Serie A 12/13 (24): JUVENTUS 2-0 Fiorentina

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
zippo01

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2013, 18:52

Nadziej pisze:panowie poratujcie linkiem do transmisji bo za nic nie moge znalezc nic dobrego.
http://livetv.ru/pl/eventinfo/152899_ju ... iorentina/
Ja tu znalazłem bo na SopCascie jakoś mi nie szło nic :(

Co do meczu no to całkiem nieźle. Prowadzimy dwiema bramkami, więc chyba nie damy sobie wydrzeć tych 3 punktów. Szkoda setki Vucinica. Po Lichym widać że jednak coś go boli bo trochę mało widoczny.
Ostatnio zmieniony 09 lutego 2013, 18:54 przez zippo01, łącznie zmieniany 1 raz.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 09 lutego 2013, 18:53

Lypsky pisze:Vucinić chyba powinien zdjąć buty, bo na jego sytuacje "sam na sam" brak słów.
Wyglądało to tak jakby do samego końca nie wiedział, czy on rzeczywiście jest na boisku i czy właśnie ma szansę na kolejnego gola... Żałosny strzał w idealnej sytuacji.
szczypek przed meczem pisze:Coś czuje, że to będzie kapitalne widowisko i z Fiorentiny nic dzisiaj nie zostanie.
Wiem, że nie chwalić dnia przed zachodem, ale... a nie mówiłem? :smile:

Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2013, 18:53

Poprzedniego meczu z Chievo niestety nie oglądałem, a już wtedy mówili, że zagraliśmy dobry mecz. Dzisiaj natomiast baardzo podoba mi się nasza dotychczasowa gra. Cały zespół gra dobrze. Najbardziej zaskakuje mnie gra naszych napastników. Zarówno Matri, jak i Mirek grają bardzo dobrze. Szkoda tej setki Mirka, ale mimo wszystko bardzo dobry mecz Czarnogórca. Walczy, biega. Podoba mi się.

Vidal jest kozakiem. Nie wyobrażam sobie, żebyśmy mogli się go pozbyć po sezonie. Mama nadzieję, ze w 2 połowie nic niespodziewanego się nie wydarzy i dowieziemy zwycięstwo do końca.

Żałuję, że nie gramy tak w każdym spotkaniu. Z zębem, zaangażowaniem, ciągłym wysokim pressingiem. Mam nadzieję, że na dobre wracamy do formy i że najgorsze w tym sezonie mamy już za sobą.

FORZA JUVE! Idę na 2 połowe.

Obrazek
strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2013, 18:54

MVP wróciło do życia, więc od razu sprawa ma się 200 razy lepiej niż ostatnimi czasy. Mecz ma podobny przebieg do tego z pierwszej rundy, tyle że w drugą stronę, Fiorentina przyjechała po remis, jednak tym razem o wiele lepsza drużyna prowadzi.
Pirlo rozgrywa jeden z najlepszych meczów w sezonie w lidze. Obrona nie miała zbyt wiele do roboty, całe szczęście.
Miejmy nadzieję, że wracamy na właściwe tory, w najodpowiedniejszym momencie. Matri przybliża się na teraz do pozostania w klubie.

koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2013, 18:55

Świetny mecz. Mieliśmy przewagę w tej pierwszej połowie i jeszcze kilka niewykorzystanych dogodnych sytuacji, ale nie należy zapominać, że Buffon dwukrotnie nam uratował tyłek. Szczególnie po strzale Jovetica, jeszcze jak było 0-0, ale właśnie od tego ma się najlepszego bramkarza. Bardzo dobrze się to ogląda i oby tak zostało do końca. Nie ma co kalkulować i rozkładać siły na spotkanie z Celtickiem, bo może to się skończyć jak z Sampdorią.
Forza Juve !

mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 09 lutego 2013, 18:55

Wszystko pięknie, wszystko cacy, ale góówna Lichego i Vucinica nie zapomnę. Co za kiepy.

bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2013, 18:56

annihilator1988 pisze:
bajbek17 pisze:kapitalnie dzisiaj. Nawet DC gra dobrze, a Vidal i Pirlo :bravo:
Nie popełnia błędów, a w takim klubie jak Juventus wymaga się od zawodnika, żeby robi różnice w drużynie, a nie sabotował wyniki. Myślałem, że Vucinić nie jest wstanie spieprzyć akcji sam na sam, tym bardziej, że miał nadbiegającego Matriego. A jednak :doh: Jeżeli chłopaki zagrają z taką determinacją we wtorek, to ze Szkocji przywiozą awans dający komfort w Turynie
W jego przypadku trzeba cieszyć się, że nie popełnia błędów :prochno: Proszę ile znaczy dobre podejście i motywacja do meczu.

Pirlo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 lutego 2013, 19:00

bajbek17 pisze:
annihilator1988 pisze:
bajbek17 pisze:kapitalnie dzisiaj. Nawet DC gra dobrze, a Vidal i Pirlo :bravo:
Nie popełnia błędów, a w takim klubie jak Juventus wymaga się od zawodnika, żeby robi różnice w drużynie, a nie sabotował wyniki. Myślałem, że Vucinić nie jest wstanie spieprzyć akcji sam na sam, tym bardziej, że miał nadbiegającego Matriego. A jednak :doh: Jeżeli chłopaki zagrają z taką determinacją we wtorek, to ze Szkocji przywiozą awans dający komfort w Turynie
W jego przypadku trzeba cieszyć się, że nie popełnia błędów :prochno: Proszę ile znaczy dobre podejście i motywacja do meczu.
jesli DC nie popełnia błedow to co wedłgu was robi?? ... jak narazie najslabszy na boisku :roll:

Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 09 lutego 2013, 19:01

Pirlo pisze: jesli DC nie popełnia błedow to co wedłgu was robi?? ... jak narazie najslabszy na boisku :roll:
:ok: :ok: :ok:

Specjalnie dzisiaj miałem zamiar notować na kartce jego błędy, żeby nie było, że hejtuję:
Sila Spokoju pisze: Nie rozśmieszaj mnie.
1 minuta - minął się z zawodnikiem Violi, po czym poszła groźna kontra wyczyszczoną lewą stroną.
3 minuta - groźna akcja, oczywiście po błędzie Cegły
14 minuta - po 10 minutach niewidoczności, De Ceglie popisuję się ,,Super" dośrodkowaniem w pole autowe.
23 minuta - faul w polu karnym Fiorentiny i strata piłki...

Obrazek
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2013, 19:01

Wojtek pisze: bez zapału biegnąć na bramke rywala w sytuacji sam na sam i uderzyć w niego
Nie biegł bez zapału, ale jego błędem było, że za bardzo sygnalizował, że chce podać do Matriego. Kiedy się okazało, że tej opcji nie ma, tak jak yanek napisał, była już to sytuacja z niewielką ilością wolnego miejsca i ostrym kątem.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2013, 19:02

Pirlo pisze:jesli DC nie popełnia błedow to co wedłgu was robi?? ... jak narazie najslabszy na boisku :roll:
W tym przypadku chodzi o błędy, które prowadzą do utraty bramki. Jak dotychczas Paolo jest nieszkodliwy

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 09 lutego 2013, 19:03

annihilator1988 pisze:
Pirlo pisze:jesli DC nie popełnia błedow to co wedłgu was robi?? ... jak narazie najslabszy na boisku :roll:
W tym przypadku chodzi o błędy, które prowadzą do utraty bramki. Jak dotychczas Paolo jest nieszkodliwy
Do czasu :/ :/

Obrazek
Siewier

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 09 lutego 2013, 19:03

KOMENTUJ MECZ JUVE NA CZACIE LUB FANPAGE JUVEPOLAND!

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 09 lutego 2013, 19:52

jakku1 pisze:Nie pamietam jednak ani jednej fajnej akcji w przodzie naszego lewego wingbacka.
Bo nie widziałeś pierwszych 15 min. Cegła miał 1 (jedno) udane zagranie - zwód do lewej nogi, przejście obrońcy i dobre dośrodkowanie. Poza tym gra słabo. Na szczęście Peluso nie popełnił (jeszcze) babola, więc przy dodatkowej asekuracji Marchisio Viola nie wchodzi nam lewą flanką bez mydła.

MVP w całej okazałości. Każdy z trójki wykonuje fantastyczną pracę na boisku. Do tego nasi napastnicy postanowili nie kopać się po czołach, więc nasza gra 'do przodu' wygląda przyzwoicie i może się podobać. Pisałem już, że lubię Matriego? :D

Z defensywnej trójki najsłabiej Marrone. Dwa razy ewidentnie zaspał, poza tym nieco chaotycznie na początku, kiedy Fiorentina cisnęła najbardziej.

Forza Juve po zwycięstwo.

------------------------------

Jaki ten Giovinco jest wolny :lol: Gość ma przyspieszenie, ale na dłuższym dystansie jego szybkość pośladków nie urywa.

Cieszy zwycięstwo i styl. Martwi kontuzja Szwagra i zawieszenie Marchisio. Dobra druga połowa, w której ewidentnie brakło skuteczności.
Ostatnio zmieniony 09 lutego 2013, 19:55 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Hoffman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2013, 19:54

Bardzo dobry mecz z naszej strony, jestem zadowolony z naszej postawy przed wtorkiem.

Zablokowany