Wszystko o Milanie

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Bart_DB

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2009, 19:36

Gruppo Brusco pisze:Zachowanie Curva Sud podczas rundy honorowej Maldiniego skandaliczne.
A co się działo?

ti porterò all'inferno con me.
Machnes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2009, 19:45

wywiesili transparent, " jest tylko jeden kapitan " z podobizna Baresiego.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 24 maja 2009, 19:46

Mecz cudowny. Przyznaje się, że drugą połowę meczu Juve sobie odpuściłem i skupiłem się na walce Milanu z Romą.

Emocji nie brakowało. Gol najpierw Meneza czy potem Tottiego wywołały u mnie wielką euforię. Mecz naprawdę cudowny, zapewne oprócz przegranej w tym sezonie Romy - wygrał bezapelacyjnie Futbol!

Obrazek
Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2009, 19:48

"Zgodnie z oczekiwaniami, bezpośrednio po przegranym meczu Milanu z Romą, Paolo Maldini rozpoczął swoje honorowe okrążenie po płycie stadionu San Siro. W tym samym czasie ultrasi z Curva Sud wywiesili kontrowersyjny baner. Na wielkim płótnie pod ogromną cyfrą '6' [numer z jakim występował poprzedni kapitan Milanu Franco Baresi] widoczny był napis: "Był tylko jeden kapitan". Mimo takiej nieuprzejmości, ludzie zgromadzeni na San Siro zgotowali Paolo Maldiniemu owacje na stojąco."

Źródło

Nie mam pojęcia o co chodzi, choć to bardzo interesujące i hmm... dziwne? Ciekawe czemu chcieli spaprać pożegnanie Maldinego. Co by nie było - karierę zakończył jeden z największych piłkarzy wszechczasów.

Il Storico

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 maja 2009, 21:03

Odchodzi Grande Giocatore, odchodzi pewne pokolenie. Teraz czekamy na gwiazdeczki pokroju CR-a :angry:

By nie było off-topa cieszę się, iż jest szansa na II miejsce. Za tydzień trzeba zagrać z Lazio, na luzie jak dziś. Pozdro

Okoni

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2009, 21:28

Szymek pisze:Nie mam pojęcia o co chodzi, choć to bardzo interesujące i hmm... dziwne? Ciekawe czemu chcieli spaprać pożegnanie Maldinego. Co by nie było - karierę zakończył jeden z największych piłkarzy wszechczasów.
Też się zastanawiam dlaczego fani zachowali się tak wobec Paolo? Powiedział coś nie tak? Wielka szkoda, że żywa legenda Milanu zasługująca na co najmniej takie pożegnanie został tak niedoceniony.

"Przed meczem wiedzieliśmy, że BATE będzie grać w ten sposób, a i tak nas zaskoczyli." - Claudio Ranieri
Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2009, 21:38

Pożegnanie Maldiniego

Wielki zawodnik. Zawsze darzyłem go ogromnym szacunkiem.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2009, 21:44

Przed Maldinim jeszcze jednen mecz, tak gwoli ścisłości. Ale trzeba tu powiedzieć, że Paolo to chyba największy piłkarz naszych czasów.
Duma nie tylko ACM, nie tylko calcio ale też futbolu ogólnie.

Paolo jest i będzie wielki.

Przykre tylko, że ultrasi Milanu nie potrafili tego dziś docenić.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Juve Master

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 maja 2009, 21:57

Wielki hołd dla słynnego, legendarnego numeru 3 w AC Milan. Nikt tak jak on na trwałe nie wpisał się do historii tego klubu, zdobywając tak wiele trofeów..
Tak jak już napisano wcześniej, odchodzi nie tylko legenda włoskiej piłki i europejskiego futbolu na najwyższym poziomie, ale także pewne pokolenie graczy, którzy za swoją koszulkę klubową daliby się pokroić.

bianConrado

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2009, 22:03

Co do dzisiejszego meczu no to zacząłem lubić AS Romę :) Stworzyła nam szansę na wicemistrza .

Co do Maldiniego no to darzyłem go bardzo dużym szacunkiem :) Brawo dla tego człowieka ,bo zrobił dużo dla historii futbolu :bravo:

"Inter jest świetny tylko dzięki Calciopoli" - Marcello Lippi

Obrazek
L u k

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2009, 22:56

Szacunek dla Maldiniego. Odchodzi wielki pilkarz.

To podobnie jak Zanetti, jedyny pilkarz, ktorego szanuja chyba wszyscy kibice rywali zza miedzy.

To jednak co Curva Sud zrobila to skandal. Nie wyobrazam sobie podobnego zachowania, kiedy Zanetti bedzie konczyl kariere.

Obrazek
Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2009, 23:03

Widać niektórzy kibice wzięli sobie za bardzo do serca dawne słowa Maldiniego z pamiętnego finału. I jego obecne zarobki.
O ile jesteście lepiej zorientowani w czym rzecz, dlaczego takie a nie inne słowa zawisły.

Dirty mind
faja69

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2009, 23:04

tez go lubiłem, jedynego z milanu, ale po zagraniu tylu meczy to stawy ma na wykończeniu:D

Obrazek
Siewier

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 24 maja 2009, 23:06

Venomik pisze:Widać niektórzy kibice wzięli sobie za bardzo do serca dawne słowa Maldiniego z pamiętnego finału. I jego obecne zarobki.
O ile jesteście lepiej zorientowani w czym rzecz, dlaczego takie a nie inne słowa zawisły.
Jakieś szczegóły dla leniwych i mniej zorientowanych w sytuacji? :wink:

Gooray

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2009, 00:21

Teraz na stronie różowej mediolańskiej gazety przeczytałem, że chodzi przede wszystkim o to jego targowanie się sprzed roku co do wysokości zarobków. I o wypowiedź, w której mocno skrytykował kibiców, za ich gwizdy itp. Nie wiem dokładnie kiedy to było, ale powiedział, że bez tej "pomocy" ze strony kibiców nie przegraliby którychś tam derbów. Jeśli się mylę, to niech ktoś to naprostuje.

Obrazek
ODPOWIEDZ