Liga Mistrzów 2009/2010
- Azrael
- Juventino
Właśnie sobie obejrzałem pierwszy mecz tegorocznej edycji Ligi Mistrzów (bo tych kilku chwil Wisły w I rundzie do LM nie zaliczam). Ani mecz Arsenalu z Celticiem, ani późniejsze skróty nie wywołały we mnie żadnych emocji, no może poza tym, że w końcu miałem szansę zobaczyć czołówkę CL. Jakieś pozytywy? Zastanówmy się:
- bardzo fajna oprawa graficzna meczów;
- wreszcie jakaś ciekawa i ładniejsza piłka dla LM od adidasa;
- sędziowie mają też ciekawsze stroje;
- co do meczów to oprócz zespołów Sporting-Fiorentina, kiepsko dobrane pary, bo nie wnoszą niczego ciekawego i właściwie rozgrywanie rewanżów jest zbyteczne.
Co do dwumeczu naszych ligowych rywali to jestem zdecydowanie za Violą:
- po pierwsze liczę na zwiększenie tzw. "prestiżu Serie A";
- po drugie Fiorentina grająca na dwóch frontach na pewno będzie łatwiejsza do pokonania.
Zapomniałbym dodać. Jakież dziwne było moje uczucie widząc cieszącego się Marchionniego po strzeleniu przez jego zespół gola. Nawet nie umiem tego opisać. Co do Zanettiego to ponoć zagrał dobry mecz.
- bardzo fajna oprawa graficzna meczów;
- wreszcie jakaś ciekawa i ładniejsza piłka dla LM od adidasa;
- sędziowie mają też ciekawsze stroje;
- co do meczów to oprócz zespołów Sporting-Fiorentina, kiepsko dobrane pary, bo nie wnoszą niczego ciekawego i właściwie rozgrywanie rewanżów jest zbyteczne.
Co do dwumeczu naszych ligowych rywali to jestem zdecydowanie za Violą:
- po pierwsze liczę na zwiększenie tzw. "prestiżu Serie A";
- po drugie Fiorentina grająca na dwóch frontach na pewno będzie łatwiejsza do pokonania.
Zapomniałbym dodać. Jakież dziwne było moje uczucie widząc cieszącego się Marchionniego po strzeleniu przez jego zespół gola. Nawet nie umiem tego opisać. Co do Zanettiego to ponoć zagrał dobry mecz.
Pozdrawiam!
- tabo89
- Juventino
nie wiecie gdzie można znaleźć podział na koszyki do losowania grup które odbędzie się już w ten czwartek??
najbardziej interesuje mnie czy jest szansa trafić na Bayern, a to ze względu na możliwy wyjazd JPC do Monachium
najbardziej interesuje mnie czy jest szansa trafić na Bayern, a to ze względu na możliwy wyjazd JPC do Monachium
Ostatnio zmieniony 24 sierpnia 2009, 19:22 przez tabo89, łącznie zmieniany 1 raz.
- Pawełek
- Juventino
Dokąd? :lol:tabo89 pisze:nie wiecie gdzie można znaleźć podział na koszyki do losowania grup które odbędzie się już w ten czwartek??
najbardziej interesuje mnie czy jest szansa trafić na Bayern, a to ze względu na możliwy wyjazd JPC do Mediolanu
Sky is the limit!
- slqa
- Juventino
http://www.uefa.com/competitions/ucl/fo ... 37576.html
z tego wynika że możemy chyba chodziło o Monachium
z tego wynika że możemy chyba chodziło o Monachium
- filippo
- Juventino
Też podobnie jak ty chciałbym trafić na Bayern ale nie z powodu wyjazdu do Mediolanu (tabo89 pisze:nie wiecie gdzie można znaleźć podział na koszyki do losowania grup które odbędzie się już w ten czwartek??
najbardziej interesuje mnie czy jest szansa trafić na Bayern, a to ze względu na możliwy wyjazd JPC do Mediolanu

- tabo89
- Juventino
a no wiadomo Mediolan... Monachium, podobne miastaPawełek pisze:Dokąd? :lol:tabo89 pisze: najbardziej interesuje mnie czy jest szansa trafić na Bayern, a to ze względu na możliwy wyjazd JPC do Mediolanu

tak to jest jak się człowiek śpieszy ...
------------------------
http://pl.wikipedia.org/wiki/Liga_Mistr ... 09/2010%29
hmm tutaj koszyki jeszcze nie są wypełnione, nie wiem czemu..
ale jeśli będzie to wg rankingu to faktycznie jest szansa trafić na Bayern, natomiast niestety na Dynamo Kijów już nie.. dobrą alternatywą jest też Wolfsburg
patrzę tylko przez perspektywę wyjazdu bo co do formy to pokonamy wszystkich !!! :-D
- ewerthon
- Juventino
Ponieważ trwa jeszcze ostatnia runda kwalifikacyjna LM. Od wyników w tej rundzie zależy kolejność w koszykach.tabo89 pisze:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Liga_Mistr ... 09/2010%29
hmm tutaj koszyki jeszcze nie są wypełnione, nie wiem czemu..
- kamilu_87
- Juventino
Jaki był problem looknąc na 1 strone tego tematu ?tabo89 pisze:nie wiecie gdzie można znaleźć podział na koszyki do losowania grup które odbędzie się już w ten czwartek??
pan Zambrotta pisze:guzik nam dało za przeproszeniem, ranking jest tworzony na podstawie kilku lat gry w CL, 2 lata naszej nieobecności robi swoje...oliver pisze:A tak swoja drogą zastawiam się w którym koszyku znajdzie się Juventus jeśli rozpocznie się losowanie do grup? Wie ktoś? Mam nadzieję, że dwu krotne ogranie Realu dało nam drugi koszyk?
jesteśmy w 3cim koszyku, żeby być w drugim życzymy Arsenalowi, Lyonowi, Sportingowi lub Szachtarowi porażki w eliminacjach.
- Sajan
- Juventino
Losowanie jest czwartek czy piątek ?? i na czym oraz o której bo na eurosporcie nie widze w programie więc pytam
"Wyobraź sobie worek, w worku bilon, worek ze trzy metry i wazy ze sto kilo. Wyobraź sobie worek, w worku banknoty, a teraz spójrz na tych co sprzedali się za pięć złotych"
- Winner
- Juventino
Na eurosporcie pisze że losowanie jest 27 a my jesteśmy w 2 koszyku już był o tym news na JP. Szachtar odpadł i my zajęliśmy jego miejsce w 2 koszyku.
P.S Na oficjalnej stronie LM jest info iż losowanie jest 27 o 18:00CET
P.S Na oficjalnej stronie LM jest info iż losowanie jest 27 o 18:00CET
Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
- pan Zambrotta
- Juventino
hej mistrzu, a może zamiast tak kłamać w żywe oczy i się wykręcać, porównałbyś to z oficjalnymi danymi na uefa.com?tabo89 pisze:akurat te dane są mało aktualnekamilu_87 pisze:Jaki był problem looknąc na 1 strone tego tematu ?
http://img524.imageshack.us/img524/3889/beztytuuxxl.jpg
i
http://www.uefa.com/competitions/ucl/fo ... 37576.html
strona jest prowadzona profesjonalnie od kilku lat i stanowi świetne źródło do takich rzeczy jak chociażby rankingi i podział na koszyki.
- pan Zambrotta
- Juventino
Jeśli umiesz czytać i wyciągać odpowiednie wnioski, to po spojrzeniu na pierwszą stronę tematu (albo nawet na post kamila_87 na tej stronie) i koszyki które podałem, to sam odpowiesz sobie na te pytania.