Serie A 12/13 (5): Fiorentina 0-0 JUVENTUS
- bendzamin
- Redaktor
Mamy bardzo duzo szczescia, moglismy przegrywac juz 0-2
Do zmiany przede wszystkim Giaccherini, ktory strasznie duzo traci. Rywal sie w 1. polowie wybiegal i gral dlugo wysokim pressingiem, wiec licze, ze po przerwie my przycisniemy.
PS. Ale mi ulzylo, gdy zobaczylem, ze Quagliarella sie trzyma nie za kolano, tylko za jajka.
PS2. Panowie z nSportu powinni sie dowiedziec, ze ten murzynek na prawej stronie Fiorentiny to Kładrado, a nie Kałdrado :lol:
PS3. Ten wslizg Vidala

PS. Ale mi ulzylo, gdy zobaczylem, ze Quagliarella sie trzyma nie za kolano, tylko za jajka.
PS2. Panowie z nSportu powinni sie dowiedziec, ze ten murzynek na prawej stronie Fiorentiny to Kładrado, a nie Kałdrado :lol:
PS3. Ten wslizg Vidala

- Kubba
- Juventino
Widać, że Fiora zmotywowana ostro... Całe szczęście uratowała nas ta poprzeczka i krzywa stopa Ljajicia.
Brawo Vidal za genialne wybicie piłki spod nóg przeciwnika w pk.
Giach do zmiany, bo nic nie daje w ataku ani w obronie. Jeśli Marchisio ma być oszczędzony na Romę to można spróbować z Marrone.
Lichy dziś coś mało biega
. Może Isla? Ostatnio nie zachwycił, ale dziś może taka zmiana coś da.
Zazwyczaj druga połowa jest lepsza w naszym wykonaniu, oby tak było i tym razem.
Brawo Vidal za genialne wybicie piłki spod nóg przeciwnika w pk.
Giach do zmiany, bo nic nie daje w ataku ani w obronie. Jeśli Marchisio ma być oszczędzony na Romę to można spróbować z Marrone.
Lichy dziś coś mało biega

Zazwyczaj druga połowa jest lepsza w naszym wykonaniu, oby tak było i tym razem.
- delarudii
- Juventino
Do przerwy beznadzieja! Nikt nie biega, wszyscy stoją! Gio co chwila powalany, Pirlo statysta... Vidal... praktycznie niewidoczny, Fabio piłka odskakuje na kilometry... Giac się stara, ale niewiele mu wychodzi. Najbardziej podoba mi się Asamoah i Bonucci.
Jak tak dalej pójdzie w 2 połowie to remis uznam za sukces.
Jak tak dalej pójdzie w 2 połowie to remis uznam za sukces.
- pumex
- Juventino
?? Nie zgodzę się absolutnie. Moim zdaniem Rysiek Lichtsteiner jest jednym z lepszych na boiskuCabrini_idol pisze:Lichy do zmiany
Natomiast tutaj masz rację, ciężko się nie zgodzićCabrini_idol pisze:nasi graja na stojąco.
Ładnie gra Cuadrado

- baka
- Juventino
Jak na razie po tych 45` możemy się cieszyć z wyniku 0:0. Na początku bardzo dużo start Giovinco wymaga zmiany to samo z Giachem. Jedyna nadzieja to , że przebudzimy się po przerwie bo mimo , że mamy przewagę w środku pola to nie potrafimy zagrozić bramce Violi. Nie wiem czy to jest wynikiem meczy co trzy dni i zmęczenia , brakuje mi walki Vidala. Ratowała nas jak na razie słaba skuteczność napastników przeciwnika. Jeszcze jedno pytanie: według Was karny się należał dla Fiorentiny czy nie ( mówię tutaj o wślizgu Vidala ) ja uważam , że najpierw była piłka.
- Kubas
- Juventino
Słabizna Panowie...póki co jesteśmy na dobrej drodze do wtopienia tego meczu. Zmiany są konieczne moim zdaniem. Naszych dwóch malutkich kompletnie nie daje rady, a w ataku wyraźnie brakuje Szwagra... Na pochwałę zasługują tylko skrzydła i obrona, może jeszcze Vidal coś próbuje brać na siebie. Quag cały czas musi grać daleko od bramki plecami do niej i dlatego jest bezproduktywny. Zobaczymy czy nasi przejdą metamorfozę w przerwie jak to mają w zwyczaju. Pora się obudzić, bo meczyk sam się nie wygra.
- SirRose
- Juventino
Po pierwsze chciałem powiedzieć, że komentarz na N Sport to jakiś żal - nie mogę już kolesi słuchać. Teraz nie wiem z czego się cieszyłem gdy zapadła decyzja o SerieA w N Sport.
Teraz może o meczu. Fiorentina gra jak nakręcona, nie pozwala nam na nic. Mamy kupę szczęścia, że nie przegrywamy tego meczu. Widać brak Marchisio w środku pola. Może on nie zawsze błyszczy ale z nim ta formacja gra dużo lepiej niż z Giacherinim.
Fabio chyba już zgubił swoją super formę bo dziś to nie pokazał nic nadzwyczajnego - w drugiej połowie z pewnością zobaczymy Vucinicia.
Mam nadzieję, że Fiołki spuchną i znów w końcówce coś wciśniemy choć na po pierwszej połowie brałbym remis w ciemno...
Teraz może o meczu. Fiorentina gra jak nakręcona, nie pozwala nam na nic. Mamy kupę szczęścia, że nie przegrywamy tego meczu. Widać brak Marchisio w środku pola. Może on nie zawsze błyszczy ale z nim ta formacja gra dużo lepiej niż z Giacherinim.
Fabio chyba już zgubił swoją super formę bo dziś to nie pokazał nic nadzwyczajnego - w drugiej połowie z pewnością zobaczymy Vucinicia.
Mam nadzieję, że Fiołki spuchną i znów w końcówce coś wciśniemy choć na po pierwszej połowie brałbym remis w ciemno...
Było ostro ale w piłkę - bardzo dobra decyzja sędziego.baka pisze:Jeszcze jedno pytanie: według Was karny się należał dla Fiorentiny czy nie ( mówię tutaj o wślizgu Vidala ) ja uważam , że najpierw była piłka.
Ostatnio zmieniony 25 września 2012, 21:45 przez SirRose, łącznie zmieniany 1 raz.
- Antek666
- Juventino
idzie jak po grudzie trochę tak... poprzeczka Jovka i setka Ljajića i ogólna niemrawa gra Juve oby tylko były objawem potwierdzenia tezy o gorszych naszych pierwszych połowach i dużo lepszyuch drugich....na koniec pokazali Conte,akurat smarkał
najlepszy u nas? Pirlo ofkors,zyskał kilka wolnych + dwie kartki dla rywali
na koniec pokazali Conte,akurat smarkał
38minuta meczu-ci którzy krzyczeli aż trochę za dużo w ostatnim czasie na kiepski odbiór piłki i małą agresywność u Pirlo mam nadzieję,że widzieli to co zrobił Andrea z Pizzarro
i to mimo to,że go ładnie kryją i szybko doskakują ...
O,Adamek.
Forza Juve!
hmmm,może jednak wejdą Miras i Markiz już teraz,zaraz...? Miras wychodził szybko od razu na rozgrzewkę,wejdzie od razu na wsTepie 2połowy? Gio po przerwie kolejny mecz źle...

na koniec pokazali Conte,akurat smarkał

38minuta meczu-ci którzy krzyczeli aż trochę za dużo w ostatnim czasie na kiepski odbiór piłki i małą agresywność u Pirlo mam nadzieję,że widzieli to co zrobił Andrea z Pizzarro

O,Adamek.
Forza Juve!
hmmm,może jednak wejdą Miras i Markiz już teraz,zaraz...? Miras wychodził szybko od razu na rozgrzewkę,wejdzie od razu na wsTepie 2połowy? Gio po przerwie kolejny mecz źle...
Ostatnio zmieniony 25 września 2012, 21:45 przez Antek666, łącznie zmieniany 2 razy.
- Nedved1983
- Juventino
żadnego faulu nie było!! sędziowanie na razie bardzo poprawne!Darek-WLKP pisze:Giovinco wygląda bardzo slabo , Giacherini rownież nic nie wnosi , dopiero pod koniec polowy wymienil z 3 podania... Vidal rownież slaby mecz , pochwalić mogę Lichego , dobre wejscia .w 2 polowie musi wejsc Mirko bo słabo to widzę...
Wydaje mi sie na 90 % ze powinnien byc karny dla violi po faulu Vidala... i znowu będąspekulacje :shock:
do zmiany Gio ( Vucinic za niego), Giac ( Marchisio!). to podstawa. mieliśmy za dużo niedokładnych podań. trzeba sporo poprawić, Viola miała więcej i lepsze sytuacje niż my

- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Straszna padaka,viola nas ciśnie... nie tak to miało wyglądać. Fakt, że przetrwaliśmy ich szturm ale mało brakowało... karny ewidentny, poprzeczka, sam na sam
Fatalnie wyglądamy w ofensywie, mimo, że viola nie ma tam wielkich nazwisk...Seba się odbija od chlopów
Mam nadzieję, że tradycyjnie zagramy 2 połowę 3x lepiej....

Fatalnie wyglądamy w ofensywie, mimo, że viola nie ma tam wielkich nazwisk...Seba się odbija od chlopów

Mam nadzieję, że tradycyjnie zagramy 2 połowę 3x lepiej....

- SKAr7
- Juventino
Cała pomoc nie gra. Przegrywamy bitwę o środek pola i kompletnie nie możemy nic skonstruować ciekawego. Pirlo i Giacch słabo, Vidal co najwyżej "ujdzie". Do tego brak wsparcia od Giovinco i Viola mogłaby spokojnie prowadzić 2:0. Na pewno na początek Vucinić na boisko- to podstawa. Potem coś z Giacchiem, ale nie wiem, czy któryś z młodych, Markiz, czy też może jakiś Padoin.
Kąt pod jakim Leo zbiegał do prostopadłej do Ljajicia- wtf? :shock: :doh:
Kąt pod jakim Leo zbiegał do prostopadłej do Ljajicia- wtf? :shock: :doh:
- KondzioJuveFans
- Juventino
karny ewidentny ? Vidal wyjął po profesorsku piłkę graczowi gospodarzy 

Fino Alla Fine Forza Juventus!
- Marian.
- Juventino
Oj powiem Wam chopaky, że jest cholernie ciężko. Spodziewałem się ciężkiego meczu, ale Viola mnie zaskoczyła, naprawdę. Czasem sprawiają wrażenie jakby wszyscy zawodnicy grali już ze sobą dłuższy czas, a nie 2 miesiące. Nie gramy źle, co prawda nie potrafimy za bardzo jakoś groźnie zagrozić bramce Violi, ale ich cały zespół jest dziś świetnie dysponowany i nie pozwalają nam wykreować dogodnych sytuacji.
Prawda jest taka, że ogólnie mecz jest wyrównany, ale jeśli miałby tu już ktoś prowadzić, to powinna być to Fiorentina. 2 akcje pod koniec połowy - główka Joveticia i strzał obok bramki Ljajicia, mogły nam pokrzyżować plany na wywiezienie korzystnego rezultatu z Artemio Franchi.
Jak sobie teraz pomyślę, co by było gdyby zamiast Asamoaha zagrał De Ceglie....nie, jednak wole nie myśleć. Potrzeba zmian. Marchisio za Giaccheriniego i Mirko za Giovinco. Pirlo też słabo gra, ale nie ryzykowałbym wpuszczenia za niego Marrone czy Pogby.
Drugą połowę musimy zagrać jeszcze bardziej uważnie, bo Viola jest zdeterminowana wykorzystać nasz każdy błąd. Mam nadzieję, że nasze przygotowanie fizyczne góruje nad ich przygotowaniem fizycznym, o czym będziemy się przekonywać z każdą upływającą minutą.
Prawda jest taka, że ogólnie mecz jest wyrównany, ale jeśli miałby tu już ktoś prowadzić, to powinna być to Fiorentina. 2 akcje pod koniec połowy - główka Joveticia i strzał obok bramki Ljajicia, mogły nam pokrzyżować plany na wywiezienie korzystnego rezultatu z Artemio Franchi.
Jak sobie teraz pomyślę, co by było gdyby zamiast Asamoaha zagrał De Ceglie....nie, jednak wole nie myśleć. Potrzeba zmian. Marchisio za Giaccheriniego i Mirko za Giovinco. Pirlo też słabo gra, ale nie ryzykowałbym wpuszczenia za niego Marrone czy Pogby.
Drugą połowę musimy zagrać jeszcze bardziej uważnie, bo Viola jest zdeterminowana wykorzystać nasz każdy błąd. Mam nadzieję, że nasze przygotowanie fizyczne góruje nad ich przygotowaniem fizycznym, o czym będziemy się przekonywać z każdą upływającą minutą.