Sparing (24.07): JUVENTUS 2-1 Lyon
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Pokusiłem się o obejrzenie tego meczu. Wspaniała postawa forumowych dziwek nie dawała mi spokoju przez całe 90 minut. Doszedłem. Doszedłem do wniosku, że po co mam oglądać skoro tu taka relacja leci.
Do rzeczy. Podobała mi się gra Motty. Pierwszy raz w akcji go dzisiaj widziałem, bardzo pewny w obronie i potrafi się pokazać w akcjach ofensywnych. Diego... Będzie coś z tego. A no i Storari, bardzo dobre spotkanie, pewny punkt.
Oczywiście w tym wszystkim trzeba wziąć nawias, że Lyon grał w 10, trochę byłem zły, bo po czymś takim szanse nie były już równe, no ale bywa i tak. Wykorzystaliśmy tą szansę w pełni. Proponowałbym optymizm schować do kieszeni, to tylko sparing, nic wielkiego.
Do rzeczy. Podobała mi się gra Motty. Pierwszy raz w akcji go dzisiaj widziałem, bardzo pewny w obronie i potrafi się pokazać w akcjach ofensywnych. Diego... Będzie coś z tego. A no i Storari, bardzo dobre spotkanie, pewny punkt.
Oczywiście w tym wszystkim trzeba wziąć nawias, że Lyon grał w 10, trochę byłem zły, bo po czymś takim szanse nie były już równe, no ale bywa i tak. Wykorzystaliśmy tą szansę w pełni. Proponowałbym optymizm schować do kieszeni, to tylko sparing, nic wielkiego.
- Łukasz
- Juventino
No właśnie nie. Nagana za głupotę. Mógł to normalnie kopnąć, zamiast pajacować.Mario_90 pisze:ale brawo dla Pasquato za odwagejakby taka akcja z dwoma krzyżakami wyszła i Treze by to wykończył to klękajcie narody
Krasić przychodzi na prawą stronę.Barabasz pisze: -Krasic/Giovinco-Pepe/Camor/Martinez
Nikt chyba tak nie uważał. Bo to wartościowy zmiennik, ew. nawet piłkarz do pierwszej jedenastki (jeśli Krasić nie przyjdzie - na prawej lepszy on, niż Martinez). Złym pomysłem jest wystawianie go na lewej, co niektórzy ferują.Bartek88 pisze:I co, dalej uwazacie, ze sprowadzenie Pepe to byl zly pomysl?
- rafal-1897
- Juventino
No i wreszcie zwycięstwo z dobrym rywalem :!: Sędzia mógł gwizdnąć przy stanie 0:0 karnego za faul na Del Piero, ale co się odwlecze to nie uciecze. Karny dla Lyon'u słuszny, ten drugi dla Juve też, ale Amauri trochę przesadził
Ogólnie gra Juve mi się podobała, nie pozwolili narzucić sobie stylu gry i dobrze na tym wyszli. Akcja Pepe z Diego fantastyczna biorąc pod uwagę to, że trenują ze sobą dopiero od kilku dni. Nie wiem, czy nie było spalonego, ale to już przeszłość
. Później znowu geniusz Diego i zagranie z ''krzyżaka''. Szkoda, że Pasquato chciał się popisać tym samym, a mógł ''normalnie'' podać do Trezeguet... Ale to już nie ważne. Myślę, że zwycięstwo zasłużone. Mam także nadzieję, że podbuduje morale przed eliminacjami LE.

- Hubson
- Juventino
Na plus oczywiście Storari, który dziś po prostu mnie powalił mnie na kolana ! Myślałem że to będzie jakiś grajek, który nic nie bedzie broniła a tu zaskok... mówił prawde ze bedzie walczył z Gigim o walke w pierwszym skladzie 
Drugim zawodnikiem na plus oczywiście zdobywca zwycięskiego gola Pepe. Niechhsię chłopak rozkręca widać ;p
No i trzeci jak że by inaczej - DIEGO
Jak go sprzedadzą to przysięgam że wsiadam w autobus (moze ktoś z JP sie dolaczy) i podpale auto Marotty, Agnelliego i Del Neriego !! A co!! Jeden za wszystkich ....

Drugim zawodnikiem na plus oczywiście zdobywca zwycięskiego gola Pepe. Niechhsię chłopak rozkręca widać ;p
No i trzeci jak że by inaczej - DIEGO

Jak go sprzedadzą to przysięgam że wsiadam w autobus (moze ktoś z JP sie dolaczy) i podpale auto Marotty, Agnelliego i Del Neriego !! A co!! Jeden za wszystkich ....
Co by to nie bylo i do kogo by to nie bylo, jesli jestes "kozak" i sam szanujesz swoj honor, to powiedz cos takiego do kogos w tzw. "cztery oczy"!Push3k pisze:Nie byłeś na ostatnim zlocie JPC, to nie wiesz, że niektórzy nieoficjalnie takimi osobami zostali :CKondzioJuveFans pisze: powinieneś dostać bana za obrażanie użytkowników forum.
Kim Ty jesteś aby się tak wyrażać o kibicach Juve ?

#FinoAllaFine
#WeAreOne
#WeAreOne
- slay_mac
- Juventino
Czyli raczej standardowo. Wyszła mu ładna ruleta w meczu z Genoą, potem na fali gol z Interem i już mamy zbawcę włoskiej piłki i Juventusu, od którego Del Neri będzie zaczynał ustalanie składu. Może troszkę przesadzam, ale w moim odczuciu jest to jedynie solidny gracz, który nie zasługuje na te wszystkie pochwały i zaszczyty w ostatnim czasie.Pluto pisze:Zupelnie anonimowy wystep, juz Sissoko bardziej szukal gry. Marchisio schowany, wystraszony, bal sie wziac ciezar gry na siebie.
Dzisiaj ładnie zagrał Motta, może coś z niego będzie. Martwi natomiast Martinez (12 mln!), oraz lewa strona. Cały czas zastanawiam się jak to będzie wyglądać. Gracza, który potrafi coś na tej pozycji zrobić sprzedajemy, a do składu wrzucamy Lanzafame, który nadaje się maksymalnie na rezerwę. Marotta mówi, że szukamy prawego pomocnika... Na prawdę tego nie rozumiem, może ta cała sprzedaż Giovinco to tylko ploty?

- marcinek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Nie ma co skakac z radosci. Zagralismy na 10ciu i dodatkowo mamy nowego trenera nikt nie jest pewny pierwszego skladu oprocz dwoch pilkarzy Storari i Chiellini wiec nasi chlopcy grali prawie na 100%.
Nie da sie tez nie zauwazyc bardzo wielu pozytywow po tym meczu. Wraca stary dobry Sissoko. Lanzafame chyba najwieksza niespodzianka tych sparingow chlopak puka do bram pierwszego skladu. Motta, Pepe, Martinez chyba jednak Marotta wiedzial co robi ;P Ciesze sie widzac taki Juventus oby to dalej rozwijalo sie w tym pozytywnym kierunku.
O Diego nie bede pisal jego dobrych stron bo to kazdy widzial ale jezusicku gdzie ten czlowiek jest gdy cwiczy sie strzaly... Jego pozycja wymaga teraz juz wybitnie zebym umial 'pociagnac' a tu dalej zeszlo-sezonowe ledwo dolatujace strzaly w srodek bramki dolem...
Nie da sie tez nie zauwazyc bardzo wielu pozytywow po tym meczu. Wraca stary dobry Sissoko. Lanzafame chyba najwieksza niespodzianka tych sparingow chlopak puka do bram pierwszego skladu. Motta, Pepe, Martinez chyba jednak Marotta wiedzial co robi ;P Ciesze sie widzac taki Juventus oby to dalej rozwijalo sie w tym pozytywnym kierunku.
O Diego nie bede pisal jego dobrych stron bo to kazdy widzial ale jezusicku gdzie ten czlowiek jest gdy cwiczy sie strzaly... Jego pozycja wymaga teraz juz wybitnie zebym umial 'pociagnac' a tu dalej zeszlo-sezonowe ledwo dolatujace strzaly w srodek bramki dolem...
Ostatnio zmieniony 24 lipca 2010, 23:05 przez marcinek, łącznie zmieniany 1 raz.
Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
- Push3k
- Juventino
Chodziło mi bardziej o to, że ktoś sobie takie znaczenie doczepił. Zresztą ja tam już nie pamiętam o co z tym chodziło.Cobra pisze: Co by to nie bylo i do kogo by to nie bylo, jesli jestes "kozak" i sam szanujesz swoj honor, to powiedz cos takiego do kogos w tzw. "cztery oczy"!
Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
- Gandalf8
- Juventino
Nawet ta gra Juve wygląda jako tako i myślę, że idzie to w dobrą strone 
Storari jest świetny
Obrona:[b//b] Motta rewelacyjnie, Grygera o dziwo błędów nie popełniał, Legro ok, Kielon to chyba myślami na wakacjach jeszcze
, De Ceglie też w miarę ok, ale szału nie ma.
Pomoc: Martinez bardzo dobra gra, Pepe również, Sissoko w 1 połowie ok a w 2 tragedia, Poulsena można pochwalic, Marchisio ok, Lanzafame dziś nieco słabiej niż ostatnio, Pasquato się ośmieszył zamiast miec asyste przy golu Treze.
Atak: Diego Mistrz
(tifosi i Del Neri nie pozwolą Go sprzedac nawet gdyby Marotta miał taki głupi pomysł), Treze dziś niewidoczny, Alex średnio, Amauri się stara, ale przeszkadzają Mu włosy:P
Mam nadzieję, że o nikim nie zapomniałem:)
@szczypek Mam nadzieję, że dostaniesz bana za obrażanie innych forumowiczów.
@Lypsky Oficjalnie podpisuję sie pod tą petycją.

Storari jest świetny

Obrona:[b//b] Motta rewelacyjnie, Grygera o dziwo błędów nie popełniał, Legro ok, Kielon to chyba myślami na wakacjach jeszcze

Pomoc: Martinez bardzo dobra gra, Pepe również, Sissoko w 1 połowie ok a w 2 tragedia, Poulsena można pochwalic, Marchisio ok, Lanzafame dziś nieco słabiej niż ostatnio, Pasquato się ośmieszył zamiast miec asyste przy golu Treze.
Atak: Diego Mistrz

Mam nadzieję, że o nikim nie zapomniałem:)
@szczypek Mam nadzieję, że dostaniesz bana za obrażanie innych forumowiczów.
@Lypsky Oficjalnie podpisuję sie pod tą petycją.
Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
- gawron
- Juventino
No to po meczu. Pamiętajmy, że graliśmy przez ponad 60 minut w przewadze. No ale było dobrze.
Można podsumować, tak delikatnie, pierwszy etap okresu przygotowań do sezonu, bo przecież już w czwartek pierwszy ważny oficjalny mecz. Przez cztery mecze straciliśmy jednego gola (z karnego), którego Storari by wybronił gdyby miał dłuższe ręce.
Przesunięcie Diego do przodu jak najbardziej na plus - teraz jest jeszcze częściej przy bramce, co kończy się tylko lepiej dla nas. Akcja z Pepe świetna, ukłony dla nich obu.
Ogólnie jak na koniec lipca jest nieźle. Za miesiąc powinno być jeszcze lepiej. Kilka meczów w kwalifikacjach do LE, kilka sparingów i będzie
. A no i jeszcze kilka transferów, chyba od lewego obrońcy zaczynając. Nie umniejszając De Ceglie, bo jest on solidnym graczem, do pierwszego składu mu jeszcze brakuje. Jak sprowadzimy lewego, to obrona będzie porządna i można jeszcze pomyśleć, żeby wepchnąć kogoś na skrzydło i atak koło Boskiego Diego, szukając "idealnej" drużyny.
No ale to już nie w tym topicu.
Na razie koniec towarzyskich wypadów i jedziemy do Irlandii. Oby było miło i na boisku i na tablicy wyników. Forza!
Można podsumować, tak delikatnie, pierwszy etap okresu przygotowań do sezonu, bo przecież już w czwartek pierwszy ważny oficjalny mecz. Przez cztery mecze straciliśmy jednego gola (z karnego), którego Storari by wybronił gdyby miał dłuższe ręce.

Ogólnie jak na koniec lipca jest nieźle. Za miesiąc powinno być jeszcze lepiej. Kilka meczów w kwalifikacjach do LE, kilka sparingów i będzie

Na razie koniec towarzyskich wypadów i jedziemy do Irlandii. Oby było miło i na boisku i na tablicy wyników. Forza!
- mat01
- Juventino
Gralismy w przewadze ale chyba i tak bysmy wygrali. Lyon nie mial az takich sytuacji jak my. Diego po prostu swietnie. A Marotta wyjdzie na durnia jesli kupi Dzeko kosztem Diego. Po co nam taki napastnik skoro nikt mu nie bedzie umial dograc
- deszczowy
- Juventino
No cóż, jestem zaskoczony. Przewidywałem tęgie lanie... a tu proszę. Fajnie, cieszę się.Zaskakujcie nas tak w ciągu roku, chłopaki.
Diego na plus. Asysta - na 6!
Pepe na plus za zimną krew.
Storari - bardzo mnie cieszy postawa tego gościa. Mam nadzieję, że to nie wysokie C, z którego będzie schodził.
Nieźle obrona, podobała mi się gra Motty. Natomiast nie podobał mi się faul Kielona. Później nie miał za dużo pracy... Mam nadzieję, że w sezonie będzie grał lepiej, niż podczas Mistrzostw Świata.
Ale żeby nie było tak słodko - ciekawe, jak potoczyłbym się ten mecz, gdyby Lyon grał do końca w 11.
Diego na plus. Asysta - na 6!
Pepe na plus za zimną krew.
Storari - bardzo mnie cieszy postawa tego gościa. Mam nadzieję, że to nie wysokie C, z którego będzie schodził.
Nieźle obrona, podobała mi się gra Motty. Natomiast nie podobał mi się faul Kielona. Później nie miał za dużo pracy... Mam nadzieję, że w sezonie będzie grał lepiej, niż podczas Mistrzostw Świata.
Ale żeby nie było tak słodko - ciekawe, jak potoczyłbym się ten mecz, gdyby Lyon grał do końca w 11.
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Ej no nie gadaj... Martinez nie zagrał najgorzej. Po meczu z Hamburgerem uważałem, że przepłaciliśmy za niego jakieś 11baniek, a po dzisiejszym meczu widzę, że maksymalnie 5!Łukasz pisze:Mi się Martinez nie podobał. 2,5 mln więcej i mielibyśmy Krasicia. Dlaczego Diego gra bliżej prawej strony? To zmusza go do częstszego operowania lewą nogą, którą ma słabszą...
Marchisio z "14"? Giovinco już z nami nie ma?
Motta bardzo dobrze. Dawno nie oglądałem dobrego bocznego obrońcy w Juve... Lanzafame mnóstwo strat i przyznam, że nie rozumiem zachwytów nad nim... Marchisio dwa fajne zagrania i zapadł się pod ziemię...
Uważam, że w obecnej sytuacji sprowadzanie Krasicia, to strata kasy... Pepe i Martinez są ok. Krasić nie jest od nich o tyle lepszy, ile Dzeko od naszych srajkerów... Powtarzam: lewa obrona, środek obrony i lewe skrzydło...
Ostatnio zmieniony 24 lipca 2010, 23:11 przez yanquez, łącznie zmieniany 1 raz.
- marcinek
- Juventino
O tym zapomnialem napisac. Kielon dosc ze glupi karny to pod koniec meczu faul prawie na lini pola karnego. Gdyby to byl Legro to chyba wszyscy by na niego juz klatwe rzucili. Oby byl to wypadek przy pracy.deszczowy pisze: Natomiast nie podobał mi się faul Kielona.
Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
- rafal-1897
- Juventino
Gandalf8 pisze:Storari jest świetny![]()
Obrona:[b//b] Motta rewelacyjnie, Grygera o dziwo błędów nie popełniał, Legro ok, Kielon to chyba myślami na wakacjach jeszcze, De Ceglie też w miarę ok, ale szału nie ma.
Atak: Diego Mistrz(tifosi i Del Neri nie pozwolą Go sprzedac nawet gdyby Marotta miał taki głupi pomysł), Treze dziś niewidoczny, Alex średnio, Amauri się stara, ale przeszkadzają Mu włosy:P
Ogólnie można napisać, że Juve się dobrze zaprezentowało

W tej chwili wszystko wygląda dobrze - nawet skrzydła. Teraz resztę mercato zostawiam Marottcie i Del Neriemu. A niech poszaleją :lol: :!: