Sezon 2011/2012 .
- francois
- Juventino
Chiellini w najlepszej jedenastce ligi troszkę mnie zaskoczył :shock:Vimes pisze:
Podobnie zresztą jak Biabiany.
Jedenastka goal.com chyba jest mniej kontrowersyjna.
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- pan Zambrotta
- Juventino
to są ludzie od statystyk, wg trochę kanciastych kryteriów oceniają. Z tego co kojarzę, to tam Vidal parę '10' meczowych złapał, podobnie jak Giovinco czy Di Natale.francois pisze:Chiellini w najlepszej jedenastce ligi troszkę mnie zaskoczył :shock:
Podobnie zresztą jak Biabiany.
Dla nich obrońca ma nie tracić piłek, mieć dużą ilość przechwytów i licznik ocen im rośnie w górę. Proste.
Jednak whoscored.com to potężna kopalnia statystyk, pod tym względem chyba nie ma lepszej strony. Była też podobna strona 'starting eleven' czy coś podobnego, z wyjściowymi jedenastkami z każdego meczu do 10 lat wstecz. Nagminnie poszukuję - wie ktoś coś więcej na ten temat?
Te dwie strony plus zonalmarking.net tworzą chyba kompletne źródło informacji, można zrobić z siebie niezłego domowego Mourinho :lol:
- JuveFilip_8_
- Juventino
Panowie, wiecie moze gdzie mozna znalezc staystykę dotyczaca ilosci przebiegnietej odleglosci w meczu przez danego zawodnika?
Wiem ze w Polskiej lidze C+ prowadzi tego typu sprawy, ale nie moge sie dokopac do takich informacji z Serie A.
Bede mega wdzieczny, przy okazji sprawdzimy o ile Vidal ma więcej od reszty ;D
Wiem ze w Polskiej lidze C+ prowadzi tego typu sprawy, ale nie moge sie dokopac do takich informacji z Serie A.
Bede mega wdzieczny, przy okazji sprawdzimy o ile Vidal ma więcej od reszty ;D

Mam tu jeszcze jedną jedenastkę jesieni:
http://soccernet.espn.go.com/feature/_/ ... 11?cc=5739
Tym razem załapali się Marchisio i Lichtsteiner. Martwi brak zawodników Napoli.
http://soccernet.espn.go.com/feature/_/ ... 11?cc=5739
Tym razem załapali się Marchisio i Lichtsteiner. Martwi brak zawodników Napoli.
- bendzamin
- Redaktor
www.football-lineups.com/pan Zambrotta pisze: Te dwie strony plus zonalmarking.net tworzą chyba kompletne źródło informacji, można zrobić z siebie niezłego domowego Mourinho :lol:
Moze o to Ci chodzi?
- jakku1
- Juventino
Biabiany to najlepszy zawodnik Parmy - gra nawet lepiej od Giovinco (ale jest duzo mniej wszechstronny). Taka jest prawda. W meczach, ktore widzialem, zawsze chlopak byl najwiekszym zagrozeniem dla druzyny przeciwnej. Jest cholernie szybki, zwrotny, dobrze drybluje i podaje. Naprawde fajny zawodnik, na pewno dlugo w Parmie nie pogra. Z tym, ze tez nie jestem pewien, jak on by sie sprawdzil w ekipie grajacej atak pozycyjny. Nie oszukujmy sie, Parma gra glownie z kontry i to w takiej taktyce Biabiany czuje sie najlepiej, bo moze pokazac swoje walory. W futbolu bardziej technicznym, nie jestem pewien, czy gralby tak rewelacyjnie. A jestem wrecz w 100% przekonany, ze Giovinco np. w taktyce Conte, sprawdzilby sie o wiele lepiej.francois pisze: Podobnie zresztą jak Biabiany.
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Pany zbliżają się derby Mediolanu... Jakieś przewidywania?
Bwin generalnie jako bardziej prawdopodobny scenariusz typuje zwycięstwo Milanu. Szczegółowe typowania cząstkowe są natomiast inne i jako najbardziej prawdopodobny rezultat widnieje tam 1:1. Dobry wynik dla nas, nie?
Obie drużyny są w niezłej formie ostatnio i zapowiada się ciekawe spotkanie. W Milanie nie zagra Aqua, Flamini i oczywiście Cassano. W Interze zabraknie Muntariego, który do Afryki poleciał, natomiast ciężko powiedzieć, czy zagrają Sneijder i Motta...
Moim zdaniem każdy wynik tego spotkania przynosi nam jakieś korzyści:
Wygrana Milanu -> porażka Interu, zwiększamy dystans do drużyny, która jest najgroźniejszą "za naszymi plecami". Niech oni sobie trafiają na jakiś Arsenal w ostatniej rundzie eliminacji do LM.
Remis-> najlepszy możliwy wynik. Strata punktów największych konkurentów.
Wygrana Interu -> wracamy na pozycję lidera.
Oczywiście w pierwszej kolejności obejrzyjmy zwycięstwo Juventusu, a potem będziemy się zastanawiać...
Bwin generalnie jako bardziej prawdopodobny scenariusz typuje zwycięstwo Milanu. Szczegółowe typowania cząstkowe są natomiast inne i jako najbardziej prawdopodobny rezultat widnieje tam 1:1. Dobry wynik dla nas, nie?
Obie drużyny są w niezłej formie ostatnio i zapowiada się ciekawe spotkanie. W Milanie nie zagra Aqua, Flamini i oczywiście Cassano. W Interze zabraknie Muntariego, który do Afryki poleciał, natomiast ciężko powiedzieć, czy zagrają Sneijder i Motta...
Moim zdaniem każdy wynik tego spotkania przynosi nam jakieś korzyści:
Wygrana Milanu -> porażka Interu, zwiększamy dystans do drużyny, która jest najgroźniejszą "za naszymi plecami". Niech oni sobie trafiają na jakiś Arsenal w ostatniej rundzie eliminacji do LM.
Remis-> najlepszy możliwy wynik. Strata punktów największych konkurentów.
Wygrana Interu -> wracamy na pozycję lidera.
Oczywiście w pierwszej kolejności obejrzyjmy zwycięstwo Juventusu, a potem będziemy się zastanawiać...
- Pan Mietek
- Juventino
Normalnie to najkorzystniejszy byłby remis ale z tej racji, że interu szczególnie nie lubię a do Milanu tak naprawdę nic nie mam i jestem coraz bardziej przekonany, że wyścigu o scudetto z nimi nie wygramy to chcę, żeby rossoneri zwyciężyli w derbach po raz 3 z rzędu 

- pumex
- Juventino
Remis byłby najlepszy - Ameryki nie odkryję. Wydaje mi się jednak, że wygra Milan. Zwycięstwa Interu (poza tym z Parmą) były w większości męczarniami, gole padały głównie po mało składnych akcjach lub po stałych fragmentach. Oczywiście jakiś tam respekt za ileś tam zwycięstw z rzędu im się należy, jednak Milan w odróżnieniu od nich gra ładnie i składnie a sytuacji bramkowych zazwyczaj ma od cholery.
Ja wytypuję dwa wyniki: pierwszy to zwycięstwo Milanu 3:1, drugi to remis 2:2.
Ja wytypuję dwa wyniki: pierwszy to zwycięstwo Milanu 3:1, drugi to remis 2:2.

- Skibil
- Redaktor
Wiadomo, że remis nas najbardziej ustawia i w moim przekonaniu jest on najbardziej prawdopodobny. Milan będzie cisnąc przez 89min, a pod koniec meczu Inter wciśnie jakiegoś babola na 1:1.
Sporo już mieliśmy szczęścia patrząc na wyniki innych drużyn, więc dlaczego teraz miałoby być inaczej?

- deszczowy
- Juventino
Ja podobnie jak Mietson liczę na zwyciśtwo Milanu w tych derbach. Raz - że szanuję ten klub, dwa - że pognębienie Ynteru byłoby nieodmiennie piekne. Choć oczywiście najbardziej chciałbym bezbramkowego remisu 

- Vimes
- Juventino
Mam mieszanie uczucia co do tego meczu. Z jednej strony Milan ma więcej punktów od Interu, więc lepiej żeby on coś stracił. Jednak Milan tak czy inaczej jest głównym pretendentem do scudetto i na bank będzie na pudle, a Inter ma cel podobny do naszego, czyli zajęcie miejsca dającego awans do Ligi Mistrzów. Nie wiem czy jesteśmy w stanie konkurować z Milanem w perspektywie całego sezonu, więc lepiej żeby Inter nie przeszkodził nam zdobyciu miejsca na podium, dlatego najlepsza wydaje mi się sytuacja, w której mediolańkie kluby podzielą się punktami lub wygra Milan. Poza tym, jakoś nie wyobrażam sobie "kibicowania" Interowi
.

- zahor
- Juventino
Ja już swój punkt widzenia gdzieś przedstawiłem, ale powtórzę go - wolę w tej sytuacji wróbla w garści w postaci pewnego drugiego miejsca niż drżenie do ostatniej kolejki czy będzie scudetto, czy też piąta lokata. Jeżeli zamiast pierwszego miejsca zajmiemy drugie - absolutnie nic się nie stanie, wszyscy będą zadowoleni. Jak zamiast trzeciego zajmiemy czwarte - wolę sobie nie wyobrażać co to będzie. Dlatego w każdym z najbliższych meczów Milanu z zespołem kandydującym do LM, a będą takie spotkania w przeciągu najbliższego miesiąca cztery (Inter, Napoli, Lazio, Udinese ) będę kibicować Mistrzowi Włoch. Myślę że jeżeli Juventus na koniec lutego będzie dalej na drugim miejscu, ale dajmy na to z dziesięcioma punktami przewagi nad czwartą drużyną, a z sześcioma nad trzecią to ta Liga Mistrzów będzie już naprawdę na wyciągnięcie ręki.
Druga sprawa - nie wyobrażam sobie żebym życzył sobie wyniku remisowego bo to by oznaczało, że jak Milan strzeli gola, a Inter wyrówna, to ja się z tej bramki musiałbym cieszyć - a cieszyć się z gola Interu po prostu nie jestem w stanie.
Druga sprawa - nie wyobrażam sobie żebym życzył sobie wyniku remisowego bo to by oznaczało, że jak Milan strzeli gola, a Inter wyrówna, to ja się z tej bramki musiałbym cieszyć - a cieszyć się z gola Interu po prostu nie jestem w stanie.