Mercato (ZIMA 2022) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2022, 21:05

Michael_M pisze: 25 stycznia 2022, 21:04
Crunny pisze: 25 stycznia 2022, 20:55
Michael_M pisze: 25 stycznia 2022, 20:50 W ogóle temat Kessiego to dla mnie jakiś kosmos. Nie wiem czemu on miałby dołączyć do nas. Od Milanu chciał 8 mln na rękę więc czemu ktokolwiek miałby myśleć, że obniży swoje żądania dla nas?
Kessie obecnie zarabia w Milanie 4 mln brutto i faktycznie chciał ponoć 8 mln, ale brutto. ESPN podawało, że ostatnia propozycja Milanu dla Kessiego z 31 grudnia 2021 to 6,5 mln brutto. Z Tottenhamem miał dogadać się na 10 mln brutto, ale w ostatniej chwili wstrzymał rozmowy i oznajmił, że chce jednak uszanować kontrakt. Chyba zwietrzyliśmy w tym szansę.
Ile to jest na rękę? 6 mln?
Połowa praktycznie. U nas tyle to ma magik Berna.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Michael_M

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2022, 21:09

Nie no to w takim wypadku to spoko bo ja cały czas myślałem, że tu chodzi o kwotę netto.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2022, 21:24

O kessiem to możemy zapomnieć, Milan na pewno go d na dnie puści zimą, aby nam pomóc wejść do LM.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2022, 21:59

Paya o Vlaho pisze: 25 stycznia 2022, 01:35mam nadzieję że w Juve bedzie miał więcej okazji do strzelania.
Obrazek

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2022, 22:09

Milan to jest drużyna zarządzana pragmatycznie do bólu. Jeśli Kessie stiwerdzi, że idzie teraz do nas albo latem odchodzi za darmo to policzą dwa razy każde euro i nie będzie sentymentów choćby Maldini protestowal i groził dymisją. Dziesięć baniek odstępnego może zrobić im całe mercato.
Ta informacja zbiegla się z ofertą za Bentancura i coś może być na rzeczy. Alez to by była petarda, Bentancur -> Kessie.

calma calma
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2022, 22:24

Ale emocje ostatnio, nie pamiętam kiedy takie były chyba wtedy kiedy Pepuś jest nasz, Pepunio do nas należy :prochno:
Nawet w czasie letniego mercato nie było takich emocji :)

Obrazek
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2022, 22:31

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2022, 22:35

Jak Kessie pójdzie do Bracy to uwolni De Jonga.

Obrazek
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2022, 22:39

MRN pisze: 25 stycznia 2022, 22:35 Jak Kessie pójdzie do Bracy to uwolni De Jonga.
De Jong tam zostanie imho.

Ale gdyby była szansa to MdL miałby przyjaciela wiec by chciał zostać.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2022, 22:41

A nam tworzyłby się całkiem fajny skład. Aczkolwiek nie wierzę w to kompletnie.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
HayabusaMD

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2022, 05:50

De Jong to prędzej do Bayernu niż do nas

Kamciu

Interista
Interista
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2022, 08:25

Coraz wiecej glosow sugeruje, ze Dybala najprawdopodobniej poza Juve. W nocy z taka informacja wyskoczylo Sky, chyba po raz pierwszy od poczatku calej tej sagi. Takze z uwagi na przyjscie Dusana mozna polaczyc kropki, z czego latwo wysnuc wniosek, ze to faktycznie moze sie wydarzyc i Paulo odejdzie za darmo. Jesli tak by sie stalo rozpatrywalbym to w kontekscie porazki wlodarzy Juventusu. Tym bardziej jesli Argentynczyk zawitalby do Interu - co przeciez jest mozliwe.

Co do ewentualnego przyjscia Kessiego do Turynu, to osobiscie w to nie wierze, jednak taka ewentualna kolej rzeczy rozprulaby tylki Milanista zupelnie.

Pazza Inter
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2022, 08:30

Kamciu pisze: 26 stycznia 2022, 08:25 Coraz wiecej glosow sugeruje, ze Dybala najprawdopodobniej poza Juve. W nocy z taka informacja wyskoczylo Sky, chyba po raz pierwszy od poczatku calej tej sagi. Takze z uwagi na przyjscie Dusana mozna polaczyc kropki, z czego latwo wysnuc wniosek, ze to faktycznie moze sie wydarzyc i Paulo odejdzie za darmo. Jesli tak by sie stalo rozpatrywalbym to w kontekscie porazki wlodarzy Juventusu. Tym bardziej jesli Argentynczyk zawitalby do Interu - co przeciez jest mozliwe.
No nie wiem czy porażki, bo to wygląda przecież na świadome działanie. Ten kontrakt mógł być przecież już dawno przedłużony na luzie.

Regis

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2022, 08:35

Coraz wiecej glosow sugeruje, ze Dybala najprawdopodobniej poza Juve. W nocy z taka informacja wyskoczylo Sky, chyba po raz pierwszy od poczatku calej tej sagi.
Wykluczyć się nie da. Agent od początku brzydko gra w tej sprawie, po osiągnięciu porozumienia poprosił o podpisanie go w lutym. Potem zaczął kręcić. Może być i tak, że np 5 lutego grzecznie podpisze kontrakt i balonik pęknie.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2022, 08:44

Nie jestem fanem Dybali i mam nadzieję, że odejdzie ale SKY, który nie może przeboleć Vlahovicia w Juve nie ma o niczym pojęcia. Nic nie wiedzieli w kontekście Juve niemal w każdej sytuacji a tutaj większą wiedzę na ten temat ma Agresti. Agresti sugeruje, że duet Dybala - Vlahović to przyszłość a Dybala ma przedłużyć kontrakt w lutym. Naturalnie musi zgodzić się na ustalony limit wynagrodzeń a taki obecnie jest na pułapie wynagrodzenia Vlahovicia z tego co wyczytałem. Jeżeli nie zgodzi się to może odejść. Osoby pokroju Valcareggi oraz Marchettiego nie wiedzą nic w kontekście Juve póki nie wyjdzie pewny przekaz. SKY tak boli dupa, że wczoraj napisał, że Cabral, który ma w Fiorentinie zastąpić Vlahovicia jest od niego lepszy Obrazek
Fakt, Cabral to bardzo dobry grajek ale bądźmy poważni...
W kontekście Vlahovicia nie wierzyli do końca, dopiero kiedy Agresti i Romano byli pewni to SKY zrobiło wielkie boom.

Obrazek
Zablokowany