Serie A 12/13 (17): JUVENTUS 3-0 Atalanta
- zahor
- Juventino
Powiem tak - nie ma sensu dyskutować ogólnie o "naszych innych prawych skrzydłowych", bo jest ich w zasadzie dwóch. Caceresa nie liczę, bo facet jest wszechstronnym obrońcą. Jeżeli już wchodzi na pozycję wahadłowego to po to, żeby bronić, stąd też konfrontowanie go z Padoinem wchodzącym na mecz, w którym każdy chce sobie coś strzelić mija się z celem.K.M. pisze:I zazwyczaj inni nasi prawi skrzydłowi nie mieli tyle do zaoferowania co Padoin, a nie uważam, że można całą winę zrzucać np. na zmęczenie. On tymczasem potrafił się popisać np. bardzo fajnym dryblingiem - i choć nie uważam tego za osiągnięcie z kategorii nieziemskich to chciałbym go zobaczyć z wyżej notowanym rywalem, niekoniecznie od początkowego gwizdka.
Do nominalnych prawoskrzydłowych zaliczyć należy Lichtsteinera i Islę. Ten pierwszy jest piłkarzem o przynajmniej klasę lepszym niż Padoin, co udowadniał nieraz przeciwko naprawdę mocnym rywalom. Ostatni raz chociażby z Szachtarem, ale wierzysz mi chyba że przykładów znalazłbym więcej. Może nie aż tyle, ile Misha zna zespołów które nie awansowały z grupy będąc na miejscu Juventusu, ale też sporo. Zresztą sam chyba zdajesz sobie z tego sprawę pisząc że nie chcesz od od pierwszego gwizdka z silnym rywalem.
Natomiast co do Isli - fakt, do tej pory Chilijczyk nie zachwycał. W obecnej chwili to jest trzeci prawoskrzydłowy w hierarchii, z tym nie mam zamiaru polemizować. Tyle że mimo wszystko nie wierzę że faceta nie stać na lepszą grę. Czymś jednak w tym Udinese przecież błysnął, chyba nie grał cały czas tak jak ostatnio z Milanem.
Swoją drogą to ciekaw jestem innego eksperymentu, a mianowicie - jak Padoin zagrałby (nawet ze słabym rywalem) od pierwszej minuty? W tym sezonie jeszcze mu się to nie zdarzyło, a dałoby to odpowiedź na pytanie na ile w jego dobrej grze świeżości i chęci błyśnięcia, podczas gdy reszta zespołu człapie, a ile umiejętności.
Podsumowując, fajnie że jest taki zawodnik, który pobiera niską pensję, nie narzeka na ławkę, a do tego wchodząc z ławki nie schodzi poniżej pewnego poziomu, ale nie przeginałbym też w drugą stronę. Nawet jeżeli raz czy drugi popisał się jakąś kiwką, której byśmy się po nim nie spodziewali, to i tak uważam że pisanie o tym że przeskoczył jakiś pułap jest już mocno naciągane.
Caceres - mistrz pierwszego planu (0:24)Gooray pisze:Po pół godzinie sędzia mógł już odgwizdać koniec meczu. Jesteśmy mistrzami jesieni/zimy! W nagrodę wstawiam Nedveda: www.youtube.com/watch?v=kiuPzFT7OKA

- @D@$
- Juventino
A myślałem że to ja jestem dziwny, że przez chwilę myślałem, że to Caceresalina pisze:Caceres - mistrz pierwszego planu (0:24)Gooray pisze:Po pół godzinie sędzia mógł już odgwizdać koniec meczu. Jesteśmy mistrzami jesieni/zimy! W nagrodę wstawiam Nedveda: www.youtube.com/watch?v=kiuPzFT7OKA

@pumex - o komentarz to bardziej Terleckiego mi chodziło.
Ale swoją drogą i Kalinowski nagle się wkręcił w "Giaccherinho" i potem nawet go pomylił z Quagliarellą (choć sprytnie wybrnął: "Quagliarella ........ ...wychodzi na pozycję"

@zahor - ja bym jednak liczył Caceresa, choć faktycznie w środku mało zmienników, więc tam ma więcej łatania, ale na prawej stronie gra podobnie jak Isla, choć ma gorsze wrzuty. Za to Isla gdyby nie ta tragedia z Milanem, to możnaby powiedzieć, że wraca do formy.
- albertcamus
- Juventino
Paratici wydaje się być naprawdę spoko ziomkiem. Pomaga Marottcie przy transferach, pomagał Conte przy prowadzeniu meczów, a teraz sympatycznie gaworzy z Pawełkiem.Gooray pisze:Po pół godzinie sędzia mógł już odgwizdać koniec meczu. Jesteśmy mistrzami jesieni/zimy! W nagrodę wstawiam Nedveda: www.youtube.com/watch?v=kiuPzFT7OKA
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
albertcamus pisze:Paratici wydaje się być naprawdę spoko ziomkiem. Pomaga Marottcie przy transferach, pomagał Conte przy prowadzeniu meczów, a teraz sympatycznie gaworzy z Pawełkiem.Gooray pisze:Po pół godzinie sędzia mógł już odgwizdać koniec meczu. Jesteśmy mistrzami jesieni/zimy! W nagrodę wstawiam Nedveda: www.youtube.com/watch?v=kiuPzFT7OKA
Wiele wskazuje na to że gdyby nie On to byśmy wygladali o niebo gorzej. Liverpool go chcial podkupić, bóg wie kto jeszcze. Wyglada na to że Marotta to taki administrator.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Robaku
- Juventino
Mecz genialny, oprawa genialna, chłopcy fantastyczni, kibice niebiańscy.
Już począwszy od rozgrzewki i złożenia kwiatów przez Kielona i Markiza pod flagą upamiętniająca chłopców.
A później juz rozgrzewka, i było widać kto w 1 a kto na rezerwie (wg mnie Matri nawet w dziadka najsłabszy był - gdy rozgrzewali się rezerwowi).
Jeszcze zbyt dobrze nikt nie zdążył usiąść a tu Miras!
Potem Pirlo - w ogole jak Giovinco (to był on? już nie pamiętam) został sfaulowany to jakis Włoch obok mnie - powiedział coś na wzór - "daj Pirlo" no i chwila nie uwagi 2:0 - w ogóle bramkarz Atalanty słabiutki raczej.
Nie ma co się o meczu rozpisywać każdy widział, jest kilka rzeczy waznych uwagi - stadion Kocha Conte przyśpiewki "ole,ole, ole, ole An-to -nio Co-nte" czy wielka flaga dedykowana jemu, a Conte conajmniej jak Miss Świata co chwila pozdrawia trybuny.
Poza tym Pirlo, który też ma świetny kontakt ze stadionem i co rusz gestykulował w stronę kibiców o doping.
Podczas przerwy żadnego naszego zawodnika nie było na rozgrzewce wszyscy w szatni, w przeciwieństwie do druzyny z Bergamo. Widać, jak ważne są te 15 minutowe przerwy dla Antka.
No i na koniec - dostajemy informacje, że Chievo strzeliło - a ja słysze z tyłu - "ooo scudetto Zemana" i kilkanaście osób wokół mnie w śmiech.
A Buffi (pewnie potrzeba fizjologiczna) - jeszcze na sedzie nie zdążył w pełni odgwizdać końca meczu, a on biegiem do szatni
smiesznie to wyglądało.
Forze Juve- per sempre!
Już począwszy od rozgrzewki i złożenia kwiatów przez Kielona i Markiza pod flagą upamiętniająca chłopców.
A później juz rozgrzewka, i było widać kto w 1 a kto na rezerwie (wg mnie Matri nawet w dziadka najsłabszy był - gdy rozgrzewali się rezerwowi).
Jeszcze zbyt dobrze nikt nie zdążył usiąść a tu Miras!
Potem Pirlo - w ogole jak Giovinco (to był on? już nie pamiętam) został sfaulowany to jakis Włoch obok mnie - powiedział coś na wzór - "daj Pirlo" no i chwila nie uwagi 2:0 - w ogóle bramkarz Atalanty słabiutki raczej.
Nie ma co się o meczu rozpisywać każdy widział, jest kilka rzeczy waznych uwagi - stadion Kocha Conte przyśpiewki "ole,ole, ole, ole An-to -nio Co-nte" czy wielka flaga dedykowana jemu, a Conte conajmniej jak Miss Świata co chwila pozdrawia trybuny.
Poza tym Pirlo, który też ma świetny kontakt ze stadionem i co rusz gestykulował w stronę kibiców o doping.
Podczas przerwy żadnego naszego zawodnika nie było na rozgrzewce wszyscy w szatni, w przeciwieństwie do druzyny z Bergamo. Widać, jak ważne są te 15 minutowe przerwy dla Antka.
No i na koniec - dostajemy informacje, że Chievo strzeliło - a ja słysze z tyłu - "ooo scudetto Zemana" i kilkanaście osób wokół mnie w śmiech.
A Buffi (pewnie potrzeba fizjologiczna) - jeszcze na sedzie nie zdążył w pełni odgwizdać końca meczu, a on biegiem do szatni

Forze Juve- per sempre!
- Azazel
- Juventino
@zahor
Może piszę nie do końca zrozumiale. Ja nie oczekuje gloryfikacji, a nawet pierwszego placu dla Padoina, bo mam w pamięci - na przykład przez ciebie wymieniony - mecz z Szachtarem, czy inne spotkania z wysoko notowanymi rywalami, gdzie nasz Szwajcar był nie do przecenienia. Patrząc jednak bardzo wybiórczo na ostatnie spotkania, to z taką formą nie widziałem Lichtsteiner czy Isli w kilku ostatnich meczach. Odnoszę wrażenie, że aktualną formą przewyższa 28-latek* innych na swojej pozycji.
W gruncie nasze zdanie jest takie same, obaj odczuwamy radość z "nie robiącego lipy", taniego w utrzymaniu rezerwowego, który potrafi zdominować słabego rywala. Stąd też przyklaskuje twojemu pomysłowy o jego występie od początkowego gwizdka, żeby przekonać się z czego wynika jego relatywnie dobra gra.
*poprawione
Może piszę nie do końca zrozumiale. Ja nie oczekuje gloryfikacji, a nawet pierwszego placu dla Padoina, bo mam w pamięci - na przykład przez ciebie wymieniony - mecz z Szachtarem, czy inne spotkania z wysoko notowanymi rywalami, gdzie nasz Szwajcar był nie do przecenienia. Patrząc jednak bardzo wybiórczo na ostatnie spotkania, to z taką formą nie widziałem Lichtsteiner czy Isli w kilku ostatnich meczach. Odnoszę wrażenie, że aktualną formą przewyższa 28-latek* innych na swojej pozycji.
W gruncie nasze zdanie jest takie same, obaj odczuwamy radość z "nie robiącego lipy", taniego w utrzymaniu rezerwowego, który potrafi zdominować słabego rywala. Stąd też przyklaskuje twojemu pomysłowy o jego występie od początkowego gwizdka, żeby przekonać się z czego wynika jego relatywnie dobra gra.
*poprawione
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Zrobił mi na złość, oby tak więcejalbertcamus pisze:Oh Jooo...Dragon pisze: Krążą słuchy, że Vucinic znowu nic dziś nie strzeli
ładny mecz w każdym względzie. Liczę na 2 zmiany po przerwie, co by sprawdzić jak sobie radzi Quaglia i dać odpocząć Vidalowi (w jego miejsce Pogba).

O meczu wszystko już zostało powiedziane. Wyszedł nam niesamowicie 8) 3 k.o i pozamiatane. Fajnie było się wreszcie nie denerwować. Gol Pirlo piękny. Szkoda tylko, że grając godzinę w przewadze nic już nie wpadło. (Festiwal niewykorzystanych okazji) Trochę nas rozochocili tymi golami. Świetna interwencja Gigiego po kiksie Marrone

Po wczorajszej porażce napoli tabela wygląda uroczo;*
Jeszcze tylko prezent na święta z cagliari i udane losowanie LM, następnie odliczanie czasu do Nowego Roku :twisted:

- RSelevan
- Juventino
Dajcie już spokój z tym Padoinem. Raz ładnie minął, ale zupełnie zepsuł podanie do niekrytego zawodnika. Za drugim razem minął przeciwnika zupełnie przypadkowo, bo akurat (już nie pamiętam) tamten się przewrócił.
No i pare średnich dośrodkowań pod kryciem.
A w poprzednich meczach kiedy grał? Zawsze zupełna przeciętność.
No i pare średnich dośrodkowań pod kryciem.
A w poprzednich meczach kiedy grał? Zawsze zupełna przeciętność.
- pablo1503
- Juventino
Jeżeli to jest zupełna przeciętność, to co powiemy o Isli albo o Stafanie jeszcze kilka tygodni temu?RSelevan pisze:A w poprzednich meczach kiedy grał? Zawsze zupełna przeciętność.
Szkoda, że wielu patrzy po przez pryzmat nazwiska.

- Dante93
- Juventino
Szymek ma jeszcze jedną zalete, mianowicie dobrze zna się z Conte i widać, że Antonio mu ufa, bo często woli wpuścisz właśnie jego nie kogo kolwiek innego. Padoin prochu nie wymyśli, ale jest to BARDZO solidny zawodnik, który ostatnio pozytywnie zaskakuje dynamiką, techniką i świeżością. Jedyne co mnie martwi to to, że ma z góry ustaloną pozycje w zespole (tj. zelazny rezerwowy) przez co nikt, pewnie nawet on sam, nie wyobraża sobie jakby to było jakby miał grać jako podstawowy prawy WB nie tylko w meczach CI. A jak dla mnie zasługuje na to, żeby z takim Cagliari móc się pokazać od początku. Tak czy owak pokazuje, ze ten jego transfer wcale taki bezsensowny nie był, jak to niektórzy grzmią.