniecznie trzeba przejść na 4-3-3, bo wszyscy już te nasze 3-5-2 znają.

A tak na serio, cieszę się że udało się w tak imponującym stylu utrzeć nosa czarnowidzom od siedmiu boleści. Zastanawia mnie co ten Juventus jest w stanie pokazać w tym sezonie w Europie, bo widać chyba było że to jeszcze nie jest 100% możliwości. W wielu akcjach brakowało jeszcze zgrania i automatyzmu, Tevezowi jakby trochę brakowało pewności siebie żeby spróbować zagrać indywidualnie, Llorente jeszcze nie zrozumiał do końca taktyki Conte, docelowo ten zespół powinien grać znacznie lepiej. Gdzie można na tym zajechać w Lidze Mistrzów? Ciężko powiedzieć.
albertcamus pisze: spróbuj komentować mecz na żywo, nie popełniając żadnych błędów. Moim zdaniem chłopak dobrze sobie radził. Mówić ciągle przez 45 minut i się nie przejęzyczyć? Gratuluję panie perfekcyjny.
Argument typu "nie narzekaj na budowlańców, że krzywy dom Ci zbudowali, bo sam byś sobie lepszego nie postawił".
lukaszeq pisze:Czekam na komentarze, że Tevez to taki sam cieć jak Giovinco, bo strzela gole w rozstrzygniętych meczach... :prochno:
Ten mecz mi uzmysłowił, że nie jest chyba przypadkiem to, co ktoś tutaj już zauważył, a mianowicie że Karzeł nawet na ławce się nie zmieścił. Przy taktyce zakładającej taką ilości gry tyłem do bramki, utrzymywania się przy piłce przy asyście dwóch, trzech rywali, Giovinco z pewnością będzie ostatnim wyborem Conte.
Ostatnio zmieniony 18 sierpnia 2013, 23:32 przez zahor, łącznie zmieniany 2 razy.

albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2013, 23:26

bendzamin pisze:
"Statystyki są jak krótka spódniczka - niby pokazują bardzo dużo, ale ukrywają to, co największe... przepraszam, najważniejsze"
"Zagrał piłkę ręcami"
"Paulo Pogba i Leandro Bonucci"
z PRAKTYCZNYMI pozdrowieniami dla zespołu komentatorów ;
spróbuj komentować mecz na żywo, nie popełniając żadnych błędów. Moim zdaniem chłopak dobrze sobie radził. Mówić ciągle przez 45 minut i się nie przejęzyczyć? Gratuluję panie perfekcyjny.

lukaszeq

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2013, 23:26

Czekam na komentarze, że Tevez to taki sam cieć jak Giovinco, bo strzela gole w rozstrzygniętych meczach... :prochno:

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2013, 23:30

albertcamus pisze: spróbuj komentować mecz na żywo, nie popełniając żadnych błędów. Moim zdaniem chłopak dobrze sobie radził. Mówić ciągle przez 45 minut i się nie przejęzyczyć? Gratuluję panie perfekcyjny.
Oj bez spiny. ;)

Prawda jest jednak taka, że w dzisiejszym spotkaniu komentarz nie przeszkadzał...a to już jest pozytywnie. ;)

Zablokowany