Mercato (Lato 2016)
- squinter
- Juventino
Co on powiedział? To jest ta wypowiedź o przykuwaniu się łańcuchem do stadionu, o której ktoś wcześniej wspominał?RICTOR pisze:
Tutaj Bonucci jeśli ktoś miałby wątpliwości czy jednak nie skusi go City albo Antek.
- Poulinho
- Juventino
Co do Pogby jak najbardziej się zgadzam. Chodziło mi bardziej o Pjace i o jego wahania. Chłopak niedawno skończył ME i pewnie jest na wakacjach, więc ja bym nie oczekiwał, że już podjął jaką decyzję co do swojej przyszłości. Choć oczywiście mogę się mylić, bo akurat to Euro pod względem transferów jest wyjątkowe, czasami mam nawet wrażenie, że wielu z piłkarzy zamiast trenować z drużyną narodową przechodziło testy medyczne lub dogadywało szczegóły kontraktu. Żeby nie było, zdaję sobie sprawę, że akurat negocjowaniem kontraktów zajmują się menadżerowie, niemniej jednak na pewno zawodnicy mają w tym jakiś swój udział, mniejszy lub większy.PlanetJuve pisze:No dobrze, w takim razie My już powinniśmy dawno znać stanowisko gracza.Poulinho pisze:Tylko, że należy odróżnić taki przekaz płynący z mediów od słów Dyrektora Generalnego klubu;)PlanetJuve pisze:
To samo Pjaca. Codziennie czytam, że zawodnik "jutro ma podjąć decyzję".
Tydzień się skończył i dalej niewiadoma.
Jam mi się marzy ten Matic...
A to, że odrzucamy wszystkie oferty znaczyć może tylko tyle, że Nasza "10" zostaje z Nami.
- Vincitore
- Juventino
Pereyra praktycznie zawodnikiem Napoli. 12 mln + bonusy, więc pewnie zwróci się to, co za niego zainwestowaliśmy.
<3
Witam wszystkich, mam zamiar odpocząć przez chwilę, a później wrócić po więcej wygranych walk w czerni i bieli.squinter pisze:Co on powiedział? To jest ta wypowiedź o przykuwaniu się łańcuchem do stadionu, o której ktoś wcześniej wspominał?RICTOR pisze:
Tutaj Bonucci jeśli ktoś miałby wątpliwości czy jednak nie skusi go City albo Antek.
<3
Ostatnio zmieniony 08 lipca 2016, 19:37 przez Vincitore, łącznie zmieniany 1 raz.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Nie. Tu mowi, ze niebawem (po wakacjach) wraca i czekaja go bialoczarne batalie. Niejako uciszyl w ten sposob glosy z mediow przekonujace kibicow, ze zawodnik moglby odejsc do City.squinter pisze:Co on powiedział? To jest ta wypowiedź o przykuwaniu się łańcuchem do stadionu, o której ktoś wcześniej wspominał?
Jesli chodzi o Pjace to byc moze czekamy na zakonczenie rozmow w sprawie Cuadrado. Mozliwe, ze obaj mieliby w zamierzeniach pelnic w zespole podobna role, a wiadomo, ze naszym priorytetem pozostaje Kolumbijczyk.
Osobiscie nie wierze w to, ze poszlismy na wymiane ciosow i zaoferowalismy Chorwatom az 26 baniek za karte Pjacy. Oznaczaloby to bowiem licytacje, co nie jest w naszym stylu.
Co do Pereyry jakos szczegolnie sie nie opieralismy, bo wczesniej mielismy odrzucic oferte rzedu 10 mln + bonusy, wiec widocznie 12 w pelni nas satysfakcjonuje. Potwierdzony by zatem zostal scenariusz, ze Argentynczyk bardzo chcial dolaczyc do ekipy Sarriego. Wczesniej wykluczyl kierunek rosyjski (Zenit).
Ostatnio zmieniony 08 lipca 2016, 19:39 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 193 razy
A kiedy marudziłem jeśli możesz mi wskazać, chyba, że chodzi Ci o stare czasy ?Mehehehe pisze:... teraz ostał się jedynie alessandro![]()
Wystarczy, że podasz jeden przykład bo jeżeli chodzi o doniesienia z VS to naturalnie nie muszę tego robić...palmę pierwszeństwa mają mrozzi, Robaku oraz RICTOR...czasami jak mam trochę czasu to przeglądam forum a choć mój włoski jest słaby to pomagam sobie internetowymi pomagaczami z tym, że w pierwszej kolejności tłumaczę na angielski...

- PlanetJuve
- Juventino
To już są fajne pieniądze za zawodnika który, albo się leczy, albo przechodzi obok meczy. Nie ten charakter. Matic i mamy komplet w pomocy.Vincitore pisze:Ponoć jednak oferta za Pereyrę to 16 baniek + 2 bonusów. Uczciwe pieniądze Aurelio.
- mrozzi
- Juventino
Na VS znalazlem info, ze poczatkowo chcielismy za Pereyre 18 mln, ale nikt nie chcial placic takich pieniedzy (co nie moze dziwic, majac na uwadze problemy Maxa z kontuzjami). Watford oferowal nam 13 mln, ale zawodnik chcial przenosin do Napoli.
EDIT:
Sky - Juventus oczekiwal za Pereyre 20 baniek, ale operacja zamknie sie na 18 (wliczone bonusy, czyli tak, jak podawal Vincitore). Napoli dogadalo sie juz z zawodnikiem odnosnie zarobkow, wiec wyglada na done deal.
EDIT:
Sky - Juventus oczekiwal za Pereyre 20 baniek, ale operacja zamknie sie na 18 (wliczone bonusy, czyli tak, jak podawal Vincitore). Napoli dogadalo sie juz z zawodnikiem odnosnie zarobkow, wiec wyglada na done deal.
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 37 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
A mi tam szkoda Roberto. W pierwszym sezonie się fajnie zapowiadał do tego bramka sezonu
Jednak jeżeli chcemy się rozwijać to sentymenty trzeba odłożyć na bok.

- Marian.
- Juventino
A ile powinniśmy dostać za tego przeciętniaka? Już powinniśmy się cieszyć, że dostaniemy 18. Dla mnie to dobry deal.jpjp5 pisze:hmmm czemu my nie potrafimy doić takiego Napoli, gdzie jest już prawie pewne że sprzedają Higuaina za grube miliony a my im oddajemy Pereyre za 16+2.

- mrozzi
- Juventino
18 mln za kogos, kto nie dawal zespolowi wiele, zeby nie napisac dawal nam naprawde malo plus mial chroniczne problemy ze zdrowiem, to bardzo dobre pieniadze.
Napoli zaczelo szalec. Moze sie powtarzam, ale sprzedaz Higuaina wisi w powietrzu. Takze i Candreva ma byc zdaniem mediow blisko neapolitanczykow (ok. 25 mln). Wczesniej byla w ich temacie posucha i to raczej nie byl przypadek. Stad uwazam, ze wlasnie dlatego daja nam lekka reka 18 mln, a dzieki takim pieniadzom mozemy podzialac.
Napoli zaczelo szalec. Moze sie powtarzam, ale sprzedaz Higuaina wisi w powietrzu. Takze i Candreva ma byc zdaniem mediow blisko neapolitanczykow (ok. 25 mln). Wczesniej byla w ich temacie posucha i to raczej nie byl przypadek. Stad uwazam, ze wlasnie dlatego daja nam lekka reka 18 mln, a dzieki takim pieniadzom mozemy podzialac.
- Kamex22
- Juventino
Jeśli się nie mylę to za Roberto zapłaciliśmy 14 milionów plus 1,5 za wypożyczenie. Także 16+2 po nieudanym bądź co bądź sezonie to niezła kwota.Marian. pisze:A ile powinniśmy dostać za tego przeciętniaka? Już powinniśmy się cieszyć, że dostaniemy 18. Dla mnie to dobry deal.jpjp5 pisze:hmmm czemu my nie potrafimy doić takiego Napoli, gdzie jest już prawie pewne że sprzedają Higuaina za grube miliony a my im oddajemy Pereyre za 16+2.
Oby Pereyrze się dobrze wiodło w życiu, ale na boisku niech jego drużyna nie wygrywa zbyt często