Serie A (25): Milan 1-1 JUVENTUS [DPL na meczu!]
- Vimes
 - Juventino

W końcu mamy pierwszy coming out na forum, zahor okazał się kryptomilanistąOuh_yeah pisze:Nie, nie żartowałemMietson pisze:zahor, wydaje mi się, że Oł_je trochę żartował![]()
Twierdzi, że to troska ale ja nie widzę troski w jechaniu po praktycznie każdym piłkarzu Juventusu. Widział ktoś żeby zahor napisał coś przychylnego o Marchisio? Za to co chwila wspomina o Boatengu. Widział ktoś, żeby pochwalił Matriego po dobrym meczu? Nie, on się od początku dowalał że Matri dwie setki przestrzeli a dopiero w trzeciej strzeli gola. Za to zachwyca się Pato, który miał dobre trzy miesiące poprzedniego sezonu a obecnie ma całego jednego gola w Serie A.
Jak my pisaliśmy o dobrej formie Pepe to on na początku twierdził, że to tylko przebłysk a po kilku dobrych meczach stwierdził, że to na pewno jego życiówka i niedługo wróci do swojego poziomu. Sęk w tym, że gdyby zahor decydował o kształcie drużyny to Marchisio i Pepe nie mieliby szansy zagrać tych swoich życiówek. A nie wiem czy znaleźlibyśmy innego gracza w rozsądnej cenie, który wygrałby Nam tyle meczów na przestrzeni tych kilku tygodni świetnej formy Markiza.
Nie wiem nawet czy Aguero by tak wystrzelił od samego początku [destrukcja, rozgrywanie, strzelanie goli].
- mateo369
 - Juventino

To zdanie miałoby sens, gdybyś je wypowiedział 2 mecze wcześniej. Teraz, po zdobyciu 6 na 9 możliwych pkt i mając jeszcze w zanadrzu mecz z nami, jest zwykłym kłamstwem, ewentualnie złym rozumowaniem. 6/9 pkt to niezły wynik a mecz z nami o mistrzostwie dla nikogo nie przesądzi. Zresztą i tak nie można powiedzieć co by było, gdyby ibra zagrał. Równie dobrze mogłoby być tak, że bez niego w składzie moglibyście wygrać a z nim przegrać.Pontius21 pisze:Aronica nic takiego nie zrobił ale mimo tego goście wyglądający tak zarządzili srogi ban, który przy złym obrocie spraw może Milan wiele kosztować.
"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
						- zahor
 - Juventino

Od chwalenia Matriego po dobrym meczu jest tutaj zawsze pięćset innych osób, natomiast odkop jakieś dyskusje na temat tych gorszych meczów,Ouh_yeah pisze:Widział ktoś, żeby pochwalił Matriego po dobrym meczu?
po których Alessandro był przyrównywany do Amauriego i znajdź moje wypowiedzi - miło się zdziwisz.
Tak, cały czas pisałem że to jest zawodnik który w przyszłym sezonie powinien być solidnym ławkowiczem i konsekwentnie się tego trzymam. Nie mam racji?Ouh_yeah pisze:Jak my pisaliśmy o dobrej formie Pepe to on na początku twierdził, że to tylko przebłysk a po kilku dobrych meczach stwierdził, że to na pewno jego życiówka i niedługo wróci do swojego poziomu.
No właśnie cały czas mi o to chodzi - rozpływać się nad naszą siłą ofensywną zacznę jak będziemy mieli w ataku piłkarzy na poziomie Aguero - a żebyśmy nie wiem jak bardzo tego chcieli, ani o Matrim ani o Pepe tego powiedzieć nie można.Ouh_yeah pisze:Nie wiem nawet czy Aguero by tak wystrzelił od samego początku [destrukcja, rozgrywanie, strzelanie goli].
Bezsensowna napinka, która psuje atmosferę na forum. Wydaje mi się że nasz gość z Mediolanu nie jest takim trollem, żeby krytykować Aronicę i jednocześnie pochwalać zachowanie Didy. Sądzę że jeżeli ktoś potępia pewne zachowanie, które w jego ulubiony zespole również ma (albo miało miejsce), to wówczas musi się odnieść krytycznie również do tego przypadku - zresztą Dida został wówczas ostro zjechany przez Milanistów, z tego co pamiętam to Kaka mocno go skrytykował. Jak za parę lat będziesz gdzieś w jakimś temacie będę pisał że wkurza Cię aktorzenie/symulowanie/wymuszanie karnych, to nie chciałbyś chyba żeby ktoś Cię zbywał argumentem "A to pamiętasz - link do nurkującego Krasicia".kosciu88 pisze: A to pamietasz?. Narzekacie na zachowanie Aronici i De Sanctisa a wasi pilkarze lepsze sceny odgrywali. :naughty:
- pumex
 - Juventino

No cóż... tutaj Zahor miał racjęOuh_yeah o Zahorze pisze:Jak my pisaliśmy o dobrej formie Pepe to on na początku twierdził, że to tylko przebłysk a po kilku dobrych meczach stwierdził, że to na pewno jego życiówka i niedługo wróci do swojego poziomu
Znowu dochodzą do nas dość.. dziwne wieści z obozu Bianconerich. Otóż w pierwszym składzie ponoć ma znaleźć się Pepe, Estigarribia ['], Matri i Quag - dwa mało produktywne skrzydła i dwóch snajperów. Ogarnia ktoś?

- Ouh_yeah
 - Qualità Juventino

A to pamiętam. Ale stwierdzenie, że Matri nie skończy tak jak największa pokraka w historii Juventusu, wcale Cię nie uniewinniazahor pisze:natomiast odkop jakieś dyskusje na temat tych gorszych meczów, po których Alessandro był przyrównywany do Amauriego i znajdź moje wypowiedzi - miło się zdziwisz.
Przewidzenie, że Pepe nie będzie przez cały sezon tak grał to nie jest wielka sztuka. Podobnie jak przewidzenie, że Markiz nie wygra Nam 80% meczów w sezonie piękną bramką.pumex pisze:No cóż... tutaj Zahor miał rację
W takiej formie w jakiej był może grać w pierwszym składzie w przyszłym sezonie. No chyba że faktycznie przyjdzie w to miejsce jakiś Lavezzi czy inny dobry piłkarz. Ale coś mi się wydaje, że raczej będziemy oglądać mieszankę Giaccherini/Pepe/ktoś nowy na podobnym poziomie.zahor pisze:Tak, cały czas pisałem że to jest zawodnik który w przyszłym sezonie powinien być solidnym ławkowiczem i konsekwentnie się tego trzymam. Nie mam racji?
A zmiennikiem Vucinicia będzie Giovinco albo Gaston Ramirez.
Prawdopodobny skład Milanu:
(4-3-1-2): Abbiati; Abate, Nesta, Thiago Silva, Mesbah; Nocerino, Van Bommel, Muntari; Emanuelson; Pato, Robinho
Szału nie robi. Antek pewnie wyjdzie asekuracyjnie 3-5-2 i jeśli Milan nie będzie pokazywał nic specjalnego to w drugiej połowie zagramy ofensywniej o 3 punkty.
- Pontius21
 - Milanista

Mogłoby być. Dlatego napisałem, że to może Milan wiele kosztować. Pisząc to miałem na myśli hipotetyczną sytuację gdy przegraliśmy ten mecz głównie przez brak skuteczności w ataku a na koniec sezonu zabrakło nam do Juve np. 3 pkt. Ale muszę zaznaczyć że to nie jest żadna asekuracja, nigdy bym faktu tego bana nie stosował jako wymówki, przepisy są złe ale obowiązujące i trzeba się z nimi pogodzić. Zawsze mnie irytowało gadanie że gdyby Nedved nie dostał drugiej żółtej z Realem to Milan przegrałby finał na Old Trafford, to takie wygodne...mateo369 pisze: 6/9 pkt to niezły wynik a mecz z nami o mistrzostwie dla nikogo nie przesądzi. Zresztą i tak nie można powiedzieć co by było, gdyby ibra zagrał. Równie dobrze mogłoby być tak, że bez niego w składzie moglibyście wygrać a z nim przegrać.
Nic dodać, nic ująć.zahor pisze: Sądzę że jeżeli ktoś potępia pewne zachowanie, które w jego ulubiony zespole również ma (albo miało miejsce), to wówczas musi się odnieść krytycznie również do tego przypadku - zresztą Dida został wówczas ostro zjechany przez Milanistów, z tego co pamiętam to Kaka mocno go skrytykował. Jak za parę lat będziesz gdzieś w jakimś temacie będę pisał że wkurza Cię aktorzenie/symulowanie/wymuszanie karnych, to nie chciałbyś chyba żeby ktoś Cię zbywał argumentem "A to pamiętasz - link do nurkującego Krasicia".
- Krystek
 - Juventino

Jak dla mnie jest oczywiste, że powinni wybiegnąć w takim składzie:
--------------------Buffon
--------Caceres--Barzagli--Chiellini
Lichtsteiner-Vidal-Pirlo-Marchisio-Giaccherini
------------Quagliarella---Vucinic
Ale niestety Conte raczej sądzi inaczej i od 1 zagra Estigarribia i Matri.

Forza Juve!
						- zahor
 - Juventino

Moje zdanie na temat Matriego wyraziłem wielokrotnie - żaden nowy Trezeguet, Ligi Mistrzów z nim nie zawojujemy, dwudziestu goli co sezon wbijać nie będzie, ale w obecnej sytuacji, jako napastnika do rotacji na nabliższe dwa, trzy sezony go widzę. Największa jego zaleta to bez wątpienia łatwość, z jaką stwarza sobie sytuacje strzeleckie, największa wada to skuteczność, z jaką je wykorzystuje. Sumę za jaką przyszedł uważam za nieco wygórowaną, aczkolwiek nieprzesadnie. Raczej nie znajdziesz mojej wypowiedzi która by się z powyższym stanowiskiem kłóciła - ani po wygranym, ani po frajersko zremisowanym meczu.Ouh_yeah pisze: A to pamiętam. Ale stwierdzenie, że Matri nie skończy tak jak największa pokraka w historii Juventusu, wcale Cię nie uniewinnia
Nie twierdzę że ta sztuka jest wielkim wyczynem, niemniej jednak wielu hurraoptymistom się nie powiodła. Szczególnie licznie zabierali oni głos w artykule nt. ewentualnej sprzedaży Marchisio za 30 mln euro pisząc, że to za małe pieniądze jak na takiego asa.Ouh_yeah pisze: Przewidzenie, że Pepe nie będzie przez cały sezon tak grał to nie jest wielka sztuka. Podobnie jak przewidzenie, że Markiz nie wygra Nam 80% meczów w sezonie piękną bramką.
Jesteśmy chyba zgodni co do tego że formacją, którą należy wzmocnić w pierwszej kolejności jest atak. I to niekoniecznie snajperem, graczem na szpicę, ale raczej kreatywnym zawodnikiem. I chyba pierwszym do posadzenia na ławie w razie przyjścia kogoś takiego będzie Pepe, zwłaszcza jeżeli w najbliższych miesiącach potwierdzi że forma z początku sezonu była jednorazowym wyskokiem.Ouh_yeah pisze: W takiej formie w jakiej był może grać w pierwszym składzie w przyszłym sezonie. No chyba że faktycznie przyjdzie w to miejsce jakiś Lavezzi czy inny dobry piłkarz. Ale coś mi się wydaje, że raczej będziemy oglądać mieszankę Giaccherini/Pepe/ktoś nowy na podobnym poziomie.
A zmiennikiem Vucinicia będzie Giovinco albo Gaston Ramirez.
Rok temu padłbym ze śmiechu widząc taką pomoc - niechciany w Bayernie van Bommel, niepotrzebny u nas Nocerino, walący po trybunach Emanuelson i Muntari któremu wystarczyły dwie minuty żeby przejść do historii - ale teraz mimo wszystko Allegri ogarnął ich na tyle, że grają jak grają.Ouh_yeah pisze: Prawdopodobny skład Milanu:
(4-3-1-2): Abbiati; Abate, Nesta, Thiago Silva, Mesbah; Nocerino, Van Bommel, Muntari; Emanuelson; Pato, Robinho
Szału nie robi.
Co do samego meczu, naszła mnie taka myśl że remis może zajść z dużo większym prawdopodobieństwem niż by to się nam wydawało. Biorąc pod uwagę że grając dobrze z czołówką w pierwszej części sezonu zgromadziliśmy +/- tyle punktów co Milan, który grał w ważnych meczach słabo i zakładając że nasza i ichnia tendencja w meczach z ogórami się utrzyma (a wiele na to wskazuje, biorąc pod uwagę że w rundzie rewanżowej 2 na 3 mecze z ogórami zremisowaliśmy) można dojść do wniosku że Juventus bardziej niż Milan potrzebuje tutaj zwycięstwa aby myśleć o scudetto. Z tego powodu sądzę że jeżeli koło 60. minuty utrzymywać się będzie remis, to nie należy się spodziewać żeby Milan zaczął atakować z wielką furią. Z drugiej jednak strony ciężko też przypuszczać żeby Antek grając z liderem tabeli na wyjeździe pogardził remisem i narzucił skrajnie ofensywną grę. Tak, remis to taki wynik który pozornie zadowala obie ekipy.
Wszystko fajnie, ale dlaczego lepiej grający w odbiorze Lichtsteiner ma za plecami więcej dającego w ataku Caceresa, a nie na odwrót?ZawszeWierny pisze: --------Caceres--Barzagli--Chiellini
					Ostatnio zmieniony 24 lutego 2012, 13:45 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.

- pumex
 - Juventino

Eee tam, nie obracaj kota ogonemOuh_yeah pisze:Przewidzenie, że Pepe nie będzie przez cały sezon tak grał to nie jest wielka sztuka. Podobnie jak przewidzenie, że Markiz nie wygra Nam 80% meczów w sezonie piękną bramkąpumex pisze:No cóż... tutaj Zahor miał rację

- @Maras@
 - Juventino

To to jeszcze pół biedy. Bardziej mnie martwi fakt, że ponoć ciągle w ustawieniu 3-5-2 na prawym skrzydle testowany był Pepe. Dla mnie byłoby to niezłe nieporozumieniem, gdyby Pepe wracający po kontuzji i nie grający nic (tym bardziej na tej pozycji), miałby wejść do składu na tak ważny mecz kosztem Lichegoalina pisze:Goal.com uważa, ze powinniśmy wyjść atakiem Q-Matri i tłumaczy dlaczego:
http://www.goal.com/en-gb/news/3276/ser ... against-ac
Mnie też się zdeje, że to najlepsza opcja. Matri cieniuje, ale jeden środkowy napastnik musi na Milan być.
To akurat było praktycznie pewnerad pisze:A na poważnie, propozycja godna rozpatrzenia. Czyżby znowu możemy spodziewać się 352 ? ;>
I raczej także BonucciZawszeWierny pisze:Jak dla mnie jest oczywiste, że powinni wybiegnąć w takim składzie:

- mazi12
 - Juventino

Podobno mamy wyjść z Estigarribią na skrzydle. Ja się pytam dlaczego? 
 Koleś jest po prostu beznadziejny. Nie stwarza zagrożenia pod bramką rywala. Prawie wszystkie mecze z nim w pierwszym składzie kończyliśmy remisami. Co tu się dziwić. Proszę o PDC 

- Eric6666
 - Juventino

możemy i wyjśc primaverą ważne jest zwycięstwo;d Podobno nie zagra także Maxi Lopez ( dziękować Bogu!!! ;d ) i Kevin p Boateng ;d ten drugi to dobry prognostyk, bo  Ibrakadabrę  Kielon  jeździł jak chciał, to Kevin mógłby zrobić sporą różnicę.
Ps. ludzie proszący o DC w pierwszym składzie, chyba zrobię Prnt Scrn i w ramkę oprawię;d szkoda, że Motta odszedł, bo niedługo może i o niego by wołali;d

Ps. ludzie proszący o DC w pierwszym składzie, chyba zrobię Prnt Scrn i w ramkę oprawię;d szkoda, że Motta odszedł, bo niedługo może i o niego by wołali;d
"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
						Mark Twain
- jakku1
 - Juventino

Esti bylby bardzo fajnym WB gdyby mial LEB. On bardzo czesto sie spala w kluczowych sytuacjach i albo gdzies strzeli w trybuny zamiast podac, albo sie poslizgnie albo cos innego mu przeszkodzi, zeby skutecznie skonczyc akcje.mazi12 pisze:Podobno mamy wyjść z Estigarribią na skrzydle. Ja się pytam dlaczego?Koleś jest po prostu beznadziejny. Nie stwarza zagrożenia pod bramką rywala. Prawie wszystkie mecze z nim w pierwszym składzie kończyliśmy remisami. Co tu się dziwić. Proszę o PDC
Nie liczac tego jednego mankamentu, facet ma wszystko, aby byc niezlym graczem do rotacji u Nas - jest szybki, wytrzymaly, niezly technicznie (chociaz musi poprawic gre prawa noga), dobrze gra w defensywie. I sadze, ze ta ostatnia ceche w meczu z Milanem Conte bedzie chcial wykorzystac. Chiellini z Estigarribia swietnie sie uzupelniaja na tej lewej stronie. Duzo gorzej, niestety, to wyglada w ofensywie - jest nad czym pracowac. Sadze, ze wyjdziemy faktycznie 352, ale wtedy najchetniej widzialbym na boisku cos takiego:
Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Lichtsteiner, Estigarribia - Pirlo, Vidal, Marchisio - Quagliarella, Vucinic.