Juventus kontaktował się z arbitrami?
- wojti-s
- Juventino
Dla mnie już to co wyczytałem w newsach jest sporą podstawą. Zarzutu wobec Juve są bezpodstawe bo sami działacze to nie całyklub. To nie Juventus powinien ponieść konsekwencje ale te osoby które popełniły przestępstwo... Jeśli odbiorą nam trofea to będzie to oznaczało, iż prócz wyjasnienia sprawy komuś mogło zależeć na odunięciu nas z rywalizacji. Mam nadzieje, że sprawa szybko się wyjaśni. Nie mniej jednak Moggi z Giraudo już dziś powinni wylecieć z klubu...rajkochlajko123 pisze:A masz jakieś oficjalne potwierdzenie :shock:romaneq pisze:Jak można wybierać sobie sędziówJak można wogóle o czymś takim pomyśleć ? Ten mecz z Sampdorią dokładnie pamiętam, teraz się okazało, że sędzia został wybrany przez Moggiego. :rotfl:
Wszyscy którzy jeszcze bronią Moggiego niech się mocno nad sobą zastanowią. Ja już mam dość. Jest mi wstyd.Być może to kolejna kaczka
Już nie jednokrotnie próbowano przeszkodzić Juve. Poczekamy, zobaczymy. Może znowu kolejne zarzuty pod kierunkiem Juve okażą się bez podstawne.
I niech sie do jasnej wezmą za Berlusconiego bo to on wypompował nielegalnie 150mln Eur z Mediaset i wpompował do Milanu.
Ale oczywiście...dowdów nikt nie znalazł
( akurat był wtedy premierem :roll: )
- Łuki z Brzegu
- Juventino
Toż to jaja normalnre jakie odbieranie puntów czy trofeów to tak samo jakby zatrudnił mnie powiecmy Moggi ja btm poszedl do supermarkatu podprowadziłbym batonika a mogi poszedłby za to siedzuieć
Juve e' mio
Io sono Juve
Io sono Juve
- Venomik
- Juventino
To nie jest tak.
Jeśli okaże się to rpawdą to oznacza, że trofea zostały zdobyte w sposób nieprawidłowy. Używając ostrych słów można powiedzieć, że zostały ukradzione. W końcu oszukiwaliśmy przy ich zdobyciu - a nasze są.
Nie jest istotne kto o tym wiedział.
Skoro klub może być karany za zachowanie kibiców (kary finansowe, mecze na neturalnym bądź pustym stadionie) to już na pewno może (i powinien) być karany za niezgodne z prawem działanie jednej z najważniejszych osób w klubie.
Wasze tłumaczenie jest bardzo dziecinne.
Jeśli okaże się to rpawdą to oznacza, że trofea zostały zdobyte w sposób nieprawidłowy. Używając ostrych słów można powiedzieć, że zostały ukradzione. W końcu oszukiwaliśmy przy ich zdobyciu - a nasze są.
Nie jest istotne kto o tym wiedział.
Skoro klub może być karany za zachowanie kibiców (kary finansowe, mecze na neturalnym bądź pustym stadionie) to już na pewno może (i powinien) być karany za niezgodne z prawem działanie jednej z najważniejszych osób w klubie.
Wasze tłumaczenie jest bardzo dziecinne.
Dirty mind
- Garreat
- Juventino
- Podziekował: 32 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Nie chodziło mi o to ile i z kim, ale podałem przykład konkretnego meczu - jego przebieg nie sugerował "ustwienia"... był po prostu dobrze prowadzony. Nie zdziwiłbym się jakby była mowa np. o meczu wyjazdowym z Bologną...MaxACM pisze:Lol to jest to co napisałeś. To wg Ciebie korupcja zaczyna sie od ilu? pięciu, dziesięciu czy stu ustawionych gier? I co ma dany klub do tego?Garreat pisze:A tak nawiasem, co mnie dziwi, znaleźli w kilometrach taśmy jeden USTAWIONY mecz Serie A... z Sampdorią? No lol, jak to miała być ta straszna korupcja, to dla mnie sprawa nie istnieje.
No i dlatego "prośba" a nie prośbaMaxACM pisze:Poprosił...hm...niezła "prośba"...w tym całym przekręcie okolicznością łagodzącą ma być wynik remisowy? heh... :shock:Garreat pisze:A odnośnie tego z LM, gdzie tam widzimy korupcję? Wkurzył się na Fandela i "poprosił" o innego... no pomoc była ewidentnie widoczna podczas meczu

Prawda, że cała sprawa śmierdzi... lecz co możemy zrobić? Póki co tylko czekać i znosić, co piszą na nasz Klub

Nie histeryzujcie. Opierając się na pilka.pl może niedługo się dowiemy, że na Turyn zostanie zrzucona bomba atomowa, zdegradują nas do Serie C2 a zawodników poćwiartują :doh:.
pozdr
Ostatnio zmieniony 06 maja 2006, 13:33 przez Garreat, łącznie zmieniany 1 raz.
- CUORE BIANCO-NERO
- Juventino
Jak czytam to wszystko to zbiera mi się na wymioty.....
i szczerze mówiąc wcale mnie to nie dziwi , wręcz przeciwnie,
czekałam kiedy znowu nas o coś oskarżą....
przecież to było oczywiste , czekali tylko na odpowiedni moment , jakim okazał się koniec sezonu i zacięta walka o mistrzostwo....
Mogłabym zasypać cały serwis postami dotyczącymi przekrętów innych drużyn ( Interu , Milanu ...- wiadomo) , każdy o tym we włoszech wie ,ale słaby nie podskoczy silnemu , bo zaraz dostanie po łapach i pokażą mu gdzie jest jego miejsce ( najczęściej w drugiej lidze) ,Juventus nie zabiera w tych sprawach głosu , bo jako przedmiot ogólnokrajowej zawiści ,zazdrości i nienawiści mógłby ponieść surową karę /konsekwencję
( przykładowo , anulowanie bramek , spalone z kapelusza i karne podyktowane przeciw nim po wyimaginowanych faulach ... )
w efekcie stratę punktów... bla bla bla
Najczęściej najgłośniej krzyczy ten ( oskarża pezpodstawnie tak jak sfrustrowany Inter ) ,który chęcią zwrócenia na siebie uwagi bądź skierowania jej na kogoś innego , próbuje zagłuszyć ( zamaskować , zatrzeć ślady ) swoich własnych brudnych interesów...
Takie newsy pojawiają się z regularnością jak w zegarku ,zawsze w kluczowych momentach , bzdury wyssane z palca , bo jeśli nie potrafi się pokonać rywala na boisku , to trzeba znaleść na niego inny sposób , najczęściej ( i najchętniej ) dowalić mu oskarżeniem o machlojki i przekręty , to od lat znana zagrywka i co poniektórym wychodzi to lepiej niż kopanie piłki ... żałosne...
Słowa Moggiego mogły zostać przekręcone/źle zinterpretowane jak kto woli , rozmowach o sędziach czy nawet sędziowaniu nie oznaczała( nie musiała oznaczać ) wcale sugestii czy wywierania jakiegokolwiek nacisku , może nawet miała zupełnie inny kontekst ,ale każdy słyszy to co chciałby usłyszeć , wyciągnął wnioski i rozpętała się burza , pytam : który to już raz ?
nie znudziło się wam jeszcze zdesperowanym frustratom , rozżalonym kibicom przeciwnych drużyn ? , ile można jeszcze wałkować ten sam temat , niedługo skończą się im pomysły i nie będzie już o co oskarżać...
Póki co niegdy ,ale to NIGDY , nic nie zostało nam udowodnione i nie wydaje mi się ,żeby cokolwiek z tych śmiesznych "plotek" było prawdą , a kibice rywali niech lepiej zajmą się dopingiem swoich drużyn bo w odniesienu do tego co mówią choćby Milanisti , śmieszne jest kiedy wściekli słabą grą swojej drużyny krzyczą FORZA JUVE ! ( mecz poprzedniego sezonu ) w ramach ?... nie wiem ? , może motywacji czy zachęty ? .... w każdym razie ośmieszyli się i jeszcze jedna kwesta , ktoś kto sam dopuścił się przekrętów znaczenie większych i poważniejszych od tych , o które jest oskarżane Juve powinien się wstydzić opluwają nas , spójżcie najpierw na siebie ..
FORZA JUVE !
Jeszcze raz uzyjesz Capsa, pogrubienia, w całym tekscie , kolorów itd bedziesz miał bana ....
Oskar8
i szczerze mówiąc wcale mnie to nie dziwi , wręcz przeciwnie,
czekałam kiedy znowu nas o coś oskarżą....
przecież to było oczywiste , czekali tylko na odpowiedni moment , jakim okazał się koniec sezonu i zacięta walka o mistrzostwo....
Mogłabym zasypać cały serwis postami dotyczącymi przekrętów innych drużyn ( Interu , Milanu ...- wiadomo) , każdy o tym we włoszech wie ,ale słaby nie podskoczy silnemu , bo zaraz dostanie po łapach i pokażą mu gdzie jest jego miejsce ( najczęściej w drugiej lidze) ,Juventus nie zabiera w tych sprawach głosu , bo jako przedmiot ogólnokrajowej zawiści ,zazdrości i nienawiści mógłby ponieść surową karę /konsekwencję
( przykładowo , anulowanie bramek , spalone z kapelusza i karne podyktowane przeciw nim po wyimaginowanych faulach ... )
w efekcie stratę punktów... bla bla bla
Najczęściej najgłośniej krzyczy ten ( oskarża pezpodstawnie tak jak sfrustrowany Inter ) ,który chęcią zwrócenia na siebie uwagi bądź skierowania jej na kogoś innego , próbuje zagłuszyć ( zamaskować , zatrzeć ślady ) swoich własnych brudnych interesów...
Takie newsy pojawiają się z regularnością jak w zegarku ,zawsze w kluczowych momentach , bzdury wyssane z palca , bo jeśli nie potrafi się pokonać rywala na boisku , to trzeba znaleść na niego inny sposób , najczęściej ( i najchętniej ) dowalić mu oskarżeniem o machlojki i przekręty , to od lat znana zagrywka i co poniektórym wychodzi to lepiej niż kopanie piłki ... żałosne...
Słowa Moggiego mogły zostać przekręcone/źle zinterpretowane jak kto woli , rozmowach o sędziach czy nawet sędziowaniu nie oznaczała( nie musiała oznaczać ) wcale sugestii czy wywierania jakiegokolwiek nacisku , może nawet miała zupełnie inny kontekst ,ale każdy słyszy to co chciałby usłyszeć , wyciągnął wnioski i rozpętała się burza , pytam : który to już raz ?
nie znudziło się wam jeszcze zdesperowanym frustratom , rozżalonym kibicom przeciwnych drużyn ? , ile można jeszcze wałkować ten sam temat , niedługo skończą się im pomysły i nie będzie już o co oskarżać...
Póki co niegdy ,ale to NIGDY , nic nie zostało nam udowodnione i nie wydaje mi się ,żeby cokolwiek z tych śmiesznych "plotek" było prawdą , a kibice rywali niech lepiej zajmą się dopingiem swoich drużyn bo w odniesienu do tego co mówią choćby Milanisti , śmieszne jest kiedy wściekli słabą grą swojej drużyny krzyczą FORZA JUVE ! ( mecz poprzedniego sezonu ) w ramach ?... nie wiem ? , może motywacji czy zachęty ? .... w każdym razie ośmieszyli się i jeszcze jedna kwesta , ktoś kto sam dopuścił się przekrętów znaczenie większych i poważniejszych od tych , o które jest oskarżane Juve powinien się wstydzić opluwają nas , spójżcie najpierw na siebie ..
FORZA JUVE !
Jeszcze raz uzyjesz Capsa, pogrubienia, w całym tekscie , kolorów itd bedziesz miał bana ....
Oskar8
E NEL CUORE QUALCOSA SEMPRE C'E'...
LA JUVE !
LA JUVE !
- WladeK
- Juventino
No to teraz już wiemy dlaczego Moggi zwlekał z decyzją w sprawie czy zostać w Juventusie
Pewnie spodziewał się, że ta sprawa może wypłynąć. Mam nadzieję, że Lucek zachowa się tak, aby Juve jak najmniej ucierpiało w tej aferze. Według mnie finałem tej sprawy będzie odejscie Triady (nie wierzę, że Moggi robił wszystko sam).
Oczywiscie należy poczekać do wyroku sądu sportowego, ale z przedstawionych dowodów jasno wynika, że były machlojki z ustawianiem sędziów przez kierownictwo Juve. Nie chodzi mi o mecze towarzyskie, lecz o te w LM i Serie A. Tresci dialogów nie pozwalają wykryć przestępstwa, ale chyba każdy widzi, że te zachowania były nieetyczne.
Cóż zrobić, kibice Juve przetrwają i tą aferę
FORZA JUVENTUS !!!
PS. Zachowajcie trochę spokoju. Nie obrażajcie się nawzajem. To jest bezsensu...

Oczywiscie należy poczekać do wyroku sądu sportowego, ale z przedstawionych dowodów jasno wynika, że były machlojki z ustawianiem sędziów przez kierownictwo Juve. Nie chodzi mi o mecze towarzyskie, lecz o te w LM i Serie A. Tresci dialogów nie pozwalają wykryć przestępstwa, ale chyba każdy widzi, że te zachowania były nieetyczne.
Cóż zrobić, kibice Juve przetrwają i tą aferę

FORZA JUVENTUS !!!
PS. Zachowajcie trochę spokoju. Nie obrażajcie się nawzajem. To jest bezsensu...
- nordahl
- Milanista
Boze! Widzisz, a nie grzmisz!CUORE BIANCO-NERO pisze: Słowa Moggiego mogły zostać przekręcone/źle zinterpretowane jak kto woli , rozmowach o sędziach czy nawet sędziowaniu nie oznaczała( nie musiała oznaczać ) wcale sugestii czy wywierania jakiegokolwiek nacisku , może nawet miała zupełnie inny kontekst ,ale każdy słyszy to co chciałby usłyszeć , wyciągnął wnioski i rozpętała się burza , pytam : który to już raz ?
No wlasnie, ktory to juz raz? Jeszcze Ci malo? Tym razem sprawa wyglada duzo powazniej niz pojedyncze zarzuty. Slowa Moggiego sa dosc wyrazne, pelne przeklenstw i grozb. Moze wlasnie Ty slyszysz to, co chcesz uslyszec.
Wlasnie sie znudzilo, moze wreszcie to sie skonczy.. A jak? Mam nadzieje, ze juz niedlogo sie o tym przekonamy.CUORE BIANCO-NERO pisze:nie znudziło się wam jeszcze zdesperowanym frustratom , rozżalonym kibicom przeciwnych drużyn ? , ile można jeszcze wałkować ten sam temat , niedługo skończą się im pomysły i nie będzie już o co oskarżać...
CUORE BIANCO-NERO pisze:Póki co niegdy ,ale to NIGDY , nic nie zostało nam udowodnione i nie wydaje mi się ,żeby cokolwiek z tych śmiesznych "plotek" było prawdą ,
Skoro te plotki ukazajace sie od paru dni we wszystkich gazetach sa dla Ciebie smieszne, to ja nie wiem co Ci przemowi do rozumu.
O jakich przekretach mowisz? Kazdy wie, ze Calcio jest brudne, a w przeciagu paru dni najwieksza plama to Juventus Turyn. Mam nadzieje, ze dobrze 'ich wypiora' przed sondem.CUORE BIANCO-NERO pisze:a kibice rywali niech lepiej zajmą się dopingiem swoich drużyn bo w odniesienu do tego co mówią choćby Milanisti , śmieszne jest kiedy wściekli słabą grą swojej drużyny krzyczą FORZA JUVE ! ( mecz poprzedniego sezonu ) w ramach ?... nie wiem ? , może motywacji czy zachęty ? .... w każdym razie ośmieszyli się i jeszcze jedna kwesta , ktoś kto sam dopuścił się przekrętów znaczenie większych i poważniejszych od tych , o które jest oskarżane Juve powinien się wstydzić opluwają nas , spójżcie najpierw na siebie ..
"840 meczów w barwach Milanu? Chcę powiedzieć, że ta koszulka jest "zrośnięta" z moim ciałem. W wieku 10 lat założyłem ją po raz pierwszy i nawet, gdy ją ściągam na moim ciele pozostają czerwono-czarne barwy."
- RadeKas
- Juventino
Nordahl wypowiedz sie jeszcze o tym: http://www.juvepoland.com/news.php?id=5474
Bede bardzo wdzieczny.
Bede bardzo wdzieczny.
srali muszki będzie wiosna
- Lypsky
- Juventino
Z tego co wiem, tekst dotyczący Berlusconiego został źle przetłumaczony :]RadeKas pisze:Nordahl wypowiedz sie jeszcze o tym: http://www.juvepoland.com/news.php?id=5474
p.s.
nordahl po co gadasz z takimi typami? :>
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- nordahl
- Milanista
Silzenzio stampa.RadeKas pisze:Nordahl wypowiedz sie jeszcze o tym: http://www.juvepoland.com/news.php?id=5474
Bede bardzo wdzieczny.
"840 meczów w barwach Milanu? Chcę powiedzieć, że ta koszulka jest "zrośnięta" z moim ciałem. W wieku 10 lat założyłem ją po raz pierwszy i nawet, gdy ją ściągam na moim ciele pozostają czerwono-czarne barwy."
- RadeKas
- Juventino
Skoro zostal zle przetlumaczony to powinien jak najszybciej zniknac z JP, bo sieje tylko plotki.
Co do samej sytuacji to mam nadzieje, ze sprawa sie szybko skonczy. W jaki sposob, to juz zostawmy prokuraturze czy wloskiej federacji. Jezeli okaze sie, ze zaslugujemy na kare degradacji to trzeba bedzie posypac glowy popiolem i przyjac ja, po czym kibicowac dzielnie Juventusowi w czasie ponownej drogi na szczyt.
Co do samej sytuacji to mam nadzieje, ze sprawa sie szybko skonczy. W jaki sposob, to juz zostawmy prokuraturze czy wloskiej federacji. Jezeli okaze sie, ze zaslugujemy na kare degradacji to trzeba bedzie posypac glowy popiolem i przyjac ja, po czym kibicowac dzielnie Juventusowi w czasie ponownej drogi na szczyt.
- Pirlo
- Juventino
Nie dramatyzuj...jaka degradacja :lol: :lol: :lol: ...gdyby za to karali degradacją to połowa Serie A by grała niżej...RadeKas pisze: Jeżeli zasługujemy na kare degradacji to trzeba bedzie posypac glowy popiolem i przyjac ja
Ostatnio zmieniony 06 maja 2006, 18:38 przez Pirlo, łącznie zmieniany 1 raz.
- nordahl
- Milanista
Bo ja taki charakterek mam ;> :twisted:DjJuve pisze: nordahl po co gadasz z takimi typami? :>
- RadeKas
- Juventino
Za to czyli za co? Za kupowanie sedziow? Za ustawianie spotkan? Jakos nie widze, zeby polowa Serie A miala na glowie oskarzenia o takie sprawy.Cris pisze:Nie dramatyzuj...jaka degradacja ...gdyby za to karali degradacją to połowa Serie A by grała niżej...
Poza tym Cris nie manipuluj. W swoim pieknym cytacie zapomniales zostawic slowo "Jezeli" i wychodzi, ze ja juz teraz uwazam iz na degradacje zaslugujemy :lol:, co jest bzdura. Ja wole poczekac na wyrok.
Przykre jest tez, ze wiekszosc kibicow Juventusu bagatelizuje totalnie ta sprawe :?.