Polska II liga
- Łuki z Brzegu
- Juventino
Ja jestem za Śląskiem Wrocław do nidawna grali bardzo dobrze a jak na bieniaminka z aspiracjami wręcz świetnie ale ostatnio (Drwenca/Finishparkiet Heko) jest troche mocno lipa ja jednak nie trace nadzieji byc moze juz teraz awansujemy a za 2-3 lata na oporowskiej usłyszymy "Królem pierwszej ligi jest wielki boski wks" Wiekszość z Was powie ze to mżonki może macie racje ale wiecie jak to jest nadzieja umiera ostatnia....
Juve e' mio
Io sono Juve
Io sono Juve
- Gałcio
- Juventino
Nie wiem nie bede oceniac sędziowania b onie bylo mnie tam ale ludzie, iile to juz razy w tym sezonie męcz był przekręcany na niekorzyść Piasta.
Gdyby Zagłebie było na tyle mocne co w przedmeczowych Twoich buńczucznych zapowiedziach to strzeliło by choć jedną bramke, nawet mimo sędziowania.
Ja najbardziej obawialem sie sędziego w tym meczu z wiadomych powodów, Warszawa i Sosnowiec.
Tymi słowami po prostu mnie uraziłes. Czy porażke swojego klubu musisz tłumaczyć tym ze sędzia dostał w "łapę" ?można się zastanawiać nad stawką jaką dostał pan sędzia z Warszawy

Ja najbardziej obawialem sie sędziego w tym meczu z wiadomych powodów, Warszawa i Sosnowiec.
Nigdy nie dyskutuj z <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>,najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,a potem pokona doświadczeniem.
- zlatan_sc
- Juventino
Jeśli Cie urazilem, to bardzo przepraszam.
Musisz po prostu zrozumiec, ze pan arbiter sędziował własnie tak jakby dostał w łape.. no ale nie mnie to oceniac, czuje sie po prostu oszukany.
zresztą zawodnicy Zagłębia również:
(czyt. sędzia asystent nazywał się Listkiewicz :roll: )
Mimo, ze sędzia robil nas w konia, sytuacjse mielismy, ale ogolnie nasza gra wypadla slabo..
Nie mamy z nią co walczyć o awans..
Musimy sie postarać, wlozyc w gre wiecej serca i postarac sie o niespodzianke, wierze w to
EDIT:
Gałcio, polecam dla samej ciekawości sciagnąć filmik z http://www.zaglebie.sosnowiec.pl/ i zobaczyc, ze karne naprawde nam sie nalezaly, przynajmniej 2.. a za fauln na Tycu sędzia powinien pokazać kartke i nie wiem czy nie czerwoną..
Musisz po prostu zrozumiec, ze pan arbiter sędziował własnie tak jakby dostał w łape.. no ale nie mnie to oceniac, czuje sie po prostu oszukany.
zresztą zawodnicy Zagłębia również:
Dženan Hošić pisze:Adaś Kompała jest doświadczonym zawodnikiem, ja wybiłem pierwszy piłkę, on postawił nogę i sędzia dał się nabrać na to, a później są takie same sytuacje i nie gwiżdże karnych. To jest skandal co się robi w II lidze, to jest niemożliwe. Nie możemy narzekać, ale takie ewidentne karne jak po zagraniu ręką to musi sędzia gwizdać. Tu nie chodzi o sport, teraz wszystko robi się poza sportem. Wiadomo kto to jest, robili tak już wcześniej i teraz też zaczynają.
No ale trudno, panowie sędziowie i tak dostaną wysokie noty za swoje karygodne pomyłkiArek Kłoda pisze:..My powinniśmy mieć co najmniej dwa karne, bo były ewidentne i nie wiem dlaczego sędzia tego nie zagwizdał, ale to już jego decyzja.

Mimo, ze sędzia robil nas w konia, sytuacjse mielismy, ale ogolnie nasza gra wypadla slabo..
Nie mamy z nią co walczyć o awans..
Musimy sie postarać, wlozyc w gre wiecej serca i postarac sie o niespodzianke, wierze w to

EDIT:
Gałcio, polecam dla samej ciekawości sciagnąć filmik z http://www.zaglebie.sosnowiec.pl/ i zobaczyc, ze karne naprawde nam sie nalezaly, przynajmniej 2.. a za fauln na Tycu sędzia powinien pokazać kartke i nie wiem czy nie czerwoną..

wloski w alfabecie pisze:Prawdą jest to, że eskimosi jedyną przyjemnością miedzy ludzką na jaką mogą sobie pozwolić jest pocieranie się o nosek.
- dacar666
- Juventino
zlatan_sc ---> Jestem tylko ciekawy jednej opinii. Wiele "Waszych" kibicow twierdzilo, ze "miejsce Piasta z taka gra jest w pierwszej lidze". Czy Ty, jako osoba, ktora ten mecz obserwowala na zywo, tez tak uwazasz? a raczej zapytam innaczej: Czy to Piast zagral tak dobrze? czy Zaglebie zagralo tak slabo?
I nie pytam o prace sedziego - nie bylem na meczu, wiec sie nie wypowiadam na temat sedziowania.
I nie pytam o prace sedziego - nie bylem na meczu, wiec sie nie wypowiadam na temat sedziowania.
- zlatan_sc
- Juventino
Czy to Piast zagral tak dobrze? czy Zaglebie zagralo tak slabo?
Piast dobrze sie bronil, a my nie wykorzystywalismy dogodnych sytuacji. No i do tego pan sędzia..
Ani Piast, ani Zaglebie z taka gra jak w dzisiejszym meczu nie maja czego szukac w pierwszej lidze. Takie jest moje, w miare obiektywne zdanie. pozdrawiam
Piast dobrze sie bronil, a my nie wykorzystywalismy dogodnych sytuacji. No i do tego pan sędzia..

Ani Piast, ani Zaglebie z taka gra jak w dzisiejszym meczu nie maja czego szukac w pierwszej lidze. Takie jest moje, w miare obiektywne zdanie. pozdrawiam

wloski w alfabecie pisze:Prawdą jest to, że eskimosi jedyną przyjemnością miedzy ludzką na jaką mogą sobie pozwolić jest pocieranie się o nosek.
- Kame1988_Kornel
- Juventino
Pozwole sobie "wpakować" wyniki:
Wyniki piątkowe:
Podbeskidzie Bielsko-Biała - ŁKS Łódź 1:0 (1:0) (fatalna gra kopaczy z Łodzi
)
Bramka - Grzegorz Podstawek (36 min.)
Żółta kartka - Zdzisław Leszczyński.
Sędzia: Piotr Wieczerzak (Kraków).
Widzów 2 000.
Ruch Chorzów - Heko Czermno 4:2 (2:2)
Bramki: Mariusz Śrutwa (10 min.),,Grażvydas Mikulenas dwie (23 min., 90 min.), Piotr Ćwielong (70 min.) - Krzysztof Trela (18 min.), Hubert Kościukiewicz (26 min.),
Żółte kartki: Grażvydas Mikulenas - Krzysztof Trela, Hubert Kościukiewicz, Jarosław Solarz.
Sędzia: Sławomir Berezowski (Opole).
Widzów 3 000.
Wyniki sobotnich meczów II ligi:
Widzew Łódź - Polonia Bytom 0:1 (0:1) (Widać obie ekipy z Łodzi straciły pkt., a Polonia :shock: gra coraz lepiej :!:)
Bramki: Tomasz Sosna (33 min.)
Żółte kartki: Łukasz Trałka - Jacek Trzeciak, Jacek Gnoiński.
Sędzia: Jacek Walczyński (Lublin).
Widzów 7 000.
KSZO Ostrowiec Świętokrzyski - Górnik Polkowice 0:1 (0:0) (hehe... kolejny zespół z czołówki pkt. traci, co sie dzieje w tej II lidze
)
Bramka - Sławomir Pach (75 min).
Żółte kartki: Grzegorz Skwara, Dariusz Preis - Marcin Konopka.
Sędzia: Arkadiusz Pruś (USA). ( z USA
:-) )
Widzów 6 000.
Na trybunach zasiadło więcej widzów, ponieważ prezes KSZO zdecydował o obniżeniu cen biletów do 5 zł. (I tak powinno być wszędzie, brawo dla normalnego prezesa
)
Zawisza Bydgoszcz - Świt Nowy Dwór Mazowiecki 2:0 (0:0) ( Mamy vc-lidera :!: ech... hydrotwór jednak przynosi oczekiwane korzysci )
Bramki: Arkadiusz Miklosik (65 min.), Walentin Dah (90 min.).
Żółte kartki: Benjamin Imeh, Ryszard Remień - James Oamen, Marek Walburg, Arkadiusz Chrobot.
Sędzia: Mariusz Rogalski (Katowice).
Widzów 2 000.
Zagłębie Sosnowiec - Piast Gliwice 0:2 (0:1) (Czy ktoś pokona Piasta :!:
dla nich, szkoda tych 10 pkt. było by jeszcze ciekawiej w czołówce
)
Bramki: Stanisław Wróbel (6 min. - karny), Krzysztof Kukulski (90 min.).
Żółte kartki: Arkadiusz Kłoda, Błażej Jankowski - Mirosław Widuch, Tomasz Podgórski.
Czerwona kartka - Błażej Jankowski (90 min. - za drugą żółtą).
Sędzia: Artur Radziszewski (Warszawa).
Widzów 4 000.
Lechia Gdańsk - Radomiak 0:0
Żółte kartki: Maciej Kalkowski, Jacek Manuszewski - Nemanja Svetkovic, Rafał Szwed.
Czerwona kartka - Nemanja Svetkovic (44 min. - za drugą żółtą).
Sędzia: Grzegorz Bartosik (Lublin)
Widzów 7 000.
Jagiellonia Białystok - Szczakowianka Jaworzno 1:0 (1:0)
Bramka - Jacek Chańko (40 min.)
Żółte kartki: Jacek Markiewicz, Tomasz Moskal, Krzysztof Zalewski - Robert Chudy
Sędzia: Tomasz Cwalina (Gdańsk)
.........................................................................................................
Jeszcze rzut oka na tabele:
1. Widzew Łódź 47 pkt. (ale od 1-7 miejsca ścisk
)
2. Zawisza Bydgoszcz 45 pkt.
3. KSZO Ostrowiec Św. 43 pkt.
4. ŁKS Łódź 42 pkt.
5. Śląsk Wrocław 42 pkt.
6. Jagiellonia Białystok 40 pkt.
7. Zagłębie Sosnowiec 40 pkt.
8. Górnik Polkowice 36 pkt.
9. Piast Gliwice 34 pkt. (a mogli by miec 44 pkt. ;] )
10. Ruch Chorzów 33 pkt.
11. Lechia Gdańsk 33 pkt.
12. Świt Nowy Dwór Maz. 30 pkt.
13. Podbeskidzie Bielsko-Biała 29 pkt.
14. Heko Czermno 28 pkt.
15. Szczakowianka Jaworzno 28 pkt.
16. Radomiak Radom 26 pkt.
17. Polonia Bytom 26 pkt. ( Jak bedą grac jak teraz to kto wie)
18. Finishparkiet Nowe Miasto L. 17 pkt. (pewny 3 ligowiec)
Wyniki piątkowe:

Bramka - Grzegorz Podstawek (36 min.)
Żółta kartka - Zdzisław Leszczyński.
Sędzia: Piotr Wieczerzak (Kraków).
Widzów 2 000.

Bramki: Mariusz Śrutwa (10 min.),,Grażvydas Mikulenas dwie (23 min., 90 min.), Piotr Ćwielong (70 min.) - Krzysztof Trela (18 min.), Hubert Kościukiewicz (26 min.),
Żółte kartki: Grażvydas Mikulenas - Krzysztof Trela, Hubert Kościukiewicz, Jarosław Solarz.
Sędzia: Sławomir Berezowski (Opole).
Widzów 3 000.
Wyniki sobotnich meczów II ligi:

Bramki: Tomasz Sosna (33 min.)
Żółte kartki: Łukasz Trałka - Jacek Trzeciak, Jacek Gnoiński.
Sędzia: Jacek Walczyński (Lublin).
Widzów 7 000.

Bramka - Sławomir Pach (75 min).
Żółte kartki: Grzegorz Skwara, Dariusz Preis - Marcin Konopka.
Sędzia: Arkadiusz Pruś (USA). ( z USA

Widzów 6 000.
Na trybunach zasiadło więcej widzów, ponieważ prezes KSZO zdecydował o obniżeniu cen biletów do 5 zł. (I tak powinno być wszędzie, brawo dla normalnego prezesa

Bramki: Arkadiusz Miklosik (65 min.), Walentin Dah (90 min.).
Żółte kartki: Benjamin Imeh, Ryszard Remień - James Oamen, Marek Walburg, Arkadiusz Chrobot.
Sędzia: Mariusz Rogalski (Katowice).
Widzów 2 000.

Bramki: Stanisław Wróbel (6 min. - karny), Krzysztof Kukulski (90 min.).
Żółte kartki: Arkadiusz Kłoda, Błażej Jankowski - Mirosław Widuch, Tomasz Podgórski.
Czerwona kartka - Błażej Jankowski (90 min. - za drugą żółtą).
Sędzia: Artur Radziszewski (Warszawa).
Widzów 4 000.

Żółte kartki: Maciej Kalkowski, Jacek Manuszewski - Nemanja Svetkovic, Rafał Szwed.
Czerwona kartka - Nemanja Svetkovic (44 min. - za drugą żółtą).
Sędzia: Grzegorz Bartosik (Lublin)
Widzów 7 000.

Bramka - Jacek Chańko (40 min.)
Żółte kartki: Jacek Markiewicz, Tomasz Moskal, Krzysztof Zalewski - Robert Chudy
Sędzia: Tomasz Cwalina (Gdańsk)
.........................................................................................................
Jeszcze rzut oka na tabele:
1. Widzew Łódź 47 pkt. (ale od 1-7 miejsca ścisk

4. ŁKS Łódź 42 pkt.
5. Śląsk Wrocław 42 pkt.
8. Górnik Polkowice 36 pkt.
9. Piast Gliwice 34 pkt. (a mogli by miec 44 pkt. ;] )
10. Ruch Chorzów 33 pkt.
11. Lechia Gdańsk 33 pkt.
12. Świt Nowy Dwór Maz. 30 pkt.
14. Heko Czermno 28 pkt.
17. Polonia Bytom 26 pkt. ( Jak bedą grac jak teraz to kto wie)
18. Finishparkiet Nowe Miasto L. 17 pkt. (pewny 3 ligowiec)
- steru
- Qualità Juventino
@ gałcio
Zostało na Twoim, Piast wygrał. Mimo wszystko dorzuce swoje 3 grosze do komentarza. Piast jako drużyna zagrał słabo, wręcz bardzo słabo. Zagłębie po szybko straconej bramce ( ze słusznego rzutu karnego ) nie potrafiło się długo podnieść. Skrzydła naszym piłkarzom z minuty na minute coraz bardziej podcinał sędzia. Pajac, który nie powinien po wczorajszym meczu już nigdy wybiec na boisko. Tacy ludzie psują obraz polskiej piłki nożnej, która jak wiadomo już wystarczająco jest skorumpowana. Niestety w naszych realiach możliwości manipulacji wynikiem meczu na szczeblu 2 ligii jest wiele i jak przypuszczam wczoraj się tak stało.
Możesz się oburzać i obrażać ale w moim mniemaniu Piast kupił sędziego i mecz był z góry ustawiony. Byłem i widziałem.
PZDR
Zostało na Twoim, Piast wygrał. Mimo wszystko dorzuce swoje 3 grosze do komentarza. Piast jako drużyna zagrał słabo, wręcz bardzo słabo. Zagłębie po szybko straconej bramce ( ze słusznego rzutu karnego ) nie potrafiło się długo podnieść. Skrzydła naszym piłkarzom z minuty na minute coraz bardziej podcinał sędzia. Pajac, który nie powinien po wczorajszym meczu już nigdy wybiec na boisko. Tacy ludzie psują obraz polskiej piłki nożnej, która jak wiadomo już wystarczająco jest skorumpowana. Niestety w naszych realiach możliwości manipulacji wynikiem meczu na szczeblu 2 ligii jest wiele i jak przypuszczam wczoraj się tak stało.
Możesz się oburzać i obrażać ale w moim mniemaniu Piast kupił sędziego i mecz był z góry ustawiony. Byłem i widziałem.
PZDR
- białas
- Juventino
pozwolę sobie ocenić wyniki poszczególnych meczów a na koniec wszystko podsumuję
przyznam się, że zawodnisu Pdbeskidzia sprawili mała niespodziankę pokonując jednego z pretendentów do awansu. liczyłem na remis.Kame1988_Kornel pisze:Podbeskidzie Bielsko-Biała - ŁKS Łódź 1:0 (1:0)
żadnej niespodzianki. przokonywujące zwycięstwo Ruchu, który zadomowił się w środku tabeli, natomiast Heko blisko strefy spadkowejRuch Chorzów - Heko Czermno 4:2 (2:2)
w tej chwili mógłbym się naśmiewać z kibiców, którzy jeszcze kilka kolejek temu cieszyli się, gdy Jaga doznała u sibie porażki z Polonią. ale nie zrobię temu, bo taka porażka każdemu może się zdarzyć. Widzew o tym się właśnie przekonał.Widzew Łódź - Polonia Bytom 0:1 (0:1)
kolejna niespodzianka. wicelider przegrywa z drużyną ze środka tabeli. nie spodziewałem się tego, zwłaszcza po tym, jak KSZO awansowało coraz wyżej w tabeli.KSZO Ostrowiec Świętokrzyski - Górnik Polkowice 0:1 (0:0)
chyba bez niespodzianki. mało kto dawał szanse Świtowi.Zawisza Bydgoszcz - Świt Nowy Dwór Mazowiecki 2:0 (0:0)
chyba najciekawsze spotkanie 26. kolejki. w ciemno postawiłbym remis. Zagłębie pokazało przed wysokie miejsce w tabeli nie jest dziełem przypadku, natomiast pozycja Piasta byłaby wyższe gdyby nie odjęcie punktów. wiele już czytałem o poziomie sędziowania w tym meczu i gdyby nie błędy sedziów wynik na pewno byłby inny.Zagłębie Sosnowiec - Piast Gliwice 0:2 (0:1)
typowy wynik zespołów ze środka tabeli.Lechia Gdańsk - Radomiak 0:0
można by rzec" w końcu". Jaga po wodzą nowego trenera odnosi zwycięstwo. może zawodnicy Jagi w końcu przypomnieli sobie cel postawiony przed sezonem, czyli awans do ekstraklasy. będzie niezwykle ciężko, ale ja wierzę w Jagiellonię.Jagiellonia Białystok - Szczakowianka Jaworzno 1:0 (1:0)
sytuacja poszczególnych zespołów niezwykle wyrównana. każda z tych drużyn ma szansę na awans. nie wiem, który zespół ma nasłabszych przeciwników, ale ostatnie kolejki pokazały, że wszystko może się zdarzyć. osobiście stawiam na awans Widzewa z pierwszego miejsca i Jagi z drugiego. kto zagra w barażu? mało mnie to interesuje.1. Widzew Łódź 47 pkt. (ale od 1-7 miejsca ścisk)
4. ŁKS Łódź 42 pkt.
5. Śląsk Wrocław 42 pkt.
niemal pewna degradacja Finishparkietu. kto jeszcze? Polonia w ostatnich meczach odrabiła kilka punktów straty i sytuacja w dole tabeli zapowiada sie mniej ciekawie niż w przypadku awansu do ekstraklasy. jak się wysztko potoczy? zabaczymy na koniec sezonu.[/i]12. Świt Nowy Dwór Maz. 30 pkt.
14. Heko Czermno 28 pkt.
17. Polonia Bytom 26 pkt.
18. Finishparkiet 17 pkt.
- Kame1988_Kornel
- Juventino
Program 27. kolejki:
środa:
Szczakowianka Jaworzno - Podbeskidzie Bielsko-Biała (16.30)
sędzia Andrzej Kusak (Częstochowa)
(Myśle że bedzie remis
)
Piast Gliwice - Lechia Gdańsk (16.30)
sędzia Marcin Szulc (Warszawa)
(Tu obstawiam na Piasta
)
Radomiak Radom - Śląsk Wrocław (17.00)
sędzia Adam Konarski (Poznań)
(Śląsk który gra w kratke i Radomiak który ostatnio spada jak ....)
Finishparkiet Nowe Miasto Lub. - Heko Czermno (17.00)
sędzia Michał Heinrich (Poznań)
(to moze byc ostatnia szansa dla Heko jak chce marzyć o barażach)
Polonia Bytom - Zagłębie Sosnowiec (17.00)
sędzia Marcin Wróbel (Warszawa)
(Polonia która zaznała smak zwycięstwa nad liderem bedzie chciała pokazac sie przed własną publicznością)
Górnik Polkowice - Zawisza Bydgoszcz (19.00)
sędzia Paweł Skonieczny (Gdańsk)
(Zawisza na fali, ale Górnik też ma ambicje)
KSZO Ostrowiec Św. - Ruch Chorzów (19.00)
sędzia Tomasz Cwalina (Gdańsk)
(no tu może być remis... )
ŁKS Łódź - Widzew Łódź (19.00)
sędzia Grzegorz Gilewski (Radom)
Chyba najważniejszy mecz ŁKSu w II lidze, Widzewa też...
cała Łódź sie już pali na ten pojedynek... oj będzie się działo ...
(ale pewnie Kropiwnicki ustawił wynik remisowy
) Ale i tak będzie super 
Świt Nowy Dwór Maz. - Jagiellonia Białystok (19.00)
sędzia Mirosław Górecki (Katowice)
(obstawiam zwyciestwo Jagi )
środa:
Szczakowianka Jaworzno - Podbeskidzie Bielsko-Biała (16.30)
sędzia Andrzej Kusak (Częstochowa)
(Myśle że bedzie remis

Piast Gliwice - Lechia Gdańsk (16.30)
sędzia Marcin Szulc (Warszawa)
(Tu obstawiam na Piasta

Radomiak Radom - Śląsk Wrocław (17.00)
sędzia Adam Konarski (Poznań)
(Śląsk który gra w kratke i Radomiak który ostatnio spada jak ....)
Finishparkiet Nowe Miasto Lub. - Heko Czermno (17.00)
sędzia Michał Heinrich (Poznań)
(to moze byc ostatnia szansa dla Heko jak chce marzyć o barażach)
Polonia Bytom - Zagłębie Sosnowiec (17.00)
sędzia Marcin Wróbel (Warszawa)
(Polonia która zaznała smak zwycięstwa nad liderem bedzie chciała pokazac sie przed własną publicznością)
Górnik Polkowice - Zawisza Bydgoszcz (19.00)
sędzia Paweł Skonieczny (Gdańsk)
(Zawisza na fali, ale Górnik też ma ambicje)
KSZO Ostrowiec Św. - Ruch Chorzów (19.00)
sędzia Tomasz Cwalina (Gdańsk)
(no tu może być remis... )
ŁKS Łódź - Widzew Łódź (19.00)
sędzia Grzegorz Gilewski (Radom)
Chyba najważniejszy mecz ŁKSu w II lidze, Widzewa też...

Świt Nowy Dwór Maz. - Jagiellonia Białystok (19.00)
sędzia Mirosław Górecki (Katowice)
(obstawiam zwyciestwo Jagi )
- seba
- Juventino
derby bym na remis stawiał mimo wszystko albo na zwycięstwo ŁKS-u (choć mam nadzieję że wynik będzie korzystny dla Widzewa). Ale to co Widzew prezentuje z zespołami z czołówki II Ligi to porażka. Jak dobrze pamiętam to nie wygrali z nikim z miejsc 1-7 w tej rundzie. Taką przwagę osiągneli tylko i wyłączniedzięki potknięciom swoich rywali. Najbliższe mecze pokażą kto tak naprawdę zasługuje na I Ligę.
- dacar666
- Juventino
@steru ---> Wiesz... sa to bardzo powazne zarzuty, ktore sformulowales. Ale dopoki nie bedziesz mial zadnych dowodow, to te opowiesci mozesz wrzucic pomiedzy bajki.steru pisze: Możesz się oburzać i obrażać ale w moim mniemaniu Piast kupił sędziego i mecz był z góry ustawiony. Byłem i widziałem.
PZDR
Zobaczymy Wasz wynik w meczu z Polonia Bytom. Mysle, ze mecz moze byc zaciety... ale jak wygra Polonia, to Zaglebie bedzie mowic, ze "znowu zostalismy skrzywdzeni przez sedziego"... zreszta sedzia oczywiscie bedzie z Warszawy... i to bedzie Wam przeszkadzac. Ze "sedzia z warszawy nie podyktuje Wam dwoch ewidentnych rzutow karnych". Wytlumacz mi tylko jedna sprawe:
Przy tej sytuacji, kiedy to rzekomo reka zagral zawodnik Piasta... w jaki sposob to zdarzenie widzieli obroncy (ktorzy zaraz podbiegli do sedziego)? Przeciez stali dobry kawalek od tamtego miejsca... zreszta, po co to pisze... przeciez i tak w Sosnowcu sie mowi, ze "Piast kupil mecz"...
- steru
- Qualità Juventino
Pisze i będę pisać że sędzia był stronniczy.Ściągnij sobie skrót do którego jest wcześniej link podany.Człowieku zobacz co się działo a dopiero potem komentuj.Żyjemy w wolnym kraju i mogę jak tylko chce komentować wydarzenia z tego meczu.Fakt Zagłębie się nie popisało bo nie zagrało dobrze ale kolejny fakt jest taki że Piast był zespołem, który nie stworzył praktycznie żadnej sytuacji podbramkowej.Sędzie ustawił wynik meczu w obrzydliwy sposób.Nie tylko ja tak uważam drogi kolego ale Ci co widzieli ten mecz mogą dojść do takich samych wniosków.Mówie NIE dla popaprańców z PZPN.Oczywiście ja jako mieszkaniec Sosnowca w Twoim przekonaniu się mylę.Ale wiesz co?To nie ważne.Nie zależy mi na Twojej pozytywnej opinii o mnie czy też moim mieście.
Dowodów nie ma i pewnie nie będzie ale jak mówie sędzia był stronniczy i nie da się tego ukryć.A Bytom drogi kolego to już zupełnie inna historia...
A to jak obrońcy widzieli zagranie ręką nie wymaga tłumaczenia gdyż ja siedziałem na drugim końcu stadionu i to widziałem.Oni chyba też mieli prawo, prawda?
Dowodów nie ma i pewnie nie będzie ale jak mówie sędzia był stronniczy i nie da się tego ukryć.A Bytom drogi kolego to już zupełnie inna historia...
A to jak obrońcy widzieli zagranie ręką nie wymaga tłumaczenia gdyż ja siedziałem na drugim końcu stadionu i to widziałem.Oni chyba też mieli prawo, prawda?
Ostatnio zmieniony 09 maja 2006, 00:34 przez steru, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kame1988_Kornel
- Juventino
Ale czasem w tej drugiej jest ciekawiej niż w tej Orangemarcinek pisze:2 liga polska ? omg ... pierwsza to zenada a druga... :shock:

II lidze dzieje się wszystko...

- steru
- Qualità Juventino
Ze źródeł bliskich klubowi z Sosnowca dotarła do mnie ciekawa informacja.Nie traktuje jej w 100 % poważnie aczkolwiek uważam, że jest możliwość, że jest prawdziwa.Mianowicie 3 kluby : ŁKS, Zawisza i 3 nieznany miały zapłacić po 50 tys zł arbitrom spotkania Zagłębie-Piast za sędziowanie przeciw Zagłębiu ( żeby nie było że pod Piasta
).Wiadomo drużyny te bezpośrednio walczą o awans i wyeliminowanie jednego z rywali leży w intencjach każdej z drużyn.
Polskie reali są takie, że takie sytuacje mogą mieć miejsce.Oczywiście w 99 % przypadków My zwykli kibice się o tym nie dowiemy.Ten 1% który właśnie My możemy się dowiedzieć jest wtedy traktowany jak zwykła bajeczka, tłumaczenie porażki itp.Ale co jeśli taka sytuacja jest prawdziwa?
Polskie reali są takie, że takie sytuacje mogą mieć miejsce.Oczywiście w 99 % przypadków My zwykli kibice się o tym nie dowiemy.Ten 1% który właśnie My możemy się dowiedzieć jest wtedy traktowany jak zwykła bajeczka, tłumaczenie porażki itp.Ale co jeśli taka sytuacja jest prawdziwa?