Dlaczego TVP milczy na temat Juve???

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
MarcinB

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lutego 2006, 10:14

Ja już odpowiedziałem na Wasz apel i wzywqam Was tj. już kolega wspominał do poświęcenia 2 minut na waidomość do TVP. Oto moja treść listu 8)

Dzień dobry. Chciałbym w imieniu wielu kibiców Juvenrusu Turyn z całej Polski zaapelować, o nie opuszczaniu Ligi Włoskiej w serwisach "Sportu" w TVP. Bardzo proszę o pokazywanie bramek najlepszych drużyn Ligi Włoskiej, bądź przynajmniej jakiejś wiadomości, co się stało na Włoskich boiskach. Myślę, że nie tylko ja wzywam do pokazywania bramek, bądź jakiś wiadomości, dlatego proszę państwa o wysłuchanie naszych próśb.

Z góry dziękuje i mam nadzieję na pozytywne rozpatrzenie naszego apelu.

P.S

Chciałbym się zapytać dla pewności, jaki mecz będzie transmitowany przez TVP1 i TVP2 Ligi Mistrzów? oraz również proszę o większy szacunek dla klubów z Serie A wyrażając to częstszym puszczaniem meczy w TVP. Proszę o odpowiedź.

Pozdrowienia dal całej ekipy z TVP.

----------------
Jeśli dostanę wiadomość zwrotną to ją Wam wkleje i Wy też jeśli coś otrzrymacie to też zamieśćie na forum (zapomniałem napisać im o magazynie jakims w stylu "Euro Gol" ale to marzenia ale napiszcie do nich przy swoich apelach.

Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lutego 2006, 13:31

Wprawdzie to jest temat o samym TVP, ale i tak spora część dyskusji jes o mediach w ogóle i Juventusie w nich.
Ostatnio jest bardzo pozytywny aspekt: największe portale w Polsce traktują już Serie A na równi z innymi najsilniejszymi ligami Europy oraz największymi klubami (Barca czy Chelsea).
To według mnie jest bardzo pozytyny aspekt. Wprawdzie wciąż o meczach Barcy pisze się więcej, o Juve tylko wynik, strzelców i jednym zdaniem przebieg spotkania - ale idzie w kierunku lepszego :)
Co do samej TVP - cóż, bramki z Serie A są pewnie wyjątkowo drogie, więc rozumiem ich brak. Chciałbym, żeby podawali wyniki najważniejszych spotkań oraz co to zmieniło w czołówce tabeli - bo to wielu kibiców chciałoby wiedzieć.

Dirty mind
MarcinB

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lutego 2006, 13:53

No ale jeśli pokazują bramki z ligi angielskiej, hiszpańskiej, niemieckiej itd co uważam, że też nie jest najtansze to czemu przy okazji też nie mogą puścić bramek z Włoskich stadionów. Pamiętam tylko, że raz w tym sezonie widziałem bramki po meczu milan vs Juve.

Nie uwierzycie ale otzrymałem e-maila zwrotnego na moją prośbę, a oto ona:

Witam
Dziękujemy za uwagi i opinie, przekazaliśmy je do redakcji sportowej.
W ramach transmisji Ligi Mistrzów jako pierwsze spotkanie pokażemy Real Madryt - Arsenal Londyn.
Miłego dnia

Nie chce mi się wierzyć :pray: takie gadanie :rotfl:

Robert 10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lutego 2006, 14:12

hmrzeczywiście w TVP od bardzo dawno nic nie słuszałem o lidze włoskiej a co dopiero o JUVE. Pokazują tylko bramki z ligi angielskiej i hiszpańskiej. A francuska to już o niej bardziej mówią niż o wloskiej. Mówią o włoskiej tylko jak wybuchnie jakaś afera a tak poza tym nic. ŻENUJĄCE :rotfl:

Radidam

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lutego 2006, 15:59

marcinb1989 pisze:o nie opuszczaniu Ligi Włoskiej w serwisach "Sportu" w TVP. Bardzo proszę o pokazywanie bramek najlepszych drużyn Ligi Włoskiej
Niestety w sporcie niepuszczaja bramek z ligi wloskiej :/ Odpowiedz jest prosta dlaczego ? poniewaz stacje publiczne niemaja wykupionych praw do pokazywania ich. Tvp oraz Polsat niemaja to niewpuszczaja, na polsacie ciagle sa bramki z meczow Liverpoolu poniewaz na Polsat sport extra leca ich mecze , nieraz sie zdarzy liga wloska lecz tylko te bramki z tych meczow co lecialy na polsat sport, tylko niestety oni wykupili prawa do transmitowania slabyszch zespolow Treviso Lecce itd.

:ball: :ball: 500 Post :!: :ball: :ball:

Obrazek
MarcinB

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lutego 2006, 16:16

No ale jak nie mają skoro raz na ruski rok pokażą bramki z derb Italli. A jeśli nie mają to niech wykupią bo kpiny żeby dyskryminować LW. Już lepiej niech zrezygnują z Ligi Francuskiej :think:

Tarnos15

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lutego 2006, 16:55

marcinb1989 pisze:Witam
Dziękujemy za uwagi i opinie, przekazaliśmy je do redakcji sportowej.
W ramach transmisji Ligi Mistrzów jako pierwsze spotkanie pokażemy Real Madryt - Arsenal Londyn.
Miłego dnia

Nie chce mi się wierzyć :pray: takie gadanie :rotfl:
Czyli pokażą to co Polsat Sport. W środe pokaza napewno Chelsea Barca, ale tego można było się spodziewać. Coz juz dawno nie zdazylo sie tak zeby PS i TVP pokazywaly rozne mecze LM. No ale coz jedynym pozytywnym aspektem tej sprawy jest to, ze nie bede musial sluchac Szpaka :D

MarcinB

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lutego 2006, 17:23

Wysłałem jeszcze prośbę do TT. Z tego co wiem to tam też jest rubryka z prośbami 8) Ciekawe czy zamieszczą hehe. A Wam co odpisali podzielcie się, zobaczymy czy to samo :twisted: A jeśli nie wysłaliście to wyślijcie.

MarcinB

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2006, 21:38

hehe śmieszne jest że oczywiście opowiedziano o meczu Valencia vs Barcelona a o derbach Italii nawet słowa nie poświęcili :rotfl: na TVP Przynajmniej ja nie słyszałem.

vieira91

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lutego 2006, 22:28

no w sumie to macie racje... oj bardzo dawno nie widziałem Juve w publicznej...

ale TVP w ogóle chyba lubi przyzwyczajenia do pewnych drużyn...ciągle tylko Barca...Real... a jeśli chodzi o Polskę to tylko Legia i Wisła...

mam to szczęście i jestem abonentem Cyfry+ i czasami nawet mam ból głowy który mecz z oferty wybrać...

Obrazek<-Nowy wygląd <-Serdecznie Zapraszam!:))
Railis

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2006, 17:44

Poświęcę swoje "5 minut" na mailowanie do TVP. Ale najbardziej mnie wk...
że nic nie wspomnieli po meczu Inter - Juve, (w którym pięknie zwyciężyło JUVE). Co to za filozofia? Czy nie wiedzą, że skazują się na bluzgi (i nie tylko) fanów Juve i innych włoskich klubów. Przecież Serie A to jedna z najbardziej utyrułowanych lig piłkarskich na świecie. A wytłumaczenie dla TVP, że nie mają licencji itp. jest dla mnie śmieszne :rotfl: , przecież nie są tacy biedni i mogli by wykupić licencję i zadowolić znaczną część piłkarzy.

POZDRAWIAM FORZA JUVE

benkas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2006, 17:52

marcinb1989 pisze:Wysłałem jeszcze prośbę do TT. Z tego co wiem to tam też jest rubryka z prośbami 8) Ciekawe czy zamieszczą hehe. A Wam co odpisali podzielcie się, zobaczymy czy to samo :twisted: A jeśli nie wysłaliście to wyślijcie.
Czytałem w gazecie :lol:

Pozdrawiam!!

MarcinB

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2006, 20:00

@Benkas

Już Ci uwierzę :rotfl:

Jasiek-x

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2006, 23:21

railis pisze:Poświęcę swoje "5 minut" na mailowanie do TVP. Ale najbardziej mnie wk...
że nic nie wspomnieli po meczu Inter - Juve, (w którym pięknie zwyciężyło JUVE). Co to za filozofia? Czy nie wiedzą, że skazują się na bluzgi (i nie tylko) fanów Juve i innych włoskich klubów. Przecież Serie A to jedna z najbardziej utyrułowanych lig piłkarskich na świecie. A wytłumaczenie dla TVP, że nie mają licencji itp. jest dla mnie śmieszne :rotfl: , przecież nie są tacy biedni i mogli by wykupić licencję i zadowolić znaczną część piłkarzy.
Dokładnie. Nie wiem co oni widzą w tej lidze hiszpańskiej, bo co, Włosi potrafią grać futbol jedynie defensywny... No ja nie powiem... Wystarczy popatrzeć na najlepszych strzelców w Serie A. Inne ligi nie mają tak efektownych napastników. Wg mnie to wszystko działa na przestarzałych stereotypach...

forza bianco-neri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lutego 2006, 01:14

ja tam nie musze sluchac w TV o Juventusie, jak nie ogladam meczu to sprawdze wynik w internecie, kiedys sprawdzalem w telegazecie, tak samo innych zespolow Serie A i w ogole pozostalych lig. wiec takie podawanie samych wynikow dla mnie jest niepotrzebne. "sport" trwa tlko pare minut i ciezko jest pokazac wszyskie informacje wszystkich lig, a pamietajmy, ze sport to nie tylko pilka nozna. wg mnie jesli juz to powinny utworzyc jakis dodatkowy program gdzie omaiwaliby skroty i podawali wyniki meczow najwazniejszych lig, cos takiego jak "studio igii mistrzow", program moglby byc w niedziele wieczorem albo w poniedzialek wieczorem.

Juve per Sempre
ODPOWIEDZ