Serie A (15): Roma 1-1 JUVENTUS [DPL na meczu!]

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
liqu!d

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2011, 21:38

Ci co się cieszyli, że nie ma Vucinicia mają odpowiedź dlaczego grał do tej pory w pierwszym składzie. Brakuje kogoś z przodu, kto by zakręcił obrońcą, i dokładnie podał. Quag i DP muszą wejść.
Ostatnio zmieniony 12 grudnia 2011, 21:44 przez liqu!d, łącznie zmieniany 1 raz.

Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2011, 21:38

Brawo dla Pepe. 4 Dobre spotkania i posiadł skilla niczym Messi. Strzela z każdej pozycji, nie podaje do partnerów. Brawo, Brawo!
:C

Alex niech wejdzie za Estigaribie, bo w Pepe to wierze, że się przebudzi. Przypomnijcie sobie tą jego akcje w meczu z Napoli i wiecie o co chodzi.

Pirlo bym też zdjął, ale Pazienza raczej nic nie wniesie do zespołu.
Jest jeszcze nasz Giacherini.

Chcę Alexa na boisku i to wszystko. Dałbym sobie ręke uciąc, że ten rzut wolny zamienił by na gol, bo Pirlo to jednak wolnych nie umie wykonywać(co z tego, że kilka razy w karierze strzelił).

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2011, 21:39

Cala pomoc gra do bani. Marchisio kiepsciutko - jedno dobre podanie do Matriego. Esti zmascil tylko bardzo dobra okazje i niczym wiecej sie nie popisal. Vidal zaliczyl niezlego kiksa przy bramce - generalnie to po to on wlasnie tam stal przy slupku, zeby wybijac takie pilki. Jak mozna miec pretensje do Buffona? Pirlo tez bardzo slabo - kilka okrutnych strat. Pepe jedynie cos tam biega, ale on ma to do siebie w tym meczu, ze jak na razie to za kazdym razem podejmuje zle decyzje. Wtedy kiedy nie trzeba to podaje, wtedy kiedy trzeba to strzela.

Obrona sie jedynie dobrze trzyma, chociaz Chiellini tez mogl lepiej przykryc De Rossiego (wiem, ze uderzyl pilke butem, a nie glowa i to z trudnej pozycji).

Tak jak mowilem przed meczem - remis to bedzie niezly rezultat. Chociaz faktycznie Roma nic nie gra...

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2011, 21:40

Równie dobrze możemy uznać ten gol golem samobójczym Vidala :angry: Wiadć że Artur bardzo się stara by się zrechabilitować za tego gola. Co by to było gdyby Bonucci tak zrobił :lol:

Gramy cały czas po górze i centry a to nic nie daje. Marchisio niewidoczny. Jest słabo. Teraz ostry opieprz od Conte i gramy na maksa.

Nierozumiem jak możemy przegrywać z tak SŁABYM zespołem. Będzie dobrze!

gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2011, 21:41

Gotti pisze:
Brawo dla Pepe. 4 Dobre spotkania i posiadł skilla niczym Messi. Strzela z każdej pozycji, nie podaje do partnerów. Brawo, Brawo!

Alex niech wejdzie za Estigaribie, bo w Pepe to wierze, że się przebudzi. Przypomnijcie sobie tą jego akcje w meczu z Napoli i wiecie o co chodzi.
Z całym szacunkiem do Pepe, ale w akcji z Napoli to miał furę szczęścia.

T-Bar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2011, 21:42

Antichrist pisze:
T-Bar pisze:Musimy to wygrac przeciez ta Roma jest taka slaba ze masakra. Matri do zmiany.
Wg mnie Roma wcale nie gra słabo. Wręcz przeciwnie. Pepe i Esti do zmiany, jako pierwsi. Matri trochę później.

Roma miala z 3-4sytuacje i to wszystko, cala Roma za linia pilki jest. Boje sie tylko ze z nami mogla sie oni przelamac.

klama 10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2011, 21:42

Marchisio.... gdzie on był całą połowę ?
Esti... te strzały nawet nawet jednak z piłką nie da się wejść do bramki...
Pepe... podania po c***u...
Matriego trochę zatkało z tego co widziałem i pod koniec się dopiero obudził.
Pirlo... masakra, ostatnie 2 mecze zagraliśmy lepiej niż dzisiejszy.

Rada dla Obrony: 0 ! długich piłek. Aż mnie coś trafia jak widzę crossa niecelnego.

cerb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2011, 21:43

liqu!d pisze:Ci co się cieszyli, że nie ma Vucinicia mają odpowiedź dlaczego grał do tej pory w pierwszym składzie. Brakuje kogoś z przodu, kto by zakręcił obrońcą, dokładnie i dokładnie podał. Quag i DP muszą wejść.
Ja bym to widzial tak, ze byl ktos do kogo mozna bylo zagrac i kto przytrzymal pilke i rozsadnie podal..

A teraz wszystko co mamy to ataki Pepe i Esti i proba dobrania do Martiego.. i nic z tego nie wychodzi.. brak jakiegos pomyslu na rozwiazanie meczu.

Pamietajmy ze pierwsze polowy sa w wykonaniu Juve przewaznie tragiczne a po 2gich polowach zapadamy w zachwyt, wiec zaczekajmy.

Ps. Ogladam rownolegle M. CIty - Chelsea i na równie się nudze co tutaj wiec nieprzesadzajcie:D

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2011, 21:43

jakku1 pisze:Jak mozna miec pretensje do Buffona?
Można. Buffon musi kontrolować lot piłki, nawet, jeśli przed nim Vidal powinien wybić tą piłkę. Takie rzeczy się zdarzają, a bramkarz musi być na posterunku. Tymczasem Buffon sobie olał wolno lecącą piłke

Obrazek
Super juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2011, 21:44

Conte na pewno szaleje teraz w szatni. Miejmy nadzieję, że prawidłowo zmobilizuje zespół i na drugą połową wyjdziemy bardziej skoncentrowani. :pray:

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2011, 21:45

Nie wiem, dlaczego ten smieszny lamela nie ma jeszcze zoltej kartki.
Nie wiem, dlaczego sedzia nie odgwizdal kilku wyraznych rzutow wolnych dla nas
Nie wiem, dlaczego Bonucci i Chiellini bawia sie w rozgrywanie, kiedy mamy taka pomoc, jaka mamy.
Nie wiem, gdzie byl przez ta polowe Marchisio.
Nie wiem, dlaczego u nas praktycznie kazdy gra dzisiaj sam ze soba.

Mam nadzieje, ze Conte ich ladnie opieprzy i po przerwie uda sie cos zmienic. Remis to jest plan totalnego minimum, mam nadzieje, ze uda sie jednak wygrac, bo ta obrona romy nie prezentuje dzisiaj nic wielkiego.

Obrazek
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

pumex pisze:
jakku1 pisze:Jak mozna miec pretensje do Buffona?
Można. Buffon musi kontrolować lot piłki, nawet, jeśli przed nim Vidal powinien wybić tą piłkę. Takie rzeczy się zdarzają, a bramkarz musi być na posterunku. Tymczasem Buffon sobie olał wolno lecącą piłke
True. Wyraźnie liczył, że Vidal wybije piłkę z linii bramkowej, ale jako na bramkarzu to na nim spoczywa ta odpowiedzialność w sytuacjach, kiedy jest w stanie po nią sięgnąć - a w tej wystarczyłby krok-dwa w stronę piłki.

zahor

Juventino
Juventino

Myślę że po tym meczu, jeżeli w drugiej połowie obraz nie ulegnie zmianie, będzie można odkopać temat Teveza albo jakiegoś innego wzmocnienia napadu. Wystarczy świetnie grający De Rossi, z którym żaden nasz napastnik nie jest w stanie wygrać pojedynku jeden na jeden (Vucinić też by nie dał rady) i w polu karnym jesteśmy praktycznie bezradni. Jedyne zagrożenie to de facto strzały z dystansu. Niestety, ale trzeba pamiętać że Lichtsteiner jest bardziej od bronienia niż od atakowania, Pepe to rzemieślnik który techniką nie czaruje, Marchisio nie jest trequartistą a drybling Matriego to poziom Inzaghiego. Moim zdaniem to jest moment żeby na boisko wszedł Del Piero, bo z reguły na bezskuteczne walenie głową w mur to on był receptą i dodawał z przodu odrobinę finezji i polotu. Wprowadzenie nowego rzemieślnika typu Giaccherini za dużo chyba nie pomoże - pogania trochę i narobi wiatru jak Pepe z Estim, ale w to że w polu karnym wkręci w ziemię De Rossiego albo dorzuci Matriemu piłkę, której nie da się zmarnować raczej nie wierzę. Inna opcja żeby tego meczu nie przegrać to taka, że Juventus zabiega Romę tak jak zabiegał Napoli i faktycznie przebije po raz kolejny mur głową. Pytanie - ile można, do kiedy wystarczy sił?

karosznurek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Mam nadzieję na lepszą grę naszych w drugiej połowie.

"Vincere non importante l'unica cosa che conta."
Gotti

Juventino
Juventino

gucio_juve pisze:
Gotti pisze:

Z całym szacunkiem do Pepe, ale w akcji z Napoli to miał furę szczęścia.
Pepe już nie raz pokazał, że potrafi strzelać bramki z pupy, z jednego przebłysku itd, dlatego bym go zostawił na boisku, bo on jest nieobliczalny.

Zablokowany