Serie A (25): Palermo 0-2 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Andryk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lutego 2009, 21:42

JuveLethal pisze: Co do Molinaro - ci ktorzy pisza ze gra lepiej niz wczesniej - Smile smiech na sali, gra tak samo fatalnie, nie wiem co on robi jeszcze w wyjsciowym skladzie, widocznie ma jakies plecy albo jest pupilkiem Ranieriego, zaden inny trener o zdrowych zmyslach by na niego nie postawil...

:shock: możesz coś więcej napisać? , bo zaciekawiłeś pewnie całe forum JP :lol:

Molinaro to pupilek Ranieriego i to chyba wiadomo nie od dziś, więc nie ma co wymyślać innych teori, a dwa, że De Cegile, bardziej zaczyna podchodzić pod lewego pomocnika i tam się bardziej sprawdza, aniżeli na obronie. Do tego Molinaro w miarę rozumie się na boisku z Nedvedem. Po trzecie to nie mamy za bardzo innej alternatywy po za De Cegile ( którego bardziej preferuję na tej pozycji )

Siewier

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 22 lutego 2009, 22:13

Przed meczem liczyłem tylko na dobry wynik, dostałem znacznie więcej. Drużyna zagrała dobre spotkanie i wyjechaliśmy bez straty bramki z gorącego terenu. Mieliśmy trochę szczęścia, ale i Palermo nie może narzekać na opaczność. Równie dobrze spotkanie mogło się zakończyć naszą porażką jak i pogromem Sycylijczyków. Szczęście sprzyja lepszym.

Miło zaskoczył mnie Nedved, po trochu przypominał dawnego Pavla - niestety nie obyło się od wielu dziecinnych strat. Boki obrony tradycyjnie, nie ma się tutaj co rozpisywać. Szczęścia zabrakło przede wszystkim Iaquincie - w kilku sytuacjach mógł się lepiej zachować. Buffon i środek zdecydowanie na plus, dobre wejście Amauriego, który przy bramce Davida wykonał kawał dobrej roboty. Cieszy oczywiście bramka Trezeguet.

Nie można mówić, że jest dobrze, ale jest lepiej niż źle :wink: a na pewno lepiej niż było - widać zwyżkę formy. Mam nadzieję, że nie za późno i w spotkaniu z Chelsea zagramy dobrze. Warto zauważyć, że przed pamiętnymi spotkaniami z Realem prezentowaliśmy się gorzej, a mimo to zdołaliśmy wykrzesać z siebie 101% i pokonać giganta. Oby w środę było podobnie.

Mateo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lutego 2009, 22:34

Siewier pisze:Warto zauważyć, że przed pamiętnymi spotkaniami z Realem prezentowaliśmy się gorzej, a mimo to zdołaliśmy wykrzesać z siebie 101% i pokonać giganta. Oby w środę było podobnie.
Tyle, że Real wtedy był w poważnym dołku, a Chelsea pod wodzą Hiddinka pokazało kawał dobrego futbolu w meczu z bardzo silną Aston Villą ;).

Ale co tam, wierzymy w siebie i na siebie liczymy.

Desant.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lutego 2009, 22:41

Muszę przyznać, że wczorajszy mecz bardzo mnie zadowolił...Chłopcy pokazali kawałek dobrego futbolu, a sam mecz był szybki i żywy.Może w II połowie Palermo nas trochę zdominowało, ale wygraliśmy my, bo to my byliśmy bardziej skuteczni.

Cieszy mnie dobra postawa Nedveda oraz świetna gra Sissoko, a jego bramka wydaję się być najlepszym kandydatem na bramkę Lutego ... Choć przyznam, że mam nadzieję, że grono kandydatów powiększy się po meczu z Chelsea..

Siewier

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 22 lutego 2009, 22:54

Mateo pisze:Tyle, że Real wtedy był w poważnym dołku,
Również byliśmy w poważnym dołku, powiedziałbym nawet, że w większym niż Real.
Mateo pisze:a Chelsea pod wodzą Hiddinka pokazało kawał dobrego futbolu w meczu z bardzo silną Aston Villą ;).
A my zagraliśmy bardzo słaby mecz z bardzo słabym Palermo 8)

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 23 lutego 2009, 10:35

Mati pisze:Do czego to doszło, żeby w Juventusie porównując ze sobą dwa boki obrony licytować sie ... który jest gorszy :shock:

Kiedyś taka przepychanka słowna byłaby na zalety, teraz idzie na wady. To bardzo nie dobrze i to jest chyba trochę wymowne.
Dobre, a zarazem smutne podsumowanie.

Zagrliśmy dobry, solidny mecze, zasłuzone pkt. Niestety dajemy radę palermo u nich, a tracimy pkt. na najgorszych ogórkach. To jest podsumowanie naszej nierównej formy.
Piękny gol Sissoko, bardzo cieszy gol Treze, bezcenny widok! Punktem zwrotnym w meczu były pierwsze 2 min. kiedy mogliśmy przegrywać 2-0. Na szczęście było inaczej.

Morale przed środą na pewno wzrosły, obawy mam duże, ale tylko co do boczych obrońców, który kompletnie nie blokują dośrodkowań i nie kryją swoich zawodników! To skanadl! Czarno to widze w anglii, liczę na Mellberga na prawej stronie za beużytecznego Zdenka.

Obrazek
Zablokowany