Kto jest Waszym "idolem" ??

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Pagi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2006, 21:29

Moim idolem piłkarskim jest Edgar "Pitbull" Davids. Technika, waleczność, honor i nieustępliwość to jego zalety. To jak czarował zwodami, trickami w reklamach i zagraniami z najwyższej półkioszałamiało mnie za czasów gimnazjalnych.... A wszystko zaczeło się od "We need this ball....":D

"Lechiści to nie kibole, to fanatycy zakochani do szaleństwa w klubie"
Obrazek
Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2006, 21:36

Napiszę tylko o piłkarzach, bo w końcu to forum piłkarskie.Dla mnie idolem może być osoba która jest dobrym człowiekiem.Na pewno jest nim Alex Del Piero.Po pierwsze wspaniały piłkarz, a przy tym jak napisałem wspaniały człowiek.Bardzo podoba mi się jego przywiązanie do barw klubowych, jego gra fair-play, kontakt z kibicami Juve.Poza nim jest jeszcze Cannavaro.Na mistrzostwach udowodnił że jest jedym z najlepszych piłkarzy na świecie, a mimo to chce grać w Serie B.Bardzo podobała mi się udawana bijatyka tych piłkarzy.To takie dobre duchy naszego zespołu.No i moi idole :)

baca222

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2006, 22:33

moim idolem wieku młodzieńczego byl Mcgyver. Zawsze chcialem byc złotą rączką tak jak on! Wspaniały koles był.
Teraz sytuacja sie zmieniła, mam kilku"muzycznych idoli" czyli sa to ludzie i zespoły które cenie za muzyke:
Pink Floyd,King Crimson,Genesis,Phil Collins, Jethro Tull i Myslovitz.

Ifrit23

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2006, 22:42

Z pilkarskich? Na pewno Del Piero za to, ze gra w moim ukochanym klubie, a pozatym wie co to honor i niedaje sie kusic i nigdy nieodejdzie z Juve :-D Z innych pilkarskich? Maldini(wiem, ze Milan) ale za jego "elegancje" w grze i tak samo jak Alex byl kuszony a pozostal wierny swojemu klubowi, Angelo Peruzzi, Gianluigi Buffon, Gianluca Zambrotta, Gaetano Sciera(wprawdzie niebylo mnie na swiecei kiedy zginol, ale czytalem o nim) no i rzecz jasna Cannavaro :-D
A z "niepilkarskich" to na pewno Serj Tankian, Bruce Lee i Mario Puzo :-D

Audi, vide, tace, si vis vivere in pace - Słuchaj, patrz, milcz, jeśli chcesz żyć w spokoju.
Discordia

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2006, 22:57

Moim idolem jest Gianluigi Buffon, wg mnie najlepszy bramkarz na świecie. Podziwiam go za to, że bez względu czy jego drużyna przegrywa czy wygrywa gra tak samo. Tak samo dobrze :D Mam nadzieję, że dostanie Złotą Piłkę "France Football" jako drugi bramkarz w historii tego plebiscytu. Na serio na nią zasluguje...
Ostatnio zmieniony 07 grudnia 2006, 20:57 przez Discordia, łącznie zmieniany 1 raz.

pajoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2006, 10:12

Tylko Del Piero. Podoba mi się jego styl bycia na boisku i poza nim. Czasami wydaje mi się ze gra podobna pilke jak ja ( oczywiscie stylowo ).

Sporty

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2006, 10:42

Od 8 lat Del Piero :)

Tito81

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lipca 2006, 11:54

Jeśli chodzi o Juve to kiedyś był Zizou, Di Livio, dopiero później Alex.
W danych czasach gry w kosza odpowiedź była prosta... od 1993 do... teraz MJ23 :-D ...
A jeśli chodzi o Polskie podwórko to Maciej Scherfchen i Piotruś Reiss :happy: ...

Mati1990

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2006, 11:58

od poczatku kibicowania Juve czyli od 2001 roku mooim idolem jest Alex Del Piero .ten czlowiek tyle zrobil dla Juventusu (i pomyslec ze mimo problemow z Capello postanowil pozostac w Juventusie i nie boi sie grac w 2 lidze mimo zainteresowania takich klubow jak...Chelsea :!: ) wiec zwracam mu najwiekszy honor poprostu zywa legenda Juve!

_Jah

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2006, 14:07

Moim pierwszym piłkarskim idolem był Youri Djorkaeff. Później? rzecz jasna Alessandro Del Piero. Z czasem jednak z tego wyrosłem. Najważniejsza jest drużyna, czyli Stara Dama & Squadra Azzura.

Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
Kryształ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2006, 23:13

Zdecydowanie Alessandro Del Piero...on był tym magnesem który przyciągnął mnie do Juve. Jego gra, szybkośc, zwinność, błyskotliwość, technika, uderzenia z rzutów wolnych, charyzma, zawzięcie, nieustępliwość czyni z niego niemal ze gracza doskonalego, gracza na ktorym powinni wzorowac sie mlodzi dorastajacy pilkarze.

jt10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2006, 23:33

nie będę oryginalny: Del Piero. Czemu? Sam nie wiem. Mam 20 lat i od kiedy pamiętam Alex zawsze był na pierwszym miejscu w moim sercu.. Jak grałem z kumplami w piłkę to zawsze z 10 na plecach i z napisem "Del Piero". No chyba, że to były oficjalne mecze to wtedy musiało obejść się bez napisu :-D Wzorowałem i wzoruję się na nim. Świetny piłkarz a do tego wspaniały człowiek.. Żadne brukowce nie wypisywały o Jego popisach w nocnych klubach, o wypitych kielichach, o podbojach miłosnych, zdradach itp. No i ta miłość do Juve... Trzeba być realistą: wiadomo nikt nie jest wieczny i Alex w końcu zawiesi buty na przysłowiowym kołku ale marzy mi się, aby został przy drużynie. Obojętnie w jakiej formie byleby tylko został z nami...
Alex: przy Tobie się wychowałem, na Tobie się wzorowałem, Ciebie podziwiałem... I dziś Ci za to dziękuję...

Dain Żelazna Stopa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2006, 10:15

Z piłkarskich Ronaldo w swoich młodych latach, Buffon no i od pewnego czasu Del Piero...a z naszych rdzennych Boniek....ten Hat-trick w meczu z Belgia <mniam> :pray:

CELTA VIGO I JUVENTUS TURYN!! Campione Celtińas! Forza Juve!
MrWlodek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2006, 22:36

Sportowym idolem jest oczywiście Alex del Piero. Jego zaangażowanie w gre w pilke, styl bycia,zadnych afer wokół Jego osoby a przede wszystkim wierność i miłość do Juve to jest coś czego nie widze w żadnym innym piłkarzu. A Jego list do kibiców :bravo:, łezka mi się w oku zakręciła :ok: .
AleX is the best :!:
Co do idola z nie pilkarskiego świata to był nim Papież Jan Paweł II. Żałuje ze nie widziałem Go na żywo. Cenie też muzyków z System Of A Down za to żę mówią to co myślą i z sensem oraz za ich muzyke :D

krzysztofjuventus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2006, 23:37

Moim idolem jest oczywiście geniusz piłiki nożnej Alessandro del Piero.Jest to pierwszy piłkarz jakiego poznalem i odrazu stał sie moim idolem.

JUVENTUS TURYN F.C.- A PAN BÓG ZESŁAŁ ICH NA ZIEMIE ABY SIALI ZAMĘT I ZNISZCZENIE
ODPOWIEDZ