LE [1/16] (2): JUVENTUS 0-0 Ajax

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Giovani

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lutego 2010, 17:44

Szkoda tego słupka Sissoko... Ogólnie dobry mecz w wykonaniu naszych, szczególnie pierwsza połowa. Na pochwałe zasłużyli Chiellini, Diego i De Caglie. :D

SirRose

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lutego 2010, 18:13

Słaby mecz w naszym wykonaniu. Makabrycznie wolno rozgrywamy piłkę, nie potrafimy grać z kontry. Del Piero oprócz tego, że bardzo dobrze bije stałe fragmenty (w tym meczu lepiej niż Diego) to nie pokazał nic z wyjątkiem zamuły. Na lewej stronie momentami wyglądało to tak jakby nasi zawodnicy sami sobie przeszkadzali.
Ze smutkiem muszę przyznać, że Trezol jest jeszcze słabszy niż Amauri. Nie mogłem patrzeć jak raz po razie stał jak <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> na spalonym zamiast pokazywać się kolegom do prostopadłych piłek - zero techniki, zero szybkości i co najgorsze zero pomyślunku.
Na pochwałę zasługuje moim zdaniem Melo bo widać, że jak ma się skupiać na grze w destrukcji to od razu lepiej to wygląda. Wiele razy bardzo skutecznie wspomagał naszą defensywę.
Druga pochwała dla DeCeglie, który to ewidentnie jest w lepszej formie niż Grosso i parę razy stwarzał zagrożenie z przodu. Nie można tego już natomiast powiedzieć o Grygerze który w ofensywie nie pokazał nic ale za to w obronie, zwłaszcza w końcówce, pokazał się z jak najlepszej strony.

Podsumowując - mecz nieciekawy, Juventus słaby i bez polotu. Podobnie jak większość uważam, że z Fulham tak łatwo nie będzie ale może będzie już Iaquinta i Giovinco i w końcu zaczniemy coś grać w tej ofensywie.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lutego 2010, 20:58

Znowu meczu nie mogłem zobaczyć bo problemy z netem... :/
Mamy awans i to się liczy w 1/8 gramy z Fulham którego trener chciał na nas trafić :C
Zobaczyłem skrót no i gdyby w 1 minucie padł gol po błędzie Manningera mecz zupełnie inaczej by wyglądał...
Mecz spokojnie mogliśmy wygrać ;) słupek momo i prawie bramka legro ;) Dobry mecz Diego :smile: FORZA JUVE!!!

Goofy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lutego 2010, 21:29

i awansik :-D

Ależ Alex niepewnie bronił...masakra ! już mogliśmy pożegnać się z awansem no ale udało się...
Nie graliśmy źle i w końcu nie straciliśmy bramki co cieszy.
Szkoda słupka Momo. Podobał mi się Marchisio.

Więc czekamy na Fulham...myślę, że będzie nam ciężej niż by to miało być z Szachtarem..no ale i tak wygramy :lol:

non Ti lascero' mai !
fallweiss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lutego 2010, 21:31

Mecz zupełnie bez historii, trochę zawiódł Ajax bo mimo wszystko nie zdecydował się na jakieś frontalne uderzenie. Z zawodników wszyscy zagrali w sumie dość przeciętnie, nieźle lewa strona (De Celgie) w środku trochę niestety strat Diego, ale ujdzie mu to na sucho podobnie jak Alexowi, który trochę jakby się oszczędzał wczoraj.

Cieszy awans i to cały komentarz.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2010, 08:56

SirRose pisze:Słaby mecz w naszym wykonaniu. Makabrycznie wolno rozgrywamy piłkę, nie potrafimy grać z kontry. Del Piero oprócz tego, że bardzo dobrze bije stałe fragmenty (w tym meczu lepiej niż Diego) to nie pokazał nic z wyjątkiem zamuły. Na lewej stronie momentami wyglądało to tak jakby nasi zawodnicy sami sobie przeszkadzali.
Ja bym odróżnił pierwszą połowę od drugiej. Bo pierwsze 45 min w wykonaniu De Ceglie, Marchisio i Alexa owocowało w świetną współpracę. Lewa strona prezentowała się bardzo dobrze.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
przemal

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2010, 11:52

Łukasz pisze:Ja bym odróżnił pierwszą połowę od drugiej. Bo pierwsze 45 min w wykonaniu De Ceglie, Marchisio i Alexa owocowało w świetną współpracę. Lewa strona prezentowała się bardzo dobrze.
Lewa strona w pierwszej połowie faktycznie ładnie współpracowała, ale tam grał chyba Sissoko nie Marchisio. On zszedł na lewą flankę po wejściu Camoranesiego.

Zablokowany