Serie A (2): JUVENTUS 3-3 Sampdoria
- Kubba
- Juventino
To ja Ci proponuje: wyjdź na dwór, stań pod wiatr i wtedy spluń, ale tak porządnie.flying_birds pisze:Szmaciarze. Każdemu z nich - oprócz Del Piero & Chielliniego, ale tylko za historię - naplułbym z chęcią w twarz.
.
Po pierwszej połowie doszedłem do wniosku, że Delneri to żaden taktyk. Człowiek, który zna Sampę i jej piłkarzy jak nikt inny, nie potrafi ustawić Naszego zespołu tak aby zniwelować zagrożenie ze strony przeciwnika. Świetnie!
Gramy bez pomysłu. Niby 4-4-2 a ja gry skrzydłami nie widzę. To po jaką cholerę takie ustawienie?
Melo - czasami dobrze, czasami tragicznie. Dwie straty piłki i tylko fart, że nie starciliśmy dwóch bramek po jego stratach.
Del Piero - samolub w dodatku strasznie wolny z brzuchem wielkości piłki lekarskiej...
Na drugą połowę do zmiany:
Alex ---> Iaquinta
Melo ---> Sissoko
Ostatnio zmieniony 12 września 2010, 15:53 przez Kubba, łącznie zmieniany 1 raz.
- deszczowy
- Juventino
Ochłoń, kolego. Dobrze Ci radzę.flying_birds pisze:Szmaciarze. Każdemu z nich - oprócz Del Piero & Chielliniego, ale tylko za historię - naplułbym z chęcią w twarz.
Zero umiejętności, techniki, chęci gry.
Kto pierwszy powie: "Claudio, zawsze w Ciebie wierzyłem"? :C
- Zawidowianin
- Juventino
Gdyby grał tak zawsze to głosów krytyki byłoby mniej. Bo poza golem wreszcie był widoczny i posłał parę dobrych piłek do przodu jak chocby ta przy sytuacji Del Piero.francois pisze:Gdzie są teraz krytycy Claudio![]()
Dziwny mecz Melo - dużo kapitalnych odbiorów i walki a przez niego mógł paśc gol po poślizgnięciu się przy wyprowadzaniu piłki, ale na szczęście był Storari.
Któryś z napastników musi zejśc. Na początku fatalnie grał Del Piero, przyjęcie piłki niczym w Orange Ekstraklasie, ale pod koniec się rozegrał i miał udział przy bramce, więc pewnie zejdzie Quagliarella, który parę razy się pokazał, ale miał fatalną stratę, po której znów uratował nam tyłek Storari a potem gasł z każdą minutą.
Czy tylko ja zauważyłem, że o wiele lepiej wyglądają skrzydła kiedy Pepe jest na prawej stronie a Serb po lewej? Jeżeli tak, to nie wiem co robi Del Neri na treningach, że tego nie zauważa...
- stf
- Juventino
Dokladnie. Nic dodac, nic ujac. Takich "kibicow" nam nie trzeba.Kubba pisze:To ja Ci proponuje: wyjdź na dwór, stań pod wiatr i wtedy spluń, ale także porządnie.flying_birds pisze:Szmaciarze. Każdemu z nich - oprócz Del Piero & Chielliniego, ale tylko za historię - naplułbym z chęcią w twarz.
.
Mial nosa Del Neri do Marchisio. Alez bomba i w lepszych nastrojach czekamy na 2 polowe.
Zastanawiam sie tylko jak to jest, ze Melo probuje rozgrywac pilke? Malo co, a skonczyloby sie to strata bramki. Krasic mi sie podoba ale powinien kilka razy sprobowac sam strzelic zamiast podawac. Alex gra niezle. FORZA JUVE!
- SirRose
- Juventino
Wynik lepszy niż gra, no ale nie sposób się nie cieszyć ze zdobytej bramki. Krew mnie zalewa jak widzę te wszystkie niecelne podania, problemy z przyjęciem, nie dostrzeganie kolegów - nie jest dobrze.
Są jednak małe przebłyski - Melo mimo dwóch fatalnych kiksów i podań do przeciwnika jest pewny w odbiorze i dobrze spełnia swoją rolę. Nieźle też gra nasza para stoperów - nie winie ich za straconą bramkę - kto mógł przypuszczać, że Pazzini przepuści piłkę.
Największe brawa dla Storariego - dzięki niemu mam jeszcze nadzieję na pozytywny wynik w tym meczu.
Na koniec dostanie się DelPiero - w akcji pod bramką Sampy zamiast strzelać mógł podawać do Quagliarelli, który był lepiej ustawiony.
W drugiej połowie mam nadzieję zobaczyć Iaquintę i Aquilaniego.
Są jednak małe przebłyski - Melo mimo dwóch fatalnych kiksów i podań do przeciwnika jest pewny w odbiorze i dobrze spełnia swoją rolę. Nieźle też gra nasza para stoperów - nie winie ich za straconą bramkę - kto mógł przypuszczać, że Pazzini przepuści piłkę.
Największe brawa dla Storariego - dzięki niemu mam jeszcze nadzieję na pozytywny wynik w tym meczu.
Na koniec dostanie się DelPiero - w akcji pod bramką Sampy zamiast strzelać mógł podawać do Quagliarelli, który był lepiej ustawiony.
W drugiej połowie mam nadzieję zobaczyć Iaquintę i Aquilaniego.
- Wojtek
- Juventino
Na pierwszy ogień do zmiany Del Piero...Gdy ma piłke odrazu traci,wogóle nie ma szybkości i w jednej akcji okazał się komplentym egoistą (powinien zagrać do Quagliarelli)
Chciałbym zobaczyć VI zamiast Alexa ale znając DN zejdzie Fabio Q. za VI a Melo za Aquilaniego
PS.Zanim Marchisio strzelił bramkę chciałem napisać że jest do zmiany ale niech sobie pogra jeszcze te 10 min :lol: a później zmieni go Aquilani !
Musi być zwycięstwo FORZA!!!!
Chciałbym zobaczyć VI zamiast Alexa ale znając DN zejdzie Fabio Q. za VI a Melo za Aquilaniego

PS.Zanim Marchisio strzelił bramkę chciałem napisać że jest do zmiany ale niech sobie pogra jeszcze te 10 min :lol: a później zmieni go Aquilani !
Musi być zwycięstwo FORZA!!!!
- Smok-u
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Mi się wydaję ,że gramy lepiej niż z Bari, brakuje ostatniego podania, które ma kluczowe znaczenie. Ogólnie gramy bardzo dobrze w obronie, oraz słabiutko w ataku. Wkurza mnie to ,że Krasic dwa razy stał sam i czekał na podanie a go nie dostał, a wielka szkoda, bo może bramkę by strzelił. Del Piero oprócz wolnego w ogóle nie gra mnóstwo strat, też nasz nowy napadzior to na dzień dzisiejszy strasznie cienki bolek.
Melo sprokurował groźną akcje, gdy się poślizgnął i całe szczęście,że gola nie straciliśmy, jednak ile on ma przejęć to się w pale nie mieści (tak dużo)
Melo sprokurował groźną akcje, gdy się poślizgnął i całe szczęście,że gola nie straciliśmy, jednak ile on ma przejęć to się w pale nie mieści (tak dużo)

- Vincitore
- Juventino
Wytłumaczy mi ktoś rzetelnie jaki sens ma ciągłe wrzucanie piłek w pole karne na Del Piero i Quagliarellę? Jak wiemy temu pierwszemu głowa na boisku służy w ostatniej kolejności do strzelania nią bramek, a Fabio raczej nigdy siekierki we łbie nie miał. Może warto czasem poszukać jakiegoś fajnego zejścia do środka i poszukania prostopadłej piłki. Od Pepe tego nie wymagam bo wiem, że to miernota, ale od Krasica jak najbardziej, czy też Lanzafame, który pewnie pojawi się na boisku w drugiej połowie.
Środek pomocy u nas wygląda tragicznie, Marchisio prócz tego, że strzelił bramkę to gra tak jak w poprzednich meczach, czyli słabo, zaś Melo z kolei, który prezentował się ostatnio świetnie dzisiaj gra najgorszy z najgorszych meczów w Juventusie. O co chodzi?
Nie chcę już mówić, że gramy kichę i przypomina mi to mizerię z poprzedniego sezonu bo to chyba oczywiste, nie?
Środek pomocy u nas wygląda tragicznie, Marchisio prócz tego, że strzelił bramkę to gra tak jak w poprzednich meczach, czyli słabo, zaś Melo z kolei, który prezentował się ostatnio świetnie dzisiaj gra najgorszy z najgorszych meczów w Juventusie. O co chodzi?
Nie chcę już mówić, że gramy kichę i przypomina mi to mizerię z poprzedniego sezonu bo to chyba oczywiste, nie?
- Łukasz
- Juventino
Czyli więc dziwny? Standardowy. Dobra gra i nagły 'blackout' - przecież on tak gra zawsze.Zawidowianin pisze: Dziwny mecz Melo - dużo kapitalnych odbiorów i walki a przez niego mógł paśc gol po poślizgnięciu się przy wyprowadzaniu piłki
Dwóch prawoskrzydłowych w jednym składzie i 'rotacja'... To od początku świetnie pachniało.Zawidowianin pisze:Czy tylko ja zauważyłem, że o wiele lepiej wyglądają skrzydła kiedy Pepe jest na prawej stronie a Serb po lewej? Jeżeli tak, to nie wiem co robi Del Neri na treningach, że tego nie zauważa...