Wszystko o Interze
- Vimes
- Juventino
Trzecia czerwona kartka w tym sezonie dla Burdisso i w konsekwencji rzut karny dla Interu definitywnie rozstrzygnęły losy tego meczu. Morattisyny wskakują na trzecie miejsce. W dodatku mają zaległy mecz z Fiorentiną, która formą nie zachwyca. W rezultacie mogą zredukować stratę do Milanu tylko do dwóch punktów. Wynik tego meczu jest dla nas korzystny. Milan, Napoli i Inter powalczą o pierwszą trójkę. Przy wielkim łucie szczęścia może jeszcze powalczymy z Lazio i Romą o czwarte miejsce.
- Pan Mietek
- Juventino
Lazio zdaje się tracić formę, ja bardziej obawiałbym się Palermo czy nawet Udinese. Grunt to zagrać na maksa w dwóch meczach z Mediolańczykami. Zdobyliśmy 4 punkty na wyjazdach więc jesteśmy w stanie zdobyć komplet punktów w tych meczachVimes pisze:Trzecia czerwona kartka w tym sezonie dla Burdisso i w konsekwencji rzut karny dla Interu definitywnie rozstrzygnęły losy tego meczu. Morattisyny wskakują na trzecie miejsce. W dodatku mają zaległy mecz z Fiorentiną, która formą nie zachwyca. W rezultacie mogą zredukować stratę do Milanu tylko do dwóch punktów. Wynik tego meczu jest dla nas korzystny. Milan, Napoli i Inter powalczą o pierwszą trójkę. Przy wielkim łucie szczęścia może jeszcze powalczymy z Lazio i Romą o czwarte miejsce.

P.S. Roma na 4:3, czyżby szykowała się niespodzianka?
- Vimes
- Juventino
Już długo czekamy na to, aż Lazio straci formę i doczekać się nie możemy, więc na razie poczekałbym jeszcze ze dwie kolejki, żeby to potwierdzić. Milan i Inter są z pewnością drużynami do ogrania, ale nie przez Juventus w takiej formie jak obecna. Uważam, że z Interem nie stać nas na więcej niż remis. Chyba, że wszyscy piłkarze tak się napalą, że przelecą morattisynów bez mydła.Mietson pisze:Lazio zdaje się tracić formę, ja bardziej obawiałbym się Palermo czy nawet Udinese. Grunt to zagrać na maksa w dwóch meczach z Mediolańczykami. Zdobyliśmy 4 punkty na wyjazdach więc jesteśmy w stanie zdobyć komplet punktów w tych meczach
P.S. Roma na 4:3, czyżby szykowała się niespodzianka?
- Campione d'Europa
- Juventino
Te dwa gole Romy to jakaś parodia :C Julio Sergio genialne zawody, gdyby nie on, Rzymianie spokojnie mogli dostać "siódemkę".
No i fenomenalna parada Julio Cesara w pierwszej połowie gdzie w jednej akcji wybronił trzy groźne uderzenia. Sneijder i Motta najlepsi na boisku. Dobrze, że Holender już zdrowy...
No i fenomenalna parada Julio Cesara w pierwszej połowie gdzie w jednej akcji wybronił trzy groźne uderzenia. Sneijder i Motta najlepsi na boisku. Dobrze, że Holender już zdrowy...
- Pan Mietek
- Juventino
No a kto się spodziewał wygranej na SS jak tydzień wcześniej zremisowaliśmy fatalnie z Bolonią a w meczu z Milanem graliśmy m.in. bez Kielona i Krasicia?Vimes pisze:Już długo czekamy na to, aż Lazio straci formę i doczekać się nie możemy, więc na razie poczekałbym jeszcze ze dwie kolejki, żeby to potwierdzić. Milan i Inter są z pewnością drużynami do ogrania, ale nie przez Juventus w takiej formie jak obecna. Uważam, że z Interem nie stać nas na więcej niż remis. Chyba, że wszyscy piłkarze tak się napalą, że przelecą morattisynów bez mydła.

Poza tym, My właśnie łapiemy formę, takie mam wrażenie. W pierwszej połowie sezonu też przełamanie nastąpiło po Cagliari. Jestem optymistą jeśli chodzi o te mecze.
- Lord of San Siro
- Interista
Kapitalny mecz na San Siro! Niesamowite tempo gry i grad bramek, a co najważniejsze pokonaliśmy rywala, z którym gra nam się szalenie trudno. Dawno w meczu Serie A nie widziałem takiej ilości sytuacji bramkowych. Grę Interu oceniam dobrze, chociaż strata tych 2 bramek w sytuacji gdy graliśmy w przewadze nie powinna się przytrafić. Na pewno pomogła nam kartka Burdisso, ale w 100% zasłużona. Nicolas nic się nie zmienił i raczej już nie zmieni, trudno w lidze spotkać innego gracza, który miałby na koncie tyle czerwieni. Ten mecz pokazał ile znaczy dla nas Sneijder i ile traciliśmy gdy leczył kontuzję.
Tre punti importanti - oficjalnie wracamy do gry o scudetto.
Cent'anni di storia ... di serie B non ho memoria!!!
- Vimes
- Juventino
Daj spokój z tym łapaniem formy. Z Cagliari graliśmy taki sam chłam, co z Udinese i Palermo, tylko, że sardyńczycy to słabsza drużyna, której w dodatku zabraliśmy najlepszego strzelca, więc jakoś to wygraliśmy. Jak wygramy pięć meczów z rzędu to powiem, że łapiemy formę, ale po jednymMietson pisze:No a kto się spodziewał wygranej na SS jak tydzień wcześniej zremisowaliśmy fatalnie z Bolonią a w meczu z Milanem graliśmy m.in. bez Kielona i Krasicia?
Poza tym, My właśnie łapiemy formę, takie mam wrażenie. W pierwszej połowie sezonu też przełamanie nastąpiło po Cagliari. Jestem optymistą jeśli chodzi o te mecze.

- Pan Mietek
- Juventino
No trochę przesadzam ale po prostu jestem optymistąVimes pisze:Daj spokój z tym łapaniem formy. Z Cagliari graliśmy taki sam chłam, co z Udinese i Palermo, tylko, że sardyńczycy to słabsza drużyna, której w dodatku zabraliśmy najlepszego strzelca, więc jakoś to wygraliśmy. Jak wygramy pięć meczów z rzędu to powiem, że łapiemy formę, ale po jednym. Liczę, że z Interem piłkarze dadzą z siebie więcej i może wynik będzie satysfakcjonujący.

Tak nawiasem dodam, że nie dałbym czerwonej kartki za faul Burdisso we wczorajszym meczu. Powiem więcej - wielu sędziów by nie dało nawet żółtej.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Pazzo wychodził sam na sam a Burdisso wpadł na niego od tyłu. Nie ma bardziej ewidentnej sytuacji na czerwo.Mietson pisze:nie dałbym czerwonej kartki za faul Burdisso we wczorajszym meczu. Powiem więcej - wielu sędziów by nie dało nawet żółtej.
- Pan Mietek
- Juventino
Może. Ale problem jest taki, że jeden sędzia da kartkę a inny nie. Jakby to było przed polem karnym to na pewno czerwona ale w takiej sytuacji to po prostu zależy od sędziego. Nie wiem jak jest w przepisach ale moim zdaniem za takie rzeczy nie powinno być czerwonej.Ouh_yeah pisze:Pazzo wychodził sam na sam a Burdisso wpadł na niego od tyłu. Nie ma bardziej ewidentnej sytuacji na czerwo.Mietson pisze:nie dałbym czerwonej kartki za faul Burdisso we wczorajszym meczu. Powiem więcej - wielu sędziów by nie dało nawet żółtej.
- Pawełek
- Juventino
Osobiście powiem Ci chłopcze, że chora jest dla mnie sytuacja, w której kibic Interu postanawia cieszyć się ze zwycięstwa nad jednym z największych rywali na forum... innego z największych rywali. Tłumaczę to sobie kompleksem mniejszości, który nadal siedzi głęboko w Waszych główkach.Lord of San Siro pisze:Kapitalny mecz na San Siro! Niesamowite tempo gry i grad bramek, a co najważniejsze pokonaliśmy rywala, z którym gra nam się szalenie trudno. Dawno w meczu Serie A nie widziałem takiej ilości sytuacji bramkowych. Grę Interu oceniam dobrze, chociaż strata tych 2 bramek w sytuacji gdy graliśmy w przewadze nie powinna się przytrafić. Na pewno pomogła nam kartka Burdisso, ale w 100% zasłużona. Nicolas nic się nie zmienił i raczej już nie zmieni, trudno w lidze spotkać innego gracza, który miałby na koncie tyle czerwieni. Ten mecz pokazał ile znaczy dla nas Sneijder i ile traciliśmy gdy leczył kontuzję.
- Pan Mietek
- Juventino
Może i jest ale w sumie pewnie znajdzie się paru naszych na ich stroniePawełek pisze:Osobiście powiem Ci chłopcze, że chora jest dla mnie sytuacja, w której kibic Interu postanawia cieszyć się ze zwycięstwa nad jednym z największych rywali na forum... innego z największych rywali. Tłumaczę to sobie kompleksem mniejszości, który nadal siedzi głęboko w Waszych główkach.