Serie A (35): Lazio 0-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
malina

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 maja 2011, 23:32

Wierzyć w dobry wynik trzeba do samego końca!!! :-D

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2011, 23:41

malina pisze:Wierzyć w dobry wynik trzeba do samego końca!!! :-D
Ja w coś wierzę o ile wszystko jest w naszych rękach a jak musimy liczyć na potknięcia przeciwników to już nie ma się co łudzić. Ilość sprzyjających wydarzeń, które musiałyby nastąpić jest tak duża, że marzenia o CL możemy odłożyć na następny sezon.

rammstein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 02 maja 2011, 23:45

bajbek17 pisze: Lazio może stracić do końca już co najwyżej 2 pkt.
myslisz ze Lazio bedzie mialo spacerek w ostanim meczu z Lecce na wyjezdzie, ktore to potrafi naprawde sie zmotywowac, a tym bardziej ze beda zapewne grac o utrzymanie? przypomne, ze ostatnio to Lecce wygralo w Rzymie z nimi 2:1

w kazdym badz razie, wiele sie jeszcze moze zdarzyc, ale jesli Juve ma nie wskoczyc na 4 miejsce a pewnie nie wskoczy, to niech chociaz niech bedize dzieliło je przynamniej 3-4 pkt, bo jak sie okaze 1-2 to sie po prostu załamie...

Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2011, 00:16

najgorsze, że za ten mecz DN należy się "kop i do widzenia" a pewnie dostanie pochwały.

Zawodnicy wielkiego Juventusu nie potrafią złożyć składnej akcji, 3 podania to za dużo, a o grze z pierwszej piłki nie wspominając. Dopiero na początku pierwszej połowy coś ciekawszego. Krasic na 4-4-2 się nie nadaje, w obronie totalne zero, albo wstawić mu za plecy Sorensena, albo grać 4-3-3, bo to cios w plecy.
Aquillani? koleś potrafi podać, ale co z tego skoro sie chowa? Melo lepszy rozgrywający niż Aqua, lepszy odbierający, więc po co nam Aqua? skoro jeden Melo robi za dwóch a Włoch sobie truchta.

Obrona mizernie mimo wszystko, bo Lazio mogło spokojnie 3 wpakować.
Karny powinien być? tak Kielon zagrał ręką w polu karnym w pierwszej połowie bodajże, bo faul na Floccarim mocno naciągany moim zdaniem.

Osobiście jestem zdegustowany spotkaniem, ale wynik cieszy.

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
CinO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2011, 00:43

Nie zasłużyliśmy na zwycięstwo ani nawet na remis. Ciężko się oglądało ten mecz, w którym Juve praktycznie nie istniało. Tam nawet nikt nie wiedział kogo ma kryć. Jak patrzyliśmy w barze na tą kopaninę bez ładu składu to aż się serce krajało za tęsknotą za zespołem który był godzien nosić te koszulki.
Jak to jest że gdy lazio ma kontratak przeciwko trzem obroncom to przez kilka sekund reszta składu nie ma zamiaru zawitac w pole karne by ich wspomóc? Czy to jest do pani kurtyzany Juve? Taki Tacchi czy Conte by płuca wypruli a te obecne gwiazdeczki są chyba usatysfakcjonowane tym ze mają zebre na piersiach i uważają ze juz nie muszą walczyć bo to szczyt ich marzen. I niech mi ktoś jeszcze broni Del zero który na treningach zamiast ćwiczyć ustawienie i podania, każe tym patałachom grać w kosza i nosić się na barana..bo przecież trzeba poprawić atmosfere i wmówić im że są najlepsi bo i tak grają już w juve..no ja piedziele. Już mój nauczyciel WF czy SKS by lepiej trenował chociaż mówił podobnie jak tel neri(zapewne) "rzucam wam piłke - a wy se grajcie." Ten trener nie ma pojecia o taktyce. Do tego jego skład mnie zniewala. Ma swoich faworytów których za prącie nie zmieni i tak np. Hasan siedzi na trybunach "bo tak" a Motta który gra piach od powiedzmy kilku meczy które rozpoczyna w podstawie, to bedzie grał tak zawsze, bo chyba DN sobie wymyślił że to jedyna zmiana której kibice nie wyśmieją. Wyżaliłbym się jeszcze ale kobita mnie goni do spania i mói żebym po pijaku na forum nie wypisywał..nie wiem o co jej chodzi :P. Więc pozdrawiam was wierzących w puchary i życzę szczęścia w przyszłym sezonie. [/list]

mixery

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2011, 01:25

:C - http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... inst-lazio

Zamiast Aquilaniego i Motty poproszę Hernanesa i Lichtsteinera.
W kilku akcjach Zarate grał bardzo podobnie do Alexa za młodszych lat("strefa Del Piero"), tylko zbyt rozgarnięty to ten koleżka nie jest.
Na tych skrzydłach szum jest, ale nic więcej.. oj chłopaczki, szybkość to nie wszystko.. Niech dziewczyny z wami o tym pogadają..
Melo bardzo ładny mecz.
Ten jeden komentator C+ ma nie gorsze żarciki od Strasburgera. A no i na Włoskiej piłce to on się średnio zna.

Liczę że coś tam ugramy w tych ostatnich meczach, LM to jednak trochę S-F.

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 03 maja 2011, 02:53

Wykupujem Pepe nawet za 15mln!!!!111

Delneri musi dostac jeszcze jedna szanse!!!11

Wygralismy jedenzero

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 03 maja 2011, 07:43

Zasługiwaliśmy na zwycięstwo? Ten facet jest oderwany od rzeczywistości.

The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
lukasw87

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 maja 2011, 08:49

mam nadzieje że wróca dobre czasy dla juve jestem fanem od wielu lat juve za takich pilkarzy jak zidane ferrara deshamp davids z lat 90tych i pocztatek 21wieku to były ekipy obecnie nie mam wogue druzyny która dałaby chociaż namiastke tatych lat jeszcze trcoche trzeba poczekać oby niedługo bo już troche mineło od sukcesów juve:)

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2011, 08:55

Niczym, kompletnie niczym nie zasłużyliśmy na te 3pkt ale wiadomo się ciesze.
Ogólnie mecz bardzo słaby, a Hasan mnie zaskoczył przecież on jest 5x lepszy niż Motta! :shock: Nie, to nie jest dla mnie szokiem. To on powinien grać albo młody duńczyk a nie "Mark".

Arbiter coś ślepawy, ewidentne dwa karne należały się Lazio ale mi to nie przeszkadza. Ciesze się z wygranej.

Za tydzień w najlepszym wypadku będziemy tracić 2 pkt do CL...

FORZA JUVE!

Winiar1989JuveForever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2011, 09:16

<<W@jTEk>> pisze:Niczym, kompletnie niczym nie zasłużyliśmy na te 3pkt ale wiadomo się ciesze.
Ogólnie mecz bardzo słaby, a Hasan mnie zaskoczył przecież on jest 5x lepszy niż Motta! :shock: Nie, to nie jest dla mnie szokiem. To on powinien grać albo młody duńczyk a nie "Mark".

Arbiter coś ślepawy, ewidentne dwa karne należały się Lazio ale mi to nie przeszkadza. Ciesze się z wygranej.

FORZA JUVE!
Żadnych karnych być nie powinno , Lichstainer i Floccari nurkowali w tak frajerski sposób że 5 letnie dziecko by sie na to nie nabrało.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2011, 09:26

Winiar1989JuveForever pisze:
<<W@jTEk>> pisze:Niczym, kompletnie niczym nie zasłużyliśmy na te 3pkt ale wiadomo się ciesze.

FORZA JUVE!
Żadnych karnych być nie powinno , Lichstainer i Floccari nurkowali w tak frajerski sposób że 5 letnie dziecko by sie na to nie nabrało.
Ja nie mówie o upadku Lichstainera, tylko o zagraniu ręką przez Cheilliniego w pierwszej połowie...

Bob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2011, 10:11

i tylko albo az 4 pkt do LM poniewaz Juve ma dobry bilans z Lazio 1-0 , 1-0 z romą 2-0 na wyjeździe i 1-1 u siebie z Udinese 4-0 na wyjeździe wygrana i 1-2 u siebie przegrana a roma gra z milanem teraz u siebie wiec duze prawdopodobieństwo ,ze przegra a udinese z lazio u siebie wiec pewnie tu tez będzie remis i tylko 2 pk na 2 kolejki przed koncem a reszty niebęde pisał ,zeby nie zapeszyć ale cuda sie zdarzają ;) co do meczu za mało życiodajne akcje a co najbardziej cieszy Buffon w formie ;)

http://yanosik.org/nieoznakowani - niedajcie sie Tajniakom - Wszystkie nieoznakowane pojazdy Policyjne w Polsce ( o których wiadomo).
http://alkomaty.biz/wirtualny_alkomat/
lenor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 03 maja 2011, 10:12

Ale Lechsteiner mi się we wczorajszym meczu podobał, prawdziwy z niego walczak. Przy odpowiednim trenerze, mógłby u nas grać bo przy obecnym zeszmaci się jak każdy.
Co do meczu. Pewnie zaraz DN powie, że pokazaliśmy charakter, byliśmy lepsi itd, itd. A bezmózgi Pepe zostanie bohaterem.
Na boisku nie działo się kompletnie nic, wszystkie akcje były przypadkowe, żadna nie była w 100% wykreowana przez nas. Gol padł po równie przypadkowej, ale coż z tego. Jak wczoraj na canale + mówili, że mamy szanse na grę w LM, to ja, ucieszyłęm jak dzicko, ale chyba jej nie będe oglądał z taką grą. Modle się o rychłą zmianę trenera, bo jak patrze na takie drużyna jak Porto prowadzone przez Boasa, Borussie przez Kloppa, to śmiać mi się chce z naszego długoterminowego projektu. Drużyna BVB, która rok temu była na dnie, dzisiaj wywalczyła mistrza Niemiec i gra w LM. A u nas DN ma jeszcze 100% poparcie zarządu, bo świetnie wykonuje swoją pracę. A o pieniądzach nie wspominając. A porównać zarobki piłkarzy Borussi a Juve, to wychodzi na to, ze hodujemy darmozjadów. :angry:

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2011, 10:17

Pogrubiono zespoły które walczą o coś w tabeli. Najłatwiej ma Udinese, reszta zespołów na 90% gdzieś straci punkty. My na dobrą sprawę potrzebujemy komplet punktów :roll:
beka pisze:4. Lazio 35 60 46 - 33
5. Udinese 35 59 61 - 42
6. Roma 35 59 55 - 49
7. Juventus 35 56 53 - 42

Tak przedstawia sie czworka (wlaczajac Juventus nieco na sile), walczaca o to 4. miejsce.

Terminarze tych druzyn do konca rozgrywek:
Lazio: Udinese (W), Genoa (D), Lecce (W)
Udinese: Lazio (D), Chievo (W), Milan (D)
Roma: Milan (D), Catania (W), Sampdoria (D)
Juventus: Chievo (D), Parma (W), Napoli (D)
Ten zespół nas stale zaskakuje. Potrafimy zwietrzyć szansę, pogrzebać ją w iście frajerski sposób, by za chwile znów włączyć sie do stawki.
Szanse awansu do LM oceniam na 10%, nie ma się co łudzić. Zabraknie nam 2 punktów, które zgubiliśmy w meczu z Catanią. Z drugiej strony dużo nam powie następna kolejka. Najlepszy byłby remis Lazio z Udine i porażka Romy z Milanem.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Zablokowany