Zostaniemy zdegradowani??!!

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Medi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2006, 23:19

Waldini pisze:
venomik pisze:Może ja wtrące swoich kilka słów na temat degradacji.
uważacie, że federacji zależy na tym by nas zepchnąć jak najdalej?
W życiu. Dla nich szybszy nasz powrót do Serie A to wyższe ich przychody, bo Juve jest wielką i uznaną firmą. Dlatego jeśli zdecydują sie na zepchnięcie nas do niższej ligi to będzie to Serie B.
Wystarczy wspomnieć sobie sytuację Fiorentiny.
Dlatego o niższe ligi jestem spokojny - nie ujrzymy tam Juve.
Opieranie nadziei o to ze jestescie wielkim klubem i wlosi moga wiele stracic na waszej degradacji do 5 ligi jest zludne. Jezeli wchodzilaby w to sama liga wloska to ok, ale problem w tym, ze Moggi majstrowal tez przy LM, a to w Uefa sie na pewno nie spodobalo. Europejska federacja ma w glebokim poszanowaniu to, ze Juve ma tyle sukcesow i z pewnoscia bedzie wywierala naciski na wlodarzy Serie A, aby to przykladnie ukrocic.
Jak widać nic nie znaleźli skoro zamknęli już sprawę.

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2006, 23:25

Medi pisze:Jak widać nic nie znaleźli skoro zamknęli już sprawę.
Oooo w morde czyli jesteśmy w pełni wolni? Czy dobrze zrozumiałem tekst, tak się ciesze, że normalnie niewiem! Super jeśli jesteśmy uniewinnieni to teraz musimy, jedynie "urządzić" klub w nowych ludzi i walczyć dalej!

juverm

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2006, 23:25

co :?: :!: O której sprawie mówisz :?: Serie A czy Liga Mistrzów :!: :?: :prochno:
Nic o tym nie słyszałem :prochno:

Obrazek
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2006, 23:27

juverm pisze:
co :?: :!: O której sprawie mówisz :?: Serie A czy Liga Mistrzów :!: :?: :prochno:
Nic o tym nie słyszałem :prochno:
Hola, hola teraz to ja już zglupłem hah. Czy to prawda co powiedzialem wcześniej czy nie...?

ulin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2006, 23:42

A w newsach nic nie pisza o dzisiejszym przesluchaniu Moggiego, jedyne co mi sie udalo znalesc to http://sport.wp.pl/kat,2193,wid,8310331,wiadomosc.html :think: zero konkretow...

Futbol to taka piekna gra, w której 22 zawodników biega po boisku ai tak zawsze
wygrywa JUVENTUS
Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2006, 23:45

Heh, sprawa na pewno nie jest zamknięta i wątpię byśmy się dowiedzieli rzeczy ostatecznych przed końcem MŚ.

Dirty mind
Medi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2006, 23:59

wloski pisze:
Oooo w morde czyli jesteśmy w pełni wolni? Czy dobrze zrozumiałem tekst, tak się ciesze, że normalnie niewiem! Super jeśli jesteśmy uniewinnieni to teraz musimy, jedynie "urządzić" klub w nowych ludzi i walczyć dalej!
ja mówie o rzekomym majstrowaniu Moggiego w LM i zamknięciu sprawy przez UEFA :wink:

Waldini

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 16 maja 2006, 00:26

Medi pisze: Jak widać nic nie znaleźli skoro zamknęli już sprawę.
Czy zamkneli tego nie wiem. Ale nie sadze zeby w Uefa byli ludzie, ktorzy przeszliby nad tym do porzadku dziennego. Same podejrzenia daja wiele do myslenia, a jednak rozmowy Moggiego o wplywaniu na obsade sedziowska LM byly.

Moje serce jest czarno-niebieskie. Forza Inter!

Serie B?? We have never been there... :D
staller

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 16 maja 2006, 01:34

Jako fan Milanu chcialbym wyjasnic jedna rzecz, bo slysze tutaj glosy, ze wszyscy czepiaja sie Juve, a Milan tak samo jest zamieszany. Ktos, kto tak mowi chyba nie odroznia muchy od slonia. Poza tym calkiem swiezy cytat z gazety:
Prokuratorzy objęli dochodzeniem ludzi związanych z czterema klubami: Juventusem (na niego padają najcięższe podejrzenia), Lazio, Fiorentiną oraz Milanem (wątki prowadzące do tego klubu są marginalne).

co do degradacji Juve to gazeta pisze tez ciekawa rzecz:
Czy Juve grozi spadek nawet do Serie C? Jeśli udowodni im się "oszustwo sportowe", minimalną karą jest przesunięcie na ostatnie miejsce w tabeli, a zatem degradacja. W zeszłym roku taki los spotkał drugoligową Genoę - udowodniono jej przekręt w "tylko" jednym meczu z Venezią, ale wylądowała w trzeciej lidze, i to z trzema ujemnymi punktami na starcie sezonu. Za recydywę, kilka "poważnych" oszustw można spaść jeszcze niżej. Ekspert od prawa sportowego Mattia Grassani mówi nawet o Serie D, czyli odpowiedniku piątej ligi - najwyższej klasie rozgrywek amatorskich.

oraz:
We wtorek do opuszczonego przez szefów FIGC ma wejść komisarz z zadaniem opanowania chaosu. Kandydat do tej roli, legendarny piłkarz Gianni Rivera, zapowiada radykalne kroki: - Nasz futbol ostatnio za bardzo przytył od przybytku. Niech lekarz sprawdzi, czy aby nie przechodzi właśnie ataku serca.

Tombalu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2006, 07:49

To jest ciezki czas dla nas kibiców JUVE - strzelają w nas z kazdej strony, opierając sie tylko na przeciekach z prokuratury, które ukazały sie w prasie. Proponuje spokoj i pokorę a jak milanisci chca sobie po nas pojezdzic to ich kompleks!

Poczekajmy na zakończenie sprawy prokuratorskiej. Na zaczepki ludzi odpowiadajcie spokoju i z klasa podobnie jak Capello.

Podstawą w prawie i kazdym postępowaniu istnieje domniemanie niewinnosci i to do prokuratury nalezy udowodnienie winy, a nie do prasy, czy eks-premiera.

Obrazek
Zapraszam www.NaszaKalwaria.pl i na www.kwa24.pl/forum/ - Forum Powiatu
Michael900

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2006, 11:28

Skoro nie ma już żadnych nowych doniesień to może faktycznie zamkneli już sprawe :D
fabian10 pisze:Juve czy w serie C czy D czy B i tak będzie wielkie !! jeżeli ktoś jest prawdzwym fanem tego klubu to nigdy w niego nie przestanie wierzyć !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
No tak. Ale z klubu odeszli by prawie wszyscy piłkarze. Bo kto z czołowch piłkarzy w Europie i na Świecie chciałby grać z Juventusem w Serie B?
A poza tym Juventus nie uczestniczyłby w Lidze Mistrzów i straciłby przez to wielką ilośc pieniędzy.

roger

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 16 maja 2006, 12:56

rozumiem wasze rozgoryczenie, ale piszac, ze milan jest w takim samym gownie jak juve jest lekko mowiac bledem. skoro wypowiadacie sie na ten temat, to powinniscie koledzy poznac wszystkie fakty, ktore przedstawiaja sie nastepujaca:juve, lazio i viola-prezydenci czy dyr.generalni sa zamieszani w korupcje, oszustwa i ustawiane meczow, natomiast, jak pisze sie i mowi w italii, ze strony milanu jedynie szeregowy dzialacz probowal cos tam ustawic, ale mu sie nie udalo, bo koles chcial ustawic porazke milanu, a oni zrobili mu psikusa i wygrali z reggina 2-1,wiec byla to proba ustawienia wyniku meczu na niekorzysc milanu.

brigate rossonero
Trunxik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2006, 14:19

Nie wyobrażam sobie Juve w niższej lidze... ani trochę. Masakra. Najlepsi rozwiążą swoje kontrakty. Zostanie pewnie niewielka liczba pożądnych zawodników. Pewnie z Primavery sporo osób wawansuje do pierwszego składu. Ehhh... trzeba tylko czekać. Kompromitacja.

Obrazek
DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 maja 2006, 17:18

Trunxik pisze:Nie wyobrażam sobie Juve w niższej lidze... ani trochę. Masakra. Najlepsi rozwiążą swoje kontrakty. Zostanie pewnie niewielka liczba pożądnych zawodników. Pewnie z Primavery sporo osób wawansuje do pierwszego składu. Ehhh... trzeba tylko czekać. Kompromitacja.
I pewnie odejdzie troche "kibicow" :whistle: Ale mi to akurat wielce nie przeszkadza. Zostana przynajmniej sami Ci, ktorzy naprawde kochaja ten klub, na dobre i na zle czy to w Serie A czy to nawet w Serie D :!: I ja mam zamiar do nich nalezec...

Trunxik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2006, 17:56

ja oczywiscie tez bede dalej kibicowal Juve ! co do tego nie mam zadnej watpliwosci. ale sklad na pewno o wiele sie pogorszy i opinia nasza bedzie beznadziejna

Obrazek
ODPOWIEDZ