Milan 0-1 JUVENTUS !!!

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
e-kacper

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2005, 00:09

Kod: Zaznacz cały

[b]Według Lippiego o zwycięstwie zadecydują dyspozycja pomocników.[/b]

"Kluczem do zwycięstwa w tym meczu będzie gra i dyspozycja linii pomocy. Milan ma w Pirlo, a Juventus Emersona, to od nich będzie zależała gra obu drużyn." - powiedział Lippi dla Gazetta dello Sport.
Hehe gdzies tak samo mowilem pare stron wczesniej, kurcze musze sie zapisac na AWF na studia trenerskie, studiuje to ktos z was??

Obrazek
_Jah

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2005, 09:51

Już tylko godziny zostały do pierwszego gwizdka Colliny, który rozpocznie Włoski, piłkarski klasyk na legendarnym SanSiro. Sytuacja jak ze snu, pierwszorzędna okazja, aby upokorzyć RossoNerich. I nie mają w tym momencie znaczenia żadne dywagacje mające na celu stłumienie Wiary, która dzisiejszego popołudnia, powinna bezgranicznie towarzyszyć każdemu z Nas. Ktoś wcześniej napisał, że 'po wielu latach małżeństwa inaczej patrzysz na swą żonę', co niestety, nie bardzo jestem w stanie zrozumieć. Uważam, że powinieneś każdego dnia dawać świadectwo swojej przynależności do tejże żony, ukazując przy tym poszanowanie wobec daru, jakim zostałeś wzbogacony. Aby w ostatniej chwili, nie mieć sobie nic do zarzucenia. Tak też, schowajcie swój surowy realizm i mocno uwierzcie w to, że dzisiaj będziemy szczęśliwi. Forza Juve. jo.

Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
Camillo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2005, 10:00

Gdzie transmitują ten mecz oprócz Canal +???

paweł (neo)

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2005, 10:08

Hmm nadeszła chwila na zabranie głosu....
Do "bitwy" zostało juz pare godzin. Bitwa ktora przyblizy nas lub oddali od 28 tytułu Mistrza Włoch. Niezgodze sie z tymi ktorzy pisza ze jeszcze przeciez mamy pare kolejek do konca.Czy uwazacie ze jak np JUve dzisiaj wygra to odda te cenne punkty w nastepnych meczach?? Wątpie...
Dzisiejszy klasyk jest dla mnie wielka niewiadomą.Atak--Kto to wie jak dzisiaj zagra Alex i Treze..(o Zalayecie niewspomne).. Co zrobi Capello..?? Jak przygotował mentalnie i taktycznie naszych...??
Tyle pytan na ktore odpowiedz dostarcza nam najblizsze godziny..
Wreszcie kto zdabedzie mistrzostwo...?? Wszyscy chyba bez wyjatku chcemy zeby był to JUVENTUS.. Przyblizymy sie do tego wygrywajac ten mecz. W tym sezonie były takie dwa momenty utracenie przewagi z rundy jesiennej i własnie ten mecz..Kluczowe momenty..
Jakie mamy atuty
+Pomoc-jesli Emerson zagra mecz zycia a Nedved przypomni sobie jak grał gdy zzdobywał Złota Piłkę...to pomoc mamy jedna z najsilniejszych..
+Blok defensywny--Cannavaro , Thuram ,Zebina , Zambrotta, Buffon...czy trzeba cos tu pisac.... kazdy ich zna i ich mozliwosci tez...Dadza rade
+Treze--Typowy Striker jesli wykozysta jakas sytuacje... to bedzie pachniec bramka
+Trener--Cappelo długo przygotowywał sie do tego meczu
Milan to druzyna klasy swiatowej.. myim nieustepujemy maja wiecej indywidualnosci..jednak to my stanowimy kolektyw...DRUZYNE!!!

Dlatego dzisiaj z szalikiem w reku i ze Stara Dama w sercu bede w nerwach ogladał najwazniejszy mecz sezonu...
Forza JUVE

farmer16

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2005, 10:19

Po 76 pkt mają prowadzące w tabeli Serie A Milan i Juventus. W niedzielę o 15 ich bezpośredni mecz na San Siro. Kto wygra, najprawdopodobniej będzie mistrzem Włoch.

- Oba zespoły zagrają o zwycięstwo - nie ma wątpliwości trener reprezentacji Włoch Marcelo Lippi. Do końca sezonu zostały cztery kolejki. Broniący tytułu Milan i Juventus mają tyle samo punktów, trzeci w tabeli Inter ma ich o 14 mniej.

Milan zagra podbudowany awansem do finału Ligi Mistrzów. - Styl, w jakim wyeliminowaliśmy PSV, nie jest ważny. Kto widział oba mecze, nie ma wątpliwości, komu w tym sezonie sprzyjają niebiosa - wypalił pewny swego pomocnik Gennero Gattuso.

W Turynie (27 tytułów mistrza Włoch Juventusu) nastroje minorowe. Sprawiają wrażenie, jakby na każdym kroku spotykali nieprzyjaciela. Piłkarze przestali rozmawiać z prasą. W tygodniu we włoskiej telewizji opublikowano film z 1999 roku, na którym Fabio Cannavaro (wtedy Parma) robi sobie zastrzyk. Zasugerowano, że to doping. Prawnik zawodnika przekonywał, że Cannavaro używał lekarstwa na serce niebędącego na liście zakazanych środków. Do tego władze Serie A odrzuciły apelację Juventusu i utrzymały dyskwalifikację Zlatana Ibrahimovicia na trzy mecze (za oplucie jednego z piłkarzy Interu dwa tygodnie temu). W tej sytuacji w ataku zagrają David Trezeguet i Alessandro Del Piero. W 2002 i 2003 roku, kiedy Juve zdobywał tytuł, obaj strzelili 81 goli. W tym sezonie Francuz najczęściej był kontuzjowany, a del Piero - bez formy. Zagrali razem pięć razy, strzelili (z gry) jednego gola.

Jeśli spotkanie zakończy się remisem - bliżej mistrzostwa będzie Juventus. Ma łatwiejsze mecze niż Milan. Jeśli oba kluby zakończą sezon z taką samą liczbą punktów, o tytule zdecyduje dwumecz - 14 oraz 18 czerwca.

Przypuszczalne składy:

Milan: Dida - Cafu, Nesta, Stam, Maldini - Gattuso, Pirlo, Kaka, Seedorf - Szewczenko, Crespo.

Juventus: Buffon - Pessotto, Thuram, Cannavaro, Zambrotta - Camoranesi, Emerson, Appiah, Nedved - Trezeguet, Del Piero

Źródło Onet.pl

No już nie mogę się tego fascynującego meczu doczekać to już za niecal 5 godzin siąde sobie przed telewizorkiem w szaliku Juve i będę czekał ąz strzelą im kilka brameczek :D

Alessandro Del Piero 202 gole! i wszystko jasne !
Bany_DG

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2005, 10:54

Wydaje mi się ze jeśli ten mecz przegramy, a DP zagra słabo to odejdzie po sezonie, jeżeli Pavel zawali może on wogóle skonczyc z piłką, dzis na San Siro będziemy oglądac "mecz szansy kilku" naszych graczy jeżeli przegramy będzie trzeba wymienic pół składu jesli nie przez następny sezon dokonac kilku wzmocnien i grać. Lucek ma nóż na gradle, bo sprowadził tylko dwóch graczy z czego jeden dzis nie moge grac a jeśli przegramy może i on się pożegnać, przecież jakies sensowne transfery mielismy w sezonie 2001 kiedy to Zizou odszedł do "Galacticos". Następnie sprawa Capello jesli nic nie wygramy drugi sezon z rzedu to nie będzie miło co prawda wniósł on duzo do zespołu pewną świeżość, sprawił ze jak dotąd nie ruszani DP czy tez Nedved muszą sie bać o swoją pozycje. Z drugiej strony mamy Milan który w ostatnim meczu z PSV grał fatalnie, bez wyrazu Maldini szedł w połowie meczu Scheva nie widoczny Cafu nie biegał jak zawsze, hmmmm Liczę na przebłsk (w końcu) Alexa Del Piero, solidna obrone i życiowy mecz Buffona (duzo od niego zależy) wynik obstawiam 1-2 po golach DP, Zalayety i Kaki' :dance:

Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2005, 11:01

"W tym sezonie Francuz najczęściej był kontuzjowany, a del Piero - bez formy. Zagrali razem pięć razy, strzelili (z gry) jednego gola. "

Oby dziś dołożyli do swego dorobku co najmnije jedną bramkę.
Kazdy z nas, chyba juzc zuje atmosfere San Siro. Wielki pojedynek. A te nerwy... :lol: , zawsze w takich meczach serce bije mi przzez 90min. Kurde niech zagraja na maxa, dadrzą z siebie wszystko. Dla kibiców w Italii, w POLSCE :-D i an świecie. Przecież tych Juve ma znacznie więcej niz Milan. Liczę ze nasze kibicowska siła, skupienie i jednosc pomogą nam pokonać MILAN. Oby..... Marzę zeby Juve wygrało a piękny mecz zagrał(luknijcie namój nick :) ) ....... PO SCUDETTO, PO ZWYCIĘSTWO,....FORZA JUVE!
Wczoraj sie pomodliłem za naszych, kto tego jeszcze nie robił, radzę jak anjszybciej odmówić 10 różańca. :-D Z Realem pomogło

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
_Jah

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2005, 11:07

A ja z kolei nie rozumiem tych, którzy uważają, że dzisiejsze spotkanie przesądzi o wszystkim. Panowie, to jest Serie A i tutaj nic nie jest przesądzone. Każda kolejka, to zupełnie inna historia. I tak jak dzisiaj możemy odskoczyć Milanowi na 3 pkt, tak równie dobrze możemy zostać za tydzień pogrązeni przez Parmę i ponownie zrównać się z Milanem. Proponuję więcej powagi, się tak nie podniecajmy, a za przykład mamy Perugię, która pozbawiła nas w 2000 roku tytułu, niwecząc 34 kolejki ciężkiej pracy w przeciągu okrągłego roku. Dlatego zachowajmy dystans i podchodźmy do tego ze świadomością, że musimy wygrać 4 kolejne spotkania. jo.

Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
Tigmar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2005, 11:15

ForzaDelPiero pisze:

Wczoraj sie pomodliłem za naszych, kto tego jeszcze nie robił, radzę jak anjszybciej odmówić 10 różańca. :-D Z Realem pomogło
tak, moze jeszcze pojdzmy na pielgrzymke do Czestochowy ?
jesli wygraja to bedzie to tylko ich zasluga, a nie "Tych Wyzej".

FORZA JUVE !!!!

przez chwilę jako Marco Buffon
Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2005, 11:29

Tigmar pisze:
ForzaDelPiero pisze:

FORZA JUVE !!!!
Na celu ma tylko to, by pomóc Juve. A twoją opinie zostawię bez komenatrza :pray:

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 maja 2005, 11:31

Tigmar pisze:
ForzaDelPiero pisze:

FORZA JUVE !!!!
Nigdy sie nie modliłes za zwycięstwo ? Wątpie, chyba każdy z nas to robi przed ważnym meczem ;] no chyba ze jestes "inny".

Forza Juve !

Przemyś(L)ak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2005, 11:33

Niestety ale myślę że Milan wygra 1:0........nie wiem dlaczego ale mam takie głupie przeczucie.Mam nadzieję że się będę mylił........FORZA JUVENTUS!!!!!

paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 maja 2005, 11:36

***Miś*** pisze:Niestety ale myślę że Milan wygra 1:0........nie wiem dlaczego ale mam takie głupie przeczucie.Mam nadzieję że się będę mylił........FORZA JUVENTUS!!!!!
Myśle że...
Myśle że ...
Pozostawcie to myslenie do meczu, i dajcie szanse Juventusowi, a nie teksty typu "Milan wygra 1-0" Wszystkiego się dowiemy o 16:45 ;] Pzdr. FORZA JUVE !

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2005, 11:39

No więc miejmy nadzieję że Milan jeszcze nie ''wytrzeźwiał'' po meczu w Eindhoven. Juventus natomiast przygotowany wypoczęty moze to wykorzystać jeśli popatrzymy realnie do szanse nasze są równe 1% - na zwycięstwo oczywiscie jeśli natomiast popatrzeć sercem kibica to to do tej jedynki możemy dopisać 2 zera. Jak widać obrone Milanu wcale nie tak łatwo przechytrzyc bo piłkarzą PSV udało się to aż 3 razy , jak zagramy tak jak PSV , a mamy do tego aspiracje to jestem spokojny o ten wynik. Determinacja obu zespołów będzie ogroomna!! o nic Juventus nie prosze tylko o grę na całego i walkę do upadłego brak Zlatana będzie odczuwalny ale jak wybiegnie Trezeguet w pierwszym składzie to może znowu nie być tak tragicznie i chociaż Trezeguet nie jest obecnie w jakiejś boskiej formi to zawsze można na niego liczyc pozatym od niego sie wymaga wkońcu to jeden z najlepszych napastników na świecie remis byłby sukcesem a zwycięstwo prawdziwym triumfem liczę na Juventus jak nigdy dotąd! wyłączenie z gry Kaki i Szewy to byłby dobry krok do osiągnięcia celu w tym meczu!

Tigmar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2005, 11:41

ForzaDelPiero pisze:
Tigmar pisze:
ForzaDelPiero pisze:

FORZA JUVE !!!!
Na celu ma tylko to, by pomóc Juve. A twoją opinie zostawię bez komenatrza :pray:
jak trwoga to do Boga ?

Wierz mi, ze Bog ma wiele innych waznych spraw niz "jakis tam mecz "
22 zwyklych ludzi ganiajacych za futbolowka.
Oczywiscie, ze dla nas ludzi ten mecz jest bardzo wazny, ja sie juz nie moge doczekac i bardzo przezywam te wydarzenie, ale Boga lepiej moze w to nie mieszajmy ;)
za "Opatrznosc" sprzyjajaca Juve w tym meczu podziekujemy po meczu ;)

przez chwilę jako Marco Buffon
Zablokowany