Serie A 12/13 (2): Udinese 1-4 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
mati888

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2012, 18:51

pumex pisze:W okolicach 70 minuty dałbym pograć Pogbie
to samo - zwłaszcza, ze Marchisio żółtą złapał. W ogóle zgadzam się z całym Twoim postem, odniosłem takie samo wrażenie co do Mirko. Generalnie mecz bez historii, no ale cóż - nie mogło być inaczej, skoro Friuliani mają blisko 80 minut w dziesiątkę

'Czasem lepiej nic nie mówić i sprawiać wrażenie głupiego niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości'
strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2012, 18:52

Gramy sobie spokojnie, wężykiem i bez wysiłku, ale w przewadze robimy co chcemy. Jak dla mnie możemy dowieźć to bez przemęczania, To już nie są nerwowe czasy póżnego Ranieriego i DN, więc mecz wygląda na rozstrzygnięty. Fajna bramka Vucinicia.
Alex na boisko!
Ostatnio zmieniony 02 września 2012, 18:52 przez strong return, łącznie zmieniany 1 raz.

Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Matri za Giovinco. Raczej się nie przemęczamy w tym meczu, a szkoda, bo gdybyśmy nieco ostrzej przycisnęli to mógłby paść ciekawszy wynik.

Co do karnego to się nie wypowiadam, bo się nie znam.

Mozna

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

JAKI karny z pupy człowieku ? Giovinco był po prostu szybszy a Brkic go staranował trafiając najpierw w niego a potem w piłkę. Kartka dyskusyjna

Wojtek1207

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Oglądam od około 20 minuty mecz i muszę powiedzieć, że gramy bardzo solidnie. Na plus Asamoah, Vucinić. Markiz walczy dużo. Seba trochę niewidoczny, ale jak już podaje, to poezja. :bravo:
Najważniejsze, że gramy spokojnie, wynik w żadnym wypadku nie jest zagrożony.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Gramy tak jakby sie nam nie chcialo i to widac... Kilka razy rozegralismy pilke szybciej i wygladalo to juz duzo lepiej. Giovinco dzisiaj duzo lepiej od Vucinicia, no ale to ten drugi strzelil gola. Seba przede wszystkim zaskoczyl mnie w tym meczu swoja gra w defensywie - kilka razy fajnie odebral pilke jeszcze na polowie rywala. Miras beznadziejnie ; /

Karny moim zdaniem jak najbardziej sluszny. Pilka minela w bramkarza, a ten wpadl z imptem na Sebe i uniemozliwil mu dojscie do pilki. Czerwona katka to juz wymysl arbitra. Ja bym dal zolta.
Ostatnio zmieniony 02 września 2012, 18:53 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
booyak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2012, 18:53

Mimo wyniku jakoś nie mogę być zadowolony. Nawet grając w przewadze nie potrafimy zdominować tak słabego Udine. Po pierwszej połowie trudno kogoś wyróżnić. Nie podoba mi się dziś Chiellini, każde jego wybicie bądź podanie to strata piłki. Oprócz wyniku nic nie zasługuje na pochwały. Ani gra, ani żaden piłkarz. Na szczęście spotkanie ułożyło się tak że już możemy dopisać sobie 3pkt. Ale z taką grą ciężko będzie w LM.

★ ★ ★
Reg

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Karny słuszny, ale czerwona naciągana.

Zapowiadał się ciężki mecz, ale dzięki wyjściu Brkica powinniśmy to wygrać bez wysiłku. Nasza gra nie zachwyca, szczególnie, że gramy w przewadze, ale rozumiem, że nie ma sensu forsować tempa. Na lepszą grę musimy poczekać do następnej kolejki. Fajnie jakby po 60 minucie wszedł Marrone (do pomocy) albo Pogba.

Asamoah w 3 meczach 1 bramka i 2 asysty :)

Obrazek
Tengen

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Ein pisze:Jezusie. Pomijam, że szukając linka do dobrej jakościowo transmisji meczu (którego i tak nie znalazłem - więc jak ktoś ma jakikolwiek dobry link do SopCasta to proszę o podrzucenie) nie widziałem pierwszych 15 min ale cóż ...

Co do meczu - to już praktycznie po nim. Udine się poddało, my gramy padake, nawet Vucinic stojąc w miejscu strzelił gola. Eh... Juve imba, i tak trzymać.
http://livefootball.ws/6300-udinese-juventus.html

Maku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Świetny rezultat, 3 punkty raczej pewne. Niech Carrera da pograć Pogbie, niech się chłopaczyna ogrywa :P

Obrazek
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2012, 18:54

Montezuma11 pisze:Jakaś dobra dusza może mi podać nie link numer kanału na sopcascie, ten który mu się wyświetla w okienku przy napisie channel. Będę strasznie wdzięczny
Channel - 124104

Mozna

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2012, 18:54

jakku1 pisze:Gramy tak jakby sie nam nie chcialo i to widac... Kilka razy rozegralismy pilke szybciej i wygladalo to juz duzo lepiej. Giovinco dzisiaj duzo lepiej od Vucinicia, no ale to ten drugi strzelil gola. Seba przede wszystkim zaskoczyl mnie w tym meczu swoja gra w defensywie - kilka razy fajnie odebral pilke jeszcze na polowie rywala. Miras beznadziejnie ; /

Karny moim zdaniem jak najbardziej sluszny. Pilka minela w bramkarza, a ten wpadl z imptem na Sebe i uniemozliwil mu dojscie do pilki. Czerwona katka to juz wymysl arbitra. Ja bym dal zolta.
Zgadzam się w 100 % do karnego ale nie wiem czy się opłaca aż tak forsować tempo skoro wynik jest pewny

mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 02 września 2012, 18:55

Mecz nudnawy, gramy bez większego wysiłku. To jednak jest dobry znak, skoro z Udine potrafimy po 1 połowie takiego delikatnego kopania piłki, prowadzić już 2-0.

Co do karnego - nie wiem jak z kartką. Samo podyktowanie go to prawidłowa decyzja. Bramkarz Udine skasował Giovinco, pewnie nie przypuszczając, że nasz karakan da radę jeszcze przebić piłkę głową.

Nie rozumiem trochę jak Lichtsteiner nie trafił tego lobika...

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2012, 18:56

Nie wiem jak z tym karnym. Ciężka sytuacja. Niby Giovinco oddał "strzał", ale do tej piłki i tak by nie doszedł, a dodatkowo miał obok siebie chyba 2 obrońców. Jakby uderzył główką i leciało na bramkę to można gwizdać.

blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2012, 18:57

Karny słuszny, ewidentny błąd bramkarza. Kolor kartki mógł być tylko jeden, za przewrócenie zawodnika przez bramkarza bez kontaktu z piłką żółtej po prostu dać nie można.

Widzę niektórzy narzekają na zbyt statyczną grę. Cóż, Udine się broni, grają w osłabieniu, ciężko oczekiwać że będą grać otwartą piłkę. Przy 1-0 mieli nadzieje na jakąś kontrę i postawienie autobusu, teraz będzie gra pod tytułem 'nie dostać 4-0'.

Obrazek
Zablokowany