Wszystko o AS Roma

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 listopada 2012, 23:58

Roma zachowała czyste konto już drugi raz w tym sezonie. W następnej kolejce Pescara, więc może będzie i trzecie. Zdenek pewnie pęka z dumy :prochno:.

Obrazek
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 listopada 2012, 00:21

Vimes pisze:Roma zachowała czyste konto już drugi raz w tym sezonie. W następnej kolejce Pescara, więc może będzie i trzecie. Zdenek pewnie pęka z dumy :prochno:.
Czyste konto z Pescarą? Skoro Juventusowi się nawet nie udało? Prędzej bym się spodziewał jakiegoś wyniku typu 6:4.

Ciro85

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2012, 12:59

Myślę, ze zachowanie czystego konta w meczu przeciwko Torino we wczorajszym meczu, to nie był jakiś wyczyn. Toro z Venturowskim ustawieniem 4-2-4 grało naprawdę słabo i nawet licha obrona Romy, radziła sobie z kwartetem Cerci - Bianchi - Sgrigna - Santana.

Mimo to Roma męczyła się z drużyną z Turynu,ale wygrana w pełni zasłużona.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 listopada 2012, 16:53

Zdenk wygląda "w krawacie" jak działacz Samoobrony. Nie pasuje mu, zresztą nie potrafi go dowiązać :doh: Zabawnie oglądało się Romę, która desperacko broniła się przed atakami beniaminka. Co ciekawe, to właśnie były zespół Czecha prezentował lepszą dyscyplinę taktyczną

strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 grudnia 2012, 21:47

Trzeba przyznać, że tyle było śmiechu z naszej strony z Romy, a gdyby nie sfrajerzyli w dramatyczny sposób ze 3 meczów, choćby 2, to siedzieliby nam na ogonie. Zastanawiające, że w poprzenich 3 kolejkach tak mało bramek stracili. Wczoraj wrócili do starego stylu, ale pbrońcy Violi grają czasem bardziej jak napastnicy ostatnio, pod nieobeność Jove. Ciekawe, co dalej będzie z tą Romą, w którą stronę to pójdzie.

De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2012, 20:56

Za chwilę Roma rozpocznie mecz z Atalantą w ramach PW. W obronie Romy wystąpi Alessio Romagnoli z rocznika 95, ponoć bardzo utalentowany stoper, na którego debiut czekałem od początku sezonu. Oprócz niego w ataku Nico Lopez. Polecam? No polecam.

ROMA (4-3-3): Stekelenburg - Piris, Romagnoli, Burdisso, Balzaretti - Bradley, De Rossi, Pjanić - Destro, Osvaldo, López

http://www.meczenazywo.pl/t/34531/trans ... 20Bergamo/

ObrazekObrazek
AdiZ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2012, 23:36

Pewne zwycięstwo Romy 3:0. Atalanta przyjechała odtrąbić spotkanie byle Stefano Palazzi nie mógł się doczepić - groźnie kontrowali. Nawet chyba bramkę strzelili, tylko sędzia się pomylił i spalonego zagwizdał. Obrona oraz pomoc Atalanta ewidentnie oszczędzali na niedzielny mecz z nami. Roma chyba poważnie myśli o tym trofeum albo sprytnie się kamuflują. Nic tylko pomachać Zemanowi za 1 + over 2,5. Ale następne 3 spotkania tylko przy 2,5 zostanę. Komentarz na Rai-u tragiczny.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2012, 01:15

Romę po meczu z Chievo czekają mecze z Napoli, Milanem, Interem i Catanią. Pierwsze trzy zespoły mogą jednak napsuć więcej krwi wesołej linii obrony Zemana niż poprzedni oponenci, natomiast zespół z Sycylii na swoim stadionie potrafił rozgromić Lazio czy zremisować z Napoli, przegrał jedynie z Juventusem i Milanem, w obu przypadkach po rażących błędach sędziów. Jeżeli po tym maratonie Roma dalej będzie się trzymać blisko czołówki, będzie można zacząć traktować ich poważnie (chociaż kandydat do tytułu to to na pewno nie jest). Ja się jednak spodziewam średnio po trzech goli w plecy w każdym z tych meczów.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2012, 14:15

Antonio Carlos Zago, były piłkarz Romy, został asystentem Zemana. Zago to były środkowy obrońca. Może amerykańscy właściciele Romy doszli do wniosku, że wzorem ichniejszej wersji futbolu klub powinien mieć oddzielnych trenerów od ofensywy i defensywy :prochno:.

Obrazek
De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2012, 19:14

Nowy stadion Romy powoli staje się faktem. Dziś odbyła się konferencja prasowa w sprawie stadionu na której Pallotta wraz z burmistrzem Rzymu (w telekonferencji) ujawnili miejsce w którym powstanie stadion (w miejscu Tor di Valle). Teraz już wszystko w rękach Romy. Stadion będzie na 55 tysięcy miejsc i ma zostać oddany do użytku w 2016-17. Na stadionie mają się znajdować restauracje, centrum handlowe, sklepy.

Roma jest zainteresowana Dorią (tym samum, którym Juventus). Sabatini go obserwuje podobno od jakiegoś czasu, ale nie może sprowadzić w styczniu, bo wykorzystał limit non-UE. A Stekelenburg ma odejść w zimę, bo nie chce być rezerwowym. Swoją drogą kiedyś czytałem tyle dobrego o tym Holendrze, że świetny bramkarz, bla bla. Coby nie mówić o obronie Romy, to po prostu strasznie mnie zawiódł. Goicoechea głupią bramkę z Lazio wpuścił, ale jest pewniejszy i zdolny do wielkich interwencji.

ObrazekObrazek
21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2013, 20:09

De Rossi pisze:A Stekelenburg ma odejść w zimę, bo nie chce być rezerwowym. Swoją drogą kiedyś czytałem tyle dobrego o tym Holendrze, że świetny bramkarz, bla bla. Coby nie mówić o obronie Romy, to po prostu strasznie mnie zawiódł. Goicoechea głupią bramkę z Lazio wpuścił, ale jest pewniejszy i zdolny do wielkich interwencji.
Jak Roma grała w poprzednim sezonie i na początku tego wszyscy wiemy. Na ile lepsze wyniki i chyba lepsza gra teraz są zasługą zmiany bramkarza, sam nie wiem. Kiedy Juventus nie grał najlepiej, obrona był dziurawa i jak równym grały z nami drużyny z samego dołu tabeli, to i Buffon zbierał negatywne noty. Pewnie pojawiały się i pomysły, aby go sprzedać (oczywiście w głowach niektórych kibiców). Myślisz, że Stekelenburg jest już całkowicie skreślony w Romie czy jeszcze dostanie swoją szansę? Co by nie mówić bramkarz w Romie Zemana zawsze będzie mógł się wykazać, albo w jedną albo w drugą stronę.

PS Swoją drogą De Rossi, wprawdzie jestem nowy na forum, ale zauważyłem, że niektórzy użytkownicy mają inne rangi. Romanista też. Może zgłoś gdzieś, aby zmienili i Tobie.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2013, 20:17

21 pisze: PS Swoją drogą De Rossi, wprawdzie jestem nowy na forum, ale zauważyłem, że niektórzy użytkownicy mają inne rangi. Romanista też. Może zgłoś gdzieś, aby zmienili i Tobie.
De Rossi jest ogólnocalcciowcem do tego stopnia, że potrafi się konstruktywnie wypowiedzieć na temat każdego piłkarza Serie A, ale o LLorente czy Lewandowskim wie tyle, że są :wink: i było kilka kilka krucjat, by tę rangę mu wymyślić i dać, ale kończyły się jak to krucjaty :whistle:

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2013, 21:46

21 pisze:Kiedy Juventus nie grał najlepiej, obrona był dziurawa i jak równym grały z nami drużyny z samego dołu tabeli, to i Buffon zbierał negatywne noty.
Buffon zbierał negatywne noty bo bronił jak cienias a jego interwencja ręką poza polem karnym w meczu z Lecce gdzie dostał czerwoną kartkę w 12 minucie to był szczyt wszystkiego. O wpuszczeniu tej szmaty Gattusso a później radosnym ściskaniu kolegów z Milanu po meczu wypowiedział się krytycznie nawet Conte.

21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2013, 22:08

Ouh_yeah pisze:Buffon zbierał negatywne noty bo bronił jak cienias a jego interwencja ręką poza polem karnym w meczu z Lecce gdzie dostał czerwoną kartkę w 12 minucie to był szczyt wszystkiego. O wpuszczeniu tej szmaty Gattusso a później radosnym ściskaniu kolegów z Milanu po meczu wypowiedział się krytycznie nawet Conte.
No no, ja to wszystko wiem. Tylko no widzisz, dziś sobie nikt Juventusu bez Buffona nie wyobraża, miał swoje gorsze chwile i teraz jest znowu bardzo pewnym punktem naszego zespołu. Pisałem o tym w perspektywie Romy i Stekelenburga, którego pozbyć chcą się po słabym okresie, a może w lepszym byłby właściwym elementem układanki.

Alfa i Omega

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2013, 23:43

21 pisze:
Ouh_yeah pisze:Buffon zbierał negatywne noty bo bronił jak cienias a jego interwencja ręką poza polem karnym w meczu z Lecce gdzie dostał czerwoną kartkę w 12 minucie to był szczyt wszystkiego. O wpuszczeniu tej szmaty Gattusso a później radosnym ściskaniu kolegów z Milanu po meczu wypowiedział się krytycznie nawet Conte.
No no, ja to wszystko wiem. Tylko no widzisz, dziś sobie nikt Juventusu bez Buffona nie wyobraża, miał swoje gorsze chwile i teraz jest znowu bardzo pewnym punktem naszego zespołu. Pisałem o tym w perspektywie Romy i Stekelenburga, którego pozbyć chcą się po słabym okresie, a może w lepszym byłby właściwym elementem układanki.
Lepsze okresy to swego czasu miał ocierający się o kadrę Marco Motta. Przy mega dziurawej obronie (tak bardzo Roma) bramkarz ma większe pole do popisu, natomiast Holender od początku pobytu w Italii raczej szaleństwa nie robi. Tak czy inaczej, przemeblowanie defensywy w Lupie zacząłbym raczej od kolegów obrońców.

ODPOWIEDZ