Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2016, 19:18

RICTOR pisze:

Tutaj Bonucci jeśli ktoś miałby wątpliwości czy jednak nie skusi go City albo Antek.
Co on powiedział? To jest ta wypowiedź o przykuwaniu się łańcuchem do stadionu, o której ktoś wcześniej wspominał?

Poulinho

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2016, 19:22

PlanetJuve pisze:
Poulinho pisze:
PlanetJuve pisze:
To samo Pjaca. Codziennie czytam, że zawodnik "jutro ma podjąć decyzję".
Tydzień się skończył i dalej niewiadoma.
Jam mi się marzy ten Matic...
Tylko, że należy odróżnić taki przekaz płynący z mediów od słów Dyrektora Generalnego klubu;)
No dobrze, w takim razie My już powinniśmy dawno znać stanowisko gracza.
A to, że odrzucamy wszystkie oferty znaczyć może tylko tyle, że Nasza "10" zostaje z Nami.
Co do Pogby jak najbardziej się zgadzam. Chodziło mi bardziej o Pjace i o jego wahania. Chłopak niedawno skończył ME i pewnie jest na wakacjach, więc ja bym nie oczekiwał, że już podjął jaką decyzję co do swojej przyszłości. Choć oczywiście mogę się mylić, bo akurat to Euro pod względem transferów jest wyjątkowe, czasami mam nawet wrażenie, że wielu z piłkarzy zamiast trenować z drużyną narodową przechodziło testy medyczne lub dogadywało szczegóły kontraktu. Żeby nie było, zdaję sobie sprawę, że akurat negocjowaniem kontraktów zajmują się menadżerowie, niemniej jednak na pewno zawodnicy mają w tym jakiś swój udział, mniejszy lub większy.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2016, 19:32

Pereyra praktycznie zawodnikiem Napoli. 12 mln + bonusy, więc pewnie zwróci się to, co za niego zainwestowaliśmy.
squinter pisze:
RICTOR pisze:

Tutaj Bonucci jeśli ktoś miałby wątpliwości czy jednak nie skusi go City albo Antek.
Co on powiedział? To jest ta wypowiedź o przykuwaniu się łańcuchem do stadionu, o której ktoś wcześniej wspominał?
Witam wszystkich, mam zamiar odpocząć przez chwilę, a później wrócić po więcej wygranych walk w czerni i bieli.

<3
Ostatnio zmieniony 08 lipca 2016, 19:37 przez Vincitore, łącznie zmieniany 1 raz.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 08 lipca 2016, 19:34

squinter pisze:Co on powiedział? To jest ta wypowiedź o przykuwaniu się łańcuchem do stadionu, o której ktoś wcześniej wspominał?
Nie. Tu mowi, ze niebawem (po wakacjach) wraca i czekaja go bialoczarne batalie. Niejako uciszyl w ten sposob glosy z mediow przekonujace kibicow, ze zawodnik moglby odejsc do City.

Jesli chodzi o Pjace to byc moze czekamy na zakonczenie rozmow w sprawie Cuadrado. Mozliwe, ze obaj mieliby w zamierzeniach pelnic w zespole podobna role, a wiadomo, ze naszym priorytetem pozostaje Kolumbijczyk.

Osobiscie nie wierze w to, ze poszlismy na wymiane ciosow i zaoferowalismy Chorwatom az 26 baniek za karte Pjacy. Oznaczaloby to bowiem licytacje, co nie jest w naszym stylu.

Co do Pereyry jakos szczegolnie sie nie opieralismy, bo wczesniej mielismy odrzucic oferte rzedu 10 mln + bonusy, wiec widocznie 12 w pelni nas satysfakcjonuje. Potwierdzony by zatem zostal scenariusz, ze Argentynczyk bardzo chcial dolaczyc do ekipy Sarriego. Wczesniej wykluczyl kierunek rosyjski (Zenit).
Ostatnio zmieniony 08 lipca 2016, 19:39 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 193 razy

Nieprzeczytany post 08 lipca 2016, 19:38

Mehehehe pisze:... teraz ostał się jedynie alessandro :prochno:
A kiedy marudziłem jeśli możesz mi wskazać, chyba, że chodzi Ci o stare czasy ?
Wystarczy, że podasz jeden przykład bo jeżeli chodzi o doniesienia z VS to naturalnie nie muszę tego robić...palmę pierwszeństwa mają mrozzi, Robaku oraz RICTOR...czasami jak mam trochę czasu to przeglądam forum a choć mój włoski jest słaby to pomagam sobie internetowymi pomagaczami z tym, że w pierwszej kolejności tłumaczę na angielski... :prochno:

Obrazek
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2016, 19:43

Ponoć jednak oferta za Pereyrę to 16 baniek + 2 bonusów. Uczciwe pieniądze Aurelio.

PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2016, 19:45

Vincitore pisze:Ponoć jednak oferta za Pereyrę to 16 baniek + 2 bonusów. Uczciwe pieniądze Aurelio.
To już są fajne pieniądze za zawodnika który, albo się leczy, albo przechodzi obok meczy. Nie ten charakter. Matic i mamy komplet w pomocy.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2016, 19:46

Vincitore pisze:Ponoć jednak oferta za Pereyrę to 16 baniek + 2 bonusów. Uczciwe pieniądze Aurelio.
To byłaby świetna okazja do pozbycia się tego argentyńskiego przeciętniaka. Trzymam kciuki :ok:

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2016, 19:55

Na VS znalazlem info, ze poczatkowo chcielismy za Pereyre 18 mln, ale nikt nie chcial placic takich pieniedzy (co nie moze dziwic, majac na uwadze problemy Maxa z kontuzjami). Watford oferowal nam 13 mln, ale zawodnik chcial przenosin do Napoli.

EDIT:
Sky - Juventus oczekiwal za Pereyre 20 baniek, ale operacja zamknie sie na 18 (wliczone bonusy, czyli tak, jak podawal Vincitore). Napoli dogadalo sie juz z zawodnikiem odnosnie zarobkow, wiec wyglada na done deal.

jpjp5

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 lipca 2016, 20:13

hmmm czemu my nie potrafimy doić takiego Napoli, gdzie jest już prawie pewne że sprzedają Higuaina za grube miliony a my im oddajemy Pereyre za 16+2.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 37 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 08 lipca 2016, 20:14

A mi tam szkoda Roberto. W pierwszym sezonie się fajnie zapowiadał do tego bramka sezonu :whistle: Jednak jeżeli chcemy się rozwijać to sentymenty trzeba odłożyć na bok.

Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2016, 20:25

jpjp5 pisze:hmmm czemu my nie potrafimy doić takiego Napoli, gdzie jest już prawie pewne że sprzedają Higuaina za grube miliony a my im oddajemy Pereyre za 16+2.
A ile powinniśmy dostać za tego przeciętniaka? Już powinniśmy się cieszyć, że dostaniemy 18. Dla mnie to dobry deal.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2016, 20:30

18 mln za kogos, kto nie dawal zespolowi wiele, zeby nie napisac dawal nam naprawde malo plus mial chroniczne problemy ze zdrowiem, to bardzo dobre pieniadze.

Napoli zaczelo szalec. Moze sie powtarzam, ale sprzedaz Higuaina wisi w powietrzu. Takze i Candreva ma byc zdaniem mediow blisko neapolitanczykow (ok. 25 mln). Wczesniej byla w ich temacie posucha i to raczej nie byl przypadek. Stad uwazam, ze wlasnie dlatego daja nam lekka reka 18 mln, a dzieki takim pieniadzom mozemy podzialac.

Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2016, 20:31

Marian. pisze:
jpjp5 pisze:hmmm czemu my nie potrafimy doić takiego Napoli, gdzie jest już prawie pewne że sprzedają Higuaina za grube miliony a my im oddajemy Pereyre za 16+2.
A ile powinniśmy dostać za tego przeciętniaka? Już powinniśmy się cieszyć, że dostaniemy 18. Dla mnie to dobry deal.
Jeśli się nie mylę to za Roberto zapłaciliśmy 14 milionów plus 1,5 za wypożyczenie. Także 16+2 po nieudanym bądź co bądź sezonie to niezła kwota.

Oby Pereyrze się dobrze wiodło w życiu, ale na boisku niech jego drużyna nie wygrywa zbyt często ;)

Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2016, 20:40

Świetna wiadomość, że któś daje sporą kasę za taką szklankę. Za cienki był na Juventus.

SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
Zablokowany