Serie A 12/13 (15): JUVENTUS 3-0 Torino [DPL na meczu!]
- kuba2424
- Juventino
I co z tego? Mimo wielkiej sympatii do Quaga, uważam że słusznie siedzi na ławce, bo trzeba być konsekwentnym. Zasłużył to siedzi, i nie liczą się wyniki! Dyscyplina musi być! To w Juve mi się podoba!Reg pisze: Quag siedzi, bo Alessio się obraził? Czy oni naprawdę nie widzą, że to nasz jedyny napastnik prezentujący jakikolwiek poziom i cała reszta razem wzięta nie jest nam w stanie dać tyle co sam Quag?
Ty w ogóle jesteś kibicem Juve?? Lamentujesz jak stara panna.Reg pisze:
Teraz będzie ciężko wyciągnąć więcej niż 1 punkt. Toro wie, że nic nie strzelą i będą się bronić całą 10-tką. A przydałoby w końcu coś wygrać, bo Napoli siedzi nam na plecach.
Pewnie trener. Przypomnij sobie, jak ten "łamaga" strzelił karnego z Anglią!Więcej szacunku.Reg pisze:
Kto daje karne strzelać tej łamadze. Ktoś wie kiedy Pirlo ostatnio karnego strzelił? Chyba z półtora roku będzie.
- Mate.G
- Juventino
Nie wiem gdzie takie głupoty można przeczytać.sylvin pisze: ze ona kibicka Torino
Babka paraduje w koszulkach Juve więc wysuń wniosek

- whitesignus
- Juventino
Swieze emocje po meczu, czyli pewnie bedzie sporo fapania :lol:
Gio 2 polowa naprawde niezla, Markiz 2 efektowne brameczki ( i to przyjecie
po jednej wrzutce), Szwagier, barczysty chlop
, cos mu sie wkrecilo to zagranie :-D i Pogba, no dzis sie naprawde nastrzelal 
2 polowa mila dla oka, stabilna przewaga.
zmiana ustawienia i wszystko od razu ladniej dzialalo. Wiadomo, gra w przewadze, ale naprawde ten megesik pomogl pod bramka Toro
JUVE 
Gio 2 polowa naprawde niezla, Markiz 2 efektowne brameczki ( i to przyjecie

2 polowa mila dla oka, stabilna przewaga.

Serce w barwach bialo czarnych od 2003r.

- jakku1
- Juventino
Trojka Marchisio - Vucinic - Giovinco zalatwila nam mecz, w drugiej polowie. Vucinic DUZO lepiej wyglada jako ten wbiegajacy z lewego skrzydla. Wydaje mi sie, ze De Ceglie zagral troche lepiej od Asamoaha, ktory po wejsciu na boisko w ataku niewiele mial do powiedzenia (albo tracil albo oddawal do srodka). W defensywie zagrali natomiast znosnie.
Bendtner faktycznie lepszej okazji do strzelenia bramki miec nie bedzie. Na Matriego bym nie narzekal, nie mial wiele czasu, a kilka razy ciekawie sie pokazal na tym prawym skrzydle.
Wydaje mi sie, ze 433 w tym meczu nie sprawdzilo sie najgorzej. Brakuje nam troche jeszcze troche ruchu w tej formacji, przede wszystkim w przodzie, ale chociazby patrzac na statystyki wygladalo to jak za dobrych momentow poprzedeniego sezonu (63% posiadania pilki, 26 strzalow przy 5 rywala).
Bendtner faktycznie lepszej okazji do strzelenia bramki miec nie bedzie. Na Matriego bym nie narzekal, nie mial wiele czasu, a kilka razy ciekawie sie pokazal na tym prawym skrzydle.
Wydaje mi sie, ze 433 w tym meczu nie sprawdzilo sie najgorzej. Brakuje nam troche jeszcze troche ruchu w tej formacji, przede wszystkim w przodzie, ale chociazby patrzac na statystyki wygladalo to jak za dobrych momentow poprzedeniego sezonu (63% posiadania pilki, 26 strzalow przy 5 rywala).
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Mam nadzieje, że Marchisio wraca do swojej strzeleckiej formy, bo brakowało mi jego goli 
Może w tym sezonie 12+ bramek wsadzi ?

Może w tym sezonie 12+ bramek wsadzi ?

- Gathafi
- Juventino
Ok roku moze 2 temu byl wywiad z Klaudiuszem w ktorym mowil ze jego zona i rodzina zony trzymala od dawien dawna za Toro, jesli dobrze w necie poszukasz to znajdziesz ten wywiadMate.G pisze:Nie wiem gdzie takie głupoty można przeczytać.sylvin pisze: ze ona kibicka Torino

- whitesignus
- Juventino
Mi rowniez kojarzy sie ten fakt. Wiec chyba cos jest na rzeczyGathafi pisze:Ok roku moze 2 temu byl wywiad z Klaudiuszem w ktorym mowil ze jego zona i rodzina zony trzymala od dawien dawna za Toro, jesli dobrze w necie poszukasz to znajdziesz ten wywiadMate.G pisze:Nie wiem gdzie takie głupoty można przeczytać.sylvin pisze: ze ona kibicka Torino
Serce w barwach bialo czarnych od 2003r.

- ZZX
- Juventino
ojciec żony (teść) Marchisio był graczem młodzieżówki Torino, i ona była kibicką Torino, to że teraz paraduje w koszulkach Juve to raczej nie dziwne;)Mate.G pisze:Nie wiem gdzie takie głupoty można przeczytać.sylvin pisze: ze ona kibicka Torino
Uwielbiam radość Markiza i Atomowej Mrówy, podbiegają do siebie na sam koniec po strzeleniu gola, kiedy cała grupa już odbiegnie;)
Ostatnio zmieniony 01 grudnia 2012, 22:58 przez ZZX, łącznie zmieniany 1 raz.
- ewerthon
- Juventino
Nareszcie spełniła się moja wola, czyli powrót do 4-3-3. Ciekawe tylko na jak długo. Chyba nikogo nie dziwi, że Vucinić gra lepiej jako wbiegający ze skrzydła. To jest przecież jego nominalna pozycja. Właśnie na niej był w jedenastce sezonu 2009-2010.
Bendtner i Matri to dobrana para.
Bendtner i Matri to dobrana para.
- Dżesiu
- Juventino
Nie ma co karnego roztrząsać. Zdarza się najlepszym. Dobry występ Marchisio, co potwierdzają 2 bramki, druga połowa o czym wspomnieli poprzednicy- na plus dla Seby i Vucinica.
Słuszna czerwona kartka, słuszny karny. Nie było na szczęście jakiś kontrowersji, które pozwalałby znów mowić o tym, że sędzia był "nasz". Dobranoc! Do 5-tego!
P.S Co do Bendtnera. Na jego miejscu zapierniczałbym na boisku jak poparzony, żeby się pokazać, a nie czekać na dogodną sytuację, która i tak zepsuje...
Słuszna czerwona kartka, słuszny karny. Nie było na szczęście jakiś kontrowersji, które pozwalałby znów mowić o tym, że sędzia był "nasz". Dobranoc! Do 5-tego!
P.S Co do Bendtnera. Na jego miejscu zapierniczałbym na boisku jak poparzony, żeby się pokazać, a nie czekać na dogodną sytuację, która i tak zepsuje...
- pumex
- Juventino
Vucinic jest niesamowity. Już nie będę podejmował próby oceny jego występu, ale to, że chce minąć wrogiego obrońcę biegnąc w tempie procesji Bożego Ciała, a potem na pełnym sprincie zasuwa do sędziego kłócić się o to, że defensor się zastawił czyni Czarnogórca niesamowitym :lol:

- kuba2424
- Juventino
Co do 4-3-3 to chyba większość się zgadza, że powinniśmy grać o wiele częściej. Nie wiem skąd ta niechęć do takiego ustawienia. Argument Conte, że takie ustawienie to bardziej defensywne mnie nie przekonuje, przecież strzeliliśmy trzy bramki ( nie sądzę, żeby było inaczej, gdyby nawet Glik został na boisku).ewerthon pisze:Nareszcie spełniła się moja wola, czyli powrót do 4-3-3. Ciekawe tylko na jak długo. Chyba nikogo nie dziwi, że Vucinić gra lepiej jako wbiegający ze skrzydła. To jest przecież jego nominalna pozycja.
Vucinic dziś słabo, ale też odnoszę takie wrażenie, że mimo słabego meczu, czuł się na swojej pozycji lepiej.
Ale jesteś złośliwyewerthon pisze:Bendtner i Matri to dobrana para.
Pewnie to czysta zazdrość
- Dante93
- Juventino
To będzie jedno z najśmieszniejszych zagrań 2012/2013pumex pisze:Vucinic jest niesamowity. Już nie będę podejmował próby oceny jego występu, ale to, że chce minąć wrogiego obrońcę biegnąc w tempie procesji Bożego Ciała, a potem na pełnym sprincie zasuwa do sędziego kłócić się o to, że defensor się zastawił czyni Czarnogórca niesamowitym
Ktoś mówił, ze Seba nie strzela w ważnych/trudnych meczach? No to argument obalony. Uratował nam ten mecz.
Ogółem druga połowa nieporównywalna do pierwszej. Pewnie czerwona kartka zrobiła swoje, ale przede wszystkim zmienił sie Juventus, który zaczął grać konsekwetnie, z zaangażowaniem. Pirlo dowodził jak za najlepszych momentów, Barza i Bonuc kasowali wszystko, Licht fajnie podchodził do ofensywy (4:3:3..) Markiz strzelał gole, i zachwycał techniką (przyjęcie piłki piętą pod koniec meczu

Bendtner daremny, drewniany, nieskuteczny.
Co do Matriego - już przeczytałem wyżej, że to drewniak, ale jakby nasi skrzydłowi chociaz raz od początku sezonu dali TAKIE DOŚRODKOWANIE jak Matri przy trzecim golu, to by był bardzo zadowolony. Podniósł głowe, zrobił sobie miejsce i zagrał idealną piłke. Swoje dołożył.
I na koniec zostawilem sobie najbardziej produktywną rozkmine - 4:3:3.
O ile pierwsza połowa byla daremna, o tyle druga była już świetna, i gra wyglądała NIEBO LEPIEj niż w 3:5:2. Ta zmiana spowodowana była prozaicznym powodem - w pierwszych 45 min,. to był uj nie 4:3:3. Dopiero gdy wszedł typowy środkowy napastnik - Bendtner, Vucini mógł zejśc na bok, bo to Duńczyk pełnił role kłody w środku pola karnego. I to ten jakże oczywisty manewr dał multum miejsca Giovinco i Szwagrowi. Do tego dobra współpraca bocznych obrońców z wyżej wymienioną dwójką. Fajnie, że Asa jest sprawdzany na lewym defie, bo jak dla mnie powinien tam grać. Jest dobry w odbierze i kryciu, a i jego grze ofensywnej dobrze zrobi fakt, że ma z kim klepnąć piłke na skrzydle.
4:3:3 na stałe :!: Również Seba super sie tam odnalazł, głównie dzięki temu, że świetnie operuje i lewą i prawą nogą. Na skrzydle jego braki fizyczne nie są tam tak widoczne jak na środku i jednocześnie ma o wiele więcej opcji do wyboru. Bo stać go zarówno na przejście obrońcy i dośrodkowanie, jak i na zejście do środka. Optowałem za 4:3:3 od początku sezonu, i nadal utrzymuje, że to lepsze rozwiązanie. Nawet jeżeli będzie trzeba zrezygnować z Chiello/Bonuca/Barzy.