Serie A (6): JUVENTUS 2-0 Milan
- Lypsky
- Juventino
Pierwsze co to powinien nauczyć się przyjmować piłkę - strasznie chaotyczny murzyn. W ostatnim meczu wyglądał jakby sam nie wiedział co chce zrobić z piłką.ewerthon pisze:Ja widzę pozytyw w grze Elii, widać, że porusza się z piłką inaczej niż reszta naszych skrzydłowych. Czuję więcej swobody i lekkości w grze. Jeśli tylko się rozkręci to będzie z niego spory pożytek.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- annihilator1988
- Juventino
"Mam to szczęście, że mam opcje wyboru w linii pomocy i mogę decydować czy grać dwoma środkowymi, czy też może trzema. To powinno być dodatkową korzyścią, ponieważ posiadanie alternatyw pomoże nam być nieprzewidywalnymi" Po tych słowach wnioskuje, że Conte ma zamiar powrócić do 4-4-2, albo jak kto woli 4-2-4. Mam nadzieje, że nie będzie to wyłącznie moje myślenie życzeniowe, a rzeczywistość ,bo Matri musi mieć partnera w ataku
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Niekoniecznie. To może oznaczać także i ponową grę w 4-1-4-1. Akurat Allegri może się 4-4-2 spodziewać, chociaż gra w tym ustawieniu idzie nam o wiele lepiej.annihilator1988 pisze:"Mam to szczęście, że mam opcje wyboru w linii pomocy i mogę decydować czy grać dwoma środkowymi, czy też może trzema. To powinno być dodatkową korzyścią, ponieważ posiadanie alternatyw pomoże nam być nieprzewidywalnymi" Po tych słowach wnioskuje, że Conte ma zamiar powrócić do 4-4-2, albo jak kto woli 4-2-4. Mam nadzieje, że nie będzie to wyłącznie moje myślenie życzeniowe, a rzeczywistość ,bo Matri musi mieć partnera w ataku
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=64875
Kontuzja kolana Pirlo - jego występ w jutrzejszym spotkaniu stoi pod znakiem zapytania. Nie muszę chyba mówić co to oznacza dla Juventusu w takim stopniu uzależnionego do tego zawodnika. Jego stan zostanie jednak oceniony w przeciągu kilku następnych godzin.
- Donnie
- Juventino
Zasłona dymna? Ale czy nie trochę za późno? Kurde, trochę się obawiam, że to może być prawda. Chociaż z drugiej strony pamiętamy zeszłoroczny mecz na San Siro. Juventus wydawał się wtedy w równym stopniu uzależniony od Krasicia co dzisiaj od Pirlo, do tego tuż przed meczem wypadł Kielon, a pamiętemy jak się skończyło.mrozzi pisze:http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=64875
Kontuzja kolana Pirlo - jego występ w jutrzejszym spotkaniu stoi pod znakiem zapytania. Nie muszę chyba mówić co to oznacza dla Juventusu w takim stopniu uzależnionego do tego zawodnika. Jego stan zostanie jednak oceniony w przeciągu kilku następnych godzin.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Problem polega na tym, że praktycznie wszystkie nasze sytuacje bramkowe to akcje Pirlo. Nasza kreatywność jest tożsama właśnie z tym zawodnikiem. Pirlo w kadrze jest i co do tego, że medycy zrobią wszystko, by zagrał, mieć wątpliwości nie można. Stać nas na zwycięstwo w tym spotkaniu, ale z Pirlo. W moim odczuciu bez niego gralibyśmy chaotycznie.
- annihilator1988
- Juventino
Tak sobie rozmyślałem....a co by było, gdyby Pirlo dostał grypy żołądkowej, takiej ostrej ? Mam nadzieje, że Conte robi to co robili partyzanci z lasu Niemcom. Nie pamiętam słowa. Wyleciało mi z głowy 

- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Jest Chelo!
Fajnie by było go zobaczyć na Lewej stronie..
Fajnie by było go zobaczyć na Lewej stronie..
- Pan Mietek
- Juventino
Dokładnie to samo było rok temu (zawieszenie Krasicia) także nie przekreślałbym naszych szans. Z Pirlo czy bez, stać nas na wygraną.mrozzi pisze:Problem polega na tym, że praktycznie wszystkie nasze sytuacje bramkowe to akcje Pirlo. Nasza kreatywność jest tożsama właśnie z tym zawodnikiem. Pirlo w kadrze jest i co do tego, że medycy zrobią wszystko, by zagrał, mieć wątpliwości nie można. Stać nas na zwycięstwo w tym spotkaniu, ale z Pirlo. W moim odczuciu bez niego gralibyśmy chaotycznie.
- fallweiss
- Juventino
Myślę, że w związku z kontuzją Pirlo należy spodziewać się w wyjściowym składzie Del Piero, Vidala z Marchisio w środku.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Vucinic jest tak samo kreatywny jak Del Piero.fallweiss pisze:Myślę, że w związku z kontuzją Pirlo należy spodziewać się w wyjściowym składzie Del Piero, Vidala z Marchisio w środku.
Darujcie juz sobie wstawianie 40 letniego napastnika do Pierwszego składu bo naprawde mnie załamujecie.
- LordRahl
- Juventino
Nie wiem o czym mówisz człowieku bo ten jak to określiłeś 40- letni napastnik jest naszą legendą i jednym z najlepszych graczy jacy chodzili po ziemi, trochę szacunku. Nie mam pojęcia ile kibicujesz ale powinieneś dostrzec, że Alex potrafi nadal zagrać genialnie i wyczyniać cuda na boisku, zwłaszcza gdy jest wypoczęty i w meczach z wielkimi rywalami...iltalismano pisze:Vucinic jest tak samo kreatywny jak Del Piero.fallweiss pisze:Myślę, że w związku z kontuzją Pirlo należy spodziewać się w wyjściowym składzie Del Piero, Vidala z Marchisio w środku.
Darujcie juz sobie wstawianie 40 letniego napastnika do Pierwszego składu bo naprawde mnie załamujecie.
- liqu!d
- Juventino
Myślę, że kluczowe byłoby dla nas skupienie i dobra gra w pierwszej połowie. W tym sezonie widoczne jest to, że drugą połowę gramy lepiej niż pierwszą. Nie wiadomo z czego to wynika, ale wypadałoby być tego świadomym.
Ciekawe jak wypadnie środek Vidal - Marchisio, o ile będziemy musieli tak zagrać. Jak dotąd oglądałem wszystkie nasze mecze i nie przypominam sobie takiej kombinacji, która wydawałaby się oczywista w kontekście kontuzji Pirlo. Może to biednie wypaść, skoro ani razu nie grali razem w żadnym meczu. Mimo wszystko liczę na dobrą grę i wygraną
Ciekawe jak wypadnie środek Vidal - Marchisio, o ile będziemy musieli tak zagrać. Jak dotąd oglądałem wszystkie nasze mecze i nie przypominam sobie takiej kombinacji, która wydawałaby się oczywista w kontekście kontuzji Pirlo. Może to biednie wypaść, skoro ani razu nie grali razem w żadnym meczu. Mimo wszystko liczę na dobrą grę i wygraną

- fallweiss
- Juventino
W przypadku kontuzji Pirlo najbardziej kreatywnym graczem jest Del Piero. Problem w tym, że jest to napastnik i ze względu na swoją pozycję jest w stanie wykreować może 2-3 świetne piłki. Pirlo mając inne zadania może stworzyć takich okazji dużo więcej. W tym elemencie trudno go będzie zastąpić..