Wszystko o Fiorentinie
- Marian.
- Juventino
Wątpię, by ten gracz był w stanie zastąpić Felipe Melo. Nie ta siła, nie te warunki, nie ta klasa...Seriea.pl pisze:Pomocnik Valencii Ever Banega jest kandydatem do zastąpienia Felipe Melo w drużynie Fiorentiny. Władze klubu z Florencji są podobno poważnie zainteresowane sprowadzeniem Argentyńczyka, który ostatni sezon spędził na wypożyczeniu w Atletico Madryt.
Według włoskich mediów, Fiorentina zwróciła się już do Valencii z zapytaniem w sprawie zawodnika.
Banega mógłby trafić do włoskiego klubu na zasadzie rocznego wypożyczenia z opcją definitywnego transferu. Gdyby Fiorentina zdecydowała się na wykupienie zawodnika, musiałaby wyłożyć około ośmiu milionów euro.

- figc1898
- Juventino
- paul636
- Juventino
No i może wyjść na to, że Fiorentina ubiła świetny interes zamieniając Melo na Zanettiego, zwłaszcza przy tak dużych dysproporcjach w kwotach transferów. Już pojawiają się opinie, że zagrał dużo lepiej od Brazylijczyka z zeszłego sezonu.
Jeszcze może pełny skład Violi:
Frey - Comotto, Dainelli, Gamberini, Gobbi - Montolivo, Zanetti - Marchionni, Mutu, Vargas - Gilardino.
Na ławce: Joergensen, Kroldrup, Kuzmanović, Jovetić, Donadel, Avramov, Pasqual.
Rzuca się w oczy bardzo silna konkurencja w linii środkowej.
Jeszcze może pełny skład Violi:
Frey - Comotto, Dainelli, Gamberini, Gobbi - Montolivo, Zanetti - Marchionni, Mutu, Vargas - Gilardino.
Na ławce: Joergensen, Kroldrup, Kuzmanović, Jovetić, Donadel, Avramov, Pasqual.
Rzuca się w oczy bardzo silna konkurencja w linii środkowej.
LA LEGGENDA DEL CALCIO SIAMO NOI !
- Łukasz
- Juventino
Na chwilę obecną tak. Jednak mimo wszystko, Melo pogra w piłkę trochę dłużej. I wciąż się rozwija.paul636 pisze:No i może wyjść na to, że Fiorentina ubiła świetny interes zamieniając Melo na Zanettiego, zwłaszcza przy tak dużych dysproporcjach w kwotach transferów. Już pojawiają się opinie, że zagrał dużo lepiej od Brazylijczyka z zeszłego sezonu.
Ładna bramka Veloso, trzeba mu przyznać.
- Bobeknaklo
- Juventino
Tylko remis Fiorentiny z Bologną. Niewątpliwie stać ich na więcej, mając w ataku Gilardino-Mutu-Jovetic wydaje się, że mają czym straszyć ale marnują to gdyż: Gilardino całkowicie nie przydatny poza polem karnym przeciwnika, jeżeli nadal twierdzi, że Amauri się nie przyda w kadrze to już wiem dlaczego. Po prostu Amauri jest lepszy, Włoch się boi utraty miejsca w kadrze. Jovetic potrafi przespać dużą część meczu, ale jak się pokaże to w sposób nieprzeciętny, ma ogromne możliwości, lubię go, chyba jednak potrzebuje większego zaufania kolegów z drużyny. Mutu.. nadal jest wielki, ale status gwiazdy we Violi mu nie służy, potrzeba mu rywalizacji, do tego 17 milionów długu, to musi go przytłaczać. Mimo to bramkę strzelił. Bologna zagrała ciekawie, groźnie kontrowali, Osvaldo niezwykle niebezpieczny, jestem pewien, że grał ze Violi dotychczas, pewnie wypożyczony.
- piotrinho1234...
- Juventino
Wg. wikipedi Osvaldo należy tylko do Bologny.Bobek1991 pisze:Tylko remis Fiorentiny z Bologną. Niewątpliwie stać ich na więcej, mając w ataku Gilardino-Mutu-Jovetic wydaje się, że mają czym straszyć ale marnują to gdyż: Gilardino całkowicie nie przydatny poza polem karnym przeciwnika, jeżeli nadal twierdzi, że Amauri się nie przyda w kadrze to już wiem dlaczego. Po prostu Amauri jest lepszy, Włoch się boi utraty miejsca w kadrze. Jovetic potrafi przespać dużą część meczu, ale jak się pokaże to w sposób nieprzeciętny, ma ogromne możliwości, lubię go, chyba jednak potrzebuje większego zaufania kolegów z drużyny. Mutu.. nadal jest wielki, ale status gwiazdy we Violi mu nie służy, potrzeba mu rywalizacji, do tego 17 milionów długu, to musi go przytłaczać. Mimo to bramkę strzelił. Bologna zagrała ciekawie, groźnie kontrowali, Osvaldo niezwykle niebezpieczny, jestem pewien, że grał ze Violi dotychczas, pewnie wypożyczony.
- Bobeknaklo
- Juventino
Strzelałem szczerze mówiąc, to młody i obiecujący zawodnik, reprezentant młodzieżowej drużyny Włoch więc myślałem, że Violi bardziej na nim zależy i go wypożyczą tylko.
- piotrinho1234...
- Juventino
Co do wiarygodności podanej wyżej wiadomości nie jestem na 100% przekonany,ale też mnie dziwiło to że Viola pozbyła się Osvaldo to tak jakbyśmy pozbyli się de Ceglie np.
- Loremaster
- Juventino
Viola powoli zaczyna sezon, ale mają bardzo ciekawą drużynę i z Mutu już zdrowym może naprawdę sporo namieszać
- Gherrick
- Juventino
Dobrze. Pokazuja ze nie ustabilizowali formy, i meczyc sie w 10 grajacym Sportingiem i wywalczyc fartowny remis? Sporting moze powalczyc na Artemio Franchi :twisted: :-DSimi pisze:Mecz nie oglądałem bo czas na to nie pozwolił, ale zdaje mi sie że Viole było stać w tym meczu na zwycięstwo z Bologną. No ale cóż, niektóre zespoły często sie rozkręcaja po 2-3 kolejce.
Forca Sporting y Juve Leo ! Forca Verde Leones !
- BlackShadow7412
- Juventino
Swietna wiad dla Juve pierwszy grozny rywal juz zostaje na starcie ;d Milan do 49 minuty remisowal 1-1 ze Siena ale teraz wyszedl na prowadzenie.... Do boju Siena!! FORZA JUVE!!
- kamiloo
- Juventino
Niema się co podniecac, w końcu to dopiero pierwsza kolejka.BlackShadow7412 pisze:Swietna wiad dla Juve pierwszy grozny rywal juz zostaje na starcie ;d Milan do 49 minuty remisowal 1-1 ze Siena ale teraz wyszedl na prowadzenie.... Do boju Siena!! FORZA JUVE!!
Poza tym najpierw my musimy wygrac swój jutrzejszy mecz, żeby się cieszyc z ewentualnej straty punków przez naszych rywali.
Co do meczu, to spodziewałem się, że Fiorentina pokona Bolognę. Viola ma drużyne która może powtórzyc 4 miejsce z zeszłego sezonu, a przy odrobinie szczęścia może nawet powalczyc o 3 miejsce, tak więc remis jest dla mnie niespodzianką.
Mam nadzieję, że ten mecz zwiastuje, że najbliższy sezon Serie A będzie bardzo ciekawy.
- BlackShadow7412
- Juventino
kamil190 nie podniecam sie tylko jako kibic cieszy mnie ze jutro Juve zyska szanse na male odskoczenie od Violi ale zgadzam sie z Toba ze najpierw Bianconeri musza wygrac z Chievo i rowniez nie spodziewalem sie porazki Fiorentiny.
- FalsoVero
- Juventino
Kolejne wzmocnienie popularnych "Fiołków", następnym zawodnikiem drużyny prowadzonej przez Prandelliego został De Silvestri. transfer godny podziwu.
"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012