Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lipca 2015, 18:06

Tyle, że czasy inne.

Jesli sprzedalibyśmy Pogbę to jedyną dla mnie alternatywą są gracze Z TOPU jak Verratti, Isco, Aguero . Sam Verratti jest wart z 60 mln jak nie więcej. O pensji nie wspominając .

Więc czy jest sens sprzedawać nawet za te 100 mln Pogbe ? Wiadomo, jeśli chodzi o pensje to cięzko nam będzie konkurować TERAZ z PSG MC itd. Ale za kilka lat jestem przekonany, że Pogba zarabiałby u nas plus minus 10 mln.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 01 lipca 2015, 18:09

Wszyscy wiemy doskonale, że budowanie zespołu wokół Pogby jest wręcz niemożliwe. Dlaczego? Jego agentem jest Raiola. Ten koleś robi wszystko, by transferować swoich podopiecznych za ogromne pieniądze. Nie oszukujmy się - my nie jesteśmy w stanie zaoferować takich zarobków jak przykładowo City. Swego czasu pisało się, że Anglicy (Araby?) byliby w stanie płacić mu za rok gry 12/13 mln €. :shock:

Aż mi się nie chce wierzyć, że to oficjalna oferta City, brzmi tak irracjonalnie. :smile: W takiej sytuacji mielibyśmy mocną kartę, bo przy braku ofert trudno byłoby się oprzeć tej z Barcelony. Z tego co pamiętam Katalończycy nie chcą wydać więcej niż 80 baniek, bo i tak cała operacja jest cholernie kosztowna (biorąc pod uwagę zarobki, podatek itd.). Momentami mam wrażenie, że działacze tego klubu są pewni co do tego, że Francuz ich zasili - z każdej strony słodzenie (choćby Abidala). A tu taki psikus z Anglii.

Marotta po spotkaniu z delegatami Barcy: Sì, abbiamo ricevuto l'offerta da 80 milioni dal Barcellona, ma Pogba non lo vendiamo.
PL: Owszem, otrzymaliśmy ofertę 80 mln € z Barcelony, ale nie sprzedamy Pogby. :prochno:
Beppe mistrz :ok:

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Tancredi dodał, że wlasnie chodzi o to,żeby pobić ten rekord Neymarowy, który opiewał na 106 mln euro, ale wiadomo, że tak to było mocno ukryte. No ale taka kasa to już fajna.

Pedulla podał, że Carpi, które notabene wzieło króla strzelców naszej ekstaklasy (http://weszlo.com/2015/07/01/krol-strze ... zem-carpi/) poluje na 3 zawodników Juve, mianowicie:
Marrone, ktorego też chce Bologna,
Cerri
Pinsoglio.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Poza tym Pogba jest na naszym spocie reklamowym nowych trykotów, więc nie odejdzie :prochno:

Obrazek
jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lipca 2015, 18:11

mrozzi pisze:
Robaku pisze:te jego bomby zazwyczaj są podawane przez innych dziennikarzy tak z 15 minut wczesniej :0 wiec sie nie zdziwie jesli coś powie o Pogbie :)
Zdaje się, że tak czy siak nie chcemy oddać Pogby. Sky Sport poinformowało dosłownie przed chwilą, że doszło do spotkania między nami a przedstawicielami Barcelony, ale nie zamierzamy iść na jakiekolwiek ustępstwa, porozumienia itd. Słowem - jeśli Katalończycy będą chcieli Francuza, będą się musieli zgłosić za rok.
Tylko jak to interpretować. Tak, że nie chcemy Paula sprzedawać i nie ma takiego tematu czy tak, że robimy ukłon w stronę Barcelony i przetrzymujemy go im przez rok aż nie będzie obejmował ich zakaz. Wg fcbarca i tym podobnym chodzi właśnie o tę drugą opcję.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lipca 2015, 18:12

Cabrini_idol pisze:Poza tym Pogba jest na naszym spocie reklamowym nowych trykotów, więc nie odejdzie :prochno:
Owszem, ale bajeczna oferta nadeszła już po prezentacji trykotów. :rotfl:

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lipca 2015, 18:30

jarmel pisze:
mrozzi pisze:
Robaku pisze:te jego bomby zazwyczaj są podawane przez innych dziennikarzy tak z 15 minut wczesniej :0 wiec sie nie zdziwie jesli coś powie o Pogbie :)
Zdaje się, że tak czy siak nie chcemy oddać Pogby. Sky Sport poinformowało dosłownie przed chwilą, że doszło do spotkania między nami a przedstawicielami Barcelony, ale nie zamierzamy iść na jakiekolwiek ustępstwa, porozumienia itd. Słowem - jeśli Katalończycy będą chcieli Francuza, będą się musieli zgłosić za rok.
Tylko jak to interpretować. Tak, że nie chcemy Paula sprzedawać i nie ma takiego tematu czy tak, że robimy ukłon w stronę Barcelony i przetrzymujemy go im przez rok aż nie będzie obejmował ich zakaz. Wg fcbarca i tym podobnym chodzi właśnie o tę drugą opcję.
Ja bym to w taki sposób interpretowal. Dzisiaj Barca wpadła do nas, myśląc, że w pewien sposób deal dopnie propozycją 80 baniek dzisiaj, ale Pogba zostaje na rok u was. My mysle, mielismy się podjrać i powiedziec ok, ok - zrezygnujcie do tego z Gersona, na co nawet być moze Barca by poszła, ale z racji oferty City i coraz wiekszego zainteresowania Marotta mógł powiedzieć - wy macie bana, rozumiem, my się wstrzymamy ze sprzedażą w tym roku, a wy np. będziecie mieli prawo wyrównać każdą ofertę kontrahenta. Może w tym kierunku poszlo.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 01 lipca 2015, 18:34

jarmel pisze: Tylko jak to interpretować. Tak, że nie chcemy Paula sprzedawać i nie ma takiego tematu czy tak, że robimy ukłon w stronę Barcelony i przetrzymujemy go im przez rok aż nie będzie obejmował ich zakaz. Wg fcbarca i tym podobnym chodzi właśnie o tę drugą opcję.
Zastanawiałem się też nad tym i mam wrażenie, że chodzi o drugie rozwiązanie czyli coś zostało im obiecane...też wolałbym aby Pogba poszedł gdziekolwiek tylko nie do tych lalusiów, których nie trawię...
Dla nich powinna być cena nie podlegająca negocjacjom - 120 baniek i do wiedzenia...oni nie zamierzali iść na żadne ustępstwa w sprawie Sancheza czy Montoyi więc w te dobre relacje nie wierzę...mam nadzieję, że Beppe nie da się zrobić bez mydła...
Jeżeli Pogdba zodstał obiecany Barcelonie to jaka będzie miał motywację aby u grać dla Juve ? Jeżeli jego gra miałaby polegać na kopaniu się po czole jak po ostatniej kontuzji to ja wolałbym go nie mieć w składzie...Pogba obniżył loty bardzo znacznie i już nie chce mu się jak dawniej...

Obrazek
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lipca 2015, 18:41

alessandro1977 pisze:
jarmel pisze: Tylko jak to interpretować. Tak, że nie chcemy Paula sprzedawać i nie ma takiego tematu czy tak, że robimy ukłon w stronę Barcelony i przetrzymujemy go im przez rok aż nie będzie obejmował ich zakaz. Wg fcbarca i tym podobnym chodzi właśnie o tę drugą opcję.
Zastanawiałem się też nad tym i mam wrażenie, że chodzi o drugie rozwiązanie czyli coś zostało im obiecane...też wolałbym aby Pogba poszedł gdziekolwiek tylko nie do tych lalusiów, których nie trawię...
Dla nich powinna być cena nie podlegająca negocjacjom - 120 baniek i do wiedzenia...oni nie zamierzali iść na żadne ustępstwa w sprawie Sancheza czy Montoyi więc w te dobre relacje nie wierzę...mam nadzieję, że Beppe nie da się zrobić bez mydła...
Jeżeli Pogdba zodstał obiecany Barcelonie to jaka będzie miał motywację aby u grać dla Juve ? Jeżeli jego gra miałaby polegać na kopaniu się po czole jak po ostatniej kontuzji to ja wolałbym go nie mieć w składzie...Pogba obniżył loty bardzo znacznie i już nie chce mu się jak dawniej...
Panowie obiecanie zawodnika jest nielogiczne. Pomyslcie, że np. obiecalismy Barcie Pogbe, ale chłop łapie kontuzje i 4 miechy z głowy, a Barca mówi, kurde druga kontuzja w ciągu roku - wycofujemy sie, a my zostajemy z graczem i np. zainwestowaniem hipotetycznym tej gotówki, która mielismy otrzymać, ale jest jakaś umowa przyrzeczona podpisana, albo ich spławilismy z informacją, wróććie jak będziecie mieli 100 baniek.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 01 lipca 2015, 18:44

alessandro1977 pisze:
A ja wręcz przeciwnie uważam,że po prostu Beppe nie chce sprzedawać Pogby no bo i po co? Na dobrą sprawę kupił co miał kupić, teraz sprzedaże z których można odzyskać nawet połowę wydanej kwoty i czekanie na okazje.

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lipca 2015, 18:44

Barca wie, że po Euro 2016 wartość Pogby może wystrzelić jeszcze bardziej, więc chciałaby deal zaklepać już...
wie o tym też Marotta, więc myślę, że nie będzie szedł na żaden deal skoro wie, że albo wszystkie kluby zasilane ropą albo gazem, bądź RM i FCB się po Paula rzucą z coraz bardziej szalonymi ofertami po zakończeniu tego turnieju. Wie o tym tez z pewnością Raiola, który nie przepuści okazji do zarobienia jeszcze większego hajsu dla siebie, niż miałby go teraz sprzedawać/klepnąć dla Barcy.

Imho bardzo dobrze, bo my nie mamy potrzeby go sprzedawać a jeśli już to za hajs godny rekordów, bo skoro można dać za CR7 90 €, za Neymara ileś tam, to za Paula, będącego młodym a już fascynująco zdolnym pomocnikiem, tym bardziej można dać w okolicach 100€.

Z lubością będę więc patrzył, jak kluby będą się o niego wykrwawiać hajsem, a będą - biorąc pod uwagę jego wartość marketingową i ufam, że wybierzemy dla nas najbardziej korzystną, czy to w postaci czystego €, czy €+gracze.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lipca 2015, 18:48

alessandro1977 pisze: Zastanawiałem się też nad tym i mam wrażenie, że chodzi o drugie rozwiązanie czyli coś zostało im obiecane...
Panowie, basta! :smile: Marotta powiedział wprost, że ODRZUCILIŚMY ofertę Barcelony. Przecież logicznym jest fakt, że nie oddalibyśmy im teraz piłkarza z racji ich bana, więc po co używałby takich słów? Gdyby coś było na rzeczy z tą obietnicą, nie wypowiadałby się w takim tonie.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lipca 2015, 19:05

Transfer w tym momencie byłby dość kłopotliwy zarówno dla nas, dla Barcy, jak i dla samego zawodnika, który miałby zmienić klub w styczniu i wypaść z Ligi Mistrzów :P Panowie po prostu pogadali, pośmiali się i uzgodnili, że dobiją targu za rok, na koniec sobie strzelili pamiątkową foteczkę. Cóż, wiedzieliśmy, że ten moment nadejdzie. Może nam odpuszczą tego Gersona? Kto wie, w każdym razie wygląda to na sytuację win-win.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 01 lipca 2015, 19:21

To są tylko rozważania bo wiem, że Beppe nie jest głupi i wie, że na 80 bańkach nie skończy się...
Na marginesie - ten hiszpański szmatławiec aż takim drugim faktem nie jest skoro od kilku dni zapowiadali spotkanie przedstawicieli obu klubów w środę i rzeczywiście takiego spotkanie się odbyło...
Sam za rok chętnie popatrzę jak kluby będą licytować się o Pogbę i mam nadzieję, że Barcelona w tej licytacji polegnie a Pogba nie będzie strzelał fochów, że chce akurat iść tam...najważniejsze aby na nim najlepiej jak to możliwe zarobić i zastąpić go kimś lepszym, to czy on cokolwiek wygra nie ma dla mnie znaczenia bo nie darzę go taką sympatią jak Vidala czy Marchisio...ba - nawet Padoina bardziej od niego lubię... :wink:

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lipca 2015, 19:27

Cabrini_idol pisze:Tyle, że czasy inne.

Jesli sprzedalibyśmy Pogbę to jedyną dla mnie alternatywą są gracze Z TOPU jak Verratti, Isco, Aguero. Sam Verratti jest wart z 60 mln jak nie więcej. O pensji nie wspominając.
Moggi za pieniądze z napastnika i ofensywnego pomocnika kupił bramkarza, obrońcę i Nedveda w roli zastępcy Zizu. Czasy nie mają tu nic do rzeczy, bo cały czas pomijany jest fakt, że ze sprzedaży dwóch zawodników, a nie jednego przyszło trzech nowych piłkarzy.

Wymieniłeś Verrattiego i Isco. Naprawdę byłbyś niezadowolony, gdyby do ich transferu trzeba było dopłacić powiedzmy 20 mln E i 2-2,5 mln E na kontraktach? To wygląda tak nierealnie, że z radości bym sobie chodził po mieście i podgwizdywał jak jakiś wariat :whistle:

Pogba to żyła złota, a licytacja trwa od dobrego roku i zapewne przedłuży się o kolejny. Przypomnę tylko, że z każdym sezonem jego utrzymanie staje się coraz droższe, a kolejna umowa na pewno musiałaby wiązać się z ponownym podwyższeniem pensji.

Zablokowany