Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Gałcio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lipca 2015, 13:25

I nie zdziwię się jeśli odpuści Gersona. Kij wi, chłopa w ogóle nie kojarze, nie znam, nie wiem kto to. Może odpali może nie. Prawie jak Piotrek Zieliński. Ale skoro nasi guru i "skałci" coś w nim widzą, widocznie coś w nim musi być, chociaż z drugiej strony ilu to "kopakabańców" (Brazoli) w tym wieku wymiata a później przepada to wiadomo ;)) Ale nie moja kasa ;)

Nigdy nie dyskutuj z <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>,najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,a potem pokona doświadczeniem.
Basiek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lipca 2015, 13:31

alessandro1977 pisze:Barcelona nie odpuści Gersona, skoro za zapewnienie sobie pierwokupu zapłaciła nie małe pieniądze w wysokości 3,6 mln...przypuszczam, że jeżeli zawodnik wart jest uwagi to wyrówna ofertę a wiadomo, że możliwości finansowe Barcelony są większe od naszych...
Barcelona poprosiła Fluminense o przedłużenie czasu na podjęcie decyzji, co jest zrozumiałe ale Brazylijczycy odrzucili taką możliwość...nie wiem oczywiście jak wiarygodna jest ta informacja...
No właśnie nie jestem tak do końca przekonany. Mam wrażenie, że chcemy wykorzystać sytuację, w jakiej obecnie znalazła się Barcelona i szybko zamknąć negocjacje. Fluminense też nie jest na rękę zwlekanie, skoro mają ofertę na stole. Tak czy inaczej nie wiem, czy to dobry wybór dla nas. Widziałem go jedynie na youtubowych filmikach i nie zachwycił mnie.
Gałcio pisze: Ale skoro nasi guru i "skałci" coś w nim widzą, widocznie coś w nim musi być
Jednocześnie o tym samym pomyślałem. Pozostaje ufać naszym scoutom i specom od transferów :)

BEZPŁATNE PRZELEWY DO PL I UK! -> http://www.england.pl/
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 01 lipca 2015, 13:48

Oby tak było bo zawodnik wart jest uwagi z całą pewnością...myślę, że można nawet już wdrażać go do pierwszej drużyny ale mam wrażenie, że jego Barcelona nie odpuści...obym się jednak mylił !

Obrazek
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lipca 2015, 13:49

Vadala, Gerson ? Vadala podobno jest szykowany do pierwszej drużyny, Gerson za 16 mln pewnie też. Coś nie trzyma się tu kupy.

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lipca 2015, 14:00

Thiago Silva jak przychodził do Milanu na filmikach też szału nie robił i w dodatku miał 24-lata więc młodzieniaszkiem nie był. Nie ma co płakać zawczasu. Wcześniej byliśmy rozczarowani faktem, że nasze władze w ogóle nie penetrują rynków Ameryki Południowej, a teraz kiedy na naszym radarze są przynajmniej cztery nazwiska z tego rejonu (trójka z Boca + Gerson) to trzeba ze spokojem przyglądać się ruchom naszych speców i wziąć poprawkę, że nie ma innowacji bez popełnionych błędów.

Swoją drogą - obraliśmy sobie za cel stworzenie światowej potęgi opartej na lewonożnych zawodnikach? :prochno:

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 01 lipca 2015, 14:21

Nie jest wcale oczywiste, że Barcelona skorzysta z tego prawa pierwszeństwa do Gersona. Kosztowało ich ono przeszło 3 mln, ale Katalończycy chcieli po prostu przyjrzeć się bliżej graczowi, którego potencjał jest rzekomo ogromny. Miejsca w tym klubie dla tego gracza zbytnio nie ma, bo wszyscy wiemy, jak wygląda formacja ofensywna tego klubu. Co jak co, ale w Barcelonie mają nosa do graczy z Ameryki Południowej i o ile prawdą jest ta oferta za niego z naszej strony, jestem jak najbardziej "na tak". Zresztą to nie może być przypadek, że chcemy za niego dać aż tyle. Trzymam kciuki.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 lipca 2015, 15:25

Taa tak poprostu odpuszczą 3 mln euro;)
Mrozzi, po tobie się takich tekstów nie spodziewałem:))))))

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 01 lipca 2015, 15:31

sebatiaen pisze:Taa tak poprostu odpuszczą 3 mln euro;)
Nie jest wcale powiedziane, że wydadzą już w tym momencie około 16 mln. Kasę może i mają, ale musieliby się zdecydować na zakup w przeciągu kilku następnych dni - chyba tego nie planowali.

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lipca 2015, 15:42

sebatiaen pisze:Taa tak poprostu odpuszczą 3 mln euro;)
Jesli zakladamy, ze maja tyle kasy, zeby wydac lekka reka 16mln na goscia, co do ktorego nie sa pewni, to tym bardziej nie przejma sie wyrzuceniem 3mln w bloto.
W Barcelonie jest okres, w ktorym nikt nie chce podejmować trudnych decyzji, zblizaja sie wybory. Nagle musza podjac trudna decyzje w tydzien. Transferow nie planuje sie z dnia na dzien, wiec nie jest powiedziane, ze podejma ryzyko i sprowadza goscia, ktorego nie sa pewni i ktorego sprowadzac nie planowali. Tylko dlatego, ze ktos inny moze go wyrwac.

Szanse na jego przejscie w tym okienku do Barcy oceniam 40-60. Wiec jak ktos chce zakladzik to prosze bardzo :smile: Ale jedynie o transfer do Barcy.

Mateuszello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lipca 2015, 15:57

Do wczoraj mieliśmy Storariego i Rubinho. Kto będzie w przyszłym sezonie naszym drugim bramkarzem? Transfer Neto do nas to pewniak? Nie chcę mi się wierzyć, że Neto przyjdzie do nas w tym roku. Owszem, Buffon swoje lata ma. Kontrakt podpisał do 2017, o którym mówił, że prawdopodobnie to jego ostatni. Ale wszystko na to wskazuje, że teraz gdy nie będzie miał pecha to jego rola będzie taka sama jak w ubiegłym sezonie. Trochę byłoby to nierozsądne ze strony Neto. Jeszcze zrozumiałbym przyjście Brazylijczyka w kolejnym sezonie, gdzie Buffon grałby ostatni - najprawdopodobniej - sezon które wyglądałoby jak transfer Courtoisa.

Czy możliwe jest, że Buffon zostanie oddelegowany do bronienia w LM i CI jak Casillas czy ter Stegen?

Z wypożyczenia wracają jeszcze Leali, który zrobił nienajlepsze wrażenie, czy inni z Serie B, z którymi raczej nie ma nawet planów na v-ce Buffona.

BTW Wiecie jak to jest, że Aleix Vidal już oficjalnie trafił do Barcelony mimo tego bana na mercato 2015? Barca podpisała teraz z klubem/piłkarzem "umowę", że kupią go w styczniu/za rok? :?

-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie :?:
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą :?:
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lipca 2015, 16:06

Mateuszello pisze:Czy możliwe jest, że Buffon zostanie oddelegowany do bronienia w LM i CI jak Casillas czy ter Stegen?
Nie nie jest możliwe. U nas numeru 1 nie podważa się.

Haris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lipca 2015, 16:07

Mateuszello pisze:BTW Wiecie jak to jest, że Aleix Vidal już oficjalnie trafił do Barcelony mimo tego bana na mercato 2015? Barca podpisała teraz z klubem/piłkarzem "umowę", że kupią go w styczniu/za rok? :?
Właśnie sam nie wiem jak to jest. :think:
Być może wykupili go, a do stycznia będzie na wypożyczeniu w Sevilii, ale pewny tego nie jestem.

Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lipca 2015, 16:09

Haris pisze:
Mateuszello pisze:BTW Wiecie jak to jest, że Aleix Vidal już oficjalnie trafił do Barcelony mimo tego bana na mercato 2015? Barca podpisała teraz z klubem/piłkarzem "umowę", że kupią go w styczniu/za rok? :?
Być może wykupili go, a do stycznia będzie na wypożyczeniu w Sevilii, ale pewny tego nie jestem.
Trenuje z Barcą, zakup zostanie potwierdzony za pół roku. Piłkarz zgodził się na półroczne nie granie. Dlatego transfer Pogby nie ma szans w tym okienku, bo przecież Francuz nie dałby sobie zrobić takiej krzywdy i nie grać do stycznia.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 lipca 2015, 16:58

Brazylijczycy dali Barcie 5 dni na podjęcie decyzji w sprawie Gersona.
Barca ze względu na wybory poprosiła o więcej czasu jednak Brazole się nie zgodzili.
Nasi złożyli ofertę 16 mln euro i 20% od przyszłej sprzedaży chłopaka, zobaczymy jak Barca zareaguje.
Podobna mi się że nasi już o takie talenty się biją i nie są na straconej pozycji z najlepszym klubem w Europie, podoba mi się presja pod jaką jest teraz Barca, potrafimy nie tylko na boisku im narobić problemów.

Podobno Mourinho powiedział że nie chce Cuadrado i zaproponowali go Barcie i włochom, zobaczymy co nasi wykombinują.

joy

Katalończyk
Katalończyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lipca 2015, 17:05

Haris pisze:
Barcelona ma bana na rejestrację nowych zawodników do oficjalnych rozgrywek, ale nie na podpisywanie umów z nimi czy ich klubami.

UP: Skoro Barca kupiła Aleixego Vidala to na 99% nie będzie zainteresowana Cuadrado.

Zablokowany