Transfery w Europie
- strong return
- Juventino
Adaś
Nie skreślam go, tylko z natury nie należę do wielkich optymistów. A już dwa sezony wstecz ostudziły moje wszystkie zapędy(w poprzednim sezonie do meczu z Lazio-po którym niepotrzebnie uwierzyłem, jakoś wiedziałem, że mamy zbyt duże dziury w składzie i nic z tego nie będzie raczej) Poza tym, nie dokonał on jeszcze niczego takiego, co wzbudzałoby zaufanie.
Brak piłkarza ciągnącego zespół przez większość rozgrywek(teraz jest to na głowie Vucinicia :roll: , Matriego, Pirlo/Vidala,oby to rozłożyli) oraz niedoświadczony trener, to dwie największe nasze bolączki.
Na szczęście po tylu latach będziemy mieli ludzkie boki obrony-i to chyba największy sukces. Tak, czy siak, w tym, że musimy w końcu zaprzestać rewolucji, popieram po raz kolejny. 8)
W mojej opinii Castiel napisałem tylko prawdę, że "lepiej wydać mądrze, a nawet się szarpnąć niż szczytnie unieść się honorem i mieć z tego tylko tyle". Sądzę, że można też bez wysilania, przy czytaniu ze zrozumieniem wydedukować, że wcale nie na każdego wydałbym "40-50". Tylko a) należało kupić jakiś mocny punkt drużyny do Juve.
b) ewentualna inwestycja Morattiego w Teveza nie jest głupia, naganna, czy niewłaściwa, tylko dlatego, że bardzo droga. Bo może dać Interowi szansę na walkę o mistrzostwo pełną gębą. Choć oczywiście jest, że byłaby to inwestycja niepewna, jak kobieta w ciąży. To tyle.
Nie skreślam go, tylko z natury nie należę do wielkich optymistów. A już dwa sezony wstecz ostudziły moje wszystkie zapędy(w poprzednim sezonie do meczu z Lazio-po którym niepotrzebnie uwierzyłem, jakoś wiedziałem, że mamy zbyt duże dziury w składzie i nic z tego nie będzie raczej) Poza tym, nie dokonał on jeszcze niczego takiego, co wzbudzałoby zaufanie.
Brak piłkarza ciągnącego zespół przez większość rozgrywek(teraz jest to na głowie Vucinicia :roll: , Matriego, Pirlo/Vidala,oby to rozłożyli) oraz niedoświadczony trener, to dwie największe nasze bolączki.
Na szczęście po tylu latach będziemy mieli ludzkie boki obrony-i to chyba największy sukces. Tak, czy siak, w tym, że musimy w końcu zaprzestać rewolucji, popieram po raz kolejny. 8)
W mojej opinii Castiel napisałem tylko prawdę, że "lepiej wydać mądrze, a nawet się szarpnąć niż szczytnie unieść się honorem i mieć z tego tylko tyle". Sądzę, że można też bez wysilania, przy czytaniu ze zrozumieniem wydedukować, że wcale nie na każdego wydałbym "40-50". Tylko a) należało kupić jakiś mocny punkt drużyny do Juve.
b) ewentualna inwestycja Morattiego w Teveza nie jest głupia, naganna, czy niewłaściwa, tylko dlatego, że bardzo droga. Bo może dać Interowi szansę na walkę o mistrzostwo pełną gębą. Choć oczywiście jest, że byłaby to inwestycja niepewna, jak kobieta w ciąży. To tyle.
Ostatnio zmieniony 03 sierpnia 2011, 16:56 przez strong return, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
I believe in Fernando GoLLente!
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Który i tak będzie chciał odejść do Barcy, więc nie podpisze nowego kontraktu i odejdzie za 3 mln w zimie@D@$ pisze:Nie zupelnie, tzn. może nie sprzedadzą za 40, ale koniec końców mogą wtedy utrzymać w zespole owego dobrego gracza.

- francois
- Juventino
Dwa ciekawe transfery w Hiszpanii:
Gabriel Milito wraca do Argentyny:
http://www.eurofutbol.pl/news/313478-Ob ... -ojczyzny/
Kiedyś Deschamps chciał go sprowadzić i bardzo żałowałem, że się nie udało. Piłkarz z ogromnym potencjałem, ale kontuzje go zniszczyły
Ale że za darmo nikt go nie wziął w Europie to się dziwię :doh:
A Canales wypożyczony do Valencii:
http://www.eurofutbol.pl/news/313375-Se ... -Valencii/
Może tam rozwinie skrzydła. Chłopak ma talent. A Valencia mimo kłopotów finansowych prowadzi kolejne dobre okienko transferowe (Canales, Alves, Piatto, Parejo, Rami)
Marotta powinien pojechać tam na staż jakiś czy coś
Kiedyś Deschamps chciał go sprowadzić i bardzo żałowałem, że się nie udało. Piłkarz z ogromnym potencjałem, ale kontuzje go zniszczyły

A Canales wypożyczony do Valencii:
Może tam rozwinie skrzydła. Chłopak ma talent. A Valencia mimo kłopotów finansowych prowadzi kolejne dobre okienko transferowe (Canales, Alves, Piatto, Parejo, Rami)

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- Dtmiu
- Katalończyk
Podobno chcieli go wziąć ale sam Milito chciał wrócić do swojego macierzystego klubu.
Valencia rzeczywiście ładnie przędzie, ciekaw jestem zwłaszcza jak będzie grał Piatti, zawsze robił na mnie spore wrażenie.
Valencia rzeczywiście ładnie przędzie, ciekaw jestem zwłaszcza jak będzie grał Piatti, zawsze robił na mnie spore wrażenie.
- TheWitcher
- Juventino
Oficjalnie Pastore w PSG. Kolejny dobry piłkarz odchodzi z Włoch
Ciekawe czy zostanie gwiazdą czy będzie tylko dobrym piłkarzem.
Lukaku w Chelsea. Genialny transfer ten chłopak za parę lat będzie wg mnie z 3 najlepszych napastników świata.

Lukaku w Chelsea. Genialny transfer ten chłopak za parę lat będzie wg mnie z 3 najlepszych napastników świata.
- blackadder
- Juventino
Z ekonomicznego punktu widzenia Zampariniemu trzeba pogratulować interesu. Jeśli chodzi o stronę sportową, powinien się wstydzić.TheWitcher pisze:Oficjalnie Pastore w PSG. Kolejny dobry piłkarz odchodzi z WłochCiekawe czy zostanie gwiazdą czy będzie tylko dobrym piłkarzem.
Co do Lukaku, zapowiada się lepiej niż Pastore, ciekawe czy dali za niego "chociaż" 20 baniek.

- francois
- Juventino
Lukaku w Chelsea? Genialny transfer.
Swoją drogą robi się ciasno w ataku The Blues. Drogba, Anelka, Torres, Sturridge i Lukaku - zapewne ktoś odejdzie.
Jeśli byłby to Drogba to na pewno nim bym nie pogardził w Juve, a Vucinicia można by na to skrzydło upchnąć
Swoją drogą robi się ciasno w ataku The Blues. Drogba, Anelka, Torres, Sturridge i Lukaku - zapewne ktoś odejdzie.
Jeśli byłby to Drogba to na pewno nim bym nie pogardził w Juve, a Vucinicia można by na to skrzydło upchnąć

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- deszczowy
- Juventino
Wszyscy wiedzą, jaka to szklanka. Daj spokój.francois pisze:Dwa ciekawe transfery w Hiszpanii:
Kiedyś Deschamps chciał go sprowadzić i bardzo żałowałem, że się nie udało. Piłkarz z ogromnym potencjałem, ale kontuzje go zniszczyłyAle że za darmo nikt go nie wziął w Europie to się dziwię :doh:
True, true. Wszyscy fapią nad PSG, a Valencia cichcem-chyłkiem montuje fajną paczkę.francois pisze:A Canales wypożyczony do Valencii:
Może tam rozwinie skrzydła. Chłopak ma talent. A Valencia mimo kłopotów finansowych prowadzi kolejne dobre okienko transferowe (Canales, Alves, Piatto, Parejo, Rami)![]()
- pan Zambrotta
- Juventino
pierwszy raz chyba zamparineimu udało się sprzedać zawodnika za kwotę, którą sobie ubzdurał. pogratulować psg. podejrzewam, ze sam zamparini nie wierzy, żeby pastore był wart 50 mln euro.TheWitcher pisze:Oficjalnie Pastore w PSG. Kolejny dobry piłkarz odchodzi z WłochCiekawe czy zostanie gwiazdą czy będzie tylko dobrym piłkarzem.
lepiej byłoby dla tego murzyna, żeby przeniósł się do francji czy niemiec. chelsea i premiership to za wysokie progi, nawet jak na niego. gość ma 18 lat(!), a już może sobie zepsuć karierę.TheWitcher pisze:Lukaku w Chelsea. Genialny transfer ten chłopak za parę lat będzie wg mnie z 3 najlepszych napastników świata.
- samy
- Juventino
Chelsea będzie biegać w 433, na szpicy jest Drogba, Torres, Sturridge i teraz Lukaku. Zamiast iść gdzieś, gdzie będzie miał zapewnione(przynajmniej w większym stopniu) miejsce w podstawowym składzie, on woli iść do zespołu który ma już atak zapełniony nie byle jakimi zawodnikami. Ok, może się nie boi konkurencji, ale Belgia a Anglia to chyba za duża przepaść. I oby młody Belg nie wpadł właśnie w tę przepaść, bo on teraz przede wszystkim potrzebuje gry. Dobrze robi ? 

- TheWitcher
- Juventino
No tu się z tobą zgodzę, Chelsea podobno gra 1 napastnikiem a jest Drogba,Anelka,Torres. Sylwetką i grą przypomina Didiera, teraz ten rok posiedzi sobie na ławce , ale jak Drogba odejdzie to może stać się wielki. Jednak równie dobrze może być kolejnym zniszczonym talentem.lepiej byłoby dla tego murzyna, żeby przeniósł się do francji czy niemiec. chelsea i premiership to za wysokie progi, nawet jak na niego. gość ma 18 lat(!), a już może sobie zepsuć karierę.
- Vojtimar
- Juventino
Lukaku sporo się nauczy od Drogby. I myślę że aż takim głębokim rezerwowym nie będzie, Chelsea gra na każdym froncie, w dodatku w Anglii jest Puchar Ligi czego np w Serie A nie ma i coś tam Lukaku zapewne pogra. Poza tym nie wiadomo czy Torres odzyska formę i być może siądzie na ławie. Jak dla mnie to do odejścia z Chelsea jest Kalou lub Anelka.
Z Juve na dobre i złe!
- ewerthon
- Juventino
Taa, nasprowadzajmy dziadków z wysokimi kontraktami, na pewno na dobre nam to wyjdzie. W ataku nie trzeba już nic zmieniać, poza wywaleniem Iaquinty i Amauriego. Trzeba wzmocnić inne pozycję, przede wszystkim lewą pomoc.